Bryllupsreisenes 5 på topp

Det er ingen tvil om hvilket visuelt bilde som først gjør sin entré når ordet bryllupsreise blir nevnt. Brått er vi på en kritthvit strand omgitt av blått og turkist hav, en ensom palme vaier forsiktig i den varme vinden. Man trenger ikke ha flaks for å se de vakre fargerike fiskene, de er alltid der. Og de er like begeistret for deg som du er for dem.

Tekst: Trine Rambøl
Foto: Ving, Mantareiser, Paradisreiser, Fijireiser

Maldivene
Alle som har vært på Maldivene beskriver paradiset- som nettopp det- Paradis. Du har kritthvite strender så langt øyet kan se, sanden er sval og havet er turkis.

Liv Lindblad er daglig leder i Mantareiser. Hun har besøkt Maldivene mange ganger og har spesialisert seg på reisemålet.

– Det er virkelig vakkert. Hver hotelløy er en liten verden for seg selv, og det er selvøflgelig vannsport som står i fokus.

På Maldivene finner du ingen store hoteller. Hvert hotellrom er en avskjermet bungalow. Noen ligger i naturen, noen på stranden, andre står på påler i vannet.

Liv anbefaler at man benytter seg av mulighetene til å reise på noen av utfluktene som arrangeres daglig. Malé er Maldivenes hovedstad og besitter mange historisk viktige og religiøse landemerker. Dette er en liten by, men rommer over 75.000 innbyggere. Her finner du også det gamle fiskemarkedet, gravplassene til de legendariske helgenene og Presidentpalasset. Shopping er også et must når man er innom Malé, og prisene er svært konkurransedyktige.

Maldivene er kåret til et av verdens beste dykkerparadis på jorden og på de beste dagene kan man se opptil 60 meter! Det finnes yachter som tar med seg passasjerer på langtur, hvor man kan øyhoppe, oppleve flere forskjellige hoteller, nyte enkel mat under stjerne, fiske din egen mat, dykke…

– Undervannsverdenen her er helt unik. Det er farger man aldri har sett før, koraller, hyller og daler å utforske og man blir aldri lei av å se, forteller Liv. Hun legger til at det ofte dukker opp delfiner og flygefisk rundt båtene.

 Mauritius
I motsetning til Maldivene og Seychellene, består Mauritius av en øy. Her finnes et mangfold av både mennesker, kulturer, dyr og vegetasjon. På Mauritius er det grøntområder så langt øyet kan se, i flott samspill med hvite strender og koboltblått hav. Denne øya har alt!

Til tross for at den vulkanske øya er en av verdens mest befolkede og man finner et mangfold folkeslag, er det likevel ikke vanskelig å finne rolig og avslappet atmosfære.

– Menneskene er veldig trivelige og behjelpelige. Hotellene, maten og servicen man finner her på øya er i verdensklasse, samtidig som prisene er omtrent 1/3 av hva de er i Norge, forteller Gro Anet som er daglig leder i Paradisreiser AS.

- Så her får man mye valuta for pengene. Man kan unne seg mye godt, smiler hun.

– Mauritius er beskyttet av korallrev og dykker- og snorklingsmulighetene er store både innenfor og utenfor revene, med fantastisk utsikt under vann!

Mauritius byr på store geografiske variasjoner, historiske severdigheter og uendelig med aktiviteter. Det arrangeres fotturer, rideturer, båtturer og cruise. Man kan også dra den litt lenger og være med på diverse ekstremsporter. Hovedstaden Port Louis, er visst en opplevelse i seg selv. Lukter, smaker og lyder er bare noe av det som gjør den moderne byen så spesiell.

Seychellene
Seychellene omtales av mange som det siste paradis og det er fortsatt en relativt uberørt øygruppe. 115 korall- og granittøyer utgjør det fantastiske Seychellene. Kulissene er som tatt ut av en tropisk film og huser noen av verdens beste bosteder.

– Her får man virkelig mettet behovet for kritthvite strender med blå og turkise innslag i havet, smiler Gro Anet, daglig leder i Paradisreiser AS.

Seychellene består av mange nasjonalparker som tilsammen dekker nesten halve øyriket, hvor man opplever vill og ukjent natur. Et perfekt sted å se sjeldne fuglearter og gigantskilpadder i sitt naturlige habitat. Mange velger å reise gjennom nasjonalparker på guidede turer, men man kan også ta seg en tur i jungelen på egenhånd.

De tre hovedøyene er Praslin, La Digue og Mahé, men Lonely Planet mener man har trukket gulloddet uansett hvilken øy man havner på; Med en så drømmende setting er Seychellene, ikke overraskende, et populært og naturlig valg for bryllupsreiser. Men Seychellene er veldig mye mer enn bare å åpne en flaske champagne med din elskede på et luksuriøst hotell (Lonely Planet).

