Vinnere av Årets Frieri 2015!

I vår hadde vi en konkurranse på hjemmesiden vår i samarbeid med Gullsmed Heyerdahl og Grand Hotel. Deltakerne kunne vinne en fantastisk weekend der de skal bo på Grand Hotel, og delta på Heyerdahls gifteringworkshop der de skal lage sine egne gifteringer. En unik og uforglemmelig opplevelse. Alt dette ved å fortelle om Årets Frieri.

Tekst: Anna Storm

I løpet av våren fikk kommende brudepar anledning til å dele sine historier om deres eget frieri på vår hjemmeside. Konkurransebidragene formelig strømmet inn! Vi i redaksjonen har fått ta del i mange nydelige historier om Årets Frieri, alle spesielle og minneverdige på sin måte.

I løpet av høsten har dere deretter stemt på det bidrag som dere ønsket å vinne konkurransen. Nå er konkurransen avsluttet og her presenterer vi vinnerne

VINNERE AV ÅRETS FRIERI 2015!

 

Frieri nr. 3 (Kari Midtsundstad og Morten Andresen)

Vår kjærlighetshistorie starter under en hockeykamp i stua mi hjemme i Lillestrøm. Jeg fortalte mannen jeg datet (og likte veldig, veldig godt), at jeg hadde en sønn på to år med Down syndrom. Min lille prins er den første ekte kjærligheten min, mitt aller mest verdifulle, og det var bare oss to en stund fordi pappaen hans dro. Overraskende for meg svarte han at foreldrene hans var avlastere for ei jente med Downs, mens han smilte trygt og fortsatte å se på hockeykampen. En frykt jeg hadde ble til lettelse. Det var frykt fordi ting vi ikke vet noe om ofte skremmer oss. Denne flotte mannen som satt i sofaen min vant hjertet mitt der og da. Det var denne biten som manglet før jeg kunne gi full gass. Og det gjorde vi. Han var perfekt for meg, og jeg for han. Etter at vi hadde vært sammen i et år, fikk sønnen min leukemi og jeg merket at min rolle som mamma stod foran kjæresterollen. Selv om jeg aldri før hadde hatt det så bra og opplevd et forhold på denne måten, ble plassen hans i livet mitt mindre og mindre. Han måtte jobbe og jeg bodde på sykehus med sønnen min. Jeg hadde ikke tid til han lenger. Urettferdig, fordi det skulle jo være oss, men plutselig var vi ikke kjærester mer. Vi endte med å gå fra hverandre etter to år sammen. Sorgene og utfordringene ble for store, og han flyttet en time unna oss. I løpet av sommeren etter bruddet ble livet til sønnen min bedre. Han var gjennom det verste, og den lille fighteren viste livsglede igjen. Da kom savnet. Nå var det atter plass til mannen i vårt liv. Jeg sier vårt fordi han er det nærmeste sønnen min har vært en pappa. En dag skulle jeg på et kurs like ved der han hadde flyttet. Jeg grep sjansen og spurte om jeg fikk låne sofaen hans. Vi lå våkne og snakket hele natten. Det startet i sofaen i stua, og endte i armkroken i sengen. Vi bare snakket og snakket. Om oss. Vi savnet hverandre begge to. Det var jo ikke forholdet mellom oss som var grunnen til bruddet. Det var kreften. Vi bestemte oss for å prøve igjen. Vi prioriterte hverandre, og hadde på den tøffe måten lært hva som betyr noe her i livet. Alt ble bare bedre og bedre. Vi dro til Praha i mars i år. Alle fikk vel med seg Norwegian-streiken? Jeg skjønte lite da kjæresten min var kjempestressa på Gardermoen fordi flyet vårt var forsinket. Jeg lo til og med litt av ham og sa: ”Slapp av, vi kommer oss dit til slutt. Du er fin når du er sint.” Og vi kom oss dit… Til slutt. Det som bare var en barnefri helg for meg, ble til totalt forandring av planen hans. Siden vi hadde mistet en hel dag på grunn av streiken, måtte han tenke fort. Vi dro ut på en jazzbåt den andre kvelden. Begge to elsker levende musikk og stemningen rundt. Etter en tre- retters middag ville han gå ut og lufte seg litt, siden det var så varmt på båten. Så der – på taket på en båt på elven Vltava i Praha med den flotte byen lysende ved enden av vannet og fyrverkeri på himmelen – satte han seg ned og fridde til meg. Han sa at hadde hadde sett på meg i sengen en morgen fire mnd tidligere og tenkt; denne dama skal jeg gifte meg med. Han fortalte at han egentlig hadde helt andre planer, men at han måtte improvisere på grunn av forsinkelsene med streiken. I mine øyne var det helt perfekt. Jeg svarte: – Om du hadde fridd på Gardermoen hvis flyet hadde blitt kansellert, hadde det også vært perfekt fordi det alltid hadde vært meningen at det skulle være oss. Oss tre. Nå skal vi leve lykkelige i alle våre dager.

Om premien:

En romantisk weekend på Gand Hotel Oslo, samt deltagelse på Heyerdahls unike gifteringworkshop som holdes på Bugge og Authens verksted. Her skal paret designe og lage sine egne gifteringer under veiledning av dyktige gullsmeder.