23 forskjellige måter å fri på

forskjellige måter å fri på

Er du en av dem som ikke har stilt det store spørsmålet ennå? Her gir vi deg noen idéer til forskjellige måter å fri på. Tenk fritt og lag din egen variant utfra av disse eksemplene som vi håper gir deg noen kreative ideer!

Tekst: Mari Kråkenes Loewen  Foto: Adobestock.com

Et frieri kan være stort og spektakulært eller morsomt og kreativt, det kan involvere alt fra husdyr til kjendiser, familiemedlemmer eller folkesamlinger, eller så kan det foregå mellom bare dere to og helt intimt og personlig. Hva slags par er dere og hva skulle partneren din bli mest glad for og overrasket over?

 

Tips:

Sett opp et skjult kamera eller få en venn til å dokumentere frieriet! Tenk så fantastisk å ha alt på film og kunne se det igjen og igjen!

Frierier med en tanke bak

 

Lag en reprise av deres første date

Gå tilbake dit hvor alt begynte og tenk tilbake på alt det fine dere har opplevd sammen!

 

Mal et bilde

Bruk gatekritt og forbered et lite kunstverk med på en gate eller en vegg som dere «tilfeldigvis» går forbi på den romantiske daten. Tegn ting som symboliserer forholdet deres eller bare en hilsen som for eksempel «jeg elsker deg fordi…»

 

Fotomontasje

Fyll et rom eller stedet der dere treffes med bilder fra hele tiden dere har vært sammen. Dekk veggene med minner, vent på reaksjonen og gå ned på kne. Utendørs kan bildene henge fra trær eller i ballonger, det er bare fantasien som setter grensene.

forskjellige måter å fri på

Klassiske romantiske frierier

 

Lys er alltid romantisk

Lag en sti i mørket opplyst av telys som ender i en sirkel der det står et bord som er dekket for middag eller et glass champagne med tilbehør.

 

På restauranten

Avtal med personalet på forhånd og få dem til å komme med inn med en ekstra fin dessert, kanskje med stjerneskudd på? Kanskje du også kan få dem til å spille en spesiell sang i bakgrunnen? Be kokken skrive «vil du gifte deg med meg» med sjokoladeglasur på tallerkenen og når den serveres tar du frem ringen.

Kreative løsninger

 

Bruk bokstaver

Skriv frieriet med bokstaver i sanden, i snøen, på kjøleskapet eller med selvlysende klistremerker i soveromstaket… og vent på reaksjonen!

 

Design et puslespill

Kjøp et ferdig puslespill og mal over det med teksten «vill du gifte deg med meg» eller lignende budskap. Denne ideen passer best for et frieri hjemme eller på en koselig kafé. Når partneren din begynner å se hva løsningen blir er det på tide å stille spørsmålet. 

 

En lang tråd

Lag små lapper som henger i en lang tråd. Tråden kan snirkle seg rundt i huset, eller utendørs slik at man ikke ser hvor den slutter. La partneren din følge tråden og lese lappene en for en. I enden av tråden står selvfølgelig DU med en ring og et stort spørsmål.

 

Kjæledyr

Få hjelp av kjæledyret ditt til å presentere ringen!

 

Skattejakt

Send partneren din på skattejakt. Det er ekstra koselig med små håndskrevne lapper med oppgaver som skal utføres og små hint som leder til neste lapp. Skattejakten ender selvfølgelig med selve frieriet. Skattejakten kan foregå i hjemmet eller spres ut over hele byen, du bestemmer skalaen.

 

Julestemning

Lag en adventskalender med små gaver eller romantiske lapper i. I luke nummer 24 ligger selvfølgelig… ringen!

 

Gjem ringen…

…i en kake, i et kinderegg, i en gave, i et påskeegg eller kanskje i en snømann? 

forskjellige måter å fri på

Spektakulære frierier

 

Ta forholdet til nye høyder

Hva med å fri i luftballong høyt over byen? På toppen av et pariserhjul, på en fjelltopp, i et småfly eller i et helikopter er andre steder du kan sørge for å gjøre frieriet til et HøYDEpunkt.

