De populære makronene

Makroner har vært en trend en god stund allerede, og velger man å servere makroner i bryllupet kan man få unna mye bakst på forhånd. Bakeeskperten @sweetbyjossis gir deg oppskriften!

Makroner med fyll holder seg i hele 4 måneder i fryseren i lufttett boks! Du kan velge å servere makroner i stedet for bryllupskake og stable det på et lekkert tårn, eller servere det som komplement til bryllupskaken. Mange synes makroner kan være vanskelig, men siden de kan lages så lenge i forveien kan man gi det noen forsøk før man får den perfekte makronen. Med denne oppskriften er du et steg nærmere den perfekte makron, på grunn av noen hemmelige ingredienser! Kjøp eller lei et makrontårn og plutselig har du et lekkert kakebord som gjestene blir imponert over.

Makronskjell

Ingredienser:

  • 160 g eggehvite
  • 170 g sukker
  • 3 g eggehvitepulver
  • 2 g kremfix
  • 200 g mandelmel
  • 150 g melis

Melkesjokolade ganache

Ingredienser:

  • 300 g melkesjokolade
  • 150 ml kremfløte
  • 5 klyper havsalt

Fremgangsmåte

  1. Om du bruker silikonmatter, legg disse i fryseren. Sørg for å romtemperere eggehvitene dine, dette kan gjøres ved å sette dem på benken et par timer, eller ha eggehvitene i en pose og legg posen i lunket vann i 5 minutter
  2. Vi starter med makronene, mål opp alle ingredienser, slik at du har alt klart før du starter.
  3. Pisk eggehvitene til de danner et skum.
  4. Tilsett sukkeret, eggehvitepulveret og kremfixen i skummet 1 ts av gangen, mens maskinen pisker på medium hastighet.
  5. Pisk til du får en stiv, glansfull marengs med skrapekanter. Det er viktig at marengsen verken blir underpisket eller overpisket, da dette kan ha stor innvirkning på slutt resultatet.
  6. Sikt mandelmelet og melisen over marengsen, dette er for å unngå klumper. Det som blir igjen i silen, har du også oppi, så lenge det er klumpefritt.
  7. Du kan nå ha i farge etter eget ønske, men husk å IKKE bruke olje og fettbaserte farger da dette ødelegger marengsen. Sørg også for at fargene du bruker tåler varme.
  8. Bruk slikkepotten til å kutte røren som et rutenett, slik at minst mulig luft blir rørt ut når du blander røren sammen. Bruk noen runder med ”kutting” og et par runder med røring, slik at det tørre blir helt blandet i marengsen. Deretter bruker du slikkepotten til å skrape langs bollen, rundt røren, og vende røren opp ned. Altså løfte blandingen og snu den på hodet. Fortsett med dette til mønsteret i røren forsvinner inn i seg selv etter ca 20 sekunder.
  9. Hell røren over i en sprøytepose med tipp #12.
  10. Legg mattene på et stekebrett som er snudd opp ned, dette gjør at alle makronene får lik mengde og strøm av varme under steking.
  11. Sprøyt ut makronene på matter eller bakepapir, hvilken type silikonmatter du bruker kan ha innvirkning på resultatet, jeg anbefaler tynne brune silikonmatter.
  12. Bank brettene makronene ligger på i benkeplaten 20-30 ganger eller bank hardt under stekeplaten med hånden. Dette gjøres for å slå ut luftboblene i makronene.
  13. La makronene tørke i ca 30 minutter, til de har dannet en hinne på oversiden og du kan ta på makronen uten å få røre på fingeren. Dette kan ta lengre eller kortere tid, alt avhenger av temperatur i rommet, luftfuktiget etc.
  14. Varm ovnen til 140ºC (samme temperatur om du bruker varmluft eller over-undervarme.)
  15. Stek makronene i 18-20 minutter, alle ovner er ulike så du må finne ut av din. La makronen avkjøles på matten, før du løsner dem. Hvis det sitter noe igjen på matten, er de understekte, da bør du gi dem 1-2 minutter lengre.

Mens makronene steker, kan vi starte på fyllet:

Fremgangsmåte

  1. Knekk sjokoladen i biter og ha den og kremfløten i en liten kjele.
  2. Varm over middels varme til sjokoladen er smeltet og du har fått en klumpefri og glansfull sjokoladesaus.
  3. Hell over i en ildfastform, legg plastfolie helt ned til sjokoladesausen. Sett i kjøleskapet for å avkjøles.
  4. Når makronene er avkjølte, og melkesjokoladeganachen kald, heller du den over i en sprøytepose med en tipp etter eget ønske. Sprøyt ut på halvparten av makronene, og strø havsaltet over sjokoladen.
  5. Legg resten av makronskjellene på toppen!
  6. Sett makronene i kjøleskapet og la de modne i 24-48 timer for at makronen skal få riktig konsistens.

