Brudgom med stil!

Det er ikke lenger slik at brudens kjole får all oppmerksomhet.  Heldigvis, for dagens brudgom vil jo også ha sin del av beundringen.  Som brudgom kan du enkelt få en personlig og elegant stil ved å velge det rette tilbehøret.

Tekst: Jeanette Henriksson

Før og nå
Tidligere var mannens valgmuligheter få. Nå derimot finnes det mange og industrien har virkelig fokusert på å gi deg som mann alt hva du ønsker deg til bryllupsdagen. Det finnes flere ulike stasklær i varierende stil og variasjonene er utallige når det gjelder nyanser, materiale og teksturer. Det er bare å slå seg løs og bli inspirert av Bryllupsmagasinet, hjemmesider og ved å besøke en veletablert brudesalong som også har mannens ønsker for øyet.

Tryll med accessoarer
En liten, men betydningsfull accessoar som dukket opp allerede på 1800-tallet, er mansjettknappen. Den kan i sannhet bidra til en personlig look på antrekket ditt. Det finnes mange ulike typer mansjettknapper på markedet. En enkel beskrivelse av funksjonen er at de holder sammen endene av mansjettene på herreskjorten. Men de kan være mye mer enn bare praktiske! De kan være som et vakkert smykke til brudgommen. Hvor mye penger du vil legge i mansjettknappene er opp til deg, de finnes i alle prisklasser. Mansjettknappene kommer i edele metaller, smykket med edelstener eller som enkle sølv- eller stålknapper. De kan være humoristiske og henspeile på en hobby du har eller du kan ha en personlig gravering, monogram eller kanskje et slektsvåpen, et våpenskjold.

Lakksko
Skoene er et annet accessoar som man med fordel kan legge fokus på for å oppnå en personlig stil på bryllupsantrekket. Det finnes mye å velge i også her. Velg skoene etter at du har valgt hva slags stasplagg du skal bruke. Husk på at nye sko aldri er så gode å gå i i begynnelse. For å unngå å halte ned altergangen er det derfor lurt at du går dem skikkelig inn før bryllupet. Å investere i sko i høy kvalitet er virkelig en god investering. Velg sko du liker og som du kan bruke etter bryllupet også. En velassortert brudesalong kan hjelpe deg med å finne de helt riktige skoene til din personlighet og ditt antrekk for dagen.

Slips, tversoversløyfe, halstørkle eller skjerf
Ordet slips kommer fra det engelske ”slip” som betyr noe som henger ned. Å knyte et slips er en kunst og før i tiden var dette en del av den unge mannens oppdragelse. Nå for tiden har mange menn ikke peiling på hvordan de knyter en slipsknute. Det finnes et hav av slips å velge imellom for den moderne mannen og skal du bruke dress i bryllupet ditt, er det slips som gjelder. Om du derimot skal bære frakk eller smoking , skal du bære tversoversløyfe. En tversoversløyfe er en slags knytt rosett. Før knøyt man den selv, men nå er de fleste tversoversløyfer allerede ferdig knutt.

Tradisjonelt skal man bære en hvit tversover til frakk og en svart til smokingen. Men selvfølgelig kan du velge en annen farge som passer ditt bryllup eller kanskje matcher bruden og brudebuketten. Eller ganske enkelt en farge du liker og som matcher din personlighet. Et halstørkle kan beskrives som en krysning mellom slips og skjerf. Det finnes i mange ulike nyanser, materialer og strukturer. I begynnelsen var det mer som et stykke halstøy til mannen og ble mektig populært blant overklassen på 1700-tallet. ånga olika nyanser, material och strukturer. Velg et halstørkle dersom du skal bære en sjakett eller bonjour på din store dag.

Et skjerf kan man enkelt beskrive som en videreutvikling av halstørkelet. Det ble populært på 1800-tallet og bæres på en mer avslappet måte. Den ble først brukt i hestesportmiljøet, men ble raskt populær også utenfor fordi mange ikke likte å ha noe fast knyttet rundt halsen. Du bærer det innenfor skjorten og her skal du ha vest til. Vest har blitt veldig populært i våre dager til bryllupsfeiring og det finnes fantastiske varianter i mange ulike farger og mønstre – se selv!