Bryllup på sosiale medier

Vil du ta bryllupet ditt online, men vet ikke hvordan? Vi har sett nærmere på hvordan det funker å gjøre bryllupet tilgjengelig på sosiale medier - sjekk hva vi fant ut om alt fra bryllupshashtags til hvorfor du bør ha en Maid of Social.

Tekst: Malin Engelbrektsson Foto: AdobeStock.com

Mange kommende brudepar ønsker at deres store dag skal være en intim og privat affære med familie, noen få venner og kanskje en profesjonell fotograf til stede.  Men bryllupsdagen er en av de største dagene i livet og for andre har det blitt stadig viktigere å dokumentere den direkte online for å la flere mennesker ta del i begivenheten, som de der kusinene som aldri kunne komme eller tanten som bor i Paris.  I denne artikkelen kan dere lese om hvordan man kan forevige bryllupet, ikke bare ved hjelp av en profesjonell fotograf, men også online.

Det hender i dag at bryllupsfotografene også tar mobilbilder som de i løpet av dagen sender til brudeparet slik at de kan oppdatere på sosiale medier.  Dette blir stadig mer vanlig og satt stor pris på av brudeparet.

Bruk sosiale medier

Å lage en egen hashtag for bryllupsfester er neppe noe nytt, men et godt tips er å skrive med hashtagen allerede i innbydelsene.  På den måten kan dere legge inn bilder i hashtagen som viser forberedelsene før selskapet.  Gjestene kan senere legge inn bilder av hvordan de ankommer festen, velger klær og kjøper presanger.

Instagram er jo forum nummer én akkurat nå og så å si alle har en egen hashtag på bryllupsdagen sin.  Den er ofte med allerede ved innbydelsene for at gjestene skal kunne begynne å tagge før bryllupet.

Mange lager en hjemmeside til bryllupet sitt der bilder før bryllupet dukker opp.  Senere kan dere legge inn bilder bryllupsfotografen har tatt slik at gjestene kan ta del i dem etterpå.  Dette blir vanligvis satt stor pris på.

Ønsker dere ikke å la hele verden ta del i bryllupet deres, men bare dele det med dem som er til stede og de som ikke kunne komme, har det begynt å dukke opp apper på markedet hvor alle gjestene kan logge seg inn, fotografere og dele hele kvelden.

Maid of Social

Å få hjelp av en Maid of Social innebærer at dere ser dere ut noen (bryllupsfotografen eller en spesiell gjest)  som har ansvaret for å dokumentere og publisere bryllupsdagen direkte og online via sosiale medier.   Dette er noe som er blitt populært i USA, men som er nytt på det nordiske markedet.  Skal dere ha en Maid of Social på bryllupet deres er det lurt og være tydelige på hva dere ønsker.

I stedet for å be om hun eller han kan «ta noen bilder» så vær eksplisitte og tydelige på hva dere vil at skal bli dokumentert og at vedkommende har et ansvar som bryllupets  Maid of Social.

På sosiale medier fungerer det bra med øyeblikksbilder (og tenk på at bildene skal publiseres online i nesten samme øyeblikk som det tas).  I dag kan du redigere og klippe bilder direkte i mobilen, slik at du kan forandre og forbedre de bildene du ønsker i etterkant, det som betyr noe er å fange stunden og følelsen. 

Å velge øyeblikk er vanskelig.  Noen nøkkelpunkter er ved bryllupet idet brudeparet kommer sammen, når løftene avgis, ringer byttes og det første kysset deretter som mann og kone.  Etterpå er brudeskålminglingen en perfekt anledning til å forevige gjestene. Eller hva medtalene og klemmene fra brudeparet etterpå? Dette er noe mange glemmer å dokumentere.

Den som står ansvarlig for sosiale medier bør ha i mente at det bør finnes en rød tråd i fotograferingen - at man dekker de store øyeblikkene på dagen og hele tiden oppdaterer sosiale medier.  En Maid of Social skal, akkurat som bryllupsfotografen kun holde på med dette og ikke ha andre oppgaver som kan forstyrre flyten i jobben.  Det går bra å fotografere med mobilen, men når det blir litt mørkt klarer ikke mobilkameraet å ta gode bilder.  Dersom det finnes et bedre kamera med mulighet til å lade opp på sosiale medier, er dette å foretrekke.