 

Kinoreklame

Gå på kinodate. På forhånd forbereder du en kort «reklamefilm» der du spiller inn frieriet ditt, avtal med kinopersonalet og få dem til å vise den før filmen!

 

Storformat

Lag et enormt banner som kan dras etter et fly, henges opp på en bro eller et monument slik at alle ser det store spørsmålet.

 

For de ekstreme

Stil spørsmålet mens dere hopper i strikk, er ute og rafter eller hopper fallskjerm.

 

På reisen

 

Frieri på flyet

Få flyvertinnen eller piloten til å komme med en annonsering som du naturligvis har avtalt med dem på forhånd. Du får mikrofonen og stiller spørsmålet i høyttalerne slik at alle hører. Ekstra kreativt og fint kan det bli om du synger en kort personlig sangtekst og avslutter med det store spørsmålet.

 

Flaskepost:

Lag en romantisk hilsen med det store spørsmålet på en fin lapp og putt det i en vakker flaske. Deretter er det bare til å ta seg en tur på stranden og passe på at partneren din finner flasken! Forbered en romantisk piknik i solnedgangen som avslutning.

 

Ute på tur

På vandringstur eller kanskje dere har leid mopeder på ferie? Få noen til å gjemme ringen på forhånd, eller gjem den i smug når dere stopper på det stedet du har tenkt. Det er alltid gøy hvis det er godt forberedt. Kanskje det kan være dekket opp for to eller kanskje det dukker opp serveringspersonal eller lokale musikere?

 

På hotellet

Få hotellpersonalet til å forberede rommet mens dere er ute og bader eller ser dere rundt. Når dere kommer tilbake kan rommet være fylt av blomster, lys og champagne med romantisk musikk i bakgrunnen.

forskjellige måter å fri på

Frieri med publikum

 

Fest med venner/familie

Planlegg en fest med familie eller venner på en restaurant. Slå i glasset og still spørsmålet høyt slik at alle hører det. Det kan være planlagt med de andre gjestene på forhånd eller komme som en overraskelse for alle!

 

Popup-fest

Få dine nære og kjære til å gjemme seg der du skal fri, og dukke fram idet spørsmålet er stilt og svaret forhåpentligvis er JA. Obs! Er du usikker på om svaret blir ja, kan det fort bli litt kjip stemning…

 

Hjelp med frieriet

Avtal med vennene at de holder opp hvert sitt skilt med ordene Vil Du Gifte Deg Med Meg? De skiltbærende vennene kan deretter dukke opp en etter en mens dere går en tur nedover en vakker allé eller kanskje de dukker opp med hver sin ballong eller gave med tekst på idet dere sitter og spiser en romantisk middag?

 

 

Hva sier man på et frieri?

Snakk fra hjertet. Fortell hvorfor du frir, og hva som gjør din utkårede til den du vil dele livet ditt med. Hva er det du elsker med personen og med forholdet deres? Dra det ikke ut for lenge. Det kan gjerne være romantisk, men hold det enkelt og tydelig og still et konkret spørsmål. Hvis svaret blir JA, avslutt med en klem eller et kyss og sett ringen på fingeren.

Les mer

Når gull også er kjærlighet…

I mer enn 25 år har Milas Jewellery designet og smidd gifteringer i sitt verksted i sentrum av København.

Vinneren av Diamantjakten 2023!

Se hvem som vant årets Diamantjakt!

23 forskjellige måter å fri på

Er du en av dem som ikke har stilt det store spørsmålet ennå? Her gir vi deg noen idéer til…

For evig din!

Gifteringer er et av de viktigste elementene i et bryllup. Ringenes runde form har gjennom årtusener symbolisert uendeligheten.

