Skap ditt eget Bridgerton bryllup!

Er du like stor fan av Bridgerton som oss? Romantikk, pastellfarger, elegant mote, luksuriøs atmosfære, og historie fra det 19. århundre i England. Høres det ut som ditt drømmebryllup?

Tekst: Kristin Hassellind  Foto: Adobestock, Produsenter

Et storslått bryllupslokale

Noen av det første du bør ta stilling til og booke så tidlig som mulig er selve bryllupslokalet, slik at du er sikker på at dine drømmer blir til virkelighet. Om du skal være tro mot hele Bridgerton konseptet, bør bryllupet selvfølgelig holdes i England. Om det blir for mye av det gode, finnes det flere luksuriøse lokasjoner i Norden som kan gi en ekte Bridgerton følelse. I Norge finnes det flere historiske selskapslokaler fra 1800-tallet. Gamle Logen i Oslo kan tilby en majestetisk atmosfære, tilrettelagt for et magisk Bridgerton bryllup. Her holdes det ofte ball og banketter og stedet passer perfekt hvis dere ønsker ekstra fokus på musikken og dansen fra den populære serien.

Grand Plaza i Gøteborg er en hvit, mektig sal på 2000 kvadratmeter, som kan dekoreres i en georgisk og eksklusiv stil. Her er mulighetene mange! Om dere har tenkt å legge inn tradisjonelle selskapsdanser inn i programmet, så har Grand Plaza definitivt plassen! Både Sverige og Danmark er dessuten kjent for sine mange vakre slott og herregårder med mulighet til å velge mellom flere ulike festlokaler. Pastellfarger, som er en rød tråd i Bridgerton, vil passe perfekt i de store lyse salene og vakre omgivelsene.

Foto: Grand Plaza

Invitasjoner

Hva kan gjestene forvente seg? Ingenting slår vakre invitasjoner som forteller noe om stilen og programmet for bryllupet. Går du for et Bridgerton-bryllup, så tenk pastellfarger i rosa, lilla og blå toner med gulldetaljer. Blomster bør det være mye av både på invitasjonen og på selve bryllupsfesten.

Dekorasjoner

Når det kommer til valg av dekorasjoner, så var regency-blå signaturfargen for perioden – som også fantes i hus og arkitektur på denne tiden. Denne myke, men vakre pastellfarger gir et kaldt og stilfullt uttrykk. Det finnes mange måter å integrere blått i dekorasjonene. Du kan velge en blå bordløper i lin og plassere blomster i blått, hvitt og lyserosa i små vaser laget av blått glass. Et annet forslag er å velge pastellblå servietter, og kronelys i blått som du plasserer i lysestaker av sølv. Dekorer med fortryllende litterære sitater skrevet i kalligrafistil for et personlig bryllup med inspirerende, romantiske ordtak som gjestene dine sannsynligvis vil sette pris på.

Brudekjole

Når du skal velge kjole til ditt Bridgerton bryllup, tenk vintage-stil med volanger, korsett, blonder, empire-midje og perlesmykker. Gjennomsiktige, blondehansker bør du heller ikke glemme! Tenk at du både skal være sukkersøt og elegant når du går ned kirkegulvet eller den røde løperen.

Under Regency-tiden var det ikke vanlig med hvite brudekjoler som vi ofte ser i dag, men kjoler i lyse mønstre og farger. Gult var en farge som var meget populær på begynnelsen av 1800-tallet og lyse nyanser av blått, grønt og rosa var også populært blant mange kvinner. Velger du et Bridgerton-bryllup, har du mange alternativer når det kommer til fargevalg, men det er selvfølgelig ingenting i veien for å velge en hvit kjole om det er det du drømmer om.

Egen bridgerton-kolleksjon

Merket Allure Bridals har i samarbeid med Netflix og produsenten Shondaland skapt en egen Bridgerton kolleksjon – se mer her!

Bridgerton brudekjole Fra Allure Bridals

Dress

I et Bridgerton bryllup kan brudgommen gå for en blå eller grå smoking, sammen med lyseblå, lyserosa eller lyselilla detaljer, for eksempel på slipset og i knappehullet, slik at den passer med fargepaletten som dere har valgt. I knapphullet på dressen, bør brudgommen ha en corsage som matcher brudebuketten.