– Maid of Social bør ha erfaring med sosiale medier og kunnskap i å ta bilder, redigere dem i mobilen og raskt kunne publisere dem online.

Kommende brudepar som nå er i ferd med å planlegge den store dagen; hvordan kan de skape inspirasjon online?

Bygg opp en stemning med bilder fra forberedelsene allerede fra dag én og ha samme hashtag på forberedelsene som på bryllupsdagen. Folk liker å følge et prosjekt fra begynnelse til slutt, disse bildene kan også være uvurderlige til bryllupsalbumet. 

Hvordan blir man en all star med bryllupsvideoen eller frieriet?

Profesjonelle bryllupsfilmer blir stadig mer populære og her er det vel verdt å investere i en bryllupsfotograf som kan håndtere et videokamera.  Be senere fotografen om å redigere klippene, sette det sammen til en herlig film og legge på litt musikk. Det skaper alltid en skjønn stemning og en romantisk følelse som følgerne liker.  Ikke minst blir det et fint minne for brudeparet og deres nære og kjære.  Det finnes mange spektakulære frierier på nettet som man kan få inspirasjon av, men det viktigste er at det blir et minne for livet for paret.

Hva hender etter bryllupet?

– Lag et galleri på Facebook eller en hjemmeside hvor du samler noen utvalgte bilder.  Velg ut de beste bildene både fra den profesjonelle bryllupsfotografen deres og fra deres Maid of Social  Galleriet skal være en resumé av bryllupet og dermed først og fremst vise de mest betydningsfulle øyeblikkene. 

5 tips til bryllupsfesten

  1. Lag en bryllupshashtag.Ta vare på gjestenes bilder og lag en unik hashtag som dere senere ber gjestene deres bruke. Dermed får dere alt samlet på ett sted og det er like enkelt for gjestene som for dere selv å kose seg med bildene fra den store dagen.
  2. Oppmuntre bryllupsgjestene. Be dem benytte sine mobiler og knipse såvel dere som brudepar og bordkavalerene.  Gå gjerne ut med informasjon om dette allerede før bryllupet eller dere kan til og med nevne det på bryllupsinvitasjonen. 
  3. Plassér skilt eller merkelapper rundt om i lokalene som viser hvilken hashtag dere har valgt til bryllupet.  Sørg på denne måten for at dere ikke går glipp av noen morsomme bilder fra tilstelningen ved at gjestenes instagrambilder samles under samme hashtag. Spre hashtagbeskjeden ut på bordene, ved inngangen eller ved dessertbordet.  
  4. Skriv ut brukernavnet.Informer om instagram-brukernavnet deres slik at gjester som ikke følger dere eller har hatt appen fra før kan legge dere til.
  5. Hva er OK? Sørg for å fortelle gjestene om hva som er OK å poste online dersom dere vil holde dere innenfor visse rammer og retningslinjer.

Slik lager du en bryllupshashtag

  • Bruk navnene deres. Det gjør det lettere for gjestene å huske taggen, noe som betyr at flere vil bruke den. 
  • Bruk nummer og siffer. Dersom du og din partner har vanlige navn, føy til året eller bryllupsdatoen.  Det kan finnes mange #ElinochMarcus rundt om i verden, men dere kommer antageligvis til å være de eneste #ElinochMarcus170716. 
  • Dobbelsjekk. Før dere skriver hashtaggen deres på innbydelsene, gjør en rask sjekk for å være sikre på at det ikke allerede finnes en helt lik tagg.

LÆR MER:

Abby Waits 2022

Abby Waits 2022

Det populære merket Abby Waits har nettopp sluppet ny kolleksjon!

Det viktige tilbehøret

En vakker brudekjole setter tonen for din bryllupsstil, men det er med det rette tilbehøret du skaper helheten. Her får…

Brudebuketten

Brudebuketten er en viktig del av din bryllupslook. Her får du tipsene du trenger til å få din skjønnhet til…

Boost deg selv før bryllupsdagen!