Forlovelsesringen og gifteringen

Før det store valget er det mange som har spørsmål om ringene. Her får du svar på de oftest stilte…

Hold kontroll på tiden

En klokke på bryllupsdagen er ikke bare stilig – klokken hjelper deg også å holde kontroll på tiden slik at…

NOOR Smykker

Når vi velger ut et NOOR-smykke legger vi vekt på at smykket skal være tidsriktig i lang tid fremover.

Ringene til forlovelse, frieri og bryllup

Vi besvarer noen viktige spørsmål om frieriet, forlovelses- og gifteringen.

Diamanten; symbolet på evig kjærlighet

Diamantringen er populær forlovelsesring verden over. Hvordan lager man en diamant, hva avgjør prisen og hvilket slip skal man velge?

Personlige smykker på bryllupsdagen

I denne artikkelen gir vi deg tipsene du trenger for å løfte frem din personlighet ved hjelp av vakre smykker.

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Pre-owned: vintage klokker

Et ur signaliserer ikke bare at du holder tiden, men en klokke forteller også hvem du er. Les mer om…

Ta vare på ringen din!

For at ringen din skal holde seg skinnende og fin er det viktig å beskytte og ta vare på den.…

Ta vare på smykkene dine

Det er verdt å behandle dine edleste juveler med litt ekstra omsorg og kjærlighet. Les mer om behandling av smykker…

Sett farge på gifteringen!

Hvilke edelstener egner seg best på gifteringen? Vi har rådført oss med en gullsmed. Her får du vite alt du…

Hvilken type giftering vil du ha?

Gifteringen kommer i mange ulike former, farger og steiner, og er det ultimate symbolet på deres kjærlighet til hverandre.

Den perfekte morgengaven

Morgengaven er en hyggelig gest brudeparet gir til hverandre som kjærlighetssymbol etter sin første natt sammen som mann og kone.

Alt du trenger å vite om forlovelsesringer for menn

Stadig flere designere, og enkeltgullsmeder, har kastet seg på den kommende etterspørselen: menn som ønsker en forlovelsesring.

Hva betyr stenen?

Det finnes mange ulike steiner på ringene rundt om i verden, men hva betyr fargen og steinen?

Hvorfor den glatte ringen alltid vil være en vinner

En klassisk, glatt giftering er like mye et symbol på ekteskap som diamantringene. Den glatte ringen alltid vil være en…

Tidløse perler

Tidløse perler er både klassisk, elegant og vakkert. Å bære perlesmykker på bryllupsdagen er noe som aldri går av moten.

Slik rengjør du diamantringen din

Jevnlig rengjøring hjemme holder diamantringen skinnende ren mellom gangene du leverer den til profesjonell rengjøring.

Vinneren av Diamantjakten 2022!

Vi fikk gleden av å ringe til en lykkelig vinner av årets Diamantjakt!

Bli inspirert av disse graveringstipsene!

Det er utrolig romantisk med graveringen av en spesiell dato, deres initialer eller en spesiell frase som bare du og…

Mer av alt på Klarlund Expo 2021

Vi var på Klarlund Expo for se verdens mest eksklusive klokkemerker, snakke gavetrender med ekspertene og se fantastiske smykker.

Vinnerne av Diamantjakten 2021!

Her presenterer vi vinnerne av Diamantjakten 2021! Kanskje det blir du som vinner neste gang?

Designe egne ringer

Det har blitt vanligere å designe sine egne ringer. Her får du tips om hva du skal tenke på.

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Put a ring on it

Er en forlovelse og et frieri samme sak? Vi besvarer noen viktige spørsmål om frieriet, forlovelses- og gifteringen.

Diamantjakten – årets vinner!

Vi presenterer stolt vinneren av Diamantjakten 2021, vår populære årlige konkurranse i samabeid med Norges beste gullsmeder.

Breuning – Uendelig kjærlighet

Den nye Breuning-kolleksjonen “Infini” understreker den uendelige kjærligheten. Ringen imponerer med følelser og stilfulle detaljer.

