De kuleste bryllupstemaene

bryllupstema

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest? Ett av de vanskeligste valgene for dagens brudepar, er å velge tema for bryllupet. Og ikke minst – holde en rød tråd gjennom alle elementene.

Tekst Ann-Sophie Stene Foto Adobestock.com

Vis frem din unike stil

Det finnes mange ulike måter å dekorere et bryllup på, og dermed er det smart å velge et konkret tema en lar gå som er rød tråd gjennom feiringen. Fordelen er at brudeparet får vist frem sin personlige stil til gjestene. Samtidig blir det enklere for gjestene å forstå hva de kan forvente når det gjelder mat, underholdning og kleskode. Den største utfordringen er å velge tema – deretter går det som en drøm å designe invitasjoner, bordkort, finne festlokale, bryllupskake, underholdning og middagsmeny. 

Det uformelle hagebryllupet

Dersom du ønsker en intim, uformell seremoni, kan du gå for et hagefesttema der bryllupet går av stabelen utendørs. Denne avslappede stilen er midt i blinken på våren og sommeren om en har tilgang til en stor, usjenert hage. Håndskrevne invitasjoner og bordkort, blomsterdekorasjoner med hagebryllupsfølelse og en uformell klesstil med komfortabelt skotøy hører med. Stemningsfulle lyslykter i trærne, et rustikt dekket langbord og en delikat Barbecue der gjestene forsyner seg i uformell stil hører med. Toppe opplevelsen? Lei en hage med svømmebasseng – nattbad setter alltids en spiss på festen i de små timer.

Morilee

Musikk og artister som tema

Om brudeparet selv er musikere eller musikk betyr ekstra mye for dem, kan et musikktema være løsningen. Paret kan komponere sin egen brudemarsj som spilles i kirken, de kan fremføre musikk til hverandre istedenfor å holde taler under bryllupsmiddagen – og de kan legge ekstra stor vekt på selskapets musikkunderholdning. Invitasjoner med instrument-motiv, bordkort likeså, karaoke som underholdning eller dresskode som er inspirert av brudeparets favoritt-artister, for eksempel Elvis eller Diana Ross, er detaljer som gir prikken over i-en.

For de alternative parene

Mens noen ønsker hvit bryllupskjole og hvit brudebukett, ønsker andre å feire dagen med et hav av farger. Sats på bohemske komponenter, fantasifulle blomsterdekorasjoner, ballonger i all verdens farger og en unik, flagrende brudekjole. Om denne stilen er din, så vit at det ikke er så nøye at borddekorasjonene er perfekte. Det viktigste er at det er perfekt i dine øyne; og det kan innebære ulike blomstervaser, rustikk dekor, forskjellige stoler og mangefargede servietter. Sted for selskapet? Tenk gjerne låvefest eller et sted med varm stemning.

Klassisk med pasteller

Et romantisk bryllup holdes i myke fargetoner, og har delikat belysning og mange blomsteroppsatser. En storslått blomstervegg bak brudeparet som sitter til bords og overdådige lysekroner i taket, samt sølvkandelabre på bordet er typiske detaljer. Benytt kalligrafi når invitasjoner og bordkort skal utformes, og få gjerne en ekspert til å designe monogram som skal benyttes etter at paret er gift.

Andre detaljer som understreker temaet, er en klassisk ekvipasje som bringer brudeparet fra kirken til festlokalet. Pluss at brudeparet og gjestene er kledd konservativt og følger kjøreplanen for vielse, bryllupsmiddag, taler og underholdning etter planen. 

Med verden som tema

Kan hende har brudeparet en ferieleilighet i Spania eller Frankrike de elsker? Eller kanskje brud eller brudgom faktisk er fra et annet land? Da gjør det seg strålende med et jet-set tema. Dersom mange av gjestene kommer langveis fra, kan invitasjonene romme fascinerende informasjon om bordkavaleren. Eller om landet de besøker, for den saks skyld.

Det kan også være en idé å sette opp en stor plakat med verdenskart som viser hvor hver gjest kommer fra, og antall kilometer de har reist for å være til stede. Bagasjelapper som bordkort, en gjestebok laget av postkort pluss blomsterdekorasjoner, og mat og vin som kommer fra favorittlandet eller hjemlandet til bruden eller brudgommen, er supre detaljer. Husk – det er lov å ønske seg tilskudd til en bryllupsreise i gave. På den måten kan paret feire videre i sitt andre hjemland.

Bryllup med luft under vingene

Noen brudepar tar med seg gjestene og feirer utenlands. Italia er kjent som en av de mest romantiske reisemålene i verden, og et bryllup i Firenze med lokal mat og vin pluss sightseeing til vakre vingårder og slott blir en opplevelse for livet. Litt nærmere har vi Sverige, som byr på slott og herregårder en ikke finner maken til i Norge. For de som går for et romantisk tema, kan himmelsengene i nabolandet vårt være et fristende og ikke fullt så kostbart alternativ.

Når hobbyen blir bryllupstema

De som ønsker seg et tema utenom det vanlige, tar gjerne en rask gjennomgang av hva som betyr noe for dem i hverdagen. Om brudeparet elsker Harley Davidson og er med i en lokal motorsykkelklubb, kan bryllupet feires der. En parade av sykler kan følge brudeparet på sin første tur som ektepar etter vielsen. Borddekorasjonene kan bestå av skinnende blanke motorsykkeldeler, og kleskoden kan være skinndresser. Bryllupskaken kan formes som en motorsykkel, og på festen kan falske, kreative tatoveringer som tegnes på gjestene være en del av underholdningen.

