Slik fikser du et vellykket utdrikningslag for bruden

Har du noen i din nærhet som skal gifte seg? Så gøy! I denne artikkelen gir vi deg rådene du trenger for å arrangere et fantastisk utdrikningslag, uansett budsjett.

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

Har du fått i oppgave å lage et vellykket utdrikningslag for den kommende bruden? Føler du deg stresset over utfordringen? Slapp av, vi har tipsene! I stedet for å ende opp i en slags oppskrift over hva «alle andre gjør», tipser vi deg her om utdrikkingslag som garantert høster suksess. Du får høre om aktiviteter som passer alle lommebøker.

GENERELLE TIPS:

• Overraskningsmomentet er nesten halve greia ved et vellykket utdrikkingsparty. Sørg for at planleggingen skjer uten den kommende brudens vitende. Overrask henne siden med en klassisk kidnapping, ved for eksempel å dukke opp midt under middagen med svigerforeldrene. Dere kan også involvere sjefen hennes til å sette henne på et «viktig møte» der dere dukker opp og overrasker. Bare fantasien setter grenser.

• Et klassisk utdrikkingslag blir holdt av brudens venninner. Men hvem sier at man ikke kan blande kjønnene? I år 2019 føles det mer riktig enn galt og ærlig talt – man vil vel som brud ha alle sine nærmeste venner rundt seg, mannlige som kvinnelige?

• Lange transportetapper? Noen ganger er dere nødt til å ta dere fra punkt A til B og med litt alkohol i kroppen er det lett for bruden å bli søvnig. Unngå dette ved å ha en boks med lapper på samtaletema. Det kan være «Den første kjærligheten» , «Når jeg var på mitt aller beste var jeg…», «Det mest romantiske min nåværende partner har gjort for meg» og så videre.

• Unngå å skjemme ut bruden ved å tvinge henne ut på byen for å selge kyss eller kondomer eller lignende Finnes det noen, helt ærlig, som synes det er morsomt?

Vellykket utdrikningslag – halv dag

Har dere bare noen timer på å organisere et vellykket utdrikkingslag for den kommende bruden? No problem! På noen timer rekker man mye morsomt. Det klassiske er å begynne med at dere overrasker bruden. For å få så mye som mulig ut av disse timene, anbefaler vi at dere starter med en aktivitet. Det med vanlige er at man begynner med en frokost/brunch/kaffe, men spar heller dette til slutt. Da løper tiden gjerne fra dere og det hele kan bli veldig stressende Så vent med maten og start heller utdrikkingslaget med en aktivitet den kommende bruden setter pris på.

Kanskje er det et kurs i hvordan man pynter kaker og bakever? Kanskje er det en svett klatretur ute i naturen med en guide? Eller hvorfor ikke utfordre hverandres vinkunnskap gjennom en arrangert vintesting? Velg en aktivitet der dere alle er involverte og har mulighet til å prate og le sammen. Avslutt senere utdrikkingslaget med en lunsj/middag på restaurant eller hvorfor ikke kaffe og kaker hjemme hos en av dere venninnene? Mens dere spiser og drikker kan dere kjøre en quiz med spørsmål om bruden (eller vennene). Eller hvorfor ikke gi alle i oppgave å holde et personlig tale til den kommende bruden? Blir garantert satt pris på!

Vellykket utdrikningslag – hel dag

I løpet av en hel dag har dere mer tid til ulike aktiviteter – tenk likevel på ikke å legge inn for mange aktiviteter på én dag. Det kan fort bli stressende og ofte tar hver enkelt aktivitet lengre tid enn beregnet (spesielt om det er alkohol inn i bildet). Skal dere være sammen hele dagen, er det en koselig start på utdrikkingslaget å by den kommende bruden på en brunch/frokost. Dekk en buffet full av godsaker – gjerne med ekstra vekt på den maten dere vet at bruden elsker. Er været varmt og godt, er det få ting som slår en picknick. Under frokosten kan dere ha en morsom lek som får alle til å lære hverandre å kjenne. Leken går ut på at bruden får 15 sekunder på raskt å presentere alle som er til stede. Presentasjonen kan være et morsomt minne, hvordan dere ble kjent osv.

