Ikke bare brudebukett

Å bære en vakker brudebukett blir av de fleste sett på som både en selvfølge og en fin tradisjon. Men nå tar vi et skritt videre og dekorerer bryllupet vårt med blomster både høyt og lavt. Les mer om hvordan nettopp du kan få din dag til å bli et blomstrende drømmebryllup!

Tekst: Anna Storm  Foto: Shutterstock

For bruden er brudebuketten et ”must”. Her finnes det uendelig mange vakre variasjoner både når det gjelder farge, tema og utforming – nå vil vi at buketten i stadig større grad skal etterligne en blomstrende sommereng. Mange sparer på brudebuketten i flere år etter vielsen ved å tørke den, andre kaster den over skuldrene til neste blivende brud. Uansett hvilken tradisjon du velger så bidrar buketten til en eventyrlig opplevelse.

HÅR

Nå på våren og sommeren er det nydelig med blomster i håret. Fest en og en blomst i din oppsatte frisyre eller bli romantisk vakker med en blomsterkrans på hodet. Blomstene kan gjerne stå i stil med fargetemaet på brylupet og du kan bære såvel ekte blomster som fine stoffvarianter.

KNAPPHULL

Tradisjonen med at brudgommen fester en blomst i knapphullet er en fin måte å stå i stil med brudens bukett eller blomsterkrans på. Sats på å velge samme blomst som man finner i buketten eller følg fargetemaet som går igjen i bryllupet.

KIRKE

Å dekorere kirken med blomster gir en svært forfriskende og vakker effekt til vielsen. Sett fram vaser med blomster langs med altergangen og framme ved selve alteret. Kanskje kan du også strø rosenblader oppetter altergangen? I tillegg til å være vakre å se på bidrar blomstene også med en deilig duft av sommer.

FESTLOKALE

Å be naturen inn på bryllupsfesten er et utrolig trendy valg. Tenk ”hagefestbryllup” og få festlokalet til å blomstre som en sommerhage i fullt flor. Dersom festen finner sted utendørs, er det også fint å belyse trær og busker for på den måten å gjøre dem til en del av festlokalet. Less is more er ikke prinsippet som gjelder her – pøs på med blomster!

KAKEN

Blomsterpynt på kaken hører ofte bryllupet til. I dag kan de fleste bakere og konditorer lage enestående vakre blomster i sukkerpasta eller i marsipan. Vil du ha ekte blomster på kaken er dette selvfølgelig både utrolig vakkert og imponerende – vær bare påpasselig med å velge spiselig blomster.

blomster 009