Destinasjon Alpene

hotell L´Alpaga

Vi dro til den ærverdige skilandsbyen Megève i Frankrike for å oppleve et ekte alpint destinasjonsbryllup.

Tekst & Foto: Mari Kråkenes Loewen

I landsbyen Megève finner du en av verdens eldste skianleggninger, men en tur til denne franske perlen er like vakker om sommeren med sine grønnkledde åser og klassiske brune og hvite alpehus med blomstrende balkonger. I bakgrunnen troner det snødekte fjellmassivet med Mont Blanc som selve kronen på verket. 

Til Megève kommer du lettest ved å fly til Genève i Sveits. Derfra er det en knapp times biltur til byen, hvor du finner hele seks femstjerners hotell. Vi sjekker inn på hotellet L’Alpaga som ligger 1200 moh og lar den friske fjelluften fyller lungene.

Selve byen har et herlig middelaldersk preg. Her kan du vandre rundt og oppleve både historisk arkitektur med små, franske kaféer, og eksklusiv shopping og restauranter. Byen har over hundre års historie som skisted. Det første alpehotellet åpnet allerede i 1921 og har gjennom tidene vært velbesøkt av den franske eliten, kjendiser og kongelige.

Den lille byen er velkjent for sin gode mat og har ikke mindre enn åtte restauranter med i Michelin-guiden. Med tre Michelin-stjerner er restauranten Flocons de Sel absolutt verdt et besøk om man ønsker en eksklusiv matopplevelse. Det er også verdt å nevne de andre stjernedekorerte restaurantene; La Dame de Pic – Le 1920 som ligger på hotellet Four Seasons, og La Table de l’Alpaga, som vi snart kommer tilbake til.

En vakker, behagelig og ikke minst romantisk opplevelse er å nyte byen fra hest og vogn. Vi tok oss en gyngende tur bak de trauste, franske hestene en varm septemberkveld, og kom fram til at dette må være den ultimate måten å ankomme bryllupsfesten på.

En hotellopplevelse utenom det vanlige

Det vakre femstjerners hotellet L’Alpaga består av totalt 11 bygninger eller «chalets» med hotellrom, restaurant, spa og dessuten egne hytter med 3-5 soverom som man kan leie i sin helhet. Hotellets konsept er å blande gammelt og tradisjonelt med nytt og moderne. Hotellet har en luksuriøs, men samtidig autentisk look der bygningene i alpehyttestil vakkert smelter inn i omgivelsene. Rommene er vakkert dekorert med varme farger og alle er i samme stil, men i forskjellige størrelser og innredning. Alle rom har dessuten en egen balkong med utsikt over fjellene. Om det skulle vara skikkelig dårlig vær, er alle bygninger sammenkoplede via garasjen i kjelleren, så man ikke trenger å gå ut for å komme til for eksempel restauranten eller spa-avdelingen.

Utendørs kan hotellet by på en badestamp med utsikt over Mont Blanc og en utendørs sauna. Da vi var der i begynnelsen av september var det sommertemperatur på rundt 30 grader, så det lokket mer med et forfriskende bad i innendørsbassenget. Hotellet har nemlig en lekker spa-avdeling i kjelleren der man kan nyte en deilig svømmetur, varme seg i dampbadstue, eller unne seg en massasje i et av behandlingsrommene. For å booke behandlinger bør man være ute i god tid, særlig om vinteren, da det er mange som ønsker en avslappende massasje etter en dag i skibakken.

Restauranten jobber med lokale råvarer, og tilbyr kun mat som kommer fra nærområdet.  Her presenteres gjerne lokale matretter og vi fikk smake på flere lokale spesialiteter i det stilfulle og koselige lokalet dekorert med mørkt tre og marmor.

Vi ankommer hotellet om formiddagen og nyter en herlig lunsj på terrassen. Retten kalles Raclette Croziflette og er en signaturrett fra Savoie-dalen. Den består av en lokal fransk ost som er smeltet over en spesiell fransk pasta og er både smakfull og mettende. Perfekt etter en lang dag med vandring eller i skibakken!

Hotellets signaturdrink er en herlig kombinasjon av ingredienser som bare må testes. Den kalles Pine Apple Colada og er laget med hylleblomst, eplejuice, gransirup, havremelk og rosmarincocktail. Bartenderen Alex serverer oss den instagramvennlige drinken som både er mild og frisk samtidig, med smaker som passer perfekt inn i alpemiljøet.

