Skatten på Maui

Satser dere på å nyte hvetebrødsdagene på en tropisk og romantisk øy med svajende palmer, jungel og vakre strender?  Da er Maui på Hawaii stedet for dere!

Tekst: og Foto: Sara Åhlström

Alle Hawaiis øyer har sin egen sjarm. Er det fart og spenning dere er ute etter skal dere vende dere til Oahu med hovedstaden Honolulu. Der finner dere utelivet, nattklubbene og kanskje dere kan besøke Pearl Harbor. Dersom dere heller vil ha ro og fred og tosamhet, skal dere se nøyere på øya Kauai. Denne øya er som en stor hage med vakre planter og tropisk skog overalt. Her ble Jurassic Park-filmene spilt inn, noe som kan være morsomt å ha i bakhodet dersom dere velger Kauai.

Ønsker dere alt på en gang, og drømmer om en øy med både stillhet, vakker natur, luksushoteller og fantastiske snorkemuligheter er Hawaiis neste største øy Maui et alternativ. Maui har fokus på vannaktiviteter, stillhet og betraktes som et luksuriøst paradis.   Her finner dere urørt natur, jungel, høye berg og noen av de vakreste strendene du noensinne har sett!

Leve Aloha
Så snart flyet begynner sin nedstigning og landskapet begynner å strekke seg ut under dere, kommer dere til å forstå at Maui var et riktig valg for deres bryllupsreise. De vakre grønne fjellene, klarblått hav og fantastiske strender er noe helt utenom det vanlige.

Når dere kommer til Maui føler dere dere med en gang som hjemme og kan slappe av. Fokuset ligger nemlig på å gjøre ting i fred og ro på Hawaii. Her finnes det ikke noe stress! La bryllupet ligge for noen dager, og nyt i stedet bare å være til her og nå. Living aloha er uttrykket lokalbefolkningen lever etter. Med det mener de at man skal leve etter grunnfilosofien om kjærlighet, empati og respekt for seg selv og andre mennesker. Dette virker å fungere utmerket, for lokalbefolkningen er veldig hyggelige og imøtekommende mennesker!

Ikke tenk på å rekke så mye som mulig på denne reisen, å skynde seg til ulike steder og legge inn et fullspekket tidsskjema for hver dag er ikke det Maui handler om. Ta det med ro og forsøk å være spontane i stedet!

For å oppnå en ekte hawaiisk opplevelse må dere gå på en Luau, som er en tradisjonell fest der man spiser god mat og ser på danseoppvisning. Her blir dere budt på buffé, tropiske og fargeglade drinker samt et heftig danseshow!

Hvite, røde og svarte strender
Dere må snorkle når dere er på Maui. Mange hoteller har snorkeutstyr på utlån. Det gjør det enkelt for dere å svømme direkte ut fra hotellets strand og snorkle. Her kan dere se fisker i alle verdens farger og ikke minst – kanskje en og annen kjempeskildpadde!

Å oppdage noen av alle strendene på Maui hører også med. Selv om dere bor på et hotell med egen strandkant, bør dere begi dere rundt på øya og søke opp deres egne, små favorittstrender! Maui tilbyr ikke bare kritthvite strender, vil dere teste noe unikt og annerledes så finnes det også røde og svarte strender her!

 Noen av Mauis vakreste strender sies å være:
Hvite strender :
Kapalua Beach, Kaanapali Beach og Napili Bay
Svart strand: Waianapanapa Black Sand Beach Maui
Rød strand: Red Sand Beach

 Oppdag Maui med bil og vind i håret
På Maui finnes en berømt veg, Hana Highway, som strekker seg over en stor del av det sørligste området på øya. Lei en bil og dra på en skikkelig oppdagelsesferd, dette er en av de mest populære aktivitetene på øya. Bilvegen fører dere direkte inn i jungelen og er en mektig opplevelse. Her bør dere ha anledning til å gjøre mange spontanstopp, så ikke planlegg noe annet på denne dagen.

Overalt på denne vegstrekningen finnes det små sideveger hvor dere kan stoppe opp og begi dere ut i jungelen. Små som store vannfall er noe av det dere kan støre på, og hele meningen med denne reisen er at dere stanser litt her og der for å se hva dere finner.

Beregn at hele dagen går med til denne vegstrekningen. Begynn tidlig for å unngå stress. Når dere har kjørt hele vegen, stans i Hana og spis lunsj. Spør senere lokalbefolkningen om hvordan dere kommer ned til Red Sand Beach. Dere må ikke gå glipp av denne lille avskilte stranden med rød sand. For å komme seg dit må man gå opp en smal veg på et berg ,ingenting for den feige! Imidlertid er den litt slitsomme turen vel verdt synet av den røde stranda.

Ikke glem å ha badeklærne på under sommerklærne elelr shortsen. Ett bad i ett av de fantasiske vannfallen er helt sikkert iskald, men en utrolig romantisk opplevelse!