Roadtrip gjennom Europa

Det blir stadig mer populært å besøke flere land på en og samme tur. Dersom dere vil oppleve noe helt spesielt, kan en biltur gjennom Europa være bryllupsreisen for dere. Her guider vi i Bryllupsmagasinet dere med tips og inspirasjon slik at turen blir en suksess!

Tekst: Sara Åhlström  Foto: Shutterstock

Tenk deg bare du og din elskede ute på veien. Dette er den ultimate opplevelsen for dere som er eventyrlystne. Her får dere nemlig sjansen til å oppleve andre kulturer og miljøer samtidig som ulike bybilder og landskap svitsjer forbi bilvinduene. For å rekke å besøke noen av landene bør man ha minst to uker på seg.

Les videre for å bli inspirert eller om dere ønsker litt hjelp på veien!

Dere kan velge å ta fly til det første landet dere vil besøke og så leie en bil derfra. Eller dere kan starte bilreisen hjemmefra. Ett eksempel på en biltur gjennom Europa er å ta ruten gjennom Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike og Sveits. Her får dere anledning til å oppleve alt og mer til! Begynn med å reise gjennom Tyskland. Nabolandene Nederland og Belgia står klare til å ta imot dere videre. Følg den franske kysten videre sørover slik at dere får sjansen til å bade i havet før dere begir dere innover i Frankrika. Om dere liker å gå på tur, må dere absolutt ikke gå glipp av Sveits med sin fantastiske natur.

På denne reiseruten får dere sjansen til å se og oppleve:

Små hollandske pittoreske steder, vindmøller og tulipanområder

Sole dere på de hvite strendene langs den franske kyststripen og bade i det turkise havet.

Utforske byen Brygge, som blant annet byr på koselige kanalturer, ølbryggeri og sjokolademuseum. Gå ikke glipp av den belgiske spesialiteten Moules frites.

Dra til Champagne-distriktet og bo på et slott eller besøk romantiske Paris.

Bade i de knallblå sjøene i Sveits og gå uforglemmelige turer oppover i høylandet.

Besøke noen av Tysklands hyggelige byer som for eksempel Wolfsburg. Her kan dere blant annet stikke bortom slottet i byen og bestige verdens største vintønne!

God planlegging er alfa og omega
En bryllupsreise som denne forutsetter grundige forberedelser slik at dere får mest mulig ut av turen og ikke går glipp av godbitene. Det første dere må gjøre er å bestemme dere for hvilke land dere skal besøke og hvilken reiserute dere skal ta. . Her gjelder det sette opp et tidsskjema med hvor lang tid dere beregner at det tar fra punkt 1 til 2! Dere får god hjelp til å beregne reisetider ved å gå inn på google.no/maps og se på veibeskrivelsene der.

Deretter er det på tide med litt resarch! Bestem dere for hvilke byer dere skal innom og begynn å lete opp aktiviteter og severdigheter samt hvilke hoteller og restauranter som passer for dere. Her er det lurt sjekke ulike reisenettsteder for å finne ut hvilke aktiviteter og restauranter som får de beste anbefalingene.

Det kan være smart å planlegge ferdig ett reisemål om gangen. Har dere bestemt dere for Berlin, så undersøker dere hoteller og aktiviteter der og bestemmer dere for alt før dere går videre til neste reisemål. På den måten blir ikke planleggingsbiten så overveldende. Dere kan selvfølgelig også hoppe over hotellbestillingen dersom dere foretrekker spontane stopp på veien framfor å ha tider og dager dere må forholde dere til. Ha i så fall i mente at det kan være mye som er bortbestilt på sommeren.

En biltur handler også om å oppleve mye på kort tid. Ett tips er derfor at dere kombinerer storbyer med småbyer og landliv.

• Bestem reiserute og hvilke land, byer og steder dere vil besøke:

• Undersøk aktiviteter og bestill hotell

Sett opp et tidsskjema
Et tidsskjema - akkurat som en kjøreplan for bryllupet - er noe dere kan ha stor nytte av under bilreisen. Selvfølgelig er ikke dette et ”must”, men en stor hjelp for dere som liker å planlegge og ønsker å forhåndsbestille spesielle aktiviteter. Å legge opp en tidsplan dag for dag gir dere både kontroll over hvor mange timer dere kommer til å bruke bilen hver dag og oversikt over omtrent når dere må være framme på de forskjellige reisemålene for å rekke de aktivitetene dere har planlagt.

Men glem for all del ikke å være spontane! Det handler tross alt om at dere er på ferie og på bryllupsreise! Å ha planlagt hver time kan kanskje føles trygt når dere forbereder bilturen, men et så strengt tidsskjema kan fort bli en stressfaktor når dere har startet reisen.

Av og til kan det være veldig vanskelig å få til å være impulsive. Legg derfor inn åpne luker i tidsskjemaet, luker for spontanitet!

TIPS! Lei en kabriolet for å få den gode bilturfølelsen!

Eksempel på et tidsskjema:
Dag 9, Dijon, Frankrike – Lauterbrunnen, Sveits.
Reisetid: 4 timer (motorvei). Reisetid på mindre veier: Ca 6 timer.

• 08.00 Frokost på hotellet og deretter avreise

• 12.00 Lunsj på veien

• 15.00 Framme ved neste stopp. Sjekk inn på på hotell XX

• 16.00 En planlagt aktivitet - gå tur i naturen, for eksempel for å beundre fossefallene

• 20.00 Middag på restaurant XX

TIPS! Gjør planleggingen til noe morsomt og hyggelig. Drøm dere bort til reisemålene, se på bilder over et glass vin og snakk om de eventyrene dere skal oppleve sammen. Morsomme stopp på veien i sann biltur-ånd!

En biltur handler om så mye mer enn bare de spennende stedene dere kommer til å besøke. Den handler også om veien fram til bestemmelsesstedene. Nyt selve turen, sett på høy musikk, veiv ned vinduene, la vinden ta tak i håret og grip dagen! En del av sjarmen er også å stanse ved steder langs veien for å strekke på beina og ta en kopp kaffe eller noe kaldt å drikke. Gjør et stopp på den lille kafeteriaen eller restauranten (som kanskje kan se litt luguber ut fra utsiden, men som kan vise seg å være en bortgjemt skatt når dere kommer innenfor!). Bli litt på den gamle baren og snakk med lokalbefolkningen. Glem ikke å ta mange omveier! Forlat motorveien og dra ut på mindre landeveier der omgivelsene er mer spennende og mulighetene for stopp langs veien enklere. Det er nemlig på alle disse små stoppene reisen deres blir til en unik opplevelse og et spesielt minne nettopp for dere to.

Glem ikke romantikken
Det er fort gjort å glemme bort romantikken på en reise der dere opplever så mye og har det så morsomt. Forsøk derfor å legge inn små romantiske innslag på reisen. Dere kan for eksempel fordele planleggingen dere imellom slik at du planlegger én by og din kjære en annen. På den måten kan dere legge inn små overraskelser for hverandre. En liten picknick på stranden, en koselig kinokveld, eller et besøk til en romantisk restaurant er bare noen eksempler på romantiske overraskelser.

Holland

Paris

Wolfsburg