Få flotte bryllupsbilder!

Bryllusbildene foreviger deres store dag.  Velg derfor bryllupsfotograf med omhu.  Legger dere vekt på fotografens stil og kjemien dere imellom, er dere et langt stykke på veg mot de perfekte bryllupsbildene.

Tekst: Jeanette Henriksson
Foto: AL 1962/ shutterstock.com

Å finne den riktige bryllupsfotografen er alfa og omega dersom bryllupsbildene skal bli så gode som dere drømmer om.  Man må bare finne seg i at det kan ta tid å få tak i den rette. De fleste fotografer har sin personlige stil. Det gjelder å finne akkurat den fotografen som både passer dere stilmessig og som dere kjenner dere trygge og avslappet sammen med.

Bilder å være stolte over
En profesjonell og dyktig bryllupsfotograf koster littmer, men er verdt hver krone.  Stunden kommer aldri tilbake og bildene er de beste minnene fra den store dagen.  Dere skal kjenne dere stolte når dere viser barnebarna bryllupsbildene og forteller dem hvordan det var den gang dere giftet dere.  En dyktig og ambisiøs bryllupsfotograf er like opptatt av at bildene skal bli bra som dere selv er.

Når dere kontakter fotografen så be om å få se et utvalg bryllupsbilder.  De fleste viser naturlig nok fram sine beste bilder, så be om å få se et bredere utvalg.  Mange dyktige bryllupsfotografer har hjemmesider og blogger der dere kan sjekke hvilken personlig stil fotografen har og om denne passer for dere og det bryllupet dere skal ha.  Se etter om fotografen bruker den samme malen fra gang til gang.  En flink bryllupsfotograf tar ulike bilder, avpasset er den gjeldende situasjonen.

Avstand ingen hindring

Det optimale er selvfølgelig om dere kan treffe fotografen personlig, men dere kan også få bra kontakt via mail eller hvorfor ikke via Skype.  Dagens moderne bryllupsfotografer reiser ofte over hele landet og å reise har faktisk blitt billigere, så avstand behøver ikke være et hinder.

“Det er ikke geografien som avgjør hvilken fotograf dere bestiller, det er kjemien”

En annen bra måte å treffe bryllupsfotografen på er på bryllupsmesser.  På messene har  dere mulighet til å prate med fotografene og se tidligere bryllupsfotograferinger de har gjort.  Ofte har de gode tilbud, så et messebesøk kan klart betale seg.  Velg blant fotografer som er spesialister på akkurat bryllup, ja for det kreves litt ekstra av en bryllupsfotograf, som synes ofte i Bryllupsmagasinet, på messer og som brenner for å forevige brudeparets store dag.  En erfaren bryllupsfotograf får dere til å kjenne dere trygge og komfortable under fotoseansen, noe som gir mye finere og mer naturlige bryllupsbilder. En portrettfotografering kan lett bli litt “oppstilt” og kunstig om dere ikke føler at dere kan være dere selv og ha det morsomt mens dere blir tatt bilder av.

Bryllupsdagen er bestilt i god tid, det er ikke været.  Det blir som det blir og i vårt land kan det bety hva som helst.  Dette må både dere og fotografen være inneforstått med.  Det gjelder å ha en plan B. De fleste vil jo ta sine bryllupsbilder ute, men som sagt, ikke allslags vær. For å få ut så mye som mulig og få mange bilder som gjenspeiler dagen deres , er det et stort pluss å ha med dere fotografen hele, eller store deler av, dagen.  En profesjonell bryllupsfotograf kler seg pent og glir fint inn blant bryllupsgjestene og merkes knapt, nettopp for å kunne disse øyeblikksbildene som kommer til å forgylle deres bryllupsalbum i årevis framover.  Forberedelsene er veldig morsomme å forevige og det er mer verdt å ha med fotografen under disse, minglingen og middagen enn senere på festen.  Bildene av forberedelsene blir ofte mer varierte enn av når dere danser brudevalsen.

Skriv en kontrakt med fotografen, så vet dere hva som gjelder dersom vedkommende blir syk. Pass også på å få med dere prisen og at denne skal gjenspeile totalbeløpet, inklusive retusjering.  Avtal også hvordan dere får bruke bildene.  En kontrakt er bra for alle parter og minsker risikoen for misforståelser.