Mahe er den største av alle øyene på Seychellene. Her er det litt mer liv i gatene natt til lørdag og søndag enn det er på de andre øyene. Øya har 75 strender, alle med hvert sitt særpreg.

På Praslin finner du den flotte nasjonalparken Vallee de Mai, hvor sjeldne fugler og planter, blant annet verdens største kokosnøtt, har sitt hjemsted.

– Men det morsomste er å se menneskene på denne øya. Her tar folk det virkelig med ro, og man kan jo lure på om de gjør noe annet enn å slappe av, smiler Liv Lindblad i Mantareiser.

Hvis du har sett slående vakre bilder fra Seychellene så er de antakelig tatt på La Digue. Her finner man nasjonalparken L`union Estate hvor sannsynligheten for å se gigantskilpadder i sitt naturlige habitat er stor. Øya er kranset inn med korallrev, noe som gjør dette til et dykkerparadis. Hvis du ikke trives i havet så finnes det lokale guider som tar deg med til fots gjennom jungelen.

Bora Bora
Bora Bora kalles for Polynesias Perle og det med god grunn. Den vulkanske øya er så vakker at den har fått samme navnet to ganger. Den tilhører øygruppen Selskapsøyene og har rikelig med grønne palmer, kritthvite strender og krystallklart turkis vann omringer flotte laguner. Her er det palmetak på restaurantene, sand på gulvet og mat fra havet står i fokus. Ikke rart den har fått tilnavnet Den Romantiske Øya. Perfekt for bryllupsreise med andre ord!

– Bora Bora er eksotisk, eksklusivt, romantisk og luksuriøst, forteller Marie Östlund i Fijireiser som hvert år hjelper mange brudepar med sin bryllupsreise.

Bora Bora er et vakkert syn med korallrev som beskytter øya fra det store havet, og tvillingfjellene Otemanu og Pahia som har bosatt seg midt på øya gjør silhuetten fangende.

– Det er her du skal unne deg å overnatte i en over water bungalow som står på påler i vannet, smiler Marie og mener det er verdt pengene.

De som dykker på Bora Bora kan møte både kjemperokker, hai, havskilpadder og andre fargesprakende fisk. Det arrangeres også mating av haiene og rokkene, som for øvrig skal være helt ufarlige. Det arrangeres seilturer i lagunen, båt med glassbunn er populært, havfiske- eller hva med en liten piknik på en liten koralløy? Fottur i jungelen eller en ridetur i fantastisk natur? Paragliding og helikopterturer som tar pusten fra deg, er også å anbefale uten at det er vanskelig å forstå.

Sør- Afrika
Sør- Afrika er en egen verden i seg selv. Dyrelivet er i mangfold, strendene er mange og lange, Sør- Afrika har vin og mat i verdensklasse, det er bare å glede seg!

Landet har absolutt alt man kan ønske seg innen rekkevidde, og det er virkelig et sted man kan forelske seg i, hvis man skal tro turistene som har gjestet landet. Mange beskriver Sør- Afrika som landet man ønsker seg tilbake til.

I Sør- Afrika kan man oppleve en av de travleste, men visstnok vakreste storbyene i verden. Cape Town er den tredje mest befolkede byen i landet med sine tre millioner innbyggere. Cape Town er godt kjent for den 1000 meter høye karakteristiske fjellformasjonen Table Mountain og fangeøya Robben Island. Sistnevnte er fengslet hvor den nylig avdøde Nelson Mandela satt fanget i mange år. Table Mountain er en hard vandretur, men kan også bestiges ved hjelp av taubane.

Sør- Afrika huser også storbyen Johannesburg, som er Sør- Afrikas største og rikeste by. Her er det flere minnesmerker og severdigheter som er verdt å få med seg. Apartheidmuseet og Old Fort fengslet på Constitution Hill er noen av de mest besøkte minnesmerkene. Vilakazi Street er der Mandelafamiliens tidligere hus ligger, og kan være verdt et besøk for de som er interessert.

Men Sør- Afrika er ikke bare storbyer, det finnes også en verden av opplevelser som Moder Jord har skapt. Det er utallige utflukter å velge mellom, blant annet til Pingvinkolonien i Simons Town, hvalsafari, grotteturer, man kan ri på energiske struts i vill fremmarsj, fjellklatring er populært, man kan få øye på The Big Five, golfere vil finne sitt paradis…

Hvis man er av den litt mer vågale typen så kan man faktisk være med på dykking med hvithai eller du kan ta turen til Bloukrans Bridge og kaste deg utfor verdens høyeste strikkhopp fra bro- på 216 meter. Lykke til!

Mer bryllupsreise

[vc_posts_grid loop="size:2|order_by:date|categories:23" grid_columns_count="2" grid_layout_mode="masonry"]

Maldivene

Sør-Afrika

Bora Bora