På bryllupsdagen ønsker en selvsagt å stråle maksimalt fra innerst til ytterst. Her er tipsene som gjør at du viser…

Bryllupstrender 3 - forvandling

10 aktuelle bryllupstrender

Dagens brylluptrender er akkurat nå mer kreative en noensinne og i designernes nyeste kolleksjoner ser vi nå følgende trender ta…

Evie Young

Evie Young Bridals vår 2021-kolleksjon “The Outback Australia”

Bli med på reisen med Evie Young Bridal for å oppleve den rike og rå skjønnheten fra hjertet av Australias…

Madi Lane

Madi Lane vår 2021: Aphrodite – kolleksjonen

Det australske merket Madi Lane Bridal har i sin siste kolleksjon kanalisert kjærlighet, skjønnhet og mangfold. La oss presentere Aphrodite.

“Less is More” med Adore fra Justin Alexander: Mikrobryllup, Makroopplevelse!

Hva du kan forvente deg å se fra årets “less is more” stil når det gjelder bryllup.

Eden - Badgley Mischka

Stilsikker 2021-kolleksjon fra Badgley Mischka

Vi trodde ikke at Badgley Mischka-kolleksjonen for 2021 kunne være vakrere… før vi fikk se kampanjebildene for 2021!

bryllup

Ikke bare brudebukett

Å bære en vakker brudebukett blir av de fleste sett på som både en selvfølge og en fin tradisjon. I…

Sans for Bryllup

Sans for Bryllup

Den store dagen har kommet! Og vi snakker ikke om bryllupsdagen, men dagen du skal prøve brudekjoler!

Undertøy

Det lille under

Brudekjolen er det viktigste plagget på den store dagen, men også hva du har under den har betydning både for…

Forlovere

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Brudesalongen Larvik ekspanderer

Det er noe stort på gang i Larvik. Den etablerte brudesalongen gir nå full gass og åpner i nye lokaler,…

Brudekjoler i retrostil

Brudekjoler i retrostil

70- og 90-tallsvibber dominerer ikke bare motebransjen, men også bryllupsverdenen. Friskt, kreativt og helt fantastisk!

brudekjoler Gran canaria

Brudekjoler på Gran Canaria

Vakre, romantiske brudekjoler i kombinasjon med kraftig makeup og store smykker.

Vis deg frem på bryllupsdagen

Vis deg frem på bryllupsdagen

Bær en kreasjon som får deg til å føle deg selvsikker og som den aller vakreste utgaven av deg selv.…

Glamorøse og romantiske brudekjoler

På bryllupsdagen din vil du lyse sterkere enn alle stjernene og være ditt aller vakreste jeg.

pronovias-donerer-brudekjoler

Pronovias donerer brudekjoler

Den verdensledende brudekjoleprodusenten Pronovias donerer brudekjoler til sykehusansatte, blivende bruder som arbeider i den første linjen i kampen mot COVID-19…

Curvy Brides – Brudekjoler i XL

Det er alle bruders store drøm å være så vakker hun bare kan være på sin store dag – uansett…

morilee elegant

Brudekjoler fra Morilee

Brudekjoler fra MorileeBrudekjole med blonder eller med volanger? Prinsesseskjørt eller a-linje? Her får du noen av årets trender.

Justin Alexander lanserer nytt undermerke!

Det nye merket Adore er skapt for den freshe city-bruden som vet hva hun vil ha, en spontan kvinne full…

Ekstrem Bohem

Vi har funnet et merke for brudekjoler som tar den bohemske trenden til det ytterste.

Bruke klokke

Bruke klokke på bryllupsdagen

En klokke på bryllupsdagen er ikke bare stilig – klokken hjelper deg også å holde kontroll på tiden slik at…

Hollywoodglam fra Morilee

Sofistikerte og forførende hint til gammeldags Hollewood-glamour og filmstjerner fra før i tiden.

Brudeslør

Brudeslør – Når du skal velge brudeslør til bryllupsdagen, er det flere ting du må ta hensyn til.

