Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Vårt bryllup: Linda & Øyvind, foto: Synnøve Nilsen Lie

Våren 2005 var bursdagsønsket til Øyvind at han ville at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja til å gifte deg med meg» Jeg svarte ja.

Tekst: Linda Grundstad Rodahl Foto: www.fotonilselie.com 

Slik møttes vi

Jeg visste hvem Øyvind var fra jeg var 10 år og gikk på ski. Vi vokste opp på forskjellige steder i Lofoten, rundt tre mil mellom oss. En helg skulle vi på kretsrenn til Narvik. Pappa sa det var to gutter som skulle sitte på fra Kabelvåg, den ene av disse to var Øyvind. Jeg var så sjenert og turte ikke snakke med han. Han bydde meg spekulasjer flere ganger, men jeg takket høflig nei. Ikke visste jeg den gangen at det skulle bli de julekakene jeg skulle bake mest av til han 20 år senere. Fordi han elsker spekulasjer. Jeg har mange bilder i hodet av at jeg har støtt på Øyvind i forskjellige sammenhenger, men aldri fattet interessen utover at jeg hadde inntrykk av at han var en veldig hyggelig fyr. I 1996 fikk jeg min første sønn, Adrian. Jeg var alene med han i 8 år. I 2002 begynte jeg å spille golf og det gjorde Øyvind også. Han var over middels interessert. Jeg hadde ofte Adrian med meg på banen. Øyvind var utrolig flink med Adrian og jeg husker at jeg begynte å fatte interessen og tenkte wow for en flott mann. Øyvind var opptatt så jeg tenkte ikke i de baner at det kunne bli oss, men jeg likte veldig godt å være sammen med han. I 2004 ble Øyvind singel. Vi spilte en del sammen og på senvåren 2004 begynte meldingene mellom oss å endre seg til et mer flørtende innhold. Jeg tok turen til golfbanen oftere og oftere i håp om at jeg skulle møte han. Øyvind trodde jeg var superinteressert i golf. Etter min oppfatning gikk det tregt framover og jeg var nesten på tur til å gi opp da det plutselig snudde. Til jul i 2004 spurte han hva jeg ønsket meg i julegave fordi han hadde lyst til å gi kjæresten sin en julegave. Fra da har vi vært kjærester og vi er hverandres beste venner.

Frieriet

Våren 2005 var bursdagsønsket til Øyvind at han ville at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja til å gifte deg med meg» Jeg svarte ja. Det var et spennende øyeblikk og jeg husker hvor spennende og stort det var å få den ringen på fingeren. Hvitt gull med datoen til min 29-årsdag inni. 29.05.05. Det var så spennende å gå på jobb første dag og jeg følte at alle så ringen på fingeren, men det var ingen som så den.Ting skjedde og tiden gikk. Vi kjøpte hus, vi fikk vårt første barn sammen. Alma kom i september 2006, Ask kom i mai 2008. A-gjengen var komplett. Adrian, Alma og Ask. Etter dette gikk årene med oppussing, hyttebygging, jobb og oppfølging av barna. Vi følte at vi ikke hadde tid og energi til bryllup, men det var stadig et tema som dukket opp. Sommeren 2018, da vi satt og pratet i hver vår sofa så sa jeg: Tror du vi blir gift? Ja, sa Øyvind vi gjør det til neste år. Ok da gjør vi det. Det var vårt andre frieri om man kan si det sånn. Vi ble enige om at sommeren 2019 skulle det skje. Jeg fortet meg å sende ut noen meldinger sånn at vi ikke kunne ombestemme oss. Datoen ble satt til 20.juli. Jeg trodde det bare var å bestille kirke, men det var ikke så lett. Vi fikk 6.juli som den siste og eneste muligheten i Lofoten den sommeren. Det er populært å gifte seg i Lofoten også for folk utenfra. Datoen ble 6.juli 2019 og vi begynte å planlegge. Vi sendte ikke ut invitasjoner, men lagde en facebookgruppe som vi oppdaterte underveis.

