Corsage

Tekst: Anna Storm  Foto: AdobeStock.com

Den lille blomsten som brudgommen bærer på venstre jakkeslag i bryllupet, kalles corsage. Den er som regel i samme stil som brudebuketten.

Det sies at blomsten i utgangspunktet ble tatt ut av brudebuketten for å vise tilhørighet med bruden, men dette er ikke like vanlig i dag. Uansett om det er en blomst fra buketten eller en i samme fargeskala, blir det mer og mer vanlig at brudgommen bærer en corsage. Også forloverne pleier å ha corsage. De bærer da samme blomst som brudgommen, men mindre.

Den vanligste corsagen er en enslig blomst med avkuttet stilk, laget slik at man kan feste den med nål. Ifølge tradisjonen skal den være plukket ut av brudebuketten, og symboliserer at bruden og brudgommen er bundet sammen for resten av livet. Nå for tiden er det sjelden man plukker blomsten ut av buketten. I steden bestiller man en corsage som matcher brudebuketten, fra samme blomsterhandler. I tillegg til å matche brudebuketten, er det fint om brudgommens corsage også passer til resten av bryllupstemaet.

Corsagen kan bindes sammen med grove striebånd, silkebånd, dekoreres med blonder eller med naturlige vekster. Fantasien og den stil dere vil ha på dagen setter rammene for hva som passer. Spør en florist om råd så får dere god veiledning i hva som fungerer.

 

Corsage er egentlig en betegnelse på flere ting, for eksempel et stramt korsettliv, og på håndleddsblomsten som bæres ved skoleball i USA. I bryllupssammenheng har brudgommen corsage i det venstre knappehullet.

LÆR MER:

Brudebuketten

Brudebuketten er en viktig del av din bryllupslook. Her får du tipsene du trenger til å få din skjønnhet til…

bryllup

Ikke bare brudebukett

Å bære en vakker brudebukett blir av de fleste sett på som både en selvfølge og en fin tradisjon. I…

Knyte sløyfe

Lær deg å knyte slips og sløyfe korrekt!

Det å knyte slips og sløyfe korrekt er noe alle menn og kommede brudgommer bør lære seg. Vet du ikke…

blomsterdekorasjoner

De lekreste blomsterdekorasjonene

Vet du hvordan du skal pynte bordet, inngangspartiet til festlokalet, uteområdene og kirken?