Velkommen til Hovde Gård

Vi ønsker velkommen til et av landets flotteste steder for bryllup og festmiddager med overnatting i herskapelige rom. Hovde Gård ligger sentralt og idyllisk til ytterst i Trondheimsfjorden. Lang kyststrekning, hemningsløs natur, historiske og eventyrlige opplevelser er noe som venter deg. Ønsker du å ta livet med ro anbefaler vi å prøve vår Spa- og velvære avdeling, eller nyte et glass vin i vår nydelige hage. Valget er ditt, vi skreddersyr gjerne ditt arrangement!

Tekst og foto: Hovde Gård

Hovde Gård åpnet i mars 2009, etter totalrenovasjon hvor familien Grøntvedt har gjenskapt et eventyr av den gamle husmorskolen med historie helt tilbake til 1923. Familien har lagt stor vekt på å bevare den unike bebyggelsen og gjenskape et miljø som skaper trivsel og ro under ditt opphold hos oss.

Hovde Gård med Anna Flatby som styrer, var den første husmorskolen i Sør-Trøndelag da den ble tatt i bruk i 1923. Da var det gått syv år siden den forberedende komiteen som skulle berede grunnen for en slik skole var nedsatt. Men det var ikke gitt at det var på Ørlandet fylkets første husmorskole skulle komme. Skjetlein landbruksskole på Leinstrand var lenge med i kampen, men tapte på oppløpssiden. Mangt et husmoremne har gått ut fra skolen med solid ballast i bagasjen. I løpet av skolens første 50 år hadde 2763 kvinner gått der som elever. På Hovde lærte de alt fra det å sy, til å melke kyr.

Fjøset
Innenfor Fjøsets lune tømmervegger serverer vi a la carte med vekt på "husmorens kost" og dens tradisjoner, kombinert med det internasjonale kjøkken. Atmosfæren i lokalene er helt unikt, og serveringen står i stil med dette. Silda spiller en sentral rolle i vår meny. Restaurant Fjøset har plass til 100 gjester og holder åpent hver dag. Hver uke servere rer vi "Ukens Husmor".

Fraukjelleren – Landkummen
Nede i Fraukjelleren eller Landkummen, duker vi opp til en utsøkt 3- eller 5-retters middag. Rettene er satt sammen av utsøkte råvarer for å kunne gi deg en opplevelse i gastronomiens verden. Med riktige viner blir måltidet en opplevelse av de sjeldne. Åpent på forespørsler for arrangement.

Anno 1923
I kjelleren på hovedhuset ligger vårt "Chambre separeé" Anno 1923, som var det året Hovde Husmorskole åpnet. Her kan vi ta imot grupper opptil 12 personer hvor du sammen med vår Chefs velger din egen meny. Rettene settes sammen av utsøkte råvarer for å gi deg en opplevelsestur i gastronomiens verden. Med riktige viner blir måltidet en opplevelse av de sjeldne

Festsalen
På Hovde Gård ønsker vi våre gjester en myk start på dagen. Vi dekker til frokost i festsalen, der en rikholdig frokostbuffe står klar på husmor kjøkkenet som ligger rett ved siden av. Her serveres også pausekaffe til våre konferansegjester. Festsalen er et av Trøndelags flotteste selskapslokaler i herskapelig stil, med prismekroner i taket og en fantastisk atmosfære: Her dekkes det blant annet til intime middager, små sammenkomster, eller til større selskap med inntil 100 gjester.

Toppen Bar
I vår tredje etasje i hovedhuset, ligger Toppen bar. Dette er tidligere den gamle gymsalen, som nå er gjort om til en bar i "Chesterfield-stil" med alle rettigheter. Der er piano tilgjengelig, pianist eller annen underholdning kan formidles.

LÆR MER:

Ranten Hotell

Bryllup på Ranten Hotell

Ranten Hotell er en perle i vakker og vill natur på høyfjellet. Hotellet ligger på Myking ved Nesbyen, og naturen…

Bryllup - Kleivstua

Kleivstua – perfekt for bryllup

Ønsker du et bryllup i flotte festlokaler som dere kan ha helt for dere selv, og feire tre dager til…

Unike hoteller

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Slotsferier Danmark - Edelsminde

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Bryllup Vestlia Resort, Foto: Anne Margrethe Photography

Magisk Fjellbryllup på vakre Geilo og Vestlia Resort

«Ja» til naturskjønne og vakre omgivelser. «Ja» til frisk fjelluft. «Ja» til et unikt og romantisk bryllup og «Ja» til…

Quiz - bryllupstema

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Klækken Hotell - bryllupsfest - festlokale

Det lille ekstra på Klækken hotell

Den imponerende hotellparken som omgir Klækken Hotell gir den perfekte bakgrunn for bryllup og en romantisk utendørs vielse.

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Eventyrbryllup på Hunderfossen

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Lars Wallin - Radisson Blu Scandinavia

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

bryllupslokale - selskapslokale

Slik finner du det beste selskapslokalet

Å bestemme seg for selskapslokale er ett av de første punktene i bryllupsplanleggingen. Lokalet setter et stort preg på hele…

Bryllup etter pandemien

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Aspargesgården - selskapslokaler - Foto: Aurora Hovland

Selskapslokalet – den viktige rammen om festen

Etter vielsen står bryllupsfesten for tur. Men hvor skal man være og hvordan velger man selskapslokalet til den store dagen?

Dekorere selskapslokaler for bryllup

Dekorere selskapslokaler – våre beste tips

Usikkker på hvordan du skal dekorere dine selskapslokaler? Slik forvandler du et nitrist lokale til en fantastisk selskapsarena!