Trender fra catwalken

Bridal Week Harrogate gikk av stabelen i September og er en messe for forhandlere, der de får muligheten til å se de siste kolleksjonene og kjøpe inn nye modeller til butikkene sine.

Tekst & Foto: Bridal Week

På disse messene er de spektakulære moteshowene alltid er en stor hit blant besøkerne. I år ble catwalken prydet av fantastiske modeller som viste både brudemote og festmote fra disse merkene: Dando London, Diane Legrand, Ellis Bridals, Evie Young, Fox Bridal, Jeune Bridal, Jessica Couture, Kelsey Rose, Loré, Madi Lane, Moonlight Bridal, Rachel Allan Bridal, Rachel Allan Prom, Romantica, Sasha Loochi, Shane Moore, Simply Divine, Sophia Tolli og White Studio London.

Her presenterer vi noen av trendene som ble vist på catwalken og som vi garantert vil se mer av i 2024.

Trend 1 – Gjennomsiktig

Trend 1 – Gjennomsiktig

På sesongens catwalk var det de transparente kjolene som sto i sentrum. Designerne har gjenskapt tradisjonelle brudekjoler og tilført dem en dose sensualitet og raffinement ved å bruke gjennomsiktige stoffer i kjolene. Designerne leker med tekstur og bruker delikate blonder, tyll og chiffon for å skape gjennomsiktige underverker, og de transparente detaljene gir kjolen et feminint, elegant og eterisk preg.

Jeune-kjolen du ser på bildet ovenfor skiller seg ut ved å ha store, gjennomsiktige biskopermer som en kontrast til den figursydde overdelen. Diane Legrands buksedress hadde et lekkert påsydd overskjørt og en gjennomsiktig kappe med blomsterapplikasjoner på toppen. Sasha Loochis kreasjon med broderte sommerfugler spredt utover kjolen stakk også ut, kombinert med en lårhøy splitt og skinndetaljer for et lekent uttrykk.

Bilder fra venstre til høyre: Jeune Bridal, Diane Legrand, Sasha Loochi

Trend 2 - Minikjolene

Trend 2 – Minikjolene

Minibrudekjoler var et dristig innslag på høstens catwalk. Designerne gikk bort fra de tradisjonelle gulvlange kjolene og omfavnet det moderne og lekne med å presenter kortere kjoler med en ungdommelig og livlig sjarm. Enten det var en elegant kjole i cocktaillengde eller en flørtende kjole i telengde, omdefinerte disse designene den tradisjonelle brudelooken.

Sasha Loochi presenterte en stroppekjole med synlige skinner i overdelen og snøreskjørt foran. Jessica Couture presenterte en kul, moderne skreddersydd dressjakke-kjole med et nikk til 80-tallsmoten, med puffede ermer og lommer – hva mer kan man ønske seg? Kjolen fra Dando London var sexy, ermeløs og figursydd, med avtakbart skjørt og ermer – for brudene som ønsker en ”second look”.

Bilder fra venstre til høyre: Sasha Loochi, Jessica Couture, Dando London.

Trend 3 – Det lille ekstra

Trend 3 – Det lille ekstra

Avtakbare sløyfer og kapper var også en morsom trend på årets catwalk. Med en rekke utsøkte kjoler med flytende kapper som falt grasiøst ned fra skuldrene, eller avtakbare sløyfer for et ekstra piff, brukte designerne avtakbare elementer for å variere looken.

Buksedressen fra Loré, med en høyhalset, skreddersydd kappe, bidro til et elegant og sofistikert antrekk. Rachel Allan entret catwalken med en nydelig todelt kjole med perler, og i Rachel Allans prom-kolleksjon var det også et avtakbart oransje slep som tilførte spenning og dramatikk til kjolen med fjærprydede mansjetter. Moonlight Bridal hadde valgt et lett, avtakbart slep med blondedetaljer for å tilføre ekstra glam til smale havfruekjolen.

Bilder fra venstre til høyre: Loré, Rachel Allan Prom, Moonlight Bridal.

Trend 4 – Fjær og volanger

Trend 4 – Fjær og volanger

Er du på jakt etter noe spesielt? Høstens moteshow bød på fjær og volanger i massevis. Enten de ble brukt sparsomt som aksenter eller dekket hele skjørt, omfavnet designerne ideen om overdådig tekstur og lekenhet og prydet kjolene sine med intrikate detaljer som tilførte det lille ekstra av overdådighet.

Kelsey Roses moderne jumpsuit var prydet med fjær som stakk ut av overdelen. Sophia Tolli-kjolen hadde fantastiske, kaskaderende volanger på det A-linjeformede skjørtet, som svaiet og danset for hvert skritt, og Evie Young-kjolen hadde en spennende vri på ermene.

Bilder fra venstre til høyre: Kelsey Rose, Sophia Tolli, Evie Young.

Trend 5 – Pen i pastell

Trend 5 – Pen i pastell

Denne sesongen viser designerne et fantastisk utvalg av brudekjoler i sarte pastellfarger, alt fra myke rødrosa, rolige mintgrønne og pudderblå. De pastellfargede kjolene blåser nytt liv i brudeverdenen og gir brudene muligheten til å velge et mer mykt, romantisk og finurlig uttrykk.

