Michelinrestaurantene i Norge 2025
Nå er det hele 22 Michelinrestaruanter i Norge! Her er listen over restaurantene du må besøke for en romantisk date med skikkelig god og spennende mat!
Tekst: Redaksjonen Foto: Guide Michelin
OSLO
Bar Amour
En intim Michelin-belønnet restaurant som kombinerer portugisisk lidenskap og nordiske råvarer. Stemningen er rød og romantisk, og smaksmenyen er en hybrid av norsk og portugisisk kjøkken.
Stallen
På denne perlen av en restaurant i hjertet av Oslo får du servert en standardmeny på mellom 18 og 22 retter. Restautanten er kjent for holdbarhet og menyen tilpasses i løpet av sesongen. Restauranten er tildelt en michelinsjerne og en Michelin Green Star.
À L’aise
Fransk cuisine med norske sesongråvarer er kjennetegnet for denne restauranten. Her får du servert en spennende blanding av mange ulike retter fra hav og land og restauranten er også prisbelønnet for sin gode atmosfære og service. En Michelinstjerne.
Mon Oncle
På denne restauranten tolkes klassisk fransk gastronomi av kokken Dimitri Veith. Ved å følge sesongene og bruke lokale råvarer får maten en distinkt nordisk touch og du kan velge mellom 9, 14 eller 18-retters smaksmeny med tilhørende vinpakker.
Savage
Restauranten ligger på Kvadraturen Hotell, og serverer teknisk avanserte retter med spennende smaker og visuelle opplevelser. Kokken Andrea Selvaggini startet restauranten som er inspirert av hans bakgrunn fra Roma med influenser fra Spania, Frankrike, Mexico og selvfølgelig Norge.
Statholdergaarden
En Michelin-stjerneklassiker i et historisk 1600-talls herskapshus. Under Bent Stiansens ledelse kan du oppleve sesongbasert, klassisk nordisk-fransk mat i elegante omgivelser.
Rett fra À L’aise – foto fra alaise.no
Hot Shop
Med en minimalistisk nettside uten så veldig mye informasjon er det ikke så lett å se akkurat hva du får her, men på Michelinguiden kan man både se bilder og lese om maten som serveres med et elegant og moderne konsept og dybde i smaken.
Hyde
Dunkel belysning og høy musikk – en livlig atmosfære med spennende matopplevelser – perfekt for en tur ut med foodie-vennene dine! Belønnet med 1 michelinsjerne for kvalitetsmat. Her får du rundt 9 retter med fokus på lokale råvarer, sjømat, sitrus og krydder.
Sabi Omakase
Her kan du kose deg med spennende smaker, farger og teksturer og alle rettene lages raskt og serveres med det samme i restaruantens unike atmosfære med moderne japansk design. Det kan også være greit å vite at det du må regne med ca 3 timer for matopplevelsen som består av ca 20 retter.
Kontrast
Restaurant med tre michelinstjerner som leverer moderne og grensesprengende nordisk cuisine med moderne smaker som baseres på lokale ingredienser. Du kan velge mellom en større og en mindre meny.
Maemo
På denne eksklusive trestjerners restauranten får du i følge Michelinguiden levert en overveldende kvalitet med retter du vil huske i et miljø som både er koselig og dramatisk. Det er dyrt der, men skal vi tro anmelderen får du valuta for pengene.
BERGEN
Gaptrast (NY!)
Gaptrast er også en ny stjernebelønnet restaurant i Bergen og er kjent for sine fantastiske lokale råvarer og lekre design. Den overraskende smaksmenyen byr på kreative og komplekse retter med intense smaker – som and med vinterepler og vin jaune.
Lysverket
Satt i kunstmuseumet ved Lille Lungegårdsvannet, i Bergen Lysverks gamle lokaler. Restauranten driver et nordisk kjøkken med særlig fokus på sjømat og lokale råvarer servert i en elegant 10-retters meny.
Omakase by Sergey Pak (NY!)
www.debergenske.no/en/norway-bergen/restaurants/omakase-by-sergey-pak
Her kan du velge mellom en 14 eller 20 retters omakase-opplevelse i en lekkert innredet restaurant i Bergen sentrum og kanskje prøve reinsdyrsashimi for første gang. Restauranten fikk sin første michelinstjerne i 2025.
Rett fra Speilsalen i Trondheim, foto fra britannia.no
TRONDHEIM
Speilsalen
britannia.no/en/dine-with-us/speilsalen
Retaurant med 1 Michelin-stjerne i Trondheim, kjent for sitt nordiske, samtidsrettede kjøkken – et trygt valg for gourmetopplevelser i Britannia Hotels imponerende lokaler.
Fagn
Også en stjernevinner, med balanserte, kunstneriske menyer basert på lokale råvarer og moderne norske teknikker.
