Ikke undervurder undertøyet

Hva teller mest? Det som synes eller det som ikke synes, men som gjør at det som synes ser helt fantastisk ut? Hvor viktig er egentlig undertøyet?

Tekst: Jeanette Henriksson
Foto: Poirier

Er det så viktig da?
Sannheten er at undertøyet faktisk er helt uvurderlig for hvordan du ser ut som brud. Det perfekte undertøyet arbeider nemlig sammen med brudekjolen om et perfekt resultat. Du kan med hjelp av det under forme din kropp, fremheve det du er stolt av og vil løfte fram. Din brudekjole får dermed full mulighet til å vise seg fra sin beste side på din store dag.

Søk hjelp
Hvilket undertøy som passer deg og din kjole best er selvfølgelig avhengig av hvilken type kjole du har valgt. Men hvordan skal du gripe dette an? Skal du velge vakkert undertøy som ”hjelper” deg eller det som bare er vakkert og sexy? Det er ikke sikkert du må velge mellom disse to alternativene, kanskje det ene ikke utelukker det andre. Et tredje alternativ er selvfølgelig at du velger en type undertøy under vielse og fest, og svipper over til noe helt annet når du og mannen din endelig er alene.

Sett av tid!
Naturligvis legger de fleste bruder ned mye tid og energi på å finne den rette kjolen, men de små plaggene under kan virkelig utrette mirakler. Materialvalget er også viktig. Det finnes mange forskjellige stoffer på markedet. Tenk på hvilken funksjon materialet har og siden veie dette opp mot forholdene som vil råde på bryllupsdagen. Hvor varmt eller kaldt kommer det til å være? Hva slags stoff det er i brudekjolen har også betydning for hva du bør velge på undertøyet.

Velg en som kan sine saker!
For å velge riktig lønner det seg å besøke en som er proff på området. En butikk som selger undertøy kan gi tips, gode råd og guide deg.   Mange butikker som selger brudekjoler kan også hjelpe til med undertøy. De har ofte god oversikt over hvilke typer undertøy som passer de forskjellige brudekjolene.

En boost for selvtilliten!
Hvilken farge det skal være på undertøyet er også viktig. De fleste tenker automatisk hvitt, men det er ikke bestandig det beste. Fargen på undertøyet må også avpasses etter fargen på kjolen. Kritthvitt undertøy kan være helt feil under en hvit brudekjole fordi de kan lyse igjennom kjolestoffet. Det beste er rett og slett å velge hudfarget undertøy eller elfenbenshvitt. Vil du absolutt ha hvitt blondeundertøy på bryllupsnatten? Hvorfor ikke ha to sett den dagen? En under kjolen og en til bare bryllupsnatten.

Undertøy finnes i mange forskjellige størrelser og stiler. Å finne det perfekte for deg er en investering og får deg til å føle deg ekstra vakker på den store dagen. Du må også føle deg bekvem. Om du ikke kan føle deg stolt og bekvem i undertøyet ditt hjelper det lite å være komfortabel med resten av bryllupslooken. Fin under og fin over gir deg selvtillit når du skal gå opp altergangen for å si ja til din elskede.

Vi har spurt to bruder hva de tok hensyn til i valg av bryllupsundertøy:

Josefine forteller:
”Jeg var kjempenervøs for ikke å finne riktig undertøy. Jeg følte at jeg ikke hadde noen oversikt over hva som var riktig, verken for meg eller for brudekjolen. Siden kjolen min hadde innebygd korsett la jeg vekt på en vakker truse og en komfortabel BH samt strømper i fin kvalitet. Det var viktig for meg at strømpene skulle sitte bra og være litt luksuriøse. Jeg fikk hjelp av butikken der jeg kjøpte min brudekjole. De hadde virkelig god greie på hva som kom til å passe meg kjolen best”.

Ulrika forteller:
”Jeg visste nøyaktig hva slags undertøy jeg ville ha, men klarte ikke helt å bestemme meg for fargen. Først ville jeg ha hvite, men endte opp med hudfarget. Undertøyet formet min kropp slik jeg ønsket og gjorde at brudekjolen satt helt perfekt! Jeg har nok aldri følt meg så vakker som jeg gjorde på min bryllupsdag. En herlig følelse. Jeg anbefaler virkelig alle blivende bruder å legge ned mye energi på valget av undertøy. Det lønner seg”.

Å velge riktig undertøy er altså veldig viktig, både for at brudekjolen skal sitte perfekt og for at du skal føle deg vakker og komfortabel på den store dagen. Vær ikke redd for å søke råd hos de proffe. De hjelper deg med å velge riktig.