Nordstrand i Oslo

Eksklusiv og intim bryllupsmesse på Nordstrand i Oslo

Lørdag 21.09.19 kl 1300 sto ti spente bruder med ledsagere utenfor Kreativ Caterings selskapslokale på Nordstrand i Oslo og ventet…

I form til bryllupet

10 tips til bedre helse

Vil du komme i bedre form før bryllupet? Her er noen tips som kan hjelpe deg i gang!

Du – en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Slik finner du drømmekjolen!

Det er en jungel av brudekjoler der ute. hvordan skal du vite hvilken som blir best for deg? Her er…

Bryllup

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Brudekjoler fra Cosmobella

Trendrapport fra Cosmobella

I april lanserte Demetrios sin nye Cosmobella-kolleksjon og her får du en smakebit av noen av deres Statement-kjoler! I kolleksjonen…

Brudekjoler i Marrakesh

Brudekjoler som utstråler personlighet, stil og wow-faktor. Se de vakre bildene fra vår fotoserie i Marrakesh!

Nordic Bridal Show

Herlige kjoler fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er messen der de nordiske butikkene samles for å inspireres og innhandle de seneste trendene, og vi…

bryllup

Brudekjolen – den viktigste kjolen i livet

Usikker på om du skal handle ditt livs kanskje viktigste kjole på nett eller i butikk? Vi intervjuet ekspertene ved…

Om uhellet er ute…

Antrekkene er nystrøkne og rene, håret er satt opp i en delikat oppsats og sminken er fresh. Vi legger mye…

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…

Romantisk bryllupsfrisyre

Hvilken bryllupsfrisyre velger du? Hva er det siste nye innen bryllupsfrisyrer? Og hva skal man ha i mente ved en…

Nyheter hos Brudesalongen Larvik!

Se de nye brudekjolene fra Pronovias 2020-kolleksjon! Kjolene kan ses og prøves hos Brudesalongen Larvik.

Nyheter hos Belle Amie Brudesalong

Sneak peek! Her kan du se noen av de nye kjolene for 2020 som kommer til Belle Amie Brudesalong i…

Bryllupstrender 2020

I helgen besøkte vi den enorme bryllupsmessen Interbride i Düsseldorf og spanet på bryllupstrendene for 2020!

Hva skjer i bryllupsbransjen?

Vi har snakket om trender med noen av de største brudekjolemerkene.

Åsa Design

Åsa Design – butikken med erfaring og sortiment utover det vanlige. Uansett om du vet akkurat hvilken kjole du skal…

Sånn styler du deg for boheme-looken

Den sjarmerende boho-stilen er den heteste trenden i bryllupsmoten akkurat nå og stråler av ukomplisert eleganse. Stilen er ideell for…

Trendspotting i Barcelona

I helgen deltok vi på en av verdens største innkjøpsmesser for brudemote der vi fikk et innblikk i kommende trender.

pronovias

Pronovias – Beyond the stars

Vi deltok på Pronovias fantastiske motevisning, et av høydepunktene i bryllupsbransjen, der det florerte av gallakledde kjendiser og spektakulær brudemote.

Kjoleskolen: Farger og material

Når du skal velge brudekjole skal du også ta stilling til hvilke farger og material du ønsker. Her forklarer vi…

Kjoleskolen: Kjolemodeller

Å velge brudekjole er en spennende reise, men av og til kan den være som en jungel å finne fram…

Alternativ til brudekjolen

En vakker brudekjole er en fantastisk kreasjon, men den passer kanskje ikke for alle. Her er noen tips til deg…

Plus size perfection

Visste du at en brudekjole ofte i utgangspunktet er skapt for en formfull kvinne? Velg riktig kjole og fremhev dine…

demetrios james

Demetrios

Demetrios James Elias en av brudeindustriens mest fremtredende designere, med en merkesportfolio som inkluderer brudekolleksjonene DEMETRIOS, PLATINUM, COSMOBELLA, OREASPOSA, DESTINATION…

bryllup

Hvilken brud er du?