Les mer

De populære makronene

Bakeeskperten @sweetbyjossis gir deg oppskriften på makroner!

Bryllupskake og Cupcakes

Bakeeksperten tipser om hvordan du kan lage en minneverdig bryllupskake helt selv!

Slik får du en sunnere hverdag

I denne artikkelen byr vi på noen gode råd for alle som har lyst til å få en sunnere hverdag…

Bryllupsmiddag

14 inspirerende mat- og drikketips – alt for at dere skal lykkes med bryllupsmiddagen som gjestene vil huske lenge.

6 nye Michelin-restauranter i Norge!

Er du en Foodie eller vil du ta med din forlovede på en romantisk date med ekstra god mat? Da…

Vegansk bryllupsmeny

En vegansk meny er full av farger og fantasi. Vi gir deg 12 tips for en inspirerende bryllupsmeny fra det…

Visste du dette om champagne?

Vi har gjort et dypdykk ned i boblene og lister opp her 10 ting vel verdt å vite om drikken…

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Feiring tre dager til ende

Jegtvolden Fjordhotell i Inderøy svarer på hva man skal servere til alle måltidene i en tredagers bryllupssfeiring.

Bryllupsmenyen – trender i 2022!

Rundt om i verden dukker det stadig opp nye trender innen mat og drikke. Les mer om trender i bryllupsmenyen…

Kaketrender for bryllupskaker

Vil dere være det mest trendy brudeparet i byen, bør dere se nærmere på disse fantastiske kreasjonene.

Bryllupskake, dessert eller noe helt annet?

Mange brudepar står forvirret i valget mellom bryllupskake eller dessert til bryllupsmiddagen. Kanskje begge deler?

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Hva slags drikke skal vi velge til bryllupsmiddagen?

Interessen for mat og drikke øker. Stadig flere er blitt bevisste på hvor mye godt drikke har å si på…

Brudeskålen

Det er blitt en tradisjon å servere champagne og snitter til brudeskålen, men det går an å ha andre retter…

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Alt du trenger å vite om bryllupskaken

Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…

Hvilken bryllupskake velger du?

Å velge bryllupskake er kanskje den hyggeligste delen av bryllupsplanleggingen. Men hvilke smaker skal dere satse på og hva er…

Moderne bryllupskaker

Mote og internasjonal påvirking har tatt bryllupsverdenen med storm. Konditorier rundt omkring i hele landet produserer kaker som har gått…

Bryllupskake – eller ikke?

Bryllupskaken er for mange et selvsagt innslap på festen. Men det finnes alternativer... Bryllupskaken har en lang tradisjon som dessert…

Deilig sommerpunch

Endelig festsesong med bryllup, spontane grillkvelder og hagefester. Mange gjester innebærer mange glass - så gjør det enkelt! Tørk støvet…

Meny fra Lysebu

Vårt kjøkken er viden kjent, og vi legger hele vår sjel i å lage en uforglemmelig bryllupsmiddag. Vi bruker de…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

De populære makronene

Bakeeskperten @sweetbyjossis gir deg oppskriften på makroner!

Les mer

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Les mer

7 unike tips til underholdning på bryllupsfesten

Er dere lei av rebusløp og liveband? Her er 7 unike tips til hvordan dere kan underholde gjestene på bryllupsfesten.

Les mer

Bryllupskake og Cupcakes

Bakeeksperten tipser om hvordan du kan lage en minneverdig bryllupskake helt selv!

Les mer

Bryllup på Ranten Hotell

Ranten Hotell er en perle i vakker og vill natur på høyfjellet. Hotellet ligger på Myking ved Nesbyen, og naturen…

Les mer

Kleivstua – perfekt for bryllup

Ønsker du et bryllup i flotte festlokaler som dere kan ha helt for dere selv, og feire tre dager til…

Les mer

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Les mer

Fotobaren sprer glede i norske bryllup

Fotobaren har i år vært til stede på nærmere 1000 bryllup rundt om i hele Norge. Vi stilte dem noen…

Les mer

Magisk Fjellbryllup på vakre Geilo og Vestlia Resort

«Ja» til naturskjønne og vakre omgivelser. «Ja» til frisk fjelluft. «Ja» til et unikt og romantisk bryllup og «Ja» til…

Les mer

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

Les mer