Romantisk bryllupsfrisyre

Hvilken bryllupsfrisyre velger du? Hva er det siste nye innen bryllupsfrisyrer? Og hva skal man ha i mente ved en frisørkonsultasjon og oppsetting? Vi har svarene!

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

Malin har arbeidet som frisør i over sju år. Hun elsker jobben sin. Å få lov til å være kreativ i yrket mitt er helt fantastisk, sier Malin. Dette gjelder ikke minst alle de flotte bryllupsfrisyrene hun har kreert dette året.

Det finnes mange grunner til hvorfor man bør satse på en profesjonell frisør til bryllupsdagen (hallo luksusfølelse!). I tillegg til å føle seg som en prinsesse og bli puslet om på den store dagen, oppnår man også et resultat som er enestående og skaper en wow-effekt såvel hos partneren som hos alle gjestene. Vi har stilt en rekke viktige spørsmål til Malin og bad henne om å fortelle om bryllupsfrisyrer og hennes erfaringer her.

Dersom bruden ønsker et hårsmykke, bør man gi beskjed om dette til frisøren på forhånd?

- Ofte anbefaler jeg at man som kommende brud tar med seg hårsmykket allerede ved konsultasjonen med frisøren. Dersom man bestemmer seg for å bære hårsmykke etter konsultasonen, bør man ringe sin frisør og gi beskjed om dette. .

Hårsmykker har bestandig vært populært, men for noen år siden slo det gjennom med full kraft. I dag bærer de fleste brudene et eller annet smykke i håret. Det kan være alt fra enkle hårspenner til gigantiske kreasjoner. Akkurat nå eksploderer markedet med vakre hårsmykker. En glamorøs historie à la 1920-tallet eller en bohemisk flette med kunstige blomster kan virkelig være det som setter sitt preg på din stil. Også levende blomster gjør seg godt som pynt i frisyren.

Hvor lang tid på forhånd anbefaler dere at man bestiller time?

- På sommeren er det så mange som gifter seg og lørdager er populære, så jeg synes at man bør høre med sin frisør så fort man har spikret datoen. For det hadde vel vært dumt dersom favorittfrisøren din rakk å bli bortbestilt på din store dag fordi du var for sent ute med bestillingen?Planlegging är Alfa och Omega. Når det kommer til de enkelte postene i bryllupsplanleggingen gjelder alltid mottoet ”Jo tidligere, desto bedre”.

Klippe, farge håret før bryllupsdagen – hva anbefales her?

- Pleier du å farge håret, synes jeg så absolutt du bør forsøke å bestille en fargetime noen uker eller iallfall én uke før bryllupet – bare for å få helheten på plass! Det er en fordel om fargingen skjer en uke eller flere før bryllupet og ikke dagen før.

Ettervekst er aldri noe man ønsker seg på bryllupsdagen – sørg for at du har en hårfarge du er bekvem med på den store dagen din.

Hva slags frisyre/håroppsats er mest populær i dag?

- For tiden får jeg mest spørsmål om å lage halvoppsatser med myke lokker.

Den myke og romantiske stilen er veldig karakteristisk for brylluper. Nettopp disse halvoppsatsene har lenge vært populære. Fordeler er at de passer til de fleste ansiktsformer og hårlengder. De går også an å variere i det uendelige, og de myke lokkene rammer inn ansiktet på en veldig vakker måte.

Hvilke trender ser du komme innen bryllupsfrisyrer ?

- Levende hår med mye bevegelse i! Akkurat nå vil vi ha en frisyre som er naturlig og kvinnelig. Dog behøver ikke håret være langt, en kort page med romatiske lokker er utrolig vakkert! Lokker og fletter i alle tenkelige former er noe som har vært moderne lenge og som stadig blir mer populært. Blomster og hårsmykker er effekter man gjerne vil ha med som tilbehør til frisyren.

Bølgende lokker rammer inn ansiktet på en herlig måte. En profesjonell frisør hjelper deg å få til et naturlig fall som du garantert kommer til å føle det helt uimotståelig med. Ved hjelp av hårsmykker setter du ditt personlige preg på frisyren. Tenk bare på å velge hårsmykker som passer til brudekjolen. Levende blomster er fint til den bohemiske, bølgende kjolen mens et gnistrende hårsmykke kler den glamorøse stilen.

Til sist, er det ellers noe man bør tenke på når det gjelder bryllupsfrisyren?

- Dersom du aldri pleier å ha oppsatt hår bør du antageligvis ikke satse på en stram svinekam på bryllupsdagen Da bør du maks strekke deg til en halvoppsats dersom du vil ha håret litt oppsatt. Et sikkert kort er å ta utgangspunkt i hverdagsfrisyren. Hverdagsfrisyren kan du nemlig ta et skritt lenger, men bare så langt at du fremdeles føler deg bekvem med den. Det viktigste er at du skal føle deg vakker, dette er jo tross alt dagen med stor D!

Hvilke fordeler er det ved å ty til en profesjonell frisør på bryllupsdagen?

- Det gir en egen luksusfølelse å få nyte bryllupsdagen til det fulle og la alt fokuset bli på en selv noen timer.

På bryllupsdagen er det som seg hør og bør mye fokus på bruden. Etter flere måneders intensiv planlegging gir det deg en helskjønn følelse på bryllupsdagen å få sette seg i frisørstolen og bli puslet om. Pass på å ta med venninnene dine til salongen, kanskje de også kan bli fine på håret? Drikk et glass med bobler, ha sommerfugler i magen og la en profesjonell frisør ta hånd om håret ditt og skape en magisk bryllupsfrisyre. Bedre start på bryllupsdagen får du ikke!

Bør man gjøre en prøveoppsats før bryllupet? Hvilke fordeler finnes ved dette?

- I de aller fleste salongene inngår det bestandig en konsultasjon/prøveoppsats. Når frisøren får et inntrykk av brudens personlighet og stil, hvilken kjole hun skal bære, hva slags miljø hun skal gifte seg i blir det lettere for ham eller henne å gjøre jobben. Både frisør og brud skal føle seg trygge før den store dagen slik at det ikke oppstår noen misforståelser.

Å bestille en konsultasjon før bryllupsdagen gir en enorm trygghet. Kanskje er du usikker på hvilken frisyre du skal ha og trenger tips og råd fra frisøren? Kanskje vil du teste å legge til et hårsmykke og finne ut av hvor det bør festet for at det skal passe best mulig til kjolen din? Via en konsultasjon får du svar på alt du lurer på. Dette gjør også at frisøren kan gjøre en riktig god jobb når den store dagen vel er der.

LES MER