Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Vårt bryllup: Linda & Øyvind, foto: Synnøve Nilsen Lie

Våren 2005 var bursdagsønsket til Øyvind at han ville at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja til å gifte deg med meg» Jeg svarte ja.

Tekst: Linda Grundstad Rodahl Foto: www.fotonilselie.com 

Slik møttes vi

Jeg visste hvem Øyvind var fra jeg var 10 år og gikk på ski. Vi vokste opp på forskjellige steder i Lofoten, rundt tre mil mellom oss. En helg skulle vi på kretsrenn til Narvik. Pappa sa det var to gutter som skulle sitte på fra Kabelvåg, den ene av disse to var Øyvind. Jeg var så sjenert og turte ikke snakke med han. Han bydde meg spekulasjer flere ganger, men jeg takket høflig nei. Ikke visste jeg den gangen at det skulle bli de julekakene jeg skulle bake mest av til han 20 år senere. Fordi han elsker spekulasjer. Jeg har mange bilder i hodet av at jeg har støtt på Øyvind i forskjellige sammenhenger, men aldri fattet interessen utover at jeg hadde inntrykk av at han var en veldig hyggelig fyr. I 1996 fikk jeg min første sønn, Adrian. Jeg var alene med han i 8 år. I 2002 begynte jeg å spille golf og det gjorde Øyvind også. Han var over middels interessert. Jeg hadde ofte Adrian med meg på banen. Øyvind var utrolig flink med Adrian og jeg husker at jeg begynte å fatte interessen og tenkte wow for en flott mann. Øyvind var opptatt så jeg tenkte ikke i de baner at det kunne bli oss, men jeg likte veldig godt å være sammen med han. I 2004 ble Øyvind singel. Vi spilte en del sammen og på senvåren 2004 begynte meldingene mellom oss å endre seg til et mer flørtende innhold. Jeg tok turen til golfbanen oftere og oftere i håp om at jeg skulle møte han. Øyvind trodde jeg var superinteressert i golf. Etter min oppfatning gikk det tregt framover og jeg var nesten på tur til å gi opp da det plutselig snudde. Til jul i 2004 spurte han hva jeg ønsket meg i julegave fordi han hadde lyst til å gi kjæresten sin en julegave. Fra da har vi vært kjærester og vi er hverandres beste venner.

Frieriet

Våren 2005 var bursdagsønsket til Øyvind at han ville at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja til å gifte deg med meg» Jeg svarte ja. Det var et spennende øyeblikk og jeg husker hvor spennende og stort det var å få den ringen på fingeren. Hvitt gull med datoen til min 29-årsdag inni. 29.05.05. Det var så spennende å gå på jobb første dag og jeg følte at alle så ringen på fingeren, men det var ingen som så den.Ting skjedde og tiden gikk. Vi kjøpte hus, vi fikk vårt første barn sammen. Alma kom i september 2006, Ask kom i mai 2008. A-gjengen var komplett. Adrian, Alma og Ask. Etter dette gikk årene med oppussing, hyttebygging, jobb og oppfølging av barna. Vi følte at vi ikke hadde tid og energi til bryllup, men det var stadig et tema som dukket opp. Sommeren 2018, da vi satt og pratet i hver vår sofa så sa jeg: Tror du vi blir gift? Ja, sa Øyvind vi gjør det til neste år. Ok da gjør vi det. Det var vårt andre frieri om man kan si det sånn. Vi ble enige om at sommeren 2019 skulle det skje. Jeg fortet meg å sende ut noen meldinger sånn at vi ikke kunne ombestemme oss. Datoen ble satt til 20.juli. Jeg trodde det bare var å bestille kirke, men det var ikke så lett. Vi fikk 6.juli som den siste og eneste muligheten i Lofoten den sommeren. Det er populært å gifte seg i Lofoten også for folk utenfra. Datoen ble 6.juli 2019 og vi begynte å planlegge. Vi sendte ikke ut invitasjoner, men lagde en facebookgruppe som vi oppdaterte underveis.