Planlegginga

Jeg elsker å lage mat og invitere gode venner og familie på besøk. Jeg liker å pynte bord og gjøre det hyggelig. Derfor vurderte jeg ikke å få noen til å hjelpe meg med pynting og planlegging. Min gode venninne, Rita, som var min forlover er god på bryllup så hun hadde mange gode tips. Jeg visste akkurat hvordan jeg ville ha det og hvordan det skulle bli så jeg begynte å lete etter den pynten jeg ville ha. Vi bestemte oss tidlig for at vi ville gifte oss på Gimsøya i Gimsøy kirke og ha festen på Hov gård. Vi har hytte på Gimsøy og det var der vi ble kjent. Hov gård har en rustikk restaurant som er en ombygd låve. Det er hester i den ene delen og restaurant i låven. Vi tok kontakt med dem og fikk møte med sjefen og kokken. Det var veldig nyttig og til hjelp. De hadde tips til mat, vin og mengder i forhold til antall gjester. Jeg stod for det meste av planlegginga. Vi bestemte oss for å legge opp til et lavbudsjett bryllup, men at vi skulle bruke penger på mat og drikke. At vi skulle lage en skikkelig fest som både vi og gjestene skulle ha som et fint minne.

Jeg kjøpte brukt bordpynt på ei kjøp og salg-side på facebook. En hel eske med det meste jeg trengte. Jeg leita lenge etter brudekjole og ville ha noe lignende som Mette Marit hadde. Det var vanskelig å finne og vi hadde ikke budsjett til å bruke mye penger på brudekjole og dress. Jeg spurte til slutt mamma om å fe se på hennes. Den hun brukte da hun giftet seg med pappa i 1975. Kjolen satt som et skudd og jeg bestemte meg for å bruke den. Det var litt mer mening også å gifte meg i samme kjole som henne. Jeg tok kontakt med en flink sydame, Benedicte Tekle, som sydde kjolen litt om i halsen og forlenget den sånn at den passet. Slør fikk jeg låne av søstra til forloveren min. Øyvind kjøpte sin dress på Dressmann. En dress han kunne bruke i ettertid. Pappa og Adrian kjøpte like dresser som Øyvind.

Tiden frem mot bryllupet gikk fort. Selv om vi skulle lage et enkelt bryllup ble det mye logistikk og planlegging. Jeg lagde meg en perm der jeg satt inn alt av lister, budsjett og tips. Jeg bestilte frisør og fotograf tidlig. Jeg ønsket at denne dagen skulle bli foreviget fra morgen til kveld derfor bestilte jeg fotograf som skulle være med fra frisør på morgenen og helt til kvelden. Det er jeg veldig glad for. Jeg sitter ofte og ser på bildene og mimrer fra dagen som ble så fin som vi ønsket og mer til.

I mai hadde vi testmiddag. Da tok vi med oss tre vennepar og testet menyen. Det vil jeg anbefale da det er greit å godkjenne maten. Jeg ville at alt skulle være avslappende og at det ikke kom noen uheldige overraskelser. Jeg fikk hjelp til å pynte bordene da vi ikke fikk pynte kvelden før pga. arrangement på stedet. Jeg pyntet et bord dagen før sånn at hun visste hvordan det skulle se ut. Jeg lagde menyer med gjestenes navn øverst slik at dette også ble bordkortet. Dette var Øyvind sin ide.

Vårt bryllup: Linda & Øyvind, foto: Synnøve Nilsen Lie

Vielsen (06.07.19)

Selve dagen startet for min del kl. 05.00. Jeg var ikke helt ferdig med talen så den måtte finpusses litt. Jeg dro til frisøren kl. 08.30 sammen med datteren vår Alma og forloveren min Rita. Der fikk vi alle tre ordnet håret og vi fikk sminket oss. En artig og litt nervøs stund. Jeg hadde en god venninne, Marit Vassbotn Bjørset på besøk fra Trondheim. Hun kom og hentet oss hos frisøren og kjørte til kirken. Da husker jeg at jeg tenkte. Nå skjer det faktisk. Nå skal jeg gå opp den kirkegangen. Pappa stod og ventet på meg. Det gjorde også Adrian, Alma og Ask som skulle gå inn sammen før oss. Det var så fint å se alle tre barna gå inn sammen hånd i hånd. Rett bak dem gikk vi inn til musikken av askepott. Musikken husker jeg ikke noe av da jeg var mest opptatt av at jeg måtte huske på å smile. Jeg husker Øyvind stod der og tårene trillet nedover kinnene. Øyvind er Liverpool-supporter og det var flaks at presten også var det. Presten tolket teksten i «You’ll never walk alone» i under vielsen. Presten og organisten spilte You’ll never walk alone da vi gikk ut. Det var veldig fint og overraskende for mange av gjestene.