David-Andersen Wedding

David-Andersen er synonymt med tradisjon, lidenskap og kompetanse. Vårt ønske er å hjelpe og inspirere når det gjelder valg av…

Alt om gifteringer

Har du noen gang ligget søvnløs over ulike edelstener og slip? Slapp av – I denne artikkelen gir vi deg…

Tips ved valget av gifteringer

Innfor valget av gfteringer kan du finne informasjon på nettet og i magasiner om metaller og edelstener, men det holder…

Slik får du ringen du drømmer om!

Vær forberedt. Begynn allerede nå med å tenke på hva slags ring, hvilken edelsten og hvilken slipning som tiltaler deg.

Slik beskytter du ringen din!

Har du funnet drømmeringen? Gratulerer! Da har vi noen tips om hvordan du best kan beskytte den.

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…

Swepol – tidløs design

Hva er vel herligere en å få være en del av deres lykke? Swepol har i 25 år vært leverandør…

Lag en egen giftering

Det finnes ingen bestemmelser når det gjelder hvordan en giftering skal se ut, det er opp til hver og ens…

Magiske metaller

Drømmer du om en liten gylden ring, et kjølig og elegant platinasmykke eller vil du heller legge pengene på en…

Morgengaven

Morgengaven symboliserer begynnelsen på alt det store og vakre man som nygift par skal oppleve og utrette sammen. Et varig…

Vakre perler – fulle av verdier og symboler

Ekte perler er en av verdens mest verdifulle smykker. Men perlene har også vært et symbol eller et tegn på…

Edle stener og vakre farger

Hvilken brud vil ikke ha en edelsten som pryder ringfingeren som et ekstra skinnende symbol for sin evige kjærlighet til…

Min drømmering

I 2017 er det fritt frem for både unike, egendesignede gifteringer og de mer tradisjonelle utgavene. Vi intervjuet fire kommende…

De nyeste smykketrendene

For et par uker siden besøkte vi den store gull- og smykkemessen Precious Fair i Stockholm og her viser vi…

De nyeste trendene innen vigselringer og smykker

I helgen besøkte vi gull- og smykkemessen New Nordic Jewellery & Watch Show i København for å spane på de…

Diamanten – veien fra idè til ferdig smykke

Opplev vårt brede utvalg av smykker, klokker og kjente merkevarer fra inn og utland.Våre kunnskapsrike medarbeidere sørger for at du…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

23 forskjellige måter å fri på

Er du en av dem som ikke har stilt det store spørsmålet ennå? Her gir vi deg noen idéer til…

Les mer

NOOR Smykker

Når vi velger ut et NOOR-smykke legger vi vekt på at smykket skal være tidsriktig i lang tid fremover.

Les mer

Put a ring on it

Er en forlovelse og et frieri samme sak? Vi besvarer noen viktige spørsmål om frieriet, forlovelses- og gifteringen.

Les mer

Breuning – Uendelig kjærlighet

Den nye Breuning-kolleksjonen “Infini” understreker den uendelige kjærligheten. Ringen imponerer med følelser og stilfulle detaljer.

Les mer

David-Andersen Wedding

David-Andersen er synonymt med tradisjon, lidenskap og kompetanse. Vårt ønske er å hjelpe og inspirere når det gjelder valg av…

Les mer

Alt om gifteringer

Har du noen gang ligget søvnløs over ulike edelstener og slip? Slapp av – I denne artikkelen gir vi deg…

Les mer

Tips ved valget av gifteringer

Innfor valget av gfteringer kan du finne informasjon på nettet og i magasiner om metaller og edelstener, men det holder…

Les mer

Swepol – tidløs design

Hva er vel herligere en å få være en del av deres lykke? Swepol har i 25 år vært leverandør…

Les mer

Magiske metaller

Drømmer du om en liten gylden ring, et kjølig og elegant platinasmykke eller vil du heller legge pengene på en…

Les mer

Min drømmering

I 2017 er det fritt frem for både unike, egendesignede gifteringer og de mer tradisjonelle utgavene. Vi intervjuet fire kommende…

Les mer