Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Bryllup etter pandemien

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for blivende brudepar som planlegger bryllup. Både brudepar og aktører i bransjen har kommet på kreative løsninger og funnet en vei fremover som også påvirker trendene. Slik har pandemien influert bryllupstrendene:

Tekst: Anna Storm   |   Foto: Adobestock.com

Pandemien har påvirket oss

Før januar 2020 kunne vi knapt stave ordet pandemi og stod helt uvitende om hva kommende måneder skulle kommet il å innebære. Men etter et omveltende år er det veldig få mennesker som ikke har blitt rammet av viruset på en eller annen måte. Selv om de fleste av oss har vært heldige og har helsen i behold, er det mye rundt oss som har blitt rammet. Ikke minst alle brudepar som i 2020 ble tvunget til å avlyse, utsette eller forandre bryllupsplanene sine helt.

På mange måter er forandring en vanskelig prosess som tar tid og i begynnelsen føles det ikke alltid som om forandringen blir til noe bedre. Selv om pandemien på mange måter har vært forferdelig, så er det faktisk en hel del kreativitet som har blomstret og trender som har oppstått takket være at vi har blitt tvunget til å tenke annerledes. Og selv om vi håper at det er mange, mange år til en ny pandemi dukker opp, finnes det allikevel ting vi tar med oss når vi planlegger bryllup i fremtiden.

Noen deler av bryllupsplanleggingen føles kanskje til og med bedre nå enn tidligere? Heng med, så guider vi dere i hvordan man kan tenke hvis man planlegger bryllup i snar fremtid.

Mat i bryllup

Hva vi spiser og ikke minst hvordan vi spiser bryllupsmiddagen har blitt påvirket av pandemien. Før var det relativt vanlig å servere en buffét som bryllupsmiddag, der gjestene forsynte seg selv av maten. I dag? I dag føles det utenkelig at hver gjest selv skal legge opp mat på tallerkenen og la risken for å spre bakterier og virus øke jo flere vi er som berører maten alle spiser. I dag ser vi i stedet at bryllupsmiddagen serveres gjennom en klassisk bordservering, der maten serveres av serveringspersonale til sittende gjester. Dersom brudeparet ønsker en følelse av buffét på menyen er et alternativ å servere gjennom et såkalt sharing-konsept ved mindre bord. Dersom bryllupsgjestene er plasserte på for eksempel 6-manns bord, kan for eksempel forretten bestå av sharing-retter som deles ved bordene på store fat. Da vil jo 6 personer dele på maten, men det er allikevel mer hygienisk enn en buffét der alle gjestene er innom og forsyner seg.

Fordeler med tallerkenservering

Fordelene med å servere sittende bryllupsgjester er mange. I tillegg til det hygienske aspektet er det også lettere å beregne mengden mat som kommer til å gå med, da det baseres på antall gjester og 1 porsjon per gjest. Det blir også lettere for toastmasteren å holde i kjøreskjemaet for festen og planlegge hvor taler og underholdning skal flikes inn. Som taler vil man jo helst ikke at noen av gjestene reiser seg og går for en andre omgang akkurat når man skal holde sin hyllesttale til brudeparet. 

mat i bryllup

Bordservering føles som det selvfølgelige valget for tiden. Velg mellom en klassisk 3-retters meny eller servér som sharing-konsept ved bordene.

Bryllupsgjester

En av de største utfordringene når det gjelder å arrangere bryllup under en pågående pandemi (eller i tiden etterpå) er hvordan man skal tenke rundt antallet gjester. Fra å ha kunnet invitere ubegrenset med nære og kjære har det nå vært varierende restriksjoner å ta hensyn til. I begynnelsen ble mange forskrekket av dette, men en del syntes at det var en bra anledning til å kutte ned på antallet og kanskje skippe den kollegaen eller kusinen man ikke var helt sikker på. Uansett hvordan fremtiden kommer til å se ut har vi alle fått oss en tankevekker rundt hvor mange og hvem vi velger å invitere til bryllupet.