Planlegginga

Jeg elsker å lage mat og invitere gode venner og familie på besøk. Jeg liker å pynte bord og gjøre det hyggelig. Derfor vurderte jeg ikke å få noen til å hjelpe meg med pynting og planlegging. Min gode venninne, Rita, som var min forlover er god på bryllup så hun hadde mange gode tips. Jeg visste akkurat hvordan jeg ville ha det og hvordan det skulle bli så jeg begynte å lete etter den pynten jeg ville ha. Vi bestemte oss tidlig for at vi ville gifte oss på Gimsøya i Gimsøy kirke og ha festen på Hov gård. Vi har hytte på Gimsøy og det var der vi ble kjent. Hov gård har en rustikk restaurant som er en ombygd låve. Det er hester i den ene delen og restaurant i låven. Vi tok kontakt med dem og fikk møte med sjefen og kokken. Det var veldig nyttig og til hjelp. De hadde tips til mat, vin og mengder i forhold til antall gjester. Jeg stod for det meste av planlegginga. Vi bestemte oss for å legge opp til et lavbudsjett bryllup, men at vi skulle bruke penger på mat og drikke. At vi skulle lage en skikkelig fest som både vi og gjestene skulle ha som et fint minne.

Jeg kjøpte brukt bordpynt på ei kjøp og salg-side på facebook. En hel eske med det meste jeg trengte. Jeg leita lenge etter brudekjole og ville ha noe lignende som Mette Marit hadde. Det var vanskelig å finne og vi hadde ikke budsjett til å bruke mye penger på brudekjole og dress. Jeg spurte til slutt mamma om å fe se på hennes. Den hun brukte da hun giftet seg med pappa i 1975. Kjolen satt som et skudd og jeg bestemte meg for å bruke den. Det var litt mer mening også å gifte meg i samme kjole som henne. Jeg tok kontakt med en flink sydame, Benedicte Tekle, som sydde kjolen litt om i halsen og forlenget den sånn at den passet. Slør fikk jeg låne av søstra til forloveren min. Øyvind kjøpte sin dress på Dressmann. En dress han kunne bruke i ettertid. Pappa og Adrian kjøpte like dresser som Øyvind.

Tiden frem mot bryllupet gikk fort. Selv om vi skulle lage et enkelt bryllup ble det mye logistikk og planlegging. Jeg lagde meg en perm der jeg satt inn alt av lister, budsjett og tips. Jeg bestilte frisør og fotograf tidlig. Jeg ønsket at denne dagen skulle bli foreviget fra morgen til kveld derfor bestilte jeg fotograf som skulle være med fra frisør på morgenen og helt til kvelden. Det er jeg veldig glad for. Jeg sitter ofte og ser på bildene og mimrer fra dagen som ble så fin som vi ønsket og mer til.

I mai hadde vi testmiddag. Da tok vi med oss tre vennepar og testet menyen. Det vil jeg anbefale da det er greit å godkjenne maten. Jeg ville at alt skulle være avslappende og at det ikke kom noen uheldige overraskelser. Jeg fikk hjelp til å pynte bordene da vi ikke fikk pynte kvelden før pga. arrangement på stedet. Jeg pyntet et bord dagen før sånn at hun visste hvordan det skulle se ut. Jeg lagde menyer med gjestenes navn øverst slik at dette også ble bordkortet. Dette var Øyvind sin ide.

Vårt bryllup: Linda & Øyvind, foto: Synnøve Nilsen Lie

Vielsen (06.07.19)

Selve dagen startet for min del kl. 05.00. Jeg var ikke helt ferdig med talen så den måtte finpusses litt. Jeg dro til frisøren kl. 08.30 sammen med datteren vår Alma og forloveren min Rita. Der fikk vi alle tre ordnet håret og vi fikk sminket oss. En artig og litt nervøs stund. Jeg hadde en god venninne, Marit Vassbotn Bjørset på besøk fra Trondheim. Hun kom og hentet oss hos frisøren og kjørte til kirken. Da husker jeg at jeg tenkte. Nå skjer det faktisk. Nå skal jeg gå opp den kirkegangen. Pappa stod og ventet på meg. Det gjorde også Adrian, Alma og Ask som skulle gå inn sammen før oss. Det var så fint å se alle tre barna gå inn sammen hånd i hånd. Rett bak dem gikk vi inn til musikken av askepott. Musikken husker jeg ikke noe av da jeg var mest opptatt av at jeg måtte huske på å smile. Jeg husker Øyvind stod der og tårene trillet nedover kinnene. Øyvind er Liverpool-supporter og det var flaks at presten også var det. Presten tolket teksten i «You’ll never walk alone» i under vielsen. Presten og organisten spilte You’ll never walk alone da vi gikk ut. Det var veldig fint og overraskende for mange av gjestene.

