Romantiske SPA-opplevelser i Norden

Et besøk på SPA er en fantastisk opplevelse! Uansett om du går på SPA som en del av bryllupsforberedelsene med venner, som et romantisk get-away med din kommende ektefelle eller som en bryllupsreise. Vi har testet fire forskjellige SPA – la deg inspirere!

The Lodge SPA

Journalist Camilla Lærke Mors og fotograf Charlotte Trippetti er venninner, kolleger og spa-entusiaster. Her tester de forskjellige SPA-anlegg og behandlinger ut fra at de skal fungere for bruden, vennene og brudeparet.

Tekst: Camilla Lærke Mors  Foto: Charlotte Trippetti

Marienlyst strandhotell – Venninner på detox-spa

Det finnes hverken veggklokker eller speil i det store loungeområdet som er innredet i en rustikk, nordisk stil. Her skal vi nemlig ikke tenke på klokken eller utseendet. Her finner du 1600 kvadratmeter SPA-anlegg med svømmebasseng, badstue, saltbad og SPA-café samt et formidabelt uteområde med boblebad og et 37 grader varmt panoramabasseng med utsikt over Öresund.

Vi reiser hit for å ha et herlig opphold med venninner og bare slappe av. Vi prøver derfor anleggets signaturopplevelse: Kopperspa. Dette er et adskilt område utformet som et rengjøringsrituale med kopper, fotbad, saltskrubb med appelsinblomster og en leire for ansikt og kropp.

Man utfører selv SPA-ritualene under veiledning av en SPA-terapeut mens man nipper til en velsmakende drink laget av algen spirulina. Når vi har tatt på oss en ansiktsmaske av leire trer vi inn i et spesialrom (oppvarmet til 42 grader) før vi går videre inn i et mineralsk badeværelse hvor vi appliserer ytterligere en rennende leire på kroppen. Helt plutselig får vi en dusj vann over oss som er tenkt å sjokkere kroppen og vekke oss.

De tilbyr totalt 9 ulike behandlinger. Danske Karameju har utviklet naturlige og økologiske SPA-produkter til de forskjellige SPA-behandlingene.

Før besøket vårt er over tester vi massagebehandlingen «FRI». Dette er en massage som kan gjøre litt vondt, men som er ekstremt avslappende etterpå. Behandlingen skal vekke kroppen og få den til å gi slipp på slaggproduktene den har samlet opp. Kroppsmassagen avsluttes med en ansiktsmassage samt en velgjørende maske for hender og ansikt.

Eksempel på behandlinger:

Kopperspa. 60 min. 375 kr.

FRI. Detox-akupressur og bindvevsmassage. 90 min. 1095 kr.

(1 behandling gir adgang til SPAs ulike fasiliteter).

Marienlyst Strandbad SPA

Amazing Space – Urban brudeforberedelse

Melk! Tenker jeg overraskende nok og føler meg som Kleopatra der jeg flyter i mitt arombad på Amazing Space. Dette er et skikkelig city-SPA i forbindelse med det femstjerners hotellet Hotel d’Angleterre og ett av Københavns mest prisvinnende SPA-anlegg.

SPA-et er innredet som et boutiquehotell med pool, badstu, sauna og er perfekt som en individuell forberedelse til den store dagen. I tillegg til melkebadet, som er en næringsrik og oppstrammende kroppsbehandling med bodywrap, bodyscrub, aromabad og massasje med rosentre, sandel og sedertre, finnes også et utall skjønnhetsbehandlinger.

Er du en kommende brud, så anbefaler vi deg å gjøre en behandling minst en halv uke før bryllupet – det er en garanti for en myk og skimrende hud. Amazing Space har et stort utvalg av skjønnhetsbehandlinger, alt fra dampbad, dyprensing, kroppsmassasje og mye mer. Produktene som brukes er utviklet av kvinnen bak SPA-et, den danske skjønnhetsdronningen Laura Bonné.

Verdt å vite er at Amazing Space også finnes i Hellerup og på et nytt og spektakulært sted: The Krane. En gigantisk, renovert område i Københavns nordlige havn, der dere både kan besøke SPA-et og tilbringe hvetebrødsdagene.

Eksempel på behandlinger:

Cream & Honey Body Wrap 90 min. 1195 kr.

Amazing Face – deluxe 100 min. 1295 kr.

Amazing Space SPA

The lodge – Honeymoon SPA-anlegg

Det er noe ekstremt luksuriøst, nærmest dekadent over å få et fremmed menneske til å skrubbe hver eneste centimeter av ens hud fri for døde hudceller. Men å, så deilig det er å ligge her til lyden av stille musikk og duften av roser samtidig som man får en babymyk hud. The Lodge er helt enkelt skreddersydd for bryllup og egentid.