Etter vielsen ble vi fotografert med forlovere og barna i fjæra. Etter dette gikk dagen i ett. Vi dro til Hov gård og ble tatt imot av alle gjestene. Vi hadde lagt rød løper på låvebrua og alt var klart til feiring. Vi hadde en fantastisk toastmaster i Frode Haugen. Han hadde stålkontroll på hele dagen, noe som gjorde at vi kunne slappe helt av og nyte dagen. Han som hadde fått i oppdrag å holde takk for maten-talen hadde også en fantastisk tale som gjorde at lattermusklene fikk kjørt seg. Virkelig! Maten var nydelig. Jeg holdt talen min til Øyvind først fordi jeg ønsket å bli ferdig med den sånn at jeg bare kunne kose meg resten av dagen. Øyvind hadde en fantastisk tale som varte i 38 minutter og som fikk frem både tårer og latter.  Etter maten var det fest. Vi hadde leid inn et lokalt band fra Gimsøy som heter «Why not?». Vi visste på forhånd at de var veldig flinke og at de ville skape fest. Det gjorde de. Folk danset og koste seg. På låven er det lov å danse på bordene og etter hvert utover kvelden var det like mange folk på bordene som på dansegulvet. Brudevalsen ble helt krise da vi ikke hadde øvd nok. Det endte i mye fliring og vi tok en vanlig rolig dans i stedet. På Hov gård er det også campingplass. Mange av gjestene hadde leid seg hytter, noen lå i telt og campingvogner/bobiler. Vi hadde bestemt oss for å ligge i lavvo da hytta vår var utleid denne helga. Gjestene trodde vi tullet og at vi kom til å stikke av, men det gjorde vi ikke. Etter at festen var ferdig var det mange av gjestene og oss som gikk ned på stranda. Det var nydelig midnattssol. Vi tok et nattbad og havet i Lofoten er å regne som isbading selv på sommeren. Jeg hadde kjøpt badedrakt med skrifte «Bride» på og jeg badet i tyllskjørt og slør. Etterpå gikk vi i badstua som står på stranden. Kl. 05.30 på morgenen kjente jeg at nå var det ikke mer krutt igjen. Da ble jeg båret av Øyvind «over dørstokken» i lavvoen. Vi hadde satt opp lavvoen dagen før og den var våt av regn. Luftmadrassen var fri for luft og dynene var våte. Vi måtte låne feltsenger av campingplassen for å ha noe å ligge på. Da vi la oss fikk jeg morgengaven. Det var kaldt, vi var trøtte og vi ble enige om at den bryllupsnattgreia tar vi en annen gang. Vi hadde tross alt vært sammen i 15 år. Jeg la meg og tenkte at dette ville jeg gjøre mer. Dagen var så fin og jeg følte meg som en prinsesse for en dag. Det at vi klarte å få denne dagen til å bli så fin sammen med alle de fine gjestene våre var så mye mer enn vi hadde turt å håpe på. Dagen etter hadde vi frokost for rundt 40 gjester som bodde på campingen. Vi fikk veldig mange fine tilbakemeldinger fra gjestene om at de hadde hatt det gøy far start til slutt. Det var målet for oss. En dag jeg aldri kommer til å glemme.

Bryllupsreisen:

Vi reiste til Edinburgh. Vi hadde 5 nydelige dager der vi bare ruslet rundt og spiste på forskjellige restauranter og drakk vin midt på formiddagen. Tok en Outlander-tur siden vi elsker TV-serien Outlander. Vi tok også toget til St. Andrews. Der fikk Øyvind oppfylt drømmen om å besøke golfbanen St. Andrews old course.

Vårt bryllup: Linda & Øyvind, foto: Synnøve Nilsen Lie

KORTE FAKTA

Hvem fridde: Øyvind og så ble vi enige 13 år senere

Forlovere: Rita Skjerpan og Remi Hermann Hansen

Hvor giftet vi oss: Gimsøy kirke. Vågans eldste kirke.