Om moderne står på ønskelisten

Når det gjelder moderne bryllup, skal du tenke rene linjer, geometriske former og minimalistisk design på kjole, lokaler og dekorasjoner. Velg gjerne en annen farge enn hvit på kjolen, og gå for en stram brudebukett og hårfrisyre. Et moderne bryllup innebærer ofte at feiringen foregår i en storby, en inntar bryllupsmiddagen på en fin restaurant og man begrenser antall gjester. I et moderne bryllup er det gjerne en dommer som vier paret, og de siste årene har denne formen for feiring blitt mer populær og fått et realt oppsving.

Feiring med våre firbente venner

I 2022 ser vi en økende trend når det gjelder dyretema. Katter og hunder pryder stadig oftere invitasjoner og bordkort, og noen velger å la hundene være ringbærere eller også tilstede under selve festen. Så hvorfor er det slik? Jo, fordi på samme måte som par som har barn ønsker å innlemme disse i feiringen, vil de som har katter og hunder som betyr mye for dem gjøre det samme.

Det er ingenting som hindrer deg i å mikse flere temaer eller velge spesielle tema. Så lenge det er ditt bryllup, kan du lage dine egne regler. Slik nyter du feiringen best.

Les mer

Lær deg å knyte slips og sløyfe korrekt!

Det å knyte slips og sløyfe korrekt er noe alle menn og kommede brudgommer bør lære seg. Vet du ikke…

8 produkter alle brudgommer trenger

Vi har valgt ut 8 produkter som alle brudgommer vil ha og behøver, eller som vi sier det; vilhøver!

Brudgommens sjekkliste

Det er alltid en god idé å vite hva som – tradisjonelt – står på brudgommens liste over gjøremål.

Agape Norge – Etab.1985

En brudesalong for alle i hjertet av Sandnes.

Nyheter til brudgommen

Grønn, lilla eller burgunder dress? En dress fra Cavaliere er alt annet enn kjedelig!

Stilsikre frisyrer og skjeggtips for brudgommen

Iman Khalaf, frisør, barberer og grunnlegger av skjønnhetsvaremerket Nõberu of Sweden, tipser oss om mannlige frisyrer og skjeggtrender.

Brudgom med stil

Nå ser vi dresser i mange nye farger, og gjerne i pastell! Tør du å ta svingene helt ut og…

Brudgommens antrekk

Dress, livkjole, smoking eller sjakett? Og skal du bære grått, blått, svart eller nyanser av grønt på bryllupsdagen?

Mer av alt på Klarlund Expo 2021

Vi var på Klarlund Expo for se verdens mest eksklusive klokkemerker, snakke gavetrender med ekspertene og se fantastiske smykker.

Bli bryllupsfin på 1 uke

Er det 7 dager igjen til bryllupet og du føler deg slett ikke som den beste utgaven av deg selv?

Herremote

I 2020 sikter vi mot en personlig stil der tidløse klassikere blandes med nye farger og mønstre.

Trendene som gjelder for brudgommen

Vi presenterer de siste trendene som gjelder for brudgommen og hva som er ekstra hot i sesongen som kommer.

Bruke klokke på bryllupsdagen

En klokke på bryllupsdagen er ikke bare stilig – klokken hjelper deg også å holde kontroll på tiden slik at…

Gi ham et uforglemmelig utdrikningslag

Har du fått i oppgave å arrangere et utdrikningslag for den kommende brudgommen? Føler du deg stresset over utfordringen? Slapp…

10 tips til bedre helse

Vil du komme i bedre form før bryllupet? Her er noen tips som kan hjelpe deg i gang!

Hva skjer i bryllupsbransjen?

Vi har snakket om trender med noen av de største brudekjolemerkene.

Knapphullsblomst – corsage

Corsage – eller knappehullblomst som vi oftest kaller den, er en fin detalj i et bryllup som gjerne skal matche brudens…

10 gaveidéer til farsdagen!

Har du idétørke når det gjelder gave til din far eller din partner på farsdagen? Her er noen tips vi…

Spennende brudgommer

Brudgommer - hva skal de egentlig ha på seg i bryllupet? Dette er et viktig spørsmål som alle brudepar står…

Skjønnhetsguide for brudgommen

Selvfølgelig skal brudgommen, forfengelig eller ei, vise seg fra sin kjekkeste side på den store dagen!

Brudgom med stil!

Det er ikke lenger slik at brudens kjole får all oppmerksomhet. Heldigvis, for dagens brudgom vil jo også ha sin…

Corsage

Den lille blomsten som brudgommen bærer på venstre jakkeslag i bryllupet, kalles corsage. Den er som regel i samme stil…

Herremagasinet Big & Tall Oslo

La deg inspireres av disse trendene for brudgommen! Klærne finner du hos

Fotoserie – bli med bak kulissene!

Bli med bak kulissene når vi arrangerer fotograferingen av neste magasins fotoserie!

Tidløs morgengave til mannen

Det har lenge vært en tradisjon at bruden får en morgengave av mannen dagen etter bryllupet. Nå er det i…

Klestips til brudgommen

 

De ulike kleskodene

 

Bli kjekkest på bryllupsdagen

 

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

Les mer

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Les mer

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Les mer

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Les mer

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Les mer

Fotobaren sprer glede i norske bryllup

Fotobaren har i år vært til stede på nærmere 1000 bryllup rundt om i hele Norge. Vi stilte dem noen…

Les mer

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

Les mer

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Les mer

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Les mer

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

Les mer