Til tross for at det eksisterer mange forskjellige trender innenfor bryllupsmote, vil brudens personlighet alltid lyse gjennom. Vi har listet…

Årets mote fra Justin Alexander!

Her kan du se noen av de fantastiske kjolene fra Justin Alexander og deres fire forskjellige kolleksjoner som inkluderer Lillian West,…

justin alexander

JUSTIN ALEXANDER ”BE YOU”

Rollemodellen Iskra Lawrence er ansiktet utad for Justin Alexanders nye kampanje “Be You”. Justin Alexander lagde denne kampanjen for å…

Jakten på drømmekjolen

For mange jenter er det deres største drøm å kjøpe brudekjole, men er det like idyllisk som på tv og…

Butikk 1982

Butikk 1982

Ønsker du å skille deg ut fra andre bruder og ha på deg en unik, trendy og annerledes brudekjole, da…

Kort eller lang brudekjole – hvilken stil velger du?

En av de første tingene som skal overveies når drømmekjolen skal finnes er lengden. Ønsker du en kort eller en…

4SEASONS WEDDINGS

4SEASONS WEDDINGS

Vi er er lite firma basert i Oslo halve året, og ellers utenlands der våre bryllup er. Vårt hovedfokus ligger…

Riktig hæl!

Du har valgt en brudekjole, og skal nå ta en beslutning på hvilke sko du trenger. Det er mye å…

Skjønnhetsguide for brudgommen

Selvfølgelig skal brudgommen, forfengelig eller ei, vise seg fra sin kjekkeste side på den store dagen!

Ikke undervurder undertøyet

Hva teller mest? Det som synes eller det som ikke synes, men som gjør at det som synes ser helt…

Bryllup

Ikke kjøp brudekjolen på nettet!

Det vrimler av nettsteder som selger brudekjoler. De lokker med fine bilder av vakre kjoler, men vær klar over at…

bryllup

Finn riktige sko til bryllupsdagen

Å velge sko til brudekjolen er en oppgave mange bruder gleder seg til. Det finnes et enormt utvalg av fine…

Min drømmekjole

Går du i giftetanker? Da har du sikkert fantasert om hva slags kjole du skal ha på deg og hvordan…

Romantiske Blomster

Å dekorere bryllupet med hundrevis av vakre blomster som skaper en magisk følelse. Her lister vi noen av landets fremste…

bryllup

Vær den vakreste utgaven av deg selv på bryllupsdagen!

I bryllupet ditt ønsker du å stråle innenifra og ut. Brudekjolen skal sitte perfekt, du skal ha ferskenhud og øynene…

Bryllup: med over 44 års erfaring, gir vi deg svarene du trenger

A. Oksnes AS Brud og Selskap har drevet brudesalong i over 44 år. I sin salong i Ålesund by, har…

Bryllup

Vintage blondekjoler fra Lillian West

Definisjonen av eteriske Lillian West-kjoler som gjenoppdager vintageblonder og utstråler moderne romantikk.

Bryllup

Velg en brudekjole av høy kvalitet

Å velge brudekjole til bryllupsdagen er en viktig beslutning og i dag finnes det mange enestående kreasjoner å velge mellom.…

Tidløse, stilfulle brudekjoler fra Kenneth Winston.

Brudekjoledesign som omfatter Swarovskikrystaller, fine blonder og vakre kroppsfremhevende silhuetter.

Rebecca Ingram

Juniper-kolleksjonen fra Rebecca Ingram

Rebecca Ingrams Juniper Collection med klassiske og romantiske brudekjoler for den verdibevisste bruden. Denne sesongen leverer et spekter av lekre…

Khloe-kolleksjonen fra Sottero and Midgley

Khloe-kollektionen fra Sottero and Midgley forteller historien om lidenskap og eventyr og tilbyr vågale, feminine og sexy kjoler til couturebruden.…

Maggie Sottero

Emerald-kolleksjonen fra Maggie Sottero

Denne sesongen presenterer Maggie Sottero sin Emerald Collection for å feire sitt tjueårsjubileum. Kolleksjonen består av moderne og romantiske kjoler.…

Brudehuset Tromsø

Brudekjoler fra Brudehuset Tromsø

Her får du en smakebit på noen av de vakre kjolene hos Brudehuset Tromsø!

