Finn riktige sko til bryllupsdagen

Å velge sko til brudekjolen er en oppgave mange bruder gleder seg til. Det finnes et enormt utvalg av fine sko. Her velger du fritt enten du ønsker deg klassiske hvite pumps, et par glitrende sandaler eller et par romantiske ballerinasko.

Tekst: Anna Storm  Foto: Elsa Coloured Shoes

Valget av sko til brudekjolen blir håndtert forskjellig fra brud til brud. Noen kjøper brudeskoene i siste sekund mens andre foretrekker å kjøpe skoene lenge før de kjøper brudekjolen.   Uansett hvilken kategori du tilhører er valget av brudeskoene verdt litt ekstra omtanke.

Riktige sko er flatterende for figuren din og bidrar til at brudekjolen sitter pent. Høyhælte sko gjør at du får en fin holdning og at kjolen faller nydelig   – men du bør også ha i bakhodet at du skal gå i skoene hele dagen og orke å ha dem på deg i mange timer. Er du vant til skyhøye hæler, vil dette sannsynlighvis ikke medføre noen problemer overhodet på bryllupsdagen. Men dersom du ikke er vant med det, anbefales litt lavere og bredere hæl. Noen bruder velger også å gå med lave sko, for eksempel ballerinasko eller sandaler, på bryllupsdagen. Dette passer bra på sommerbryllupet og bidrar til en avslappet og romantisk atmosfære.

Du kan også velge å gjennomføre vielsen i et par høyhælte sko for så senere under festen bytte om til et par ballerinasko eller et par pums med lav hæler.

I dag finnes det utallige vakre sko å velge imellom på bryllupsdagen. På disse sidene finner du noen eksempler. Brudeskoene har gått fra å være kun klassiske hvite pumps til å opptre i alle mulige farger og former. Her kan du velge å matche skoene med kjolen eller noen i en helt annen farge og stil.

10 saker å ha i mente når du velger brudesko

  1. Før du skrider til verket og kjøper brudesko, må du tenke på helheten. Vil du at skoene skal matche kjolen eller smykkene? Eller vil du at de skal utgjøre en kontrast?
  2. Vær ærlig mot deg selv: Hvor nydelige skoene enn er i butikken så må de være behagelige å ha på seg. Du kommer aldri til å kunne nyte dagen din til fulle dersom du har vondt i føttene for hvert skritt (eller dansesteg) du tar.
  3. Dess mer dekorert kjolen er nederst, dess mindre pyntede brudesko, og visa versa.
  4. Skal du gifte deg i en hage, strand eller et annet sted med mykt underlag? Da er det best med ballerinasko eller en bred hæl så du ikke synker ned i bakken.
  5. Velg riktig høyde på hælene! Dersom du ikke er så vant til høye hæler gjør du klokest i å holde deg til den høyden du normalt har på selskapsskoene – du har en lang dag og kveld med mye dans foran deg!
  6. Fordelen med høye hæler er at bena dine får fine former og at holdningen din blir bedre.
  7. Tenk gjennom hvilken farge skoene dine skal ha. Du kan la de gå i ett med brudekjolen eller velge en farge som matcher brudebuketten.
  8. "Pimp you shoes"! Du kan forvandle et par enkle brudesko ved å farge dem og smykke dem med forskjellige applikasjoner.
  9. Bruk gjerne skoinnlegg og unngå at føttene ”glir rundt” i skoene slik at du kan danse hele natten. Dessuten forhindrer innlegget at tærne dine glir over kanten på skoene dersom du har åpne sko.
  10. Gå omkring i dine nye sko 1-2 timer hver dag i ca fem uker før bryllupet. På den måten myker du dem opp og rekker å lege eventuelle vannblemmer.

LÆR MER:

Alessandra Rinaudo i midten

Eksklusivt intervju med Alessandra Rinaudo

Sjefsdesigneren for Pronovias forteller om den nye kolleksjonen som ble vist på Barcelona Bridal Fashion Week.

Brudekjoler – aktuelle trender

Hvilke trender er verdt å holde et ekstra øye med akkurat nå? I denne artikkelen viser vi deg siste mote…

Hår og makeup på den store dagen

Brudestylist Cathrine Heieren Hansen tipser oss om aktuelle trender og hvordan du kan forberede deg slik at du får det…

Pronovias Fashion Show – 2022

Vi ble invitert til Pronovias spektakulære moteshow i Barcelona, ​​og takket selvfølgelig JA til årets begivenhet innen brudemote!