Anlegget skiller seg fra andre steder ved å være plassert midt ute i det grønne på et av Skånes høyeste punkt, Romeleåsen. Det føles faktisk av og til som et amerikansk fjell-resort med de 22 ulike lodgerne bygget i klassisk New England-stil med fantastisk utsikt.

Her finnes en vakker bryllupssuite med et åpent badeværelse og sengen plassert slik at himmelen og tretoppene er det siste man ser før man sovner. The Lodge er en ekte romantisk get-away med kombinasjonen koselig resort, luksus og natur.

SPA-området er under utbygging og vil stå klart sommeren 2019. I deres nye SPA vil vi finne avslapping på mange forskjellige måter. Luksuriøs relax kombinert med fred og ro, sprakende åpne ildsteder, fire nye behandlingsrom, en 12 meter lang infinitypool. Spa Ritual, isbad, badstu, utsikt så langt øye kan se og en hel masse annet. Mye er hentet fra velkjente SPA-er, blant annet fra kjeden Six Senses.

Eksempel på behandlinger:

Hydrating Rose Cocoon 50 min. 695 SEK.

Velgjørende massasje. 50 min. 695 SEK.

The Lodge SPA

Ystad Saltsjøbad – En kombinasjon av alt

Åh, mine spenninger forsvinner som dugg for solen. Deep Tissue Massage er en dyptvirkende massage til lyden av bølgene som ruller inn utenfor.

Vi er på det 110 år gamle badehotellet Ystad Saltsjøbad, som er en klassiker blant nordiske SPA. Anlegget oser av badehotell og moderne, maritim stemning med plass for alt fra konferansedeltaktere til kjærestepar og store bryllup.

Etter massagen er det på tide å koble av i badstuen. Det hører med tre aromatiske oljer til badstuen, alle med forskjellige helsebringende effekter. Innimellom tar vi pause fra vårt badstuerituale og heller i oss kaldt vann, shots laget av forskjellige fruktjuicer og så spiser vi masse friskt frukt – alt for å booste kroppen. Behandlingen er kjent for sin oppstrammende effekt siden man veksler mellom kaldt og varmt og dette gir faktisk synlige resultater.

Om kvelden serveres vi en utsøkt 3-retters meny i restauranten Port. Deretter sover vi godt i de myke sengene i et rom med en helt utrolig havutsikt. Siden anlegget ligger helt nede ved havet passer vi på å ta en joggetur langs stranden tidlig på morgenen, fulgt av et dupp i havet og fantastisk brunch. En perfekt avslutning på et magisk besøk på YSB.

Eksempel på behandlinger:

Deep Tissue Massage 50 min. 895 kr.

Sauna Chill 60 min. 395 kr.

Ystad Saltsjöbad SPA

Les mer

Intimt bryllup i Italia

Et vennepar viste oss noen bilder av foreldrene sin villa i Piemonte i Italia, og sa at “her er det…

Destinasjon Alpene

Vi dro til den ærverdige skilandsbyen Megève i Frankrike for å oppleve et ekte alpint destinasjonsbryllup.

Tips til bryllupsreisen

Noen korte tips om budsjett, planlegging og tidspunkt for bryllupsreisen deres!

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Pakk smart og lett!

Slik pakker du kofferten til bryllupsreisen med bare håndbagasje

Karneval i Venezia

Gifter du deg om vinteren, men ønsker ikke en lang flytur over dammen, kan det være en god idé å…

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

Romantikk på Sicilia

Det kan bli ganske hett på en italiensk øy med vakker havutsikt og brennende sol fra alle kanter!

Vinsmaking i Toscana

Har du også alltid drømt om å dra på vinsmaking i selveste Toscana? Få tips her!

Romantikk for to i Roma

Her blomstrer virkelig romantikken mellom de smale, brobelagte gatene.

Bryllupsreise til Amalfikysten

Amalfikysten er en favorittdestinasjon for mange brudepar, her får du vite hvorfor!

Bryllupsreisen på Cruise

Bryllupsreise på cruiseskip er en flott måte å feire bryllupet på og i tillegg oppleve nye destinasjoner.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik velger dere destinasjon for bryllupsreisen– 11 tips på veien!

Her får dere 11 tips på veien for å finne den perfekte destinasjonen for bryllupsreisen!

Derfor elsker vi cruise!

Her er noen av grunnene til å elske cruise!

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Autentisk luksus på østafrikansk paradisøy

For dere som er ute etter et romantisk sted å tilbringe hvetebrødsdagene finnes det ikke mange steder som kan måle…

Romantikk, harmoni og avslapping

På majestetiske Salobre Hotel Resort & Serenity på Gran Canaria er utsikten betagende, arkitekturen magisk og servicen fenomenal.