Ekspertens hudpleietips

Lyst til å ha en hud som virkelig stråler på bryllupsdagen? Vi tok turen innom hudpleiesalongen Walk In Beauty i…

Tips ved kjøp av brudekjole

Vi har intervjuet brudeeksperten Bente Mæhre fra brudesalongen Eva Brud i Heimdal som gir oss noen av sine aller beste…

Bryllup

Kjoler fra Eva Brud i Heimdal

Her får du en smakebit på noen av de vakre kjolene hos Eva Brud!

Bryllup, Sincerity

Finn drømmekjolen her!

Se disse fantastiske brudekjolene fra Brudehuset Hamar, fra blant annet  Sincerity og Victoria & Vincent. Kanskje finner du drømmekjolen?

Si «yes to the dress» på Hamar!

Brudehuset Hamar streber etter at du skal gå ut av butikken med en god følelse og et smil om munnen.…

Trondheimsbryllup – se bildene fra messen

Med utsolgte billetter ble Trondheimsbryllups første bryllupsevent en brakende suksess!

Brudekjoler fra Kristins brudesalong

Nydelige kjoler fra Essence of Australia, Hayley Paige, Watters, Martina Liana og Stella York. Du finner dem hos Kristins Brudesalong!

Elsa Coloured Shoes presenterer sin 2018-kolleksjon!

Elsa Coloured Shoes presenterer stolt sine nye brudesko-kolleksjoner for 2018!

Der drømmer begynner og stilen aldri tar slutt…

Demetrios nye kolleksjon fanger essensen av romantikk med stiler som stråler av eleganse, modernitet og tidløse uttrykk.

Drøm deg bort blant kjoler fra Diin brudesalong

Se et utvalg av de magiske kjolene på Diin Brudesalong!

På besøk hos Diin brudesalong

I en brudebutikk er arbeidsoppgavene varierte. Det er mye som spiller inn på helhetsinntrykket, alt fra vindusutstillingen til oppfølging på…

Brudekjoler fra Christiane Brudesalong

I dette bildegalleriet kan du se noen av de vakre brudekjolene som finnes hos Christiane Brudesalong i Sandvika.

Norges beste brudesalong ligger i Sandvika

Christiane Brudesalong har mer enn 25 års erfaring i bransjen. Hva vil det si for deg som brud?

Victoria & Vincent – høy kvalitet til rimelig pris

I løpet av året har Victoria & Vincent vokst til en betydningsfull kjoleprodusent på det nordiske markedet. Kristian fra Victoria&…

Prinsessekjoler gjennom tidene

Kongelige brudekjoler gjennom tidene

Gjennom tiden har det vært mange spektakulære kongelige bryllup. Uansett om bruden har vært en prinsesse, en Hollywood-stjerne eller en…

Snefrids Hus

Vakre bilder fra Snefrids hus!

Romantisk weekend, venninnetur med kjoleprøving eller bryllupsfest? Alt dette kan du gjøre her! Se de fine bildene fra Snefrids hus…

Bli med til Snefrids Hus

Snefrids Hus er et komplett bryllupshus, med både butikk, overnatting og selskapslokaler som ligger i en oase i Grimstad.

Fotoserie – bli med bak kulissene!

Bli med bak kulissene når vi arrangerer fotograferingen av neste magasins fotoserie!

Ladybird sneak peek!

Sneak peek fra Ladybird

Vi har fått spesialtillatelse til å vise disse eksklusive bildene av en av Ladybirds 2018-kjoler! Vær så god!

Årets brudebutikk – møt finalistene!

Christiane Brudesalong ble startet i 1993 av Kjersti Ahlgren. Brudesalongen holdt til i Oslo i 10 år før Kjersti ble…

Frisyren som passer til ansiktet

Uansett om du har smalt, rundt, kraftig eller hjerteformet ansiktsform, er det alltid en bryllupsfrisyre som passer ansiktet ditt. Her…