Ønsker dere tro kopi av serien, kjøp en ekte engelsk frakk i svart med sort fløyelseskrage, silkevest, og mansjetter og knapper i gull.  Match gjerne antrekket med silkehansker og en svart hatt.

Bilde: Wilvorst – kolleksjonen Tziacco

Brudepiker

Skal dine nærmeste venninner være brudepike eller forlovere? Kle jentene i like kjoler og ikke vær redd for å bruke farger. Mintgrønn, lavendel, korall, pastellblå, og rosa er myke farger som vil smelte inn med detaljene i rommet, eller velg sterke farger som sennepsgul, syriner eller turkist for et mer fargerikt bryllup. Kjolene bør være lange, men enkle, for ikke å ta oppmerksomheten bort fra bruden.

Brudepiker i pastellfarger - foto: Adobestock

Afternoon Tea

Etter aperitiff og mingling, avslutt gjerne med en ekte britisk soirée, bestående av ettermiddagste og lett underholdning. Dette er en britisk tradisjon som stammer fra 1800-tallet, og som engelskmenn gjerne inviterer stolt til. Sammen med ekte engelsk te, kan dere servere nystekte scones, små sandwicher, kjeks med syltetøy, makroner eller andre søte bakverk. Dette er også et fint tidspunkt å servere bryllupskaken på, slik at dere får lyse, klare bilder av kaken som dere kan se tilbake på med beundring og kjærlighet. Ikke glem ett champagnetårn som gjestene kan forsyne seg av etter vielsen!

Afternoon Tea - foto: Adobestock

Bryllupskake

Når tiden har kommet for å bestille bryllupskake, fokuser på romantiske rosettdetaljer, levende blomster og rokokko stil. En klassisk bryllupskake med runde, hvite former er det som er mest populært på tradisjonelle bryllup i dag, men ved temabryllup er det bare fantasien som setter grenser. I ekte Bridgerton stil, er det flere som velger bryllupskaker i lyse farger innenfor tonene av blått, rosa og grønt, som dekoreres med perler eller gulldetaljer.

Brudebuketten

Når det kommer til brudebuketten, velg vårblomster i romantiske pastellfarger. Blomsterdekorasjonene er store og får mye fokus i Bridgerton-serien, og det bør dere definitivt satse på i deres bryllup også for å få den samme romantiske atmosfæren. Blomster som er fine sammen i buketten er for eksempel hvite roser, lyse peoner i rosa, blå hortensia, ranunkel, og eventuelt tulipaner og scabiosa. Få rådgivning hos en florist for hvilke blomster og farger dere bør velge til ett pastellfarget og romantisk bryllup.

Klassisk musikk

Hva hadde et bryllup vært uten musikk og dans? Skal dere ha et ekte Bridgerton bryllup, må dere ikke glemme vals og kvadrilje i løpet av kvelden. På Spotify finnes det album med alle sangene som har blitt brukt i serien. Den første dansen mellom Kate og Anthony i sesong 2 var «Dancing On My Own» med Vitamin String Quartet, en gruppe som gjør covers av kjente pop- og rock låter med klassiske instrumenter. Om du elsker det tradisjonelle, ikke glem å spille klassisk musikk i ditt bryllup. Og vil du virkelig tenke stort, så lei inn strykekvartett som spiller de mest kjente låtene fra serien. Vi garanterer at gjestene vil få en opplevelse de sent vil glemme!

Les mer

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.

La borddekkingen sette tonen for bryllupet

Borddekking spiller en viktig rolle for stemningen i bryllupet. Her viser vi noen stiler som setter et unikt preg på…

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Norges første Desi Bryllupsmesse

Messen går av stabelen den 28. april i Husebylåven i Lillestrøm

Det lille ekstra på Klækken hotell

Den imponerende hotellparken som omgir Klækken Hotell gir den perfekte bakgrunn for bryllup og en romantisk utendørs vielse.

Bryllup på Quality Hotel Olavsgaard

På Olavsgaard har vi lang erfaring med å arrangere selskaper, og vi har lagt vår sjel i å skape et…

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Skap ditt eget Bridgerton bryllup!

