Corsage

Tekst: Anna Storm  Foto: AdobeStock.com

Den lille blomsten som brudgommen bærer på venstre jakkeslag i bryllupet, kalles corsage. Den er som regel i samme stil som brudebuketten.

Det sies at blomsten i utgangspunktet ble tatt ut av brudebuketten for å vise tilhørighet med bruden, men dette er ikke like vanlig i dag. Uansett om det er en blomst fra buketten eller en i samme fargeskala, blir det mer og mer vanlig at brudgommen bærer en corsage. Også forloverne pleier å ha corsage. De bærer da samme blomst som brudgommen, men mindre.

Den vanligste corsagen er en enslig blomst med avkuttet stilk, laget slik at man kan feste den med nål. Ifølge tradisjonen skal den være plukket ut av brudebuketten, og symboliserer at bruden og brudgommen er bundet sammen for resten av livet. Nå for tiden er det sjelden man plukker blomsten ut av buketten. I steden bestiller man en corsage som matcher brudebuketten, fra samme blomsterhandler. I tillegg til å matche brudebuketten, er det fint om brudgommens corsage også passer til resten av bryllupstemaet.

Corsagen kan bindes sammen med grove striebånd, silkebånd, dekoreres med blonder eller med naturlige vekster. Fantasien og den stil dere vil ha på dagen setter rammene for hva som passer. Spør en florist om råd så får dere god veiledning i hva som fungerer.

 

Corsage er egentlig en betegnelse på flere ting, for eksempel et stramt korsettliv, og på håndleddsblomsten som bæres ved skoleball i USA. I bryllupssammenheng har brudgommen corsage i det venstre knappehullet.

LÆR MER:

Mond of Copenhagen

Brudgommens sjekkliste

Det er alltid en god idé å vite hva som – tradisjonelt – står på brudgommens liste over gjøremål.

Wilvorst

Brudgom med stil

Nå ser vi dresser i mange nye farger, og gjerne i pastell! Tør du å ta svingene helt ut og…

Brudgommens antrekk

Dress, livkjole, smoking eller sjakett? Og skal du bære grått, blått, svart eller nyanser av grønt på bryllupsdagen?

Cavaliere

Cavaliere Celebrate 2022

Trendene for brudgommen er de naturlige fargene; grønn, beige, sand og himmelblå.