PROMOTION

Veni Infantino designer for hver eneste brud

Veni Infantino har arbeidet i bransjen i omtrent 30 år. Interessen for mote og design ble vekket allerede da hun var tenåring. Rett etter universitetet begynte hun å jobbe med brude- og selskapskjoler. Selv sier hun at talentet og lidenskapen for design ligger i hennes italienske gener og at hennes slekt har vært opptatt av design i generasjoner. Helt siden hun gikk ut med eksamen fra the London College of Fashion har Veni Infantino vært en anerkjent designer verden over.

Text: Anna Storm  Foto: Anna Storm

Jeg fikk anledning til å treffe Veni under The London Bridal Show og vi hadde en forfriskende samtale hvor hun fortalte om sin bakgrunn, sitt design og den siste kolleksjonen hennes.

 

Veni deisgner i dag kjoler og selskapsklær under merkenavnet Ronald Joyce (Ronald Joyce er den britiske delen av selskapet Mori Lee). Hun har i femten år hatt ansvaret for de fleste kolleksjonene og de ulike avdelingene av Ronald Joyce. Deres hovedkolleksjon, som bærer foretakets navn, er tiltenkt det tradisjonelle kirkebryllupet. Den klassiske designen har alltid en moderne tvist og selv om kolleksjonene varierer fra sesong til sesong, går eleganse og eksklusivitet igjen som en rød tråd gjennom hele serien. Den andre brudekolleksjonen heter Viktoria Jane og er rettet mot bruder som ønsker litt enklere kjoler – det vil si kjoler uten mengder av pyntdetaljer og med et rett snitt. Disse er perfekte til bruder som vil bære en lett kjole, for eksempel for dem som gifter seg utenlands, på en strand eller bare holder det enkelt.   I tillegg til de to brudekjolene finnes det også en kolleksjon for forloverne og brudeternene og til brudens mor. Kolleksjonen bærer navnet til designeren. I løpet av vår samtale passet jeg på å spørre henne om den siste kolleksjonen til Ronald Joyce som hun selv beskriver som en hyllest til 1920-tallet.

- Stort sett hele kolleksjonen er inspirert av ’20-tallet . Den skiller seg ut fra alt vi har gjort tidligere. Dette er en kolleksjon som tydeligvis går rett hjem hos dagens bruder, for interessen for kjolene har vært enorm, sier Veni smilende.

 

Det er ikke vanskelig å se at kolleksjonen er inspirert av art deco og ’20-tallet. Mye blonder, frynser, perler og gnistrende stener er med på å forgylle dem. Vi ser en del spesielle detaljer som vekker oppsikt. En av Venis favorittkjoler har små tråder med perler som skaper en bølgende effekt akkurat som frynser. En annen kjole er dekorert med et lite rutemønster av stener og har lange rader av perler, som dekorerer ryggen som et halskjede.

 

Til slutt spør jeg Veni hva som særpreger henne som designer. Hun svarer raskt at hennes største fokus ligger på brudens figur.

- Jeg vil designe kjoler etter passform, en passform som skal passe bruden og ikke bare modellene på en catwalk, sier hun.

Alle bruder er forskjellige, har forskjellig midjemål, lengde og proporsjoner. Venis beste egenskap som designer er å ta hensyn til dette når hun tegner nye kjoler. Dette er lett å merke når man ser på de seneste kolleksjonene, her finnes en stor variasjon av modeller til kjolene. Vi ser kjoler med tydelig markert linje, A-linjeformede kjoler og kjoler med ermer til brudene s om ikke føler seg bekvemme ved å gå i ermløse kjoler. Her finnes helt enkelt noe for alle. Å ta hensyn til både passform og hva som er moderne er virkelig et vinnende konsept.