Romantikk, pastellfarger, elegant mote, luksuriøs atmosfære, og historie fra det 19. århundre i England. Høres det ut som ditt drømmebryllup?

De populære makronene

Bakeeskperten @sweetbyjossis gir deg oppskriften på makroner!

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

7 unike tips til underholdning på bryllupsfesten

Er dere lei av rebusløp og liveband? Her er 7 unike tips til hvordan dere kan underholde gjestene på bryllupsfesten.

Bryllupskake og Cupcakes

Bakeeksperten tipser om hvordan du kan lage en minneverdig bryllupskake helt selv!

Bryllup på Ranten Hotell

Ranten Hotell er en perle i vakker og vill natur på høyfjellet. Hotellet ligger på Myking ved Nesbyen, og naturen…

Kleivstua – perfekt for bryllup

Ønsker du et bryllup i flotte festlokaler som dere kan ha helt for dere selv, og feire tre dager til…

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Magisk Fjellbryllup på vakre Geilo og Vestlia Resort

«Ja» til naturskjønne og vakre omgivelser. «Ja» til frisk fjelluft. «Ja» til et unikt og romantisk bryllup og «Ja» til…

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

Musikk til bryllup

Musikk er en uunnværlig del av et bryllup, og å lage de perfekte spillelistene er avgjørende for å sette stemningen…

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Slik får du en sunnere hverdag

I denne artikkelen byr vi på noen gode råd for alle som har lyst til å få en sunnere hverdag…

Inspirasjon for boho-bruden!

Vågalt og annerledes men samtidig romantisk - la deg inspirere av denne vakre fotoserien med influenser av lavendel og bohemsk…

Bryllupsmiddag

14 inspirerende mat- og drikketips – alt for at dere skal lykkes med bryllupsmiddagen som gjestene vil huske lenge.

Blomstertrender for i år

Vi har pratet med florist Sara-Lisa Ludvigsson for å gi deg årets blomstertrender og hva som er viktig å tenke…

6 nye Michelin-restauranter i Norge!

Er du en Foodie eller vil du ta med din forlovede på en romantisk date med ekstra god mat? Da…

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Vegansk bryllupsmeny

En vegansk meny er full av farger og fantasi. Vi gir deg 12 tips for en inspirerende bryllupsmeny fra det…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Skreddersydd dekor til drømmebryllupet

Forventningene er store når du skal gifte deg, og det mye som skal på plass før den store dagen. Det…

Vellykket bryllupsfest!

Slik holder dere en bryllupsfest som gjestene sent vil glemme. Få en uforglemmelig kveld med våre tips!

Visste du dette om champagne?

Vi har gjort et dypdykk ned i boblene og lister opp her 10 ting vel verdt å vite om drikken…

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Feiring tre dager til ende

Jegtvolden Fjordhotell i Inderøy svarer på hva man skal servere til alle måltidene i en tredagers bryllupssfeiring.

Bryllupsmenyen – trender i 2022!

Rundt om i verden dukker det stadig opp nye trender innen mat og drikke. Les mer om trender i bryllupsmenyen…

Kaketrender for bryllupskaker

Vil dere være det mest trendy brudeparet i byen, bør dere se nærmere på disse fantastiske kreasjonene.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Slik finner du det beste selskapslokalet

Å bestemme seg for selskapslokale er ett av de første punktene i bryllupsplanleggingen. Lokalet setter et stort preg på hele…

Brudebuketten

Brudebuketten er en viktig del av din bryllupslook. Her får du tipsene du trenger til å få din skjønnhet til…

Bryllupskake, dessert eller noe helt annet?

Mange brudepar står forvirret i valget mellom bryllupskake eller dessert til bryllupsmiddagen. Kanskje begge deler?

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Hva slags drikke skal vi velge til bryllupsmiddagen?

Interessen for mat og drikke øker. Stadig flere er blitt bevisste på hvor mye godt drikke har å si på…

Selskapslokalet – den viktige rammen om festen

Etter vielsen står bryllupsfesten for tur. Men hvor skal man være og hvordan velger man selskapslokalet til den store dagen?