En rask og veldig morsom måte å bryte isen på. Etter frokosten er det tid for dagens første aktivitet. Her kan dere for eksempel padle kajak, spille bordtennis, gå på et sushi-kurs, fly luftballong eller leie inn en stylist som gir stiltips til bruden. Lunsjen kan dere med fordel ha tatt med og den kan spises når og hvor det passer. En kjøleboks med smørbrød, salater og friske juicer holder energien oppe. På ettermiddagen går dere kanskje alle sammen til en frisørsalong for å gjør en blow-outs (føne krøller) og bli fine til kvelden. Eller kanskje dere arrangerer en mini-SPA hjemme hos en av dere. Kvelden kan senere tilbringes ved å gå på en stand-up, teater eller en eller annen konsert. Eller kanskje dere feirer ved å ha bestilt bord på brudens favorittrestaurant. Også her er det en fin gest å holde en personlig tale til den kommende bruden.

Vellykket utdrikningslag- flere dager

For dere som slår på stortromma og velger et utdrikkingslag som pågår en hel helg finnes det uendelige muligheter. For de med større budsjett kan dere kidnappe bruden og senere dukke opp på flyplassen og overraske henne med en helgetur til en eller annen fantastisk by Ønsker dere en feiring som pågår i flere dager, men uten mulighet til å spandere tusentalls kroner? Går så bra så! Lei en mindre hytte i skogen, eller kanskje lån en av en eller annen slektning. Tilbring senere helgen med å lage masse mat, sitt foran peisen, ta et nakenbad i et vann i nærheten, gå skogsturer og kle dere opp om kveldene. Forbered gjerne masse leker til denne helgen slik at alle får mulighet til å omgås. Mer tips >>

Les mer

Klassiske bryllupsgaver

De beste gavene er de tingene som kan gå i arv fra generasjon til generasjon. En klassiker slår aldri feil.

Sommersalg hos Belle Amie

Hva er vel bedre enn å starte sommeren med å finne drømmekjolen, tilbehør til brudekjolen eller kanskje en ny selskapskjole?

Hvem gjør hva i bryllupet?

Noen viktige nøkkelpersoner får et spesielt ansvar og egne oppgaver i bryllupet. Men hvem er disse personene? Og hva er…

Amerikanske bryllupstradisjoner

Det er mange amerikanske bryllupstradisjoner som har fått fotfeste i Norge og som har økt i popularitet de siste årene.…

Ønsket seg gaver til kreftforeningen

Da Maj og Jørgen giftet seg i 2023 ba de familie og venner om donasjoner til kreftsaken.

Brudgommens sjekkliste

Det er alltid en god idé å vite hva som – tradisjonelt – står på brudgommens liste over gjøremål.

Kleskodene i bryllup

Ofte står kleskoden i invitasjonen, men hva betyr den egentlig? Bare rolig, etter å ha lest denne artikkelen vil du…

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Finn forloverkjole!

Her får du se noen flotte forloverkjoler som finnes i norske butikker akkurat nå!

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Bryllupstale: Hvordan holde en bra tale?

Her får du tips til din bryllupstale, enten du er brudgom, brud, nær familie eller forlover.

Festkjoler til sommerbryllup!

Herlige sommerlige kjoler i farger og mønstre som passer perfekt til et sommerbryllup.

Den fargebevisste gjesten

Vil du være ekstra trendy i 2023, så tilfør en dose av magenta.

Størrelsesinkluderende fest- og bryllupskolleksjon fra Ellos

Dette er kolleksjonen som får oss som ikke skal i bryllup i sommer til å ønske en invitasjon i postkassen.

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Dressed for suksess

Bedt i bryllup, men aner ikke hva du skal ha på deg? Vi hjelper deg å finne frem i jungelen…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Hvordan skrive ønskeliste?

Hvordan skriver man egentlig en ønskeliste og hva er skikk og bruk? Vi gir deg tips til en ønskeliste til…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Fjerne flekker på klær

Flekker på klærne som er vanskelige å få bort? Vi har listen over de vanligste flekkene og hvordan du blir…

Bli den beste bryllupstaleren!

Her er noen av våre beste tips for å lykkes med bryllupstalen, enten du er brud, brudgom, forlover, gjest, eller…

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Vellykket utdrikningslag for bruden

Har du noen i din nærhet som skal gifte seg? Så gøy!

Skikk og bruk for bryllupsgjesten

Hvilke regler gjelder egentlig for deg som er gjest, hva er do’s and dont’s? Vi har svarene!

