Slik beskytter du ringen din!

Text: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

Har du funnet drømmeringen? Gratulerer! Da har vi noen tips om hvordan du best kan beskytte den.

1. Forsikring

Vi vet at det høres veldig trist ut å måtte tenke på administrative ting som forsikring når du planlegger bryllup eller nettopp har giftet deg. Men hvis ringen din koster mer enn en månedslønn, så er det lurt å se over de forsikringene du har og se hva de dekker. En mistet ring er aldri gøy, og det er ekstra ille hvis det også svir i lommeboken.

2. Oppbevar ringen din trygt
Når du reiser (hallo, bryllupsreisen!), ha ringen på fingeren eller i et lite smykkeskrin i håndbagasjen. Legg aldri dyrebare smykker i bagene du sjekker inn, de fleste flyselskap og/eller forsikringsselskap dekker ikke reisegods som er sjekket inn.

3. La den skinne
Rengjør ringene dine med jevne mellomrom. En enkel rengjøring kan du ta hjemme, men det anbefales å overlate ringen til gullsmeden din med jevne mellomrom. (Les også artikkelen ”Pass på smykkene dine” i bladet for mer informasjon).

4. Hagearbeid

Visste du at ringene dine er spesielt utsatte ved hagearbeid? Små stener i jorda kan lage riper og skade ringen din. Hvis du skal utføre tyngre arbeid med hendene, er det kanskje greit å ta av seg ringen først?

5. Oppbevar den pent

Akkurat som med alle de andre smykkene dine, er det best for ringene å bli oppbevart separat. Skaff deg et fint smykkeskrin hvor hver ring og hvert smykke har sin plass. Det er ikke bare skånsomt for juvelene dine, men også lekker innredningspynt.

LES MER:

DAVID-ANDERSEN WEDDING

David-Andersen er synonymt med tradisjon, lidenskap og kompetanse. Vårt ønske er å hjelpe og inspirere når det gjelder valg av gaver til livets store og små begivenheter.

Kjærlighetens tegn

Bli inspirert i vårt store smykkegalleri! Kanskje finner du din drømmering?

Slik får du ringen du drømmer om!

Vær forberedt. Begynn allerede nå med å tenke på hva slags ring, hvilken edelsten og hvilken slipning som tiltaler deg.

For evig din!

Gifteringer er et av de viktigste elementene i et bryllup. Ringenes runde form har verken en begynnelse eller ende, og har gjennom årtusener symbolisert uendeligheten. Når dere gir hverandre deres ja og gifteringene tres på, signaliserer dere både til hverandre og verden at kjærligheten mellom dere skal vare livet ut. Det er derfor viktig å tenke på kvalitet og design når det kommer til gifteringer.

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være smykker vi har arvet, eller kanskje ikke bruker lenger av en eller annen grunn.

David-Andersen sine beste tips til valg av forlovelsesring

Hva gjør du når du har funnet den rette? Et frieri er ikke noe man opplever mange ganger i livet, og vi forstår godt at det kan være vanskelig å vite hvor du i det hele tatt skal begynne.

gifteringer

Ringer og smykker fra Bjørklund!

Her kan du se et utvalg av fantastiske forlovelses- og gifteringer fra Bjørklund. Eller kanskje du behøver inspirasjon til morgengaven?

Swepol – tidløs design

Hva er vel herligere en å få være en del av deres lykke? Swepol har i 25 år vært leverandør til mange lykkelige par som har symbolisert sin kjærlighet til hverandre gjennom vakre ringer.

Lag en egen giftering

Det finnes ingen bestemmelser når det gjelder hvordan en giftering skal se ut, det er opp til hver og ens smak og behag. Moten rundt gifteringer endres hele tiden, og du kan alltid velge mellom ny eller tidløs design.

Unike smykker fra MSJ Juvéler

MSJ Juvéler lager unike smykker på bestilling, custom og re-design.

MSJ JUVELÈR

Vi lager unike smykker på bestilling, custom og re-design. Vi smelter om kundens gamle gull og lager noe nytt som passer ditt bruksområde og personlige stil.