Ikke bare brudebukett

Å bære en vakker brudebukett blir av de fleste sett på som både en selvfølge og en fin tradisjon. I…

Dekorere selskapslokaler – våre beste tips

Usikkker på hvordan du skal dekorere dine selskapslokaler? Slik forvandler du et nitrist lokale til en fantastisk selskapsarena!

Brudeskålen

Det er blitt en tradisjon å servere champagne og snitter til brudeskålen, men det går an å ha andre retter…

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

De lekreste blomsterdekorasjonene

Vet du hvordan du skal pynte bordet, inngangspartiet til festlokalet, uteområdene og kirken?

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Bryllupsvalsen

Bryllupsvalsen - Ikke alle er like glad i å danse, og i hvert fall ikke når mange skal se på.…

Alt du trenger å vite om bryllupskaken

Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…

Bryllupsdager

Bryllupsdager feirer vi for å minne hverandre om hvorfor vi giftet oss. En dag vi kan egne spesielt til hverandre…

Skikk og bruk i bryllup

Bryllup er en begivenhet som er planlagt lang tid i forveien, og brudeparet har som regel skyhøye forventninger til den…

Toastmaster

Det er en ære og et ansvar å være toastmaster i et bryllup. Rollen innebærer ikke å være komiker som…

Trender innen trykksaker og dekorasjoner

For gjestene begynner bryllupet allerede med innbydelsen og denne setter dermed stemningen for resten av bryllupet og skaper en forventning.

Hvilken bryllupskake velger du?

Å velge bryllupskake er kanskje den hyggeligste delen av bryllupsplanleggingen. Men hvilke smaker skal dere satse på og hva er…

Sørg for super stemning på bryllupsfesten!

Mange legger stor vekt på å ha den riktige musikken på bryllupsfesten. Musikk snakker til følelsene, den får folk i…

Partystemning for store og små

Hvordan gjør man bryllupsfesten morsom for gjestene? Vi gir deg noen tips på veien mot et uforglemmelig selskap!

Pynt mer

Kjolen er bestemt, ringene er kjøpt inn, vigselsstedet er bestilt og selskapslokalet like så. Nedtellingen til bryllupet har begynt og…

Moderne bryllupskaker

Mote og internasjonal påvirking har tatt bryllupsverdenen med storm. Konditorier rundt omkring i hele landet produserer kaker som har gått…

Bryllupskake – eller ikke?

Bryllupskaken er for mange et selvsagt innslap på festen. Men det finnes alternativer... Bryllupskaken har en lang tradisjon som dessert…

Duket til bryllup!

Bryllupsmiddagen er så mye mer enn bare en middag. Den gir startskuddet for en fantastisk bryllupsfest med mange hyggelige timer…

Deilig sommerpunch

Endelig festsesong med bryllup, spontane grillkvelder og hagefester. Mange gjester innebærer mange glass - så gjør det enkelt! Tørk støvet…

Meny fra Lysebu

Vårt kjøkken er viden kjent, og vi legger hele vår sjel i å lage en uforglemmelig bryllupsmiddag. Vi bruker de…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

Les mer

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Les mer

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Les mer

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.

Les mer

La borddekkingen sette tonen for bryllupet

Borddekking spiller en viktig rolle for stemningen i bryllupet. Her viser vi noen stiler som setter et unikt preg på…

Les mer

Fotobaren sprer glede i norske bryllup

Fotobaren har i år vært til stede på nærmere 1000 bryllup rundt om i hele Norge. Vi stilte dem noen…

Les mer

DJ Booking Norge AS: Skaper magi på bryllupsdagen

Ta din bryllupsfest til neste nivå med musikk og profesjonelle DJ-tjenester

Les mer

Det lille ekstra på Klækken hotell

Den imponerende hotellparken som omgir Klækken Hotell gir den perfekte bakgrunn for bryllup og en romantisk utendørs vielse.

Les mer

Bryllup på Quality Hotel Olavsgaard

På Olavsgaard har vi lang erfaring med å arrangere selskaper, og vi har lagt vår sjel i å skape et…

Les mer

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Les mer