Vær den vakreste utgaven av deg selv på bryllupsdagen!

I bryllupet ditt ønsker du å stråle innenifra og ut. Brudekjolen skal sitte perfekt, du skal ha ferskenhud og øynene dine skal glitre av lykke og energi. Her får du noen praktiske og smarte råd slik at ønsket ditt skal gå i oppfyllelse på den store dagen

Tekst: Anna Storm  Foto: AdobeStock.com

Å planlegge et bryllup er en vidunderlig reise, men også en reise som for mange innebærer stress, sene netter og mye organisering. I denne perioden er det fort gjort å bortprioritere seg selv og sin egen helse, noe som ikke er særlig lurt med tanke på at du er hovedpersonen på bryllupsdagen din. Dette er en dag da alles blikk er vendt mot deg og din partner og naturligvis en dag du ønsker å vise deg fra din aller beste side.   Kropp, hud og energinivåene skal være på topp. Vi hjelper deg med å få fokus på det som er viktig for å lykkes.

Kroppen

Noen kommende bruder bestemmer seg for å slanke seg før bryllupet for å komme inn i drømmekjolen. Dette er en usunn beslutning som nok bør overveies nøye og som regel bør den forkastes helt. Slanker du deg vil du antageligvis ikke nyte bryllupsplanleggingen. Du vil være i generelt dårlig humør de siste ukene og det er fare for at energinivået ditt på selve dagen vil være altfor lavt. Kanskje vil du bli matt og svimmel.

Å ha en sunn innstilling til kosthold og trening er derimot alfa og omega på bryllupsdagen. Begynn, flere måneder i forveien, å planlegge kostholdet ditt. Her er det viktig å huske på at kostholdet bør være individtilpasset. Det som fungerer for noen, behøver nødvendigvis ikke å fungere for alle. Sannheten er at vi må bruke tid, ofte lang tid, på å teste oss fram. Begynn med å gjøre små justeringer i kostholdet ditt. Legg til mer fiber. Øk frukt- og grønnsaksinntaket. Redusér sukkerinntaket. Erstatt de vanlige meieriproduktene med lavere laktoseinnhold. Unngå rødt kjøtt. Spis vegetarkost. Spis på faste tider. Spis mindre porsjoner eller spis større prosjoner. Denne listen kan gjøres lang og det er først etter noen uker at du merker en forskjell. Hva er det du vil oppnå med dette? Jo, å bli piggere, gladere, sterkere og friskere.

Det vil altså ta tid å finne et kosthold som fungerer optimalt nettopp for deg, men tiden og arbeidet som kreves er virkelig verdt strevet. I tillegg til at du blir mer energisk, gladere, sterkere og vakrere, vil du også regelrett stråle på den bryllupsdag.

Vi må også komme inn på trening. Her gjelder det samme; begynn noen måneder før bryllupet med å sette i gang med fysisk aktivitet. Treningen byggger opp kroppen din og forbedrer holdningen din, noe som gjør at brudekjolen sitter penere. Fysisk aktivitet frigjør også stoffet serotonin i kroppen, selve lykkehormonet. Dessuten er fysisk aktivitet det beste botemiddelet mot stress – med andre ord en veldig nyttig ting å legge inn i skjemaet når du planlegger bryllup.

Finn en treningsform som du brenner for, du må finne noe du liker å gjøre. Noe som aldri føles som en plikt, men noe du synes er morsomt. Det kan være styrketrening, fotball, søndagsturer med hunden eller kick-boksing. Det kan også være orientering, golf eller lange skiturer. Den beste treningen er nemlig ”den som blir noe av”. Og det som blir noe av, er det du liker, den du gjør uten noe psykisk motstand og som får deg til å komme i ditt livs form til bryllupsdagen din.

Hud

I tillegg til å ta vare på kroppen, er det også viktig å pleie huden. Beskytter du huden, regjør den og tilfører den fuktighet, kommer du langt. Hud som har det bra, ser også ofte bra ut. Noen uker før bryllupet kan du innføre en daglig ansiktsrutine. Gå til innkjøp av en rengjøringskrem som passer din hudtype og vask deg nøye med den morgen og kveld.   Smør også inn ansiktet med en ansiktskrem. Investér gjerne i både en dagkrem og en nattkrem.

Noen dager før bryllupet kan du med fordel ta en ansiktsbehandling hos en hudpleier. En rengjørende behandling gir glød til huden og får den til å stråle – husk at dette ikke bør gjøres for tett opptil bryllupet, for huden din kan være litt rødflammete dagen etter behandlingen. Napp også øyenbrynene noen dager for vielsen.

Å beskytte seg mot sola er også viktig, smør inn ansiktet og kroppen med solbeskyttelse noen dager før bryllupet så du ikke risikerer å bli solbrent. På sommerstid er det lurt å bruke solkrem med høy faktor og også å holde seg i skyggen og å bære luftige klær og solhatt som beskyttelse.

LÆR MER:

Hanne Tangen Johansen

Hår & Makeup til bryllup

Få gode tips om hva man bør tenke på når det gjelder frisyre og sminke på den store dagen!

Brudekjoler fra Abby Waits, Romantica og Sincerity

Bli en city-brud

Skal du gifte deg i byen med ditt livs store kjærlighet? Bli en moderne city-brud med våre tips.

Sommersalg hos Belle Amie

Hva er vel bedre enn å starte sommeren med å finne drømmekjolen, tilbehør til brudekjolen eller kanskje en ny selskapskjole?

Bridgerton - Penelope Featheringtons brudekjole - Liam Daniel/Netflix © 2024

Brudekjolene i Bridgerton

Bridgerton-serien har fanget hjerter med romantikk, drama og fantastiske kjoler og ikke minst brudekjoler! Hvilken kjole er din favoritt?