Hvor holdt dere selskapet: Hov Gård på Gimsøy

Brudens klær: Mammas brudekjole fra 1975. Lånt slør. Enkle perleøredobber og et enkelt armbånd. Rosa pumps med glitter fra Tamari.

Brudgommens klær: Dressmann, sko fra Skoringen.

Ringene: Vi byttet ut forlovelsesringen i hvitt gull med slette gifteringer i gult gull. Vi fikk gravert inn begge datoene sånn at vi ikke glemmer når vi blir gamle

Maten: Skalldyrsuppe til forrett, langtidsstekt oksesmåstek til middag og sorbet og is til dessert. Til nattemat hadde vi grønnsakssuppe.

Fotograf: Synnøve Nilsen Lie (fotonilsenlie) Hun var med oss hele dagen og fanget små og store øyeblikk. Hun hadde plass ved bordet som en gjest og fulgte oss fra jeg var hos frisøren og helt til festen nesten var slutt. Vi er veldig fornøyde med henne!

Frisør: Ishavsklipp i Svolvær, Torill Kristin Larsen.

Gjester: 78

Det beste med bryllupet: Vanskelig å plukke ut. Hele dagen var helt fantastisk.

Brudebukett: Laget av Rita Skjerpan

Morgengave: Vi var enige om å droppe morgengave, men Øyvind hadde ordnet gave til meg. Et elefantsmykke i gull fra Gulldia. Bruker det mye.

Planleggingen: Bruden stod for det meste av planleggingen. Brudgommen stolte på at dette ble bra. Vi deltok sammen på møter med spisested, prest og diverse.

Les om andre leserbryllup her!

Les mer

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Fornye ekteskapsløftene

Er du fremdeles nyforelsket etter mange års ekteskap? Eller er det først nå kjærligheten virkelig blomstrer? Da forstår vi godt…

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Drømmebryllup midt i uken

Med tusentalls utsatte bryllup er det mange lørdager fremover som nå blir fullbooket. Vi har løsningen!

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Bryllup og sosiale medier

Det å bruke sosiale medier kan ha stor positiv effekt på bryllupet, men det er ikke alle som ønsker å…

De 5 beste kjøkkenknivene i bryllupsgave

Det er ikke alltid enkelt å finne ut hva man skal ønske seg i bryllupsgave, noe som både er unikt…

Skap et personlig bryllup med instax!

Få inspirasjon til hvordan du kan bruke instax til å fange de største øyeblikkene i fysiske bilder og gjøre bryllupet…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

6 grunner til hvorfor du bør lage ønskeliste hos Tilbords

Her får du 6 grunner til hvorfor det er lurt å legge igjen bryllupsliste nettopp hos Tilbords.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

La deg inspirere av vakker borddekking

I Illums Bolighus ønsker vi å inspirere til vakker borddekking med ulike sammensetninger av produkter.

Eventyrbryllup i slottsmiljø

Slottet har arrangert opp mot 50 bryllup per år og har dermed god erfaring med slike arrangement. Emelie Lööf gir…

Har ditt bryllup blitt påvirket av Korona?

Nå vil vi vite hvordan Korona har påvirket akkurat ditt bryllup! Delta i vår undersøkelse gjennom å svare på spørsmålene!

Finn riktig bryllupsfotograf!

Følg denne oppskriften og finn den personen som passer til å forevige nettopp deres store dag.

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

Gratis app for å styrke parforholdet

Hvordan kan man styrke parforholdet i en travel hverdag? Og finnes det noen gode råd for å opprettholde den gode…

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

På tide å skrive ønskeliste

Å skrive ønskeliste for bryllupsgavene i dag gir deg ganske store valgmuligheter. Her kan man ønske seg alt fra husgeråd…

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Kjøreplan på bryllupsdagen

Når dere planlegger et bryllup kan det være praktisk å ha en kjøreplan for bryllupsdagen som dere kan gå ut…

Klare for å feire kjærligheten?

Humanistisk vigsel er en seremoni basert på kjærlighet, likeverd, gjensidig respekt – og at vi lever her og nå!

Brudeslør

Brudeslør - Når du skal velge brudeslør til bryllupsdagen, er det flere ting du må ta hensyn til.

Bryllupsvalsen

Bryllupsvalsen - Ikke alle er like glad i å danse, og i hvert fall ikke når mange skal se på.…

Arrangere utdrikningslag?

