Seychellene

Det er mange fantastiske steder å besøke i verden og det kan være vanskelig å velge når man skal planlegge en reise. Sånn var det i alle fall for meg og min mann da vi skulle bestemme oss for hvor vi skulle dra på bryllupsreise.  Vi fikk velge mellom flere ulike reisemål og valget falt tilslutt på Seychellene. Det føltes som et fantastisk og nærmest magisk sted å reise til. Et riktig drømmereisemål… Noe det også viste seg å være!

Tekst: Camilla Lindahl
Foto: Office du Tourisme des Seychelles

Seychellene ligger i det Indiske Hav rett utenfor Madagaskar og består av over 100 øyer med ulik karakter. Vi bestilte vår reise gjennom Select Collection som hjalp oss å sette sammen en bra blanding fra den mindre Constance Lemuria Resort på øyen Praslin til det større og travlere Constance Ephelia Resort på hovedøyen Mahè. Begge hotellene er 5-stjernes, men det finnes også fine 3- og 4-stjernes hotell og leiligheter, alt avhengig av lommebok.

Constance Lemuria Resort
Praslin som er den nest største av Seychellenes øyer, ligger 40 km nordøst for hovedøyen Mahè. Du kan enten fly (ca 15 min) eller ta ferje (ca 45 min) Vi ble hentet på flyplassen av hotellets personal som kjørte oss de 2-3 km til Constance Lemuira Resort, vårt reisemål for de 5 første dagene av vår tur. Vi

ble hjertelig tatt imot av personalet når vi kom frem, og den utrolig vennlige atmosfæren som var på Lemuria er fremdeles et godt bevart minne. I følge daglig leder Hilton Hastings har hotellet omtrent 2 ansatte pr gjest. En person er til og med leid inn for å ta seg av skilpaddene som kommer hvert år for å legge egg på strendene omkring Lemuria.

Mellom desember og februar klekkes tusenvis av egg og det skal være en helt fantastisk opplevelse å se de små miniskilpaddene komme seg ned til sjøen.

Det finnes også en egen bryllupskoordinator som tar seg av alle som skal gifte seg på Lemuria. Han kan ordne alt som ønskes, og på en rundtur fikk vi vite at hull nr 15 på golfbanen – en 18-hulls bane i verdensklasse- tilhørte favorittene.

Fantastisk mat
I tillegg til fantastisk service, var maten et kapitel for seg. Jeg lover at ingen vil reise skuffet herifra. Frokosten serveres i Buferestauranten Legend, og hver dag var det mye godt i velge i. Kokken laget omelett og pannekaker på bestilling og den nypressede juicen var super. Bufféer kan jo av og til være litt kjedelige, men ikke denne. Den inneholdt alt man kunne ønske seg - og litt til.  Det ble også servert bufe på kveldstid, -også da med et rikt utvalg fra ulike tema og spennende retter å prøve.

Det finnes to restauranter på Constance Lemuria i tillegg til Legend. Beach Bar og Grill på stranden og Seahorse ved golfklubben. Seahorse har Seychellene sin største vinkjeller, så dersom man liker vin er dette stedet å besøke. Vi fikk prøve en fantastisk 7-retters meny som inngår om man bestiller en Honeymoon-pakke.

Drømmestrender
Det var tre strender tilknyttet hotellet vårt. Anse Kerlan som låg rett utenfor vinduet vårt. Petit Anse Kerlan som låg gjemt i en liten vik, samt den fantastiske Anse Georgette som var som en drøm. Hvit sand og grønt vann nett som man forestiller seg det skal være. Det føltes heller aldri trangt eller fullt på noen av strendene.

Herlige utflukter
I løpet av oppholdet vårt på Lemuria deltok vi på 2 utflukter. Denne ene gikk til øyens stolthet Vallèe de Mai som er på UNESCO verdensarv liste, og den andre til øyen La Digue. Jeg anbefaler virkelig å ta katamaran til La Digue og sykle rundt der for å utforske øyen. Her finner man en av verdens fineste strender Anse Sourse de`Argente, Sanden er kritthvit og ligger omkranset av svære granatklipper. Det er virkelig helt magisk.

Man kan også få oppleve skilpaddene på nært hold da det er en stor innhegning på øyen med kjempeskilpadder. De kan bli opp imot 150 år og veie flere hundre kilo. Blir man lei av skilpadder og å bade og sole seg kan man besøke et sted på øyen hvor de dyrker vanilje eller kikke på hvordan de produserer kokosolje,- som er den eneste oljen som finnes på øyen.

Constance Ephelia Resort
Etter fem herlige dager skulle vi reise videre til Constance Ephelia Resort som ligger på hovedøyen Mahè. På Mahè bor ca 80.000 mennesker, betydelig flere en Praslins 7000 innbyggere. Constance Ephelia Resort er et større hotell enn Lemuria. Det var nytt i 2010 så alt er nytt og stilig. Ephelia ligger utrolig fint til, og en av de tingene jeg husker best er hvor grønt det var overalt. Hotellet ligger på et stort område hvor det går golfbiler i skytteltrafikk mellom nordlige og sørlige del.

Det er fem restauranter å velge mellom. Jeg vil fremheve Helios, hvor vi spiste en herlig sjømat middag , samt Adam og Eve hvor vi spiste en Asiatisk meny som var helt super. Dessverre var ikke høyere makter med oss under hele oppholdet på Mahè, men det førte til at vi fikk oppleve og teste litt mer en bare stranden. Jeg vil virkelig anbefale et besøk på deres SPA; Le Spa de Constance. Her kunne man prøve dampbadstue, vanlig badstu og ulike jacuzzis, i tillegg til flere typer behandlinger. Vi hadde 1 times aromaterapi massasje som kostet oss 650 kr/person.

Le Plane St Andre - Mahè Romdestilleri
Vi besøkte øyens romdestilleri Le Plane St Andre som produserer Takamaka Bay Rom. Vi fikk en guidet tur hvor vi fikk vite hvordan det hadde seg at man startet med rom produksjon. Huset var bygget ut fra originalbygget fra 1792 og hadde et Sør Amerikansk preg over seg. Kjøkkensjefen var overraskende nok en svensk mann som hadde kommet til Seychellene for 3 år siden og blitt igjen. Etter rundturen fikk vi prøve de ulike romsortene og selvsagt kjøpe med oss et par ulike sorter hjem.

Etter fem herlige dager på Constance Ephelia Resort var det på tide å pakke kofferten for hjemreise til Sverige igjen. Vi forlot Seychellene med et smil om munnen og med masse herlige minner i bagasjen. Vi ble behandlet som konger overalt og fikk virkelig mulighet til å føle oss som prins og prinsesse, selv om det bare var for ti dager.