Ekspertens hudpleietips

Lyst til å ha en hud som virkelig stråler på bryllupsdagen? Vi tok turen innom hudpleiesalongen Walk In Beauty i Sandefjord for å få eieren Angelique Angeltvedts eksperttips.

Tekst: Ann-Sophie Stene  Foto: AdobeStock.com

Jo tidligere start, desto bedre resultat

Angelique Angeltvedt på Walk In Beauty har drevet som hudpleier i 26 år. Salongen i Sandefjord feiret 5-årsjubileum i november 2016, og blir hyppig besøkt av kommende bruder. Et av Angeltvedts viktigste tips til både brud og brudgom, er å starte hudpleieregimet 6-8 uker før bryllupet går av stabelen:

 • Jeg anbefaler at du oppsøker en velrenommert hudpleiesalong i god tid før den store dagen. Der får du en profesjonell hudanalyse, pluss konkrete råd om hva som bør gjøres og hvilke produkter som passer deg best. Slik sikrer du at huden oppnår maksimal balanse og et optimalt resultat.

Fruktsyrebehandling får brikkene på plass

For de som har en normal hudtype, anbefaler Angeltvedt fruktsyrebehandling. Kort fortalt fjerner behandlingen det øverste cellelaget og bidrar til cellefornying. Hun utdyper:

 • Dette er en behandling du helst bør utføre i salong. Billedlig sett kan du se for deg et gammelt hustak der taksteinen ligger hulter til bulter. En fruktsyrebehandling vil rydde opp i steinene slik at taket ser helt strøkent ut igjen. Huden blir med andre ord ren, glatt og klar, og du får maksimal glød.

Fukt, fukt og atter fukt

Fukt er en viktig bidragsyter når det gjelder å få huden til å stråle. Angelique Angeltvedt råder både brud og brudgom til å investere i et godt serum og en dagkrem som brukes daglig frem bryllupet:

 • Serum penetrerer dypere ned i huden og gir ekstra fukt. Kjøp serum og dagkrem i samme serie – de forsterker nemlig effekten til hverandre. Det er også et viktig poeng å starte med eventuelt nye produkter minimum 6 uker før bryllupet. Slik unngår du allergiske reaksjoner rett før den store dagen.
 • Du kan unne deg en fuktgivende behandling i salong en gang i uken de siste fire ukene. Alternativet er å gå for hjemmebehandling med fuktkur og peeling en gang i uken. Så lenge du kjøper produktene i en hudpleiesalong, er du sikret god kvalitet og at de passer hudtypen din perfekt. Selv anbefaler jeg økologiske produkter – de er rene og trygge, samtidig som de inneholder aktive og meget effektive ingredienser.

Unngå overdreven soling

Angelique Angeltvedt understreker at overdreven soling er noe som absolutt bør unngås i tiden før bryllupet. Vårsola kan være tøff for huden, og man skal være påpasselig med at dagkremen inneholder faktor for å sikre at huden ikke blir rød og hyperpigmentert:

 • Tenk på kroppen også – du ønsker absolutt ikke et skille som ikke passer med brudekjolen. Dagene før bryllupet er heller ikke tiden for å eksperimentere med selvbruningskremer som kan gi en oransje effekt og også smitte av på brudekjolen. En brud skal helst ha en lys og ren hud som ser naturlig ut.

Trendy med tidløs look

Når det gjelder sminke og negler, er det i følge Angelique Angeltvedt den naturlige looken som er mest trendy akkurat nå. Helt lys neglelakk er blitt like etterspurt som fransk manikyr:

 • Uansett om du sminker deg selv eller får make up lagt av en profesjonell på hudpleiesalong, er det uttrykket ”less is more” som gjelder. De fleste bruder ønsker å bruke så lite sminke som mulig. Har du vært flink til å stelle huden ukene før, trengs det heller ikke mye make up for å dekke ujevnheter. Lakking av negler, og farging og eventuelt voksing av bryn og vipper må gjøres dagen før bryllupet slik at du unngår å bli rød. Går du for den rene, naturlige looken vil du ikke bare se flott ut på selve bryllupsdagen, men også om ti år når du tar frem de tidløse bryllupsbildene for å mimre, avslutter hun.

Hudpleie du kan gjøre hjemme

 • Kjøp serum og dagkrem anbefalt av hudpleier 6-8 uker før bryllupet
 • Reduser alkoholinntaket, drikk mye vann og grønn te som inneholder antioksidanter
 • Foreta peeling og fuktkur hjemme én gang i uken de fire siste ukene
 • Vær påpasselig med å rense huden morgen og kveld
 • Beskytt huden mot kulde og sol – bruk dagkrem med faktor

LÆR MER:

Agape Brudesalong Sandnes Foto: Steinbru Photography

Agape Norge – Etab.1985

En brudesalong for alle i hjertet av Sandnes.

Bridgerton brudekjole Fra Allure Bridals

Bridgerton brudekjoler

De romantiske bryllupene fra serien Bridgerton har inspirert til en virkelig brudekolleksjon.

European Bridal Week

Bryllupsmote for 2025

Hvordan ser fremtidens bryllupsmote ut? Vi har vært på European Bridal Week og sett de nye kolleksjonene til store og…

Chérie Brud

Vi hjelper deg med å finne den perfekte brudekjolen! I vår nye brudesalong midt i vakre Ålesund sentrum, gleder vi…