Vi spurte noen jenter om hva som preget de beste utdrikningslagene de har vært på. Her deler vi tipsene med…

Alt du trenger å vite om bryllupskaken

Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…

Tok bølgen for bryllupsfesten

Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita…

Du – en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Bryllup på Herregården

Ronnums Herrgård har lang erfaring med å arrangere bryllup og ser til at deres bryllup blir alt det dere hadde…

Vårt bryllup: Karoline & Petter

Då vi kom ut på kyrkjetrappa fanga ho oss i linsa - oss to for første gong som mann og…

Vårt bryllup: Lene og Magnus

Slottet var perfekt for oss, det var helt fantastisk vakkert og glamorøst, men allikevel avslappet, og vi skjønte at dette…

Bryllupsdager

Bryllupsdager feirer vi for å minne hverandre om hvorfor vi giftet oss. En dag vi kan egne spesielt til hverandre…

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Vellykket utdrikningslag

Har du noen i din nærhet som skal gifte seg? Så gøy! I denne artikkelen gir vi deg rådene du…

Fest, dans og underholdning

Jesse trubadur er trubaduren som setter et personlig preg på ditt arrangement.

Om uhellet er ute…

Antrekkene er nystrøkne og rene, håret er satt opp i en delikat oppsats og sminken er fresh. Vi legger mye…

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…

Toastmaster

Det er en ære og et ansvar å være toastmaster i et bryllup. Rollen innebærer ikke å være komiker som…

Låne penger til bryllupet? – Dette bør du tenke på!

Et bryllup - uansett størrelse - er trolig den mest påkostede festen man kan ha i sitt liv. De aller…

Bryllupslisten.no – enkelt for dere, enkelt for gjestene!

Bruk god tid på bryllupslisten. Det er ikke bare brudeparet som tar fordel av en gjennomtenkt bryllupsliste. For gjestene blir…

Derfor bør dere bruke god tid på ønskelisten

Christiania Glasmagasin har mange års erfaring med bryllup, og vet dermed godt hvordan de skal navigere frem småstressede brudepar i…

Knapphullsblomst – corsage

Corsage – eller knappehullblomst som vi oftest kaller den, er en fin detalj i et bryllup som gjerne skal matche brudens…

Trender innen trykksaker og dekorasjoner

For gjestene begynner bryllupet allerede med innbydelsen og denne setter dermed stemningen for resten av bryllupet og skaper en forventning.

Hos Calligraphen finner dere alt dere trenger til den store dagen!

Vi har intervjuet Anna Thunell, bryllupsekspert, deleier og Creative Director på Calligraphen som är størst i Norden på trykksaker og…

Bryllupsgjest og dresscode

Nå er det vår! Du skal kanskje på fest? Som bryllupsgjest er man med og markerer den store dagen, og…

Hold av dato/save the date

Gratulerer! Det skal inviteres til bryllup! Når dere har sted og dato klart for bryllupsdagen vil jeg anbefale å sende…

Hvilken bryllupskake velger du?

Å velge bryllupskake er kanskje den hyggeligste delen av bryllupsplanleggingen. Men hvilke smaker skal dere satse på og hva er…

Sørg for super stemning på bryllupsfesten!

Mange legger stor vekt på å ha den riktige musikken på bryllupsfesten. Musikk snakker til følelsene, den får folk i…

Bryllupskanalen med Mona Grudt

Etter å ha vært i bryllupsbransjen siden 1996, så innehar jeg mange års erfaring og en genuin interesse for bryllup. Jeg…

Partystemning for store og små

Hvordan gjør man bryllupsfesten morsom for gjestene? Vi gir deg noen tips på veien mot et uforglemmelig selskap!

Sørmarka konferansehotell

Sørmarka konferansehotell ligger vakkert og landlig til, like utenfor Oslo. Sørmarka har fokus på høy kvalitet og service, med alt…

Slotsferie Danmark – lokaler for alle anledninger…

Hos Slotsferie Danmark leier vi ut hus til alle typer fester med overnattingsmuligheter inkludert.

Luksuriøse destinasjonsbryllup

Våre luksuriøse bryllupsplanlegging og bryllupsdesign-service er skreddersydd for våre klienter og vi jobber på den måten som passer deg og…

Omtalt destinasjonsbryllupsplanlegger

Hitched Portugal er omtalte bryllupsplanleggere fra Algarve som planlegger nydelige, elegante og luksuriøse bryllup i Portugal. Vi er stolte av…

Slottsbryllup i magisk miljø!

