Min drømmekjole

Går du i giftetanker? Da har du sikkert fantasert om hva slags kjole du skal ha på deg og hvordan den store begivenheten skal markeres. Her deler noen kvinner sine fantasier med deg.

Tekst: Eva Holte  Foto: Pronovias, Lillian West, Alfred Angelo, Mori Lee

- Jeg ville valgt en helt lang kjole med lange blonde-ermer og høy hals, gjerne med blondeliv.   Kjolen skulle ha åpen rygg og være litt ettersittende, sier Iselin Elise (27). Skoene skulle være hvite silkepumps og smykkene skulle være ørepynt i perler, perlehalsbånd og gullring med perler. Siden forsiden av kjolen skulle være blonder, skulle jeg ikke ha noe kjede på meg. Og siden kjolen skulle være høyhalset i blonder, skulle jeg ha oppsatt hår med hvit perlepynt.

Iselin Elise ønsker seg et stort bryllup med hele slekta og mange venner til stede. Hun ser for seg et vinterbryllup hvor hun og han drar med hest og slede fra kirken til selskapslokalet. – Jeg måtte nok ha på meg en fin bolero eller pen, hvit kåpe også. Og kanskje hvite hansker til, smiler hun. Inne skulle det brenne lystig på peisen og serveres varm velkomstgløgg til forventningsfulle gjester. Men først må nok kjæresten fri!

Karianne (41) har vært gift, er skilt og har ikke noe imot å gifte seg igjen dersom den rette på ny dukker opp. Da ville hun valgt noe klassisk og enkelt, sier hun. – Kjolen skulle ankelsid med smalt skjørt, jeg skulle ha hvite sandaler og langt, nykrøllet hår med hvitt hårbånd i. Jeg skulle ha smaragder i ørene, langt, enkelt sølvkjede og rad på rad med sølvarmbånd. Bryllupet skulle holdes på sommeren med nærmeste familie og mange venner til stede.  

Venninnen Mette-Mona (38) er forlovet og går for en lekker kjole i satin, kort foran og lang bak – med snøring i ryggen og perler. Ermene er korte og utringningen dyp med et elegant, stort sølvsmykke. Skjørtet på kjolen skal være vidt og stort. Hun og han har ikke helt bestemt seg for hvor selskapet skal holdes, men Mette-Mona håper de skal finne en øde øy hvor de kan tenne bål og spise noe enkelt sammen med gode venner. – Da skal jeg være barbeint med ankelsmykker for vi skulle ære på stranda. Drømmen er selvsagt en øde øy på Maldivene, sier hun. Kjæresten er enig, men tror de ender opp på hytta på Sørlandet!  

Ingrid (33) er lykkelig gift og skulle hun gjøre det om igjen skulle det være i den samme fine bunaden, de samme lange hårflettene, men kanskje med en brudekrone til og med den samme mannen! Han skulle forresten også ha på seg bunaden sin. Og festen skulle som sist holdes i ei lita fjellbygd der farmoren kommer fra og de har hytte. – Og jeg ville fortsatt hatt hest med karjol fra kirka og svogeren min skulle atter gå bak og spille fele. Og bak ham igjen brudepiker og brudesvenner med blomster i hendene. Middagen skulle spekemat og hjemmebrygget øl og dansen skulle vare ut i de små timer. Men bunaden måtte nok syes litt ut denne gangen!

Berit vil ha rød kjole - denne kommer fra Pronovias

Hvordan ser din drømmekjole ut?
Send en mail til oss på info@bridalmagazinegroup.com og fortell!

Iselin Elise ønsker seg en kjole med blonder og høy hals - denne er fra Pronovias.

Karianne drømmer om en klassisk og enkel kjole, kanskje som denne fra Lillian West?

Trine (22) skal gifte seg til sommeren og er i full gang med planleggingen. Kjolen er selvfølgelig for lengst valgt ut. Det er en lang vintagekjole med korte blondeermer og blonderader nederst på skjørtet. I det korte håret skal hun ha blomster og på føttene hvite pumps. Hun har ”gammeldagse” gullsmykker til i Art Nouveau-stil. Hun og han skal gifte seg i Paris våren 2017 og gå ut på restaurant med forloverne etter vielsen.

Berit (27) møtte sin tilkommende på en rocke-konsert. De synes ikke den store romantiske settingen passer for dem, de vil ha et rocka bryllup med den vanlige vennegjengen, ingen taler, bare enkel fingermat og musikk og dans hele natta. Paret går for borgerlig vielse – han i mørk dress og hun i en lang rød kjole. – Jeg velger for en gangs skyld noe annet enn svart, må jo ha en farge som symboliserer kjærligheten på en slik dag – så romantisk skal jeg være, sier hun og ler. Hun vil ha sorte sko til og tunge, store sølvsmykker og hun har gått til en brudesalong og valgt ut den lange kjolen. – Man vil jo være fin på en så stor dag, så jeg må kjøpe noe som sitter godt og som kler meg. Da er det greit å få tips og råd fra noen som har greie på selskapstøy, sier Berit.

Sylvia skal også gifte seg borgerlig, men ellers er det ikke mye som ligner på Berit og Christophers bryllup. Hun skal ha på seg hvit drakt med knekort skjørt, ha det lange blonde håret i en elegant knute i nakken og små diamantøredobber, diamantarmbånd og et enkelt perlekjede. Paret har bestilt et selskapslokale hvor de skal ha en stor bryllupsfest.

Gro (30) skal ha en brudekjole i tyll og blonder med perlebestydde paljetter. Kjolen er i havfruemodell og har åpen rygg. Håret skal være oppsatt uten pynt og smykkene hun har valgt er et vakkert ryggsmykke og ermering, alt i hvitt gull. Dagen skal feiret på hotell på selveste nyttårsaften.

Wenche skal ha på seg en A-formet prinsessekjole i organza og blonder. Skuldrene er bare og kjolen har korte ermer. Hun vil ha et enkelt gullkjede rundt halsen, små gullkuler i ørene og håret oppsatt med diadem. Bryllupet feires på restaurant med slekt og venner.

Klassisk prinsessekjole i havfruemodell med stort tyllskjørt fra Mori Lee. Kanskje dette er Gros drømmekjole?

LÆR MER:

Bridgerton brudekjole Fra Allure Bridals

Bridgerton brudekjoler

De romantiske bryllupene fra serien Bridgerton har inspirert til en virkelig brudekolleksjon.

European Bridal Week

Bryllupsmote for 2025

Hvordan ser fremtidens bryllupsmote ut? Vi har vært på European Bridal Week og sett de nye kolleksjonene til store og…

Chérie Brud

Vi hjelper deg med å finne den perfekte brudekjolen! I vår nye brudesalong midt i vakre Ålesund sentrum, gleder vi…

Ting å ha i brudevesken

Hva har du i brudevesken?

Hvilke ting bør du ha i brudevesken din på bryllupsdagen? Her er våre tips: