Duket til bryllup!

Bryllupsmiddagen er så mye mer enn bare en middag. Den gir startskuddet for en fantastisk bryllupsfest med mange hyggelige timer med nære og kjære. Fint porselen sammen med gjennomtenkte dekorasjoner setter stemningen til bords.

Tekst: Anna Storm  Foto: AdobeStock.com

På en bryllupsmiddag kan man som brudepar virkelig sette sitt personlige preg på bordet og løfte frem et utvalgt tema. Det går an å variere borddekkingen og dekorasjonene i det uendelige og å la det ordinære bli ekstraordinært uansett om du holder middagen på en restaurant eller i et privat selskapslokale.

Det første dere bør tenke gjennom er hva som allerede finnes i lokalet kontra hva dere selv kan bidra med eller skaffe til veie. Dersom dere holder middagen på en restaurant, kan dere stole på at det finnes nok porselen, glass og bestikk på stedet og at personalet har ansvar for dette.   Her kan dere konsentrere dere om kun å ordne med dekorasjonene eller bordpynten. Leier dere derimot et selskapslokale, bør dere se over bestikk og servise og sjekke om alt dere behøver er der.   Og selvfølelig også i riktig antall i forhold til hvor mange dere har invitert til middagen.

Det er viktig å tenke på alle slike praktiske detaljer ved borddekkingen dersom man leier et selskapslokale. Tenk igjennom menyen og lag en liste over alt som behøves. Dersom man leier porselen, glass og bestikk, er det viktig å sørge for å leie litt ekstra i tilfelle uhellet skulle være ute.

Sett av tid til borddekking og dekorasjoner

En vanlig feil er at mange er for optimistiske når det gjelder tiden man trenger til å dekke og pynte et bryllupsbord. Å dekke et bord til rundt 75 personer tar mange timer så her gjelder det å forberede så mye som mulig dersom man ikke leier inn hjelp til dette. Forbered bordkortene, lys i lysestakene, servietter og sørg for å ha en skisse tilgjengelig over bordplanen, slik at alle gode hjelpere kan titte på denne. Vær også nøye med de små detaljene slik at tallerkene for eksempel har rett avstand til hverandre – det er de små detaljene som skaper helheten.

Aktuelle trender

Rustikk porselen er hot akkurat nå. I tillegg satset der mer på genuine detaljer. Mange brudepar vil ha stort innslag av naturmaterialer i oppdekkingen og dekorasjonene. Mye av inspirasjonen her hentes fra bilder av bryllupsbord i amerikanske bryllup. Her er det definitivt ikke ”less is more” som gjelder for her er man svært generøse med detaljene.   Vi fra nordligere breddegrader er ganske tilbakeholdne når det gjelder borddekking og har en tendens til å ende opp i klassisk hvitt. Men det finnes jo så mye mer enn hvitt! La dere inspirere av ulike farger og legg inn dine favorittdetaljer, uansett om det er mose, perler eller roser. Velg å skape et bord med dekorasjoner og pynt som passer deres personligheter og det temaet dere har satt på bryllupet.

Stil etter sesong

Blomster og grønt er for de fleste en viktig ingrediens for å høste inn en vellykket bryllupsfeiring. La sesongens blomster sette sitt preg på selskapet. Naturligvis ser vi mer av pioner på vårbryllupene, akkurat som vi ser mer granris og levende lys på bryllupene som holdes vinterstid. Utover blomster og det grønne er det ikke så store variasjoner på borddekkingen enten det er vinter eller sommer. Imidlertid kan vi se variasjoner i fargenyansene. Vi velger for eksempel gjerne lyse pastelltoner til sommerbryllupene og litt varmere farger på høst og vinter.

Tips før du dekker bordet

  1. Tenk nøye gjennom borddekkingen, dekorasjoner og selskapslokale lenge før bryllupet skal finne sted. Ha et eget budsjett for bordet. Legg både tid og penger på dette slik at selskapet blir ekstra minneverdig.
  2. Sørg for å ha praktisk hjelp. Enkelte selskapslokaler har personale som hjelper til med det meste, men like ofte må man gjøre alt selv. Be venner og bekjente stille opp dagen/dagene før bryllupet, de fleste synes det er morsomt å få være med og hjelpe til.
  3. Bestill bordkort, menyer og andre tykksaker i god tid. Samtidig som du bestiller brudebukett, kan du bestille blomster til bryllupsmiddagen.
  4. Gå inn for å gjøre borddekkingen så personlig som mulig, la det bli et bord som avspeiler deres stil og ideal. Et festlig bord kan være stram og høytidelig eller veldig romantisk og bohemsk. Lag et mooboard med ulike fargenyanser, materialer, planter og inspirasjonsbilder. Bruk gjerne Pinterest, forskjellige magasiner, Instagram eller internett i forkant til å samle på det som inspirerer deg. Ikke bry deg om hvordan en borddekking burde være , men velg med hjertet og følelsene. Og husk: Det er alltid mulig å leie inn profesjonell hjelp for å få kloke råd og tips dersom man ønsker det.

LÆR MER:

Foto: Pexels / Camille Robinson

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

Quiz - bryllupstema

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

PartyLyd Lyd og Lysutleie til bryllupsfest

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

«Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte.» – Line

Borddekking bryllup

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.