Uansett om slottet er insvept i sin grønne sommerskrud eller drapert i gnistrende snø. blir kombinasjonen av slottet og dets…

Bryllupskaker og lekre delikatesser

Drøm deg bort og se på bilder av herlige bryllupskaker og cupcakes. Hvem vet, kanskje finner du inspirasjon til din…

Den viktige kommunikasjonen

De fleste kjenner nok til boken og uttrykket ”Kvinner er fra Venus og menn er fra Mars”. Men er vi…

4SEASONS WEDDINGS

Vi er er lite firma basert i Oslo halve året, og ellers utenlands der våre bryllup er. Vårt hovedfokus ligger…

10 gaveidéer til farsdagen!

Har du idétørke når det gjelder gave til din far eller din partner på farsdagen? Her er noen tips vi…

Kunsten å skrive ønskeliste

Det er på tide å sende ut innbydelsene til bryllupsgjestene. Lokalet er bestilt, datoen er fastsatt og nå gjenstår bare…

Små bryllupsgjester – eller ikke?

For mange brudepar er det helt naturlig å invitere hele familier, inkludert barna. Andre brudepar vil ha en mer voksen…

Stor planleggingsguide for kommende brudepar

Å planlegge et bryllup krever at dere holder tungen rett i munnen og lærer dere å prioritere rett saker til…

Den perfekte innbydelsen

Frieriet er overstått og de nærmeste er informert, nå er det tid for invitasjoner. De kan være lange, korte, standardiserte…

Moderne bryllupskaker

Mote og internasjonal påvirking har tatt bryllupsverdenen med storm. Konditorier rundt omkring i hele landet produserer kaker som har gått…

Velkommen til bords!

I dag er det mest vanlig med mange små, runde bord ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert at det…

Spennende brudgommer

Brudgommer - hva skal de egentlig ha på seg i bryllupet? Dette er et viktig spørsmål som alle brudepar står…

Lag deres egen vri på seremonien!

Drømmer dere om den personlig seremonien med både tradisjonelle og nyskapende innslag? Ta sjansen, ikke tenk så mye på hvordan…

Få flotte bryllupsbilder!

Bryllusbildene foreviger deres store dag. Velg derfor bryllupsfotograf med omhu. Legger dere vekt på fotografens stil og kjemien dere imellom,…

Alt du vil vite om borgerlig vielse

En borgerlig vielse behøver ikke bety et enklere bryllup. Nei, du kan selvfølgelig ha den samme storslagne festen da som…

Brudgom med stil!

Det er ikke lenger slik at brudens kjole får all oppmerksomhet. Heldigvis, for dagens brudgom vil jo også ha sin…

Topp 10 bryllupsgaver

Er du invitert i bryllup, men kjenner at du nesten ikke har lyst til å gå fordi du er redd…

Bryllupskake – eller ikke?

Bryllupskaken er for mange et selvsagt innslap på festen. Men det finnes alternativer... Bryllupskaken har en lang tradisjon som dessert…

Bryllupstalen – slik fikser du den!

Bryllupets taler er en tradisjon vi hegner om. Og slik bør det være. I den formelle talerekken i bryllup er…

Ta vare på kjærligheten

I kirken sier vi JA til å være sammen til døden skiller oss ad. Men hvordan skal vi få kjærligheten…

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

Dalen Hotel

Dalen Hotel arranger mange drømmebryllup gjennom sesongen, fra de helt små til de som ønsker å ha hele hotellet for…

Bergstadens Hotel

Vi skreddersyr ditt drømmebryllup, sommer som vinter, i vakre Røros. Med våre flotte festlokaler, skreddersydde menyer og dyktige betjening kan…

Sillongen Toten Hotel

Sillongen Toten Hotel ligger i naturskjønne omgivelser på Totenplatået. Den vakre beliggenheten, lyse og velutstyrte kurslokaler og et velrennomert kjøkken…

Topp 10 gaveønsker til kjøkkenet

Ikke helt sikre på hva dere bør ønske dere til bryllupet? Her kan dere se populære gaveønsker fra Kitch’n sine…