Fordeler med et mindre antall gjester

I stedet for å invitere 100 gjester til bryllupet og dere kanskje får muligheten til å snakke med 60 av dem og får dårlig samvittighet for de andre, kan det nå være deilig å kutte ned på antall gjester. Gjennom å invitere færre til bryllupet får dere mulighet til å snakke og mingle mer med alle. Færre gjester gjør også at dere kan tilby et mer eksklusivt bryllup innenfor samme budsjett. Kanskje kan de pengene dere sparer på ikke-invitert gjester gå til mer eksklusive råvarer til middagen, eller hvorfor ikke en storslagen entré med helikopter? Valget er deres! Den eksklusive trenden er i alle fall kommet for å bli.

Bryllupsgjester

Færre bryllupsgjester betyr flere valgmuligheter når det gjelder valg av bryllupslokaler

Antrekket

Valget av antrekk – og fremfor alt valget av brudekjole har vært ganske todelt under pandemien. En del bruder har valgt å satse på den minimalistiske stilen fullt ut og matchet det lille, intime bryllupet med en kjole i samme tema. Elegante kjoler i material som crépe, sateng eller silke har blitt signum for mange. Den kortere kjolen har også vært populær under fjorårets bryllupssesong. Andre bruder har valgt å gjøre tvert imot, og i stedet hyllet det intime og eksklusive bryllupet med en ekstravagant brudekjole. Når budsjettet har blitt omgjort og antall gjester kuttet ned, har man da i stedet valgt å skaffe seg en uforglemmelig brudekjole til den store dagen.

Fordelene med antrekk til mindre bryllup

Ved et mindre, mer intimt bryllup finnes det uendelige valgmuligheter rundt nettopp antrekk. Og det finnes også mere rom for å virkelig gå all-in på et visst tema. Med 100 gjester er det kanskje vanskelig å oppnå et gjennomgående klestema for gjestene, men om dere bare inviterer 30 gjester finnes det større potensiale for å ha et uforglemmelig gjennomgående tema. Be for eksempel alle gjestene bære hodeplagg, eller bare plagg i midnattsblått. Eller hvorfor ikke satse på 20-talls glamour eller bohem-tema ut i fingerspissene? La kreativiteten strømme og forklar for gjestene hvor mye temaet betyr for dere.

Bryllupslokale

Ved et mindre bryllup er det lettere å virkelig gå all-in på deres bestemte bryllupstema.

Lokalene

Valget av lokale til bryllupsmiddagen og festen påvirkes selvfølgelig av pandemien. Når det har vært nedskjæringer på antallet gjester kan det føles unødvendig å leie et lokale med kapasitet for 150 personer, når det bare blir en tredjedel så mange. Alternativene som åpner seg her er at noen festlokaler har valgt å dele opp lokalet i to eller tre mindre lokaler og kan på den måten holde flere bryllup samtidig, Dette kan ha en positiv påvirkning på kostnaden for dere, da det vanligvis er dyrere å leie et helt lokale enn å leie mindre avdelinger.

Fordelene med mindre lokaler

Å finne et lokale som rommer 150 sittende gjester og samtidig oppfyller deres ønsker om stil og tema kan være lettere sagt enn gjort. Gjennom å holde et mindre bryllup åpnes flere valgmuligheter opp og nå har dere kanskje mulighet til å booke favorittrestauranten deres eller å gjøre noens bakgård til den perfekte kulissen for bryllupet deres? Dessuten er det betydelig lettere å dekorere et mindre lokale i et gjennomgående tema enn å dekorere en hel festetasje.

Bryllupsreisen

Reisebransjen og våre reisevaner har kanskje fått den aller mest markante forandringen under pandemien. Harde restriksjoner rundt reising både innenlands og utenlands har gjort at det har vært vanskelig å drømme om kritthvite strender og vaiende palmer. Men derimot har nye trender poppet opp. Vi har generelt blitt bedre på å oppdage vakre steder, fantastiske SPA-anlegg og magiske hotell i vårt eget land. Hvem sa at bryllupsreisen må inneholde en flyreise? Pass på å oppdage hjemlandet og unn dere noen dagers luksus på hjemmeplan.

