Vi ønsker velkommen til et av landets flotteste steder for bryllup og festmiddager med overnatting i herskapelige rom. Hovde Gård ligger sentralt og idyllisk til ytterst i Trondheimsfjorden. Lang kyststrekning, hemningsløs natur, historiske og eventyrlige opplevelser er noe som venter deg. Ønsker du å ta livet med ro anbefaler vi å prøve vår Spa- og velvære avdeling, eller nyte et glass vin i vår nydelige hage. Valget er ditt, vi skreddersyr gjerne ditt arrangement!
Tekst og foto: Hovde Gård
Hovde Gård åpnet i mars 2009, etter totalrenovasjon hvor familien Grøntvedt har gjenskapt et eventyr av den gamle husmorskolen med historie helt tilbake til 1923. Familien har lagt stor vekt på å bevare den unike bebyggelsen og gjenskape et miljø som skaper trivsel og ro under ditt opphold hos oss.
Hovde Gård med Anna Flatby som styrer, var den første husmorskolen i Sør-Trøndelag da den ble tatt i bruk i 1923. Da var det gått syv år siden den forberedende komiteen som skulle berede grunnen for en slik skole var nedsatt. Men det var ikke gitt at det var på Ørlandet fylkets første husmorskole skulle komme. Skjetlein landbruksskole på Leinstrand var lenge med i kampen, men tapte på oppløpssiden. Mangt et husmoremne har gått ut fra skolen med solid ballast i bagasjen. I løpet av skolens første 50 år hadde 2763 kvinner gått der som elever. På Hovde lærte de alt fra det å sy, til å melke kyr.
Fjøset
Innenfor Fjøsets lune tømmervegger serverer vi a la carte med vekt på "husmorens kost" og dens tradisjoner, kombinert med det internasjonale kjøkken. Atmosfæren i lokalene er helt unikt, og serveringen står i stil med dette. Silda spiller en sentral rolle i vår meny. Restaurant Fjøset har plass til 100 gjester og holder åpent hver dag. Hver uke servere rer vi "Ukens Husmor".
Fraukjelleren – Landkummen
Nede i Fraukjelleren eller Landkummen, duker vi opp til en utsøkt 3- eller 5-retters middag. Rettene er satt sammen av utsøkte råvarer for å kunne gi deg en opplevelse i gastronomiens verden. Med riktige viner blir måltidet en opplevelse av de sjeldne. Åpent på forespørsler for arrangement.
Anno 1923
I kjelleren på hovedhuset ligger vårt "Chambre separeé" Anno 1923, som var det året Hovde Husmorskole åpnet. Her kan vi ta imot grupper opptil 12 personer hvor du sammen med vår Chefs velger din egen meny. Rettene settes sammen av utsøkte råvarer for å gi deg en opplevelsestur i gastronomiens verden. Med riktige viner blir måltidet en opplevelse av de sjeldne
Festsalen
På Hovde Gård ønsker vi våre gjester en myk start på dagen. Vi dekker til frokost i festsalen, der en rikholdig frokostbuffe står klar på husmor kjøkkenet som ligger rett ved siden av. Her serveres også pausekaffe til våre konferansegjester. Festsalen er et av Trøndelags flotteste selskapslokaler i herskapelig stil, med prismekroner i taket og en fantastisk atmosfære: Her dekkes det blant annet til intime middager, små sammenkomster, eller til større selskap med inntil 100 gjester.
Toppen Bar
I vår tredje etasje i hovedhuset, ligger Toppen bar. Dette er tidligere den gamle gymsalen, som nå er gjort om til en bar i "Chesterfield-stil" med alle rettigheter. Der er piano tilgjengelig, pianist eller annen underholdning kan formidles.