Bryllupskvelder hos Kitch´n

Velkommen til en kveld med fokus på bryllup! Her vil dere få se både nye trender og klassikere innen kjøkkenutstyr,…

Bryllup på sosiale medier

Vil du ta bryllupet ditt online, men vet ikke hvordan? Vi har sett nærmere på hvordan det funker å gjøre…

Don’t worry, be happy

På bryllupsdagen vil du at alt skal være perfekt. Men å gå rundt og bekymre seg over ting som kan…

Søt mini-skriver til bryllupsfesten

Med denne søte skriveren og tilhørende app kan gjestene ta bilder av seg selv med sin egen telefon og skrive…

Husk, det er kjærligheten som skal feires!

Dagen var planlagt i lang tid og til den minste detalj, noe som gjorde det lett for oss å slappe…

Hva er egentlig et Save-the-date-kort?

Save-the-date-kort er en voksende trend. Å sende ut slike kort er veldig vanlig i for eksempel USA og Storbritannia. Men…

Hennickehammar – en hel herregård for dere selv!

På Hennickehammar Herrgård i Sverige kan du booke hele herregården til bryllupsfesten. Les mer om bryllupspakkene de tilbyr her!

Vakre bilder fra Snefrids hus!

Romantisk weekend, venninnetur med kjoleprøving eller bryllupsfest? Alt dette kan du gjøre her! Se de fine bildene fra Snefrids hus…

Fotoserie – bli med bak kulissene!

Bli med bak kulissene når vi arrangerer fotograferingen av neste magasins fotoserie!

Perfekt morgengave til han og henne

 

Ønsk dere opplevelser i bryllupsgave

 

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Klestips til brudgommen

 

Velkommen til Hovde Gård

 

Bryllupsyr i Tsjekkia

Et minne for livet og en fest som ikke går i glemmeboken med det første! Tsjekkia byr på en uovertruffen…

10 måter å fri på

Internett svømmer over av romantiske filmer og fortellinger om frierier – her har vi valgt ut våre favoritter.

Kreftforeningen

En gave til Kreftforeningen vil bidra til å gjøre hverdagen bedre for mennesker som er rammet av kreft. På den…

Prøvemiddag eller brunch?

Å forlenge bryllupet er fantastisk og kan gjøres på mange måter. Be dine nære og kjære på en prøvemiddag kvelden…

Bryllup på Clarion Hotel

La deg forføre av moderne design, arkitektur i særklasse, spennende matkonsepter og en fortryllende utsikt!

Bryllup på Hennickehammars Herrgård

Midt i den varmlänske fjellnaturen ligger Hennickehammars Herrgård omsluttet av den mørke storskogen ved Hemstjärns trolske vann. Her blir John…

Lian Restaurant

I generasjoner har trondhjemsfolk feiret livets små og store dager på Lian Restaurant. Våre fleksible selskapslokaler har både sjel og…

Herskapelig

Det er mye å tenke på når du inviterer til bryllup. Vi vet at dette skal være en perfekt dag…

Spa-hotell Velvære

Velkommen til Spa-hotell Velvære på Hjelmeland i Ryfylke. 1,5 time fra Stavanger, 1 time fra den kjente fotturen Preikestolen.

Hunderfossen Hotell og Resort

De fleste har kanskje drømt om et ekte eventyrbryllup. På Hunderfossen ligger alt til rette for at dere  virkelig kan…

Vårt bryllup: Linda & Haakon

Gleden er stor, mange telefonsamtaler blir tatt denne kvelden, til familie og nære venner. Resten av kvelden nytes i sofaen…

Det perfekte fotografiet

Et bryllup er et minne for livet, noe dere vil ta med dere videre og tenke på med glede og…

Ektepakt

Din kjære har gått ned på kne, hjertet svulmer av kjærlighet og deres felles fremtid står for deg som glitrende…

Meny fra Lysebu

Vårt kjøkken er viden kjent, og vi legger hele vår sjel i å lage en uforglemmelig bryllupsmiddag. Vi bruker de…

Gaven til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Les mer

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Les mer

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Les mer

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Les mer

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

Les mer

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.

Les mer

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Les mer

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Les mer

Drømmebryllup midt i uken

Med tusentalls utsatte bryllup er det mange lørdager fremover som nå blir fullbooket. Vi har løsningen!

Les mer

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Les mer