Bryllup på l’Apaga

Brudesuiten ligger i et av hotellets Chalets; en større hytte som enten kan bookes i sin helhet eller som separate rom. I den store, åpne brudesuiten er det god plass for hele brudefølget og her kan bruden og forloverne gjøre seg klare sammen og nyte et glass champagne på balkongen med utsikt rett mot Mont Blanc. Suiten er som en liten leilighet med både kjøkken og matsal og kan også bookes for private middager eller andre tilstelninger.

De fleste velger å holde bryllupet over flere dager, og 70-80 gjester er det optimale antallet for bryllupsfesten. Om bryllupet holdes utendørs er det plass til opp til 110 gjester. Den første kvelden kan for eksempel innledes med pizza eller grillaften. Vielsen og bryllupsfesten holdes den andre dagen og det lekre festlokalet har plass til dansegulv, DJ og liveband.

Her trives gjestene, forteller Emily Hamilton, som er markedssjef på hotellet. – De fleste festene vi har hatt har ikke sluttet før i firetiden om morgenen!

Når det mørkner, tennes åpen ild på terassen og lys og lamper stilles ut slik festen kan fortsette både ute og inne. Man kan til og med grille marschmellows! Siden hotellet er oppdelt i flere bygninger kan bryllupsfesten fortsette uten å forstyrre de andre gjestene på anlegget. Det hele rundes vanligvis av med en avslutningsbrunch på dag tre.

– Et av de morsomste bryllupene vi har hatt, var om vinteren og over 3 dager, forteller Emily Hamilton. 

– Den første kvelden var temaet 80-talls ski, og alle gjestene hadde på seg varianter av de klassiske fargerike skidressene. På selve bryllupet var kleskoden smoking og på avslutningsbrunsjen hadde selskapet «ugly sweater» tema. Det var fantastisk, alle gjestene gikk all-in på temaene og det ble skikkelig god stemning, forteller Emily.

Vielsen foregår oftest utendørs eller i telt både sommer og vinter. På den store, åpne terrassen kan brudeparet vies under en vakker blomsterbue til livemusikk og man kan deretter holde bryllupsmiddagen i et chambre séparéet, i tilknytning til restauranten. Som en perfekt avslutning på oppholdet vårt, fikk vi være med på nettopp en slik bryllupsfest.

bryllup på hotell L´Alpaga

Fakta:

  • Prisen for et destinasjonsbryllup her ligger på 25.000-35.000 euro
  • For en buy-out må man booke minst 36 rom, og det innebærer at man får anlegget helt for seg selv. Det er mulig å booke opp til 58 rom.
  • Hotellet har mange kontakter med god kjennskap til hotellet når det gjelder bryllupsplanleggere, florist, fotograf mm.

Läs Mer

Destinasjon Alpene

Vi dro til den ærverdige skilandsbyen Megève i Frankrike for å oppleve et ekte alpint destinasjonsbryllup.

Tips til bryllupsreisen

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Pakk smart og lett!

Slik pakker du kofferten til bryllupsreisen med bare håndbagasje

Karneval i Venezia

Gifter du deg om vinteren, men ønsker ikke en lang flytur over dammen, kan det være en god idé å…

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

Romantikk på Sicilia

Det kan bli ganske hett på en italiensk øy med vakker havutsikt og brennende sol fra alle kanter!

Vinsmaking i Toscana

Har du også alltid drømt om å dra på vinsmaking i selveste Toscana? Få tips her!

Romantikk for to i Roma

Her blomstrer virkelig romantikken mellom de smale, brobelagte gatene.

Bryllupsreise til Amalfikysten

Amalfikysten er en favorittdestinasjon for mange brudepar, her får du vite hvorfor!

Bryllupsreisen på Cruise

Bryllupsreise på cruiseskip er en flott måte å feire bryllupet på og i tillegg oppleve nye destinasjoner.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik velger dere destinasjon for bryllupsreisen– 11 tips på veien!

Her får dere 11 tips på veien for å finne den perfekte destinasjonen for bryllupsreisen!

Derfor elsker vi cruise!

Her er noen av grunnene til å elske cruise!

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Autentisk luksus på østafrikansk paradisøy

For dere som er ute etter et romantisk sted å tilbringe hvetebrødsdagene finnes det ikke mange steder som kan måle…

Romantikk, harmoni og avslapping

På majestetiske Salobre Hotel Resort & Serenity på Gran Canaria er utsikten betagende, arkitekturen magisk og servicen fenomenal.

