Skjønnhetsguide for brudgommen

Selvfølgelig skal brudgommen, forfengelig eller ei, vise seg fra sin kjekkeste side på den store dagen!

Tekst: Jeanette Henriksson
Foto: gstockstudio/shutterstock.com

Det skal ikke så mye til for å vise seg fra sin beste side på bryllupsdagen.  Noen grunnleggende  tips er at du skal sørge for å få nok søvn og nok væske i forkant.  Men ikke alkohol.  Hvem vil vel si ja til sin elskede om han står der med en hangover fra helvete?  Å bytte ut tennissokkene  med svarte herrestrømper er et annet must.

Følsomt tema
Ansiktsbehandling  er et følsomt tema for mange menn som ikke kjenner seg bekvemme  med å ta mannlig hudpleie.  Spesielt gjelder dette om man er over 30 år og oppvokst i et omkledningsrom for hockey eller fotball.  Så hvorfor ikke kalle det for grooming, om det føles bedre?  Man skal ikke undervurdere betydningen av en sunn og fin hud.  Hudpleie for menn har utviklet  seg mye og er nå mer tilpasset den mannlige hudtypen.  Man har sine egne produkter og behøver ikke lenger tyvlåne hudkremer av partneren.

Hva er det egentlig som er så umandig med hudpleie?  Ja, man kan undres.  De fleste voksne menn barberer seg og vasker ansiktet hver dag, så en viss rutine på hudpleie har de jo allerede. 

I USA har de byttet ut ordet hudpleie med grooming som høres mer maskulint ut.  Hva er så grooming?  Selve ordet kommer fra USA og i korthet kan man si at det er en benevnelse for mannlig hudpleie.  Det eneste du egentlig behøver å gjøre for å ”groome” deg er å bytte ut noen produkter i din vante rutine.

Bytt ut såpa di med en ansiktsrengjøring som dyprenser.  Det er mer skånsomt mot huden og mer hygienisk.  Unn deg også en mykgjørende rengjøringsgelé som får bort smuss i porene.  Grundig rengjøring av huden innebærer å skrubbe den en gang i uken.  Skrubben tar bort døde hudceller og får huden til å se ung og frisk ut.  For virkelig å gi en kickstart på ”groomingen” kan du oppsøke en salong som kan mannlig hudpleie.   Der kan du få tips og råd om hva som passer akkurat din hudtype og om hvordan du  best tar vare på den.  Selv om det først og fremst er bryllupet som får deg til å sette i gang med seriøs hudpleie, så burde du jo ikke slutte med å ta vare på deg selv rett etter bryllupsdagen.

Colgatesmil
Vi håper jo at du kommer til å le  og smile mye på bryllupsdagen din.  Hvite tenner er svært vakkert og det er egentlig ikke så vanskelig eller avansert å oppnå det perfekte Colgate-smilet.   Du kan selvfølgelig forsøke å bleke tennene dine selv, men dessverre blir ikke alltid resultatet slik man ønsker.  Det beste er å gå til en klinikk eller til en tannlege og få hjelp.  Resultatet kommer umiddelbart og pleier å være fantastisk.

Håret da? Det er lurt å gå til frisøren minst en uke før bryllupet, både når det gjelder klipp og farge.  Frisyren tar seg best ut når du har vasket håret et par ganger, lagt det selv og vent deg til både fargen og frisyren.  Å ha vakre hender og velpleide negler er også viktig på den store dagen.  Kanskje ønsker dere at en bryllupsfotograf skal ta bilde av hendene deres og de fine gifteringene.  Så bestill en manikyr til deg selv også, kanskje kan du og bruden in spe gå dit sammen og få en avslappende stund på tomannshånd

Makeup - et tabu-ord
For mange menn eksisterer ikke sminke til eget bruk.  Men sminke eller makeup for menn er ikke det samme som for kvinner.  Hvorfor ikke benytte seg av det hjelpemiddelet som løfter fram det vakre og skjuler det mer ufordelaktige på bryllupsdagen.  Bryllupsbildene skal henge på stueveggen i hjemmet deres i mange år.  Makeupen synes knapt, den arbeider i det stille.  Men gjør stor forskjell.  Makeupen tryller bort mørke ringer under øynene, kviser og acnearr samtidig som den diskret framhever øynene.

I tillegg til alt det som står over , sørg for at du lukter godt!  Sats på en duft som du og din blivende kone liker. Hun skal jo stå tett ved din side hele dagen og resten av livet....

Foto: Bertoni