Sjekk inn på et hotell dere har drømt om å besøke, gå på en vinprøvning, hopp fallskjerm eller book doble SPA-behandlinger. Når det blir mulig å reise igjen, ser vi at trenden går mot færre, men mer nøye planlagte reiser. Vi kommer sannsynligvis ikke til å reise på same måte som vi gjorde før i tiden, men når vi først reiser så velger vi å slå på stortrommen.

Les mer

Klassiske bryllupsgaver

De beste gavene er de tingene som kan gå i arv fra generasjon til generasjon. En klassiker slår aldri feil.

Vårt bryllup: Anja og Per

Her forteller brudeparet om sitt nydelige sommerbryllup og gir deg dessuten noen gode tips til bryllupsplanleggingen din!

Vårt bryllup: Katja og Nate

Her kan du lese om Katja og Nates vakre bryllup på Sola Strand Hotell!

Vårt bryllup: Helga & Rikard

"Det beste med dagen var at alle våre var samlet på et sted, det var så mye latter og gjennomsyret…

Finn din bryllupsfotograf!

Bryllupsbildene skal leve videre også etter bryllupet. Finn din fotograf her!

Vårt bryllup: Isabel & Bård

Brudeparet valgte et helt unikt lokale for både vielse og fest; Kirkesalen i Koldinghus, Danmark

First Look – ikke bare for brudgommen

Har du tenkt på at det finnes andre første blikk som det også kan være verdt å forevige?

Vårt bryllup: Adriana & Jørgen

Brudeparet har kjent hverandre siden tenårene, vokst sammen og lært å kjenne hverandre. Derfor visste de akkurat hva som var…

Vårt bryllup: Rebecka & Lars Erik

Planten Monstera fikk stå i sentrum i bryllupet til Rebecka og Lars Erik - her forteller bruden om deres unike…

Amerikanske bryllupstradisjoner

Det er mange amerikanske bryllupstradisjoner som har fått fotfeste i Norge og som har økt i popularitet de siste årene.…

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

Vårt bryllup: Thurga & Janath

Her kan du lese om Thurga og Janaths vakre tamilske bryllup i Spania!

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Ekteskapsløfter: Hvordan skriver du dem?

Det finnes ikke noe mer personlig, romantisk og intimt enn å skrive ekteskapsløfter til hverandre på bryllupsdagen.

Vårt bryllup: Julie & Thor

For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre.

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Ønsket seg gaver til kreftforeningen

Da Maj og Jørgen giftet seg i 2023 ba de familie og venner om donasjoner til kreftsaken.

Norges første Desi Bryllupsmesse

Messen går av stabelen den 28. april i Husebylåven i Lillestrøm

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Perfekte bryllupsbilder

Et bryllup er et minne for livet, noe dere vil ta med dere videre og tenke på med glede og…

Lag et bryllupsbudsjett

Det første stadiet i planleggingsfasen er å sette opp et bryllupsbudsjett.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Del din unike bryllupshistorie med oss!

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Bryllupsbudsjett

Her kan du laste ned en budsjettmal for bryllup som hjelper deg å holde oversikten!

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Beste bryllupsfoto 2023

Se de 50 beste av nesten 10 000 bilder fra fotografer over hele verden.

20 romantiske vinterdates for deg og din partner

Vet du ikke hva du skal finne på med kjæresten din i julen? Vi har listet 20 vinterdates som gir…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

Bryllupsgaver: Hva bør man ønske seg?

Vi gir dere våre beste tips for en bryllupsgave dere blir fornøyde med.

8 morsomme leker til bryllupet

Morsomme leker får tiden til å gå, og bidrar til sosialt samhold slik at gjestene blir bedre kjent med hverandre.

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Hvordan kommunisere bedre med din partner

Vi gir deg 5 tips som får deg til å kommunisere bedre med din partner og et forhold som varer.

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Fotograf Håndlykken svarer

Vi spurte fotograf Håndlykken om hvordan en fotograf jobber for å få de aller beste bryllupsbildene.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på noen av de vanligste spørsmålene fra kommende brudepar.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…