Bryllupsreise på Maldivene

Her er din guide til bryllupsreise på Maldivene. Dette er stedet for dem som elsker den avslappede stemningen og de…

Velg rett bryllupsreise!

Par er forskjellige, og det viktigste er at man finner et reisemål som begge parter kunne tenke seg.

Nordisk SPA-guide

Vår journalist og fotograf tester SPA-anlegg og behandlinger ut fra at de skal fungere for bruden, vennene og brudeparet.

Populære reisemål for hvetebrødsdagene

Her tipser vi dere om noen av de mest populære destinasjonene for bryllupsreisen – kanskje de inspirerer!

LA STILLEHAVSDRØMMEN GÅ I OPPFYLLELSE

Litt sliten, sier du, etter lang tids planlegging og en storslått dag? Da passer ingenting bedre enn en deilig bryllupsreise.

Perfekt cruiseopplevelse

Bryllupsreisen skal være en drømmereise. Velger du cruise har du gode forutsetninger for en stressfri opplevelse!

Malaysia – ditt eget tropiske paradis

Er du i tvil om hvor bryllupsreisen skal gå? Nå trenger du ikke lete lenger. Perhentian Islands i det nordøstlige…

Seychellene

Det er mange fantastiske steder å besøke i verden og det kan være vanskelig å velge når man skal planlegge…

Skatten på Maui

Satser dere på å nyte hvetebrødsdagene på en tropisk og romantisk øy med svajende palmer, jungel og vakre strender? Da…

Reis på bryllupsreise til New York

Å dra på bryllupsreise innebærer ulike drømmer for ulike par. Noen drømmer om hvite strender, turkisblått hav og hvilepuls. Andre…

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Drømmen om Paradis

Når en av livets viktigste reiser skal planlegges bør ingenting overlates til tilfeldighetene. Ut  fra våre erfaringer har vi plukket…

Star Tour ute med Norges første Snapchat-Frieri

Anne (29) har nettopp sagt JA til kjæresten gjennom 9 år, i det som er Norges første Snapchat frieri. Mer…

Italiensk romantikk i verdensklasse

Beliggende oppå et skrånende fjell, med utsikt over Gardasjøen og omgitt av olivenlunder og brosteinsgater ligger denne italienske perlen.

Tui lanserer nytt voksenkonsept

Fire eller fem stjerner, flott beliggenhet, solsenger for to, 16års aldersgrenseog spa med helse- og skjønnhetsbehandlinger, det er noen av…

Roadtrip gjennom Europa

Det blir stadig mer populært å besøke flere land på en og samme tur. Dersom dere vil oppleve noe helt…

Bryllupsreisen for de eventyrlystne

Verset fra den mest populære låta til Løvenes Konge passer perfekt til nettopp dette reisemålet. Afrika. Tanzania. Verdensdelen og landet…

Velkommen til paradis!

Zanzibar er øya som mange drømmer om å tilbringe sin bryllupsreise på. Kritthvite strender, turkisblått hav og kryddersterk mat er…

Bryllupsreise til Panama

Milevis med fantastiske strender på både Karibia- og Stillehavskysten, Panamakanalen og sist men ikke minst hovedstaden Panama City.

Bryllup og shopping i New York

Tenker dere på å kombinere bryllupsreisen eller kanskje til og med bryllupet med shopping og sightseeing?Da er New York stedet…

Beste bryllupsdestinasjonene akkurat nå

Her har dere Travels beste reisetips på hvordan dere starter deres happily ever after. I videoen forteller Alle Sangiolo om…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Destinasjon Alpene

Vi dro til den ærverdige skilandsbyen Megève i Frankrike for å oppleve et ekte alpint destinasjonsbryllup.

Les mer

Tips til bryllupsreisen

Les mer

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Les mer

Pakk smart og lett!

Slik pakker du kofferten til bryllupsreisen med bare håndbagasje

Les mer

Karneval i Venezia

Gifter du deg om vinteren, men ønsker ikke en lang flytur over dammen, kan det være en god idé å…

Les mer

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

Les mer

Romantikk på Sicilia

Det kan bli ganske hett på en italiensk øy med vakker havutsikt og brennende sol fra alle kanter!

Les mer

Vinsmaking i Toscana

Har du også alltid drømt om å dra på vinsmaking i selveste Toscana? Få tips her!

Les mer

Romantikk for to i Roma

Her blomstrer virkelig romantikken mellom de smale, brobelagte gatene.

Les mer

Bryllupsreise til Amalfikysten

Amalfikysten er en favorittdestinasjon for mange brudepar, her får du vite hvorfor!

Les mer