Bryllupsreise på Maldivene

Her er din guide til bryllupsreise på Maldivene. Dette er stedet for dem som elsker den avslappede stemningen og de…

Velg rett bryllupsreise!

Par er forskjellige, og det viktigste er at man finner et reisemål som begge parter kunne tenke seg.

Nordisk SPA-guide

Vår journalist og fotograf tester SPA-anlegg og behandlinger ut fra at de skal fungere for bruden, vennene og brudeparet.

Populære reisemål for hvetebrødsdagene

Her tipser vi dere om noen av de mest populære destinasjonene for bryllupsreisen – kanskje de inspirerer!

LA STILLEHAVSDRØMMEN GÅ I OPPFYLLELSE

Litt sliten, sier du, etter lang tids planlegging og en storslått dag? Da passer ingenting bedre enn en deilig bryllupsreise.

Perfekt cruiseopplevelse

Bryllupsreisen skal være en drømmereise. Velger du cruise har du gode forutsetninger for en stressfri opplevelse!

Malaysia – ditt eget tropiske paradis

Er du i tvil om hvor bryllupsreisen skal gå? Nå trenger du ikke lete lenger. Perhentian Islands i det nordøstlige…

Seychellene

Det er mange fantastiske steder å besøke i verden og det kan være vanskelig å velge når man skal planlegge…

Skatten på Maui

Satser dere på å nyte hvetebrødsdagene på en tropisk og romantisk øy med svajende palmer, jungel og vakre strender? Da…

Reis på bryllupsreise til New York

Å dra på bryllupsreise innebærer ulike drømmer for ulike par. Noen drømmer om hvite strender, turkisblått hav og hvilepuls. Andre…

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Drømmen om Paradis

Når en av livets viktigste reiser skal planlegges bør ingenting overlates til tilfeldighetene. Ut  fra våre erfaringer har vi plukket…

Star Tour ute med Norges første Snapchat-Frieri

Anne (29) har nettopp sagt JA til kjæresten gjennom 9 år, i det som er Norges første Snapchat frieri. Mer…

Italiensk romantikk i verdensklasse

Beliggende oppå et skrånende fjell, med utsikt over Gardasjøen og omgitt av olivenlunder og brosteinsgater ligger denne italienske perlen.

Tui lanserer nytt voksenkonsept

Fire eller fem stjerner, flott beliggenhet, solsenger for to, 16års aldersgrenseog spa med helse- og skjønnhetsbehandlinger, det er noen av…

Roadtrip gjennom Europa

Det blir stadig mer populært å besøke flere land på en og samme tur. Dersom dere vil oppleve noe helt…

Bryllupsreisen for de eventyrlystne

Verset fra den mest populære låta til Løvenes Konge passer perfekt til nettopp dette reisemålet. Afrika. Tanzania. Verdensdelen og landet…

Velkommen til paradis!

Zanzibar er øya som mange drømmer om å tilbringe sin bryllupsreise på. Kritthvite strender, turkisblått hav og kryddersterk mat er…

Bryllupsreise til Panama

Milevis med fantastiske strender på både Karibia- og Stillehavskysten, Panamakanalen og sist men ikke minst hovedstaden Panama City.

Bryllup og shopping i New York

Tenker dere på å kombinere bryllupsreisen eller kanskje til og med bryllupet med shopping og sightseeing?Da er New York stedet…

Beste bryllupsdestinasjonene akkurat nå

Her har dere Travels beste reisetips på hvordan dere starter deres happily ever after. I videoen forteller Alle Sangiolo om…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Destinasjon Alpene

Vi dro til den ærverdige skilandsbyen Megève i Frankrike for å oppleve et ekte alpint destinasjonsbryllup.

Les mer

Tips til bryllupsreisen

Noen korte tips om budsjett, planlegging og tidspunkt for bryllupsreisen deres!

Les mer

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Les mer

Pakk smart og lett!

Slik pakker du kofferten til bryllupsreisen med bare håndbagasje

Les mer

Karneval i Venezia

Gifter du deg om vinteren, men ønsker ikke en lang flytur over dammen, kan det være en god idé å…

Les mer

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

Les mer

Romantikk på Sicilia

Det kan bli ganske hett på en italiensk øy med vakker havutsikt og brennende sol fra alle kanter!

Les mer

Vinsmaking i Toscana

Har du også alltid drømt om å dra på vinsmaking i selveste Toscana? Få tips her!

Les mer

Romantikk for to i Roma

Her blomstrer virkelig romantikken mellom de smale, brobelagte gatene.

Les mer

Bryllupsreise til Amalfikysten

Amalfikysten er en favorittdestinasjon for mange brudepar, her får du vite hvorfor!

Les mer