Etter vielsen ble vi fotografert med forlovere og barna i fjæra. Etter dette gikk dagen i ett. Vi dro til Hov gård og ble tatt imot av alle gjestene. Vi hadde lagt rød løper på låvebrua og alt var klart til feiring. Vi hadde en fantastisk toastmaster i Frode Haugen. Han hadde stålkontroll på hele dagen, noe som gjorde at vi kunne slappe helt av og nyte dagen. Han som hadde fått i oppdrag å holde takk for maten-talen hadde også en fantastisk tale som gjorde at lattermusklene fikk kjørt seg. Virkelig! Maten var nydelig. Jeg holdt talen min til Øyvind først fordi jeg ønsket å bli ferdig med den sånn at jeg bare kunne kose meg resten av dagen. Øyvind hadde en fantastisk tale som varte i 38 minutter og som fikk frem både tårer og latter.  Etter maten var det fest. Vi hadde leid inn et lokalt band fra Gimsøy som heter «Why not?». Vi visste på forhånd at de var veldig flinke og at de ville skape fest. Det gjorde de. Folk danset og koste seg. På låven er det lov å danse på bordene og etter hvert utover kvelden var det like mange folk på bordene som på dansegulvet. Brudevalsen ble helt krise da vi ikke hadde øvd nok. Det endte i mye fliring og vi tok en vanlig rolig dans i stedet. På Hov gård er det også campingplass. Mange av gjestene hadde leid seg hytter, noen lå i telt og campingvogner/bobiler. Vi hadde bestemt oss for å ligge i lavvo da hytta vår var utleid denne helga. Gjestene trodde vi tullet og at vi kom til å stikke av, men det gjorde vi ikke. Etter at festen var ferdig var det mange av gjestene og oss som gikk ned på stranda. Det var nydelig midnattssol. Vi tok et nattbad og havet i Lofoten er å regne som isbading selv på sommeren. Jeg hadde kjøpt badedrakt med skrifte «Bride» på og jeg badet i tyllskjørt og slør. Etterpå gikk vi i badstua som står på stranden. Kl. 05.30 på morgenen kjente jeg at nå var det ikke mer krutt igjen. Da ble jeg båret av Øyvind «over dørstokken» i lavvoen. Vi hadde satt opp lavvoen dagen før og den var våt av regn. Luftmadrassen var fri for luft og dynene var våte. Vi måtte låne feltsenger av campingplassen for å ha noe å ligge på. Da vi la oss fikk jeg morgengaven. Det var kaldt, vi var trøtte og vi ble enige om at den bryllupsnattgreia tar vi en annen gang. Vi hadde tross alt vært sammen i 15 år. Jeg la meg og tenkte at dette ville jeg gjøre mer. Dagen var så fin og jeg følte meg som en prinsesse for en dag. Det at vi klarte å få denne dagen til å bli så fin sammen med alle de fine gjestene våre var så mye mer enn vi hadde turt å håpe på. Dagen etter hadde vi frokost for rundt 40 gjester som bodde på campingen. Vi fikk veldig mange fine tilbakemeldinger fra gjestene om at de hadde hatt det gøy far start til slutt. Det var målet for oss. En dag jeg aldri kommer til å glemme.

Bryllupsreisen:

Vi reiste til Edinburgh. Vi hadde 5 nydelige dager der vi bare ruslet rundt og spiste på forskjellige restauranter og drakk vin midt på formiddagen. Tok en Outlander-tur siden vi elsker TV-serien Outlander. Vi tok også toget til St. Andrews. Der fikk Øyvind oppfylt drømmen om å besøke golfbanen St. Andrews old course.

Vårt bryllup: Linda & Øyvind, foto: Synnøve Nilsen Lie

KORTE FAKTA

Hvem fridde: Øyvind og så ble vi enige 13 år senere

Forlovere: Rita Skjerpan og Remi Hermann Hansen

Hvor giftet vi oss: Gimsøy kirke. Vågans eldste kirke.

Hvor holdt dere selskapet: Hov Gård på Gimsøy

Brudens klær: Mammas brudekjole fra 1975. Lånt slør. Enkle perleøredobber og et enkelt armbånd. Rosa pumps med glitter fra Tamari.

Brudgommens klær: Dressmann, sko fra Skoringen.

Ringene: Vi byttet ut forlovelsesringen i hvitt gull med slette gifteringer i gult gull. Vi fikk gravert inn begge datoene sånn at vi ikke glemmer når vi blir gamle

Maten: Skalldyrsuppe til forrett, langtidsstekt oksesmåstek til middag og sorbet og is til dessert. Til nattemat hadde vi grønnsakssuppe.