Magiske metaller

Drømmer du om en liten gylden ring, et kjølig og elegant platinasmykke eller vil du heller legge pengene på en rimelig sølvring du har designet selv? Enten du går for gull, sølv eller platina er det lurt å kjenne til de forskjellige metallenes egenskaper.

Diamantjakten

Diamantjakten er en konkurranse Bryllupsmagasinet arrangerer sammen med noen av Norges mest spennende gullsmeder. Konkurransen gir deg muligheten til å vinne en ring du har designet selv!

Morgengaven

Morgengaven symboliserer begynnelsen på alt det store og vakre man som nygift par skal oppleve og utrette sammen. Et varig symbol på parets kjærlighet til hverandre. Som om ikke det stiller høye krav til oppfinnsomheten…

brud

Vakre perler – fulle av verdier og symboler

Ekte perler er en av verdens mest verdifulle smykker. Men perlene har også vært et symbol eller et tegn på menneskers rang, alder, sivilstand og statur. På 1800-tallet ble en av verdens mest kjente selskap innen smykkeproduksjon etablert; Tiffanys. Det kan vi takke perlene for.

Edle stener og vakre farger

Hvilken brud vil ikke ha en edelsten som pryder ringfingeren som et ekstra skinnende symbol for sin evige kjærlighet til sin ektemann? Men hva er hva, og hvilken farge skal du velge?

Min drømmering

I 2017 er det fritt frem for både unike, egendesignede gifteringer og de mer tradisjonelle utgavene. Vi intervjuet fire kommende bruder om valgets kval – og hvordan deres drømmering ser ut.

Caroline Svedbom

De nyeste smykketrendene

For et par uker siden besøkte vi den store gull- og smykkemessen Precious Fair i Stockholm og her viser vi noen av de heteste smykketrendene akkurat nå.

De nyeste trendene innen vigselringer og smykker

I helgen besøkte vi gull- og smykkemessen New Nordic Jewellery & Watch Show i København for å spane på de seneste trendene innen vigselringer og smykker. Her får du de 10 viktigste trendene i 2018!

Vinneren av Diamantjakten 2015-2016!

På søndag avsluttet vi vår fantastiske konkurranse ”Diamantjakten” som vi anordner i samarbeid med noen av landets ledende gullsmeder. En konkurranse der en heldig vinner har muligheten til å vinne et egendesignet smykke eller giftering til en verdi av 50 000 kroner!

Vinnere av Årets Frieri 2015

I vår hadde vi en konkurranse på hjemmesiden vår i samarbeid med Gullsmed Heyerdahl og Grand Hotel. Deltakerne kunne vinne en fantastisk weekend der de skal bo på Grand Hotel, og delta på Heyerdahls gifteringworkshop der de skal lage sine egne gifteringer. En unik og uforglemmelig opplevelse. Alt dette ved å fortelle om Årets Frieri.

Velg rett smykker

Ett av de første spørsmålene som dukker opp når bryllupet er bestemt, er hva du skal dekorere ringfingeren med på lang sikt. populært enn noensinne å sette sitt eget preg på en ring og finne unike og uvanlige smykker.

Efva Attling lanserer en eksklusiv bryllupskolleksjon

Efva Attling lanserer en ny bryllupskolleksjon i januar 2016. Kolleksjonen inneholder fem kjoler, en buksedress, sko produsert i Italia og ringer både for ham og henne – forlovelsesringer og allianseringer. Vi i Bryllupsmagasinet var til stede på en eksklusiv forhåndsvisning og fikk en pratestund med designeren.

Trendspaning på CPHJS

Klokker og armbåndsur er mildt sagt tidløse gjenstander. Den moderne bruden og brudgommen bærer klokke på bryllupsdagen. Klokken er også umåtelig populær som bryllupsgave. På CPHJS sa vi mange vakre urverk i utallige modeller med armbånd i både lær, stål og mesh.   Det er ingen sak å finne vakre armbåndsur for enhver smak og i alle prisklasser.

Diamanten – veien fra idè til ferdig smykke

Opplev vårt brede utvalg av smykker, klokker og kjente merkevarer fra inn og utland.Våre kunnskapsrike medarbeidere sørger for at du gjør et riktig og trygt valg! Se også vår egenproduserte video om diamanter ”fra første skisse til ferdig smykke”.