Den fantastiske Madi Lane-kjolen var prydet med botanisk utsmykning både på brudekjolen og på de matchende avtakbare puffermene. Fox Bridal bød på et mykt rosa eventyrutseende med tyllskjørt og bardotoverdel. Simply Divine gjorde noe helt nytt og viste frem en livlig pastellilla kjole med en gjennomsiktig korsett-overdel og glitrende sommerfuglpynt som ga kjolen en fortryllende prinsesselook.

Bilder fra venstre til høyre: Madi Lane, Fox Bridal, Simply Divine.

Trend 6 – Rene linjer

Trend 6 – Rene linjer

Som et forfriskende avbrekk fra de forseggjorte designene viste catwalken også den tidløse elegansen til enkle kjoler med rett hals. Less is more- stilen hyller rene linjer og minimalistisk estetikk uten unødvendige utsmykninger.

Den stilrene Ellis-kjolen er laget i myk sateng som smalner inn med drapering i midjen og de blomstrete ermene gir brudekjolen en romantisk vri. Romantica valgte også det rene snittet: en overdel med rett hals og enkle bardot-ermer som går over i et fyldig skjørt og kompletteres av et delikat perlebelte. Kjolen fra White Studio London tar utgangspunkt i en tradisjonell silhuett, men leker med detaljer og tekstur for en bohemsk vri.

Bilder fra venstre til høyre: Ellis Bridals, Romantica, White Studio London.

Trend 7 – Utringningen i fokus

Trend 7 – Utringningen i fokus

Utringningene satte også sitt preg på brudeukens catwalk, med en moderne og forlokkende vri på den tradisjonelle brudekjolen. Disse fortryllende kreasjonene blander på mesterlig vis beskjedenhet og sensualitet ved å legge til flotte utringningsdetaljer. Shane Moore viste frem en overdel med volanger og blomsterapplikasjoner som trakk blikket mot den fantastiske utringningen.

Rachel Allan Bridals lilla kjole hadde også glitrende kopper, noe som ga glitter og glamour på en unik og smakfull måte. Evie Young inponerte nok en gang med en intrikat plissert, gjennomsiktig overdel med blomsterpynt, dyp utringning og romantiske, fallende ermer.

Bilder fra venstre til høyre: Shane Moore, Rachel Allan Bridals, Evie Young.

Les mer

Norges første Desi Bryllupsmesse

Messen går av stabelen den 28. april i Husebylåven i Lillestrøm

Bryllupsmessen Grand Moments

Se bildene fra den flotte bryllupsmessen på Grand Hotel!

Din Bryllupsmesse: En messe som inspirerte

På selveste morsdag 12 februar, ble Din Bryllupsmesse arranger for 17de år på rad! Og det stopper ikke der!

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

Mer av alt på Klarlund Expo 2021

Vi var på Klarlund Expo for se verdens mest eksklusive klokkemerker, snakke gavetrender med ekspertene og se fantastiske smykker.

Eksklusiv og intim bryllupsmesse på Nordstrand i Oslo

Lørdag 21.09.19 kl 1300 sto ti spente bruder med ledsagere utenfor Kreativ Caterings selskapslokale på Nordstrand i Oslo og ventet…

Herlige kjoler fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er messen der de nordiske butikkene samles for å inspireres og innhandle de seneste trendene, og vi…

Bryllupstrender 2020

I helgen besøkte vi den enorme bryllupsmessen Interbride i Düsseldorf og spanet på bryllupstrendene for 2020!

Hva skjer i bryllupsbransjen?

Vi har snakket om trender med noen av de største brudekjolemerkene.

Årets vakreste bryllupsmesse

Messen byr på flotte utstillere, gode messetilbud og ikke minst en storslått visning av de siste trendene innen bryllup og…

Fullt hus på Elegants Bryllupsmesse

Det var fullt hus og et aktivt publikum som fikk nyte det fantastiske moteshowet på messen. Gjestene koste seg og…

Trendspaning på Nordic Bridal Show

Se de nyeste kjolene fra catwalken på Nordic Bridal Show!

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Agape Norge – Etab.1985

En brudesalong for alle i hjertet av Sandnes.

Les mer

Bridgerton brudekjoler

De romantiske bryllupene fra serien Bridgerton har inspirert til en virkelig brudekolleksjon.

Les mer

Bryllupsmote for 2025

Hvordan ser fremtidens bryllupsmote ut? Vi har vært på European Bridal Week og sett de nye kolleksjonene til store og…

Les mer

Chérie Brud

Vi hjelper deg med å finne den perfekte brudekjolen! I vår nye brudesalong midt i vakre Ålesund sentrum, gleder vi…

Les mer

Hva har du i brudevesken?

Hvilke ting bør du ha i brudevesken din på bryllupsdagen? Her er våre tips:

Les mer

Bryllupskolleksjon fra Atelier Rouge

Kolleksjonen inkluderer fem neglelakker i en lys og vakker fargepalett som går i myke pastelltoner.

Les mer

Hvilken brud er du?

Til tross for at det eksisterer mange forskjellige trender innenfor bryllupsmote, vil brudens personlighet alltid lyse gjennom. Vi har listet…

Les mer

Vil du ha brudeslør?

Et brudeslør er en vakker og unik detalj til din brudekjole. Et brudeslør kan være langt eller kort, med eller…

Les mer

En alternativ vri på brudekjolen

Her er noen alternativ til brudekjolen for deg som vil ha noe annerledes.

Les mer

Velkommen til BOX brud

BOX brud er en brudesalong i hjertet av Trondheim. Her får du vite mer om butikken og utvalget der!

Les mer