Fotograf: Synnøve Nilsen Lie (fotonilsenlie) Hun var med oss hele dagen og fanget små og store øyeblikk. Hun hadde plass ved bordet som en gjest og fulgte oss fra jeg var hos frisøren og helt til festen nesten var slutt. Vi er veldig fornøyde med henne!

Frisør: Ishavsklipp i Svolvær, Torill Kristin Larsen.

Gjester: 78

Det beste med bryllupet: Vanskelig å plukke ut. Hele dagen var helt fantastisk.

Brudebukett: Laget av Rita Skjerpan

Morgengave: Vi var enige om å droppe morgengave, men Øyvind hadde ordnet gave til meg. Et elefantsmykke i gull fra Gulldia. Bruker det mye.

Planleggingen: Bruden stod for det meste av planleggingen. Brudgommen stolte på at dette ble bra. Vi deltok sammen på møter med spisested, prest og diverse.

Les om andre leserbryllup her!

Les mer

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Er du en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Fotograf Håndlykken svarer

Vi spurte fotograf Håndlykken om hvordan en fotograf jobber for å få de aller beste bryllupsbildene.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på noen av de vanligste spørsmålene fra kommende brudepar.

Julie og Sigve ønsket seg et tomt gavebord

Det føles fint å gi litt ekstra når vi får litt ekstra, sier brudeparet.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

Oppskriften på ditt drømmebryllup

Er du på jakt etter inspirasjon til ditt drømmebryllup? Her er noen gode råd til hvordan du kan lage ditt…

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

Vårt bryllup

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Bryllupsdansen

Danseinstruktør Ewa Trela tipser om forberedelsene til den første dansen som nygifte!

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Hvordan kan et bryllup redde liv?

Kjenner du også på at du allerede har det meste av materielle ting fra før? Da kan bryllupet være en…

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Fornye ekteskapsløftene

Er du fremdeles nyforelsket etter mange års ekteskap? Eller er det først nå kjærligheten virkelig blomstrer? Da forstår vi godt…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Drømmebryllup midt i uken

Med tusentalls utsatte bryllup er det mange lørdager fremover som nå blir fullbooket. Vi har løsningen!

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Bryllup og sosiale medier

Det å bruke sosiale medier kan ha stor positiv effekt på bryllupet, men det er ikke alle som ønsker å…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

La deg inspirere av vakker borddekking

I Illums Bolighus ønsker vi å inspirere til vakker borddekking med ulike sammensetninger av produkter.

Finn riktig bryllupsfotograf!

Følg denne oppskriften og finn den personen som passer til å forevige nettopp deres store dag.

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

Gratis app for å styrke parforholdet

Hvordan kan man styrke parforholdet i en travel hverdag? Og finnes det noen gode råd for å opprettholde den gode…

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

På tide å skrive ønskeliste

Å skrive ønskeliste for bryllupsgavene i dag gir deg ganske store valgmuligheter. Her kan man ønske seg alt fra husgeråd…

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Kjøreplan på bryllupsdagen

Når dere planlegger et bryllup kan det være praktisk å ha en kjøreplan for bryllupsdagen som dere kan gå ut…

Klare for å feire kjærligheten?

Humanistisk vigsel er en seremoni basert på kjærlighet, likeverd, gjensidig respekt – og at vi lever her og nå!

Brudeslør

Brudeslør - Når du skal velge brudeslør til bryllupsdagen, er det flere ting du må ta hensyn til.

Bryllupsvalsen

Bryllupsvalsen - Ikke alle er like glad i å danse, og i hvert fall ikke når mange skal se på.…

Arrangere utdrikningslag?

Vi spurte noen jenter om hva som preget de beste utdrikningslagene de har vært på. Her deler vi tipsene med…

Alt du trenger å vite om bryllupskaken

Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…

Tok bølgen for bryllupsfesten

Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita…

Bryllup på Herregården

Ronnums Herrgård har lang erfaring med å arrangere bryllup og ser til at deres bryllup blir alt det dere hadde…

Vårt bryllup: Karoline & Petter

Då vi kom ut på kyrkjetrappa fanga ho oss i linsa - oss to for første gong som mann og…

Vårt bryllup: Lene og Magnus

Slottet var perfekt for oss, det var helt fantastisk vakkert og glamorøst, men allikevel avslappet, og vi skjønte at dette…

Bryllupsdager

Bryllupsdager feirer vi for å minne hverandre om hvorfor vi giftet oss. En dag vi kan egne spesielt til hverandre…