Kleskoder – slik tolker du kleskoden på invitasjonen

De fire etablerte kleskodene er galla, sjakett, mørk dress og jakke. Her følger en oppsummering av hva hver og en…

På tide å skrive ønskeliste

Å skrive ønskeliste for bryllupsgavene i dag gir deg ganske store valgmuligheter. Her kan man ønske seg alt fra husgeråd…

Arrangere utdrikningslag?

Vi spurte noen jenter om hva som preget de beste utdrikningslagene de har vært på. Her deler vi tipsene med…

Toastmaster – den komplette guiden

Din beste venn, søster/bror, kollega skal gifte seg og du har fått i oppgave å være toastmaster? Et ærefullt oppdrag…

Gi ham et uforglemmelig utdrikningslag

Har du fått i oppgave å arrangere et utdrikningslag for den kommende brudgommen? Føler du deg stresset over utfordringen? Slapp…

Bryllupsdager

Bryllupsdager feirer vi for å minne hverandre om hvorfor vi giftet oss. En dag vi kan egne spesielt til hverandre…

10 ting bryllupsgjesten bør unnvike

Her lister vi opp noen vanlige tabber. Unnvik å gjøre disse feilene og bli brudeparets favorittgjest!

Skikk og bruk i bryllup

Bryllup er en begivenhet som er planlagt lang tid i forveien, og brudeparet har som regel skyhøye forventninger til den…

Vellykket utdrikningslag

Har du noen i din nærhet som skal gifte seg? Så gøy! I denne artikkelen gir vi deg rådene du…

Hva skjer i bryllupsbransjen?

Vi har snakket om trender med noen av de største brudekjolemerkene.

Bryllupsgjest og dresscode

Nå er det vår! Du skal kanskje på fest? Som bryllupsgjest er man med og markerer den store dagen, og…

Si ja til forloveren din!

En av de mange viktige beslutninger man som kommende brud skal ta stilling til, er om man vil ha én…

9 aktiviteter til hans utdrikkingslag

Utdrikkingslaget er nærmest et ”must” for mannen som snart skal tre inn i ekteskapet. Mange forbinder denne festen med strippersker,…

10 gaveidéer til farsdagen!

Har du idétørke når det gjelder gave til din far eller din partner på farsdagen? Her er noen tips vi…

Som brud, så forlover…

Det å matche brud og forlover behøver ikke være så avansert. Små detaljer kan ha stor betydning.

Den perfekte innbydelsen

Frieriet er overstått og de nærmeste er informert, nå er det tid for invitasjoner. De kan være lange, korte, standardiserte…

Topp 10 bryllupsgaver

Er du invitert i bryllup, men kjenner at du nesten ikke har lyst til å gå fordi du er redd…

Bryllupstalen – slik fikser du den!

Bryllupets taler er en tradisjon vi hegner om. Og slik bør det være. I den formelle talerekken i bryllup er…

Knekk kleskoden

Det er en ære å bli bedt i bryllup. Men når den første gleden har lagt seg, kommer ofte spørsmålet…

Tidløs morgengave til mannen

Det har lenge vært en tradisjon at bruden får en morgengave av mannen dagen etter bryllupet. Nå er det i…

Klestips til brudgommen

 

De ulike kleskodene

 

Bli kjekkest på bryllupsdagen

 

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Klassiske bryllupsgaver

De beste gavene er de tingene som kan gå i arv fra generasjon til generasjon. En klassiker slår aldri feil.

Les mer

Hvem gjør hva i bryllupet?

Noen viktige nøkkelpersoner får et spesielt ansvar og egne oppgaver i bryllupet. Men hvem er disse personene? Og hva er…

Les mer

Slik setter du opp budsjett for bryllupssesongen

Slik overlever du bryllupssesongen uten å sette økonomien på spill!

Les mer

Ønsket seg gaver til kreftforeningen

Da Maj og Jørgen giftet seg i 2023 ba de familie og venner om donasjoner til kreftsaken.

Les mer

Brudgommens sjekkliste

Det er alltid en god idé å vite hva som – tradisjonelt – står på brudgommens liste over gjøremål.

Les mer

Kleskodene i bryllup

Ofte står kleskoden i invitasjonen, men hva betyr den egentlig? Bare rolig, etter å ha lest denne artikkelen vil du…

Les mer

Finn forloverkjole!

Her får du se noen flotte forloverkjoler som finnes i norske butikker akkurat nå!

Les mer

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Les mer

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Les mer

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Les mer