Restauranten Under på Lindesnes, foto fra under.no
STAVANGER og LINDESNES
Hermetikken
Restaurant like utenfor Stavanger sentrum med åpent kjøkken i midten. Her serveres en standardmeny som kan tilpasses allergier og lages vegetarisk. Her får du lokale råvarer som er i sesong og kjøkkensjefen har lang erfaring fra noen av Englands beste restauranter.
Sabi Omakase
Denne restauranten har hatt Michelinstjerne siden 2017 og er en tradisjonell japansk resturant som tilbyr en helt unik matopplevelse. Her møtes autentisk japansk cuisine med norske ingredienser. Her får du servert en 18 retters matopplevelse.
K2, Stavanger
Her får du servert fantasifulle og personlige retter i en moderne 10-retters smaksmeny. Her jobber de med økologiske og lokale råvarer og restauranten har et sterkt holdbarhetsfokus. De har også en helt vegetarisk meny og vegansk meny er også mulig å få på bestilling (noe som er sjeldent på denne type restauranter!)
Re-Naa
Havets råvarer nærmere enn noen annen – med hele tre Michelin-stjerner og anerkjent for «seafood first»-filosofi, etablert av Sven Erik Renaa. Her kan du få en unik smaksopplevelse. Dette er en eksklusiv restaurant og det kan lønne seg å booke god tid i forvei for å få bord.
Under, Lindesnes
En kul og futuristisk restaurant som ligger delvis under vann – og maten serveres fem meter under overflaten. Her servers en 10-12 retters meny med havet og kysten i fokus.
Les mer
Michelinrestaurantene i Norge 2025
er er listen over restaurantene du må besøke for en romantisk date med skikkelig god mat!
Madhuset i Kristiansand – mer enn bare mat!
Smakfull og profesjonell catering til bryllup i alle størrelser, med fokus på kvalitet, service og fleksible menyer
Hvilken bryllupskake velger du?
Å velge bryllupskake er kanskje den hyggeligste delen av bryllupsplanleggingen. Men hvilke smaker skal dere satse på og hva er…
Populære kakebord i bryllup
Hvor mange kaker skal man ha? Hvor mange kakestykker på hver gjest? Vi besvarer alle spørsmål rundt kakebord i bryllup.
De populære makronene
Bakeeskperten @sweetbyjossis gir deg oppskriften på makroner!
Bryllupskake og Cupcakes
Bakeeksperten tipser om hvordan du kan lage en minneverdig bryllupskake helt selv!
Slik får du en sunnere hverdag
I denne artikkelen byr vi på noen gode råd for alle som har lyst til å få en sunnere hverdag…
Bryllupsmiddag
14 inspirerende mat- og drikketips – alt for at dere skal lykkes med bryllupsmiddagen som gjestene vil huske lenge.
6 nye Michelin-restauranter i Norge!
Er du en Foodie eller vil du ta med din forlovede på en romantisk date med ekstra god mat? Da…
Vegansk bryllupsmeny
En vegansk meny er full av farger og fantasi. Vi gir deg 12 tips for en inspirerende bryllupsmeny fra det…
Visste du dette om champagne?
Vi har gjort et dypdykk ned i boblene og lister opp her 10 ting vel verdt å vite om drikken…
Nattmat – et populært innslag blant gjestene
Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.
Elskede bryllupskake!
Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…
Feiring tre dager til ende
Jegtvolden Fjordhotell i Inderøy svarer på hva man skal servere til alle måltidene i en tredagers bryllupssfeiring.
Bryllupsmenyen – trender i 2022!
Rundt om i verden dukker det stadig opp nye trender innen mat og drikke. Les mer om trender i bryllupsmenyen…
Kaketrender for bryllupskaker
Vil dere være det mest trendy brudeparet i byen, bør dere se nærmere på disse fantastiske kreasjonene.
Bryllupskake, dessert eller noe helt annet?
Mange brudepar står forvirret i valget mellom bryllupskake eller dessert til bryllupsmiddagen. Kanskje begge deler?
Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup
Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…
Hva slags drikke skal vi velge til bryllupsmiddagen?
Interessen for mat og drikke øker. Stadig flere er blitt bevisste på hvor mye godt drikke har å si på…
Brudeskålen
Det er blitt en tradisjon å servere champagne og snitter til brudeskålen, men det går an å ha andre retter…
Bryllupsmiddagen
En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…
Alt du trenger å vite om bryllupskaken
Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…
Moderne bryllupskaker
Mote og internasjonal påvirking har tatt bryllupsverdenen med storm. Konditorier rundt omkring i hele landet produserer kaker som har gått…
Bryllupskake – eller ikke?
Bryllupskaken er for mange et selvsagt innslap på festen. Men det finnes alternativer... Bryllupskaken har en lang tradisjon som dessert…
Deilig sommerpunch
Endelig festsesong med bryllup, spontane grillkvelder og hagefester. Mange gjester innebærer mange glass - så gjør det enkelt! Tørk støvet…
Meny fra Lysebu
Vårt kjøkken er viden kjent, og vi legger hele vår sjel i å lage en uforglemmelig bryllupsmiddag. Vi bruker de…