Vårt bryllup: Linda & Haakon

Datoen er 13 mars 2014. Middagen denne dagen ble enkel, take away fra kinarestauranten. Haakon henter maten og Linda dekker på bordet. Vel hjemme setter Haakon posen på bordet, når Linda åpner opp posen er det en blå liten eske på toppen av det hele som får Linda til å hoppe bakover. Når hun snur seg sitter en tårevåt Haakon og spør om hun ønsker å dele resten av livet sitt sammen med ham.

Tekst: Linda og Haakon   Foto: Benny Ottosson (Ottossonphoto.com)

De første forberedelsene

Vi ønsket oss en dag som hadde fokus på det som kjennetegner oss som par. Vi er opptatt av å ha kvalitet på mat og drikke, men samtidig skal stemningen være uhøytidelig. Begge jobber i restaurantbransjen og mange av våre nærmeste venner er også med i denne bransjen.

Valget av lokale falt først på Ringve, men etter et bryllup til våre nærmeste venner i juni 2014 finner vi ut av at det å skulle avslutte en "trønderfest” klokken 02:00 som man måtte ved Ringve ville rett å slett ikke la seg gjøre.

Derfor byttes lokalet til et forsamlingshus på Jonsborg like utenfor Trondheim. Dette var nyoppusset, lå rett ved vannet og hadde stort uteområde man kunne benytte seg av, samt at her kunne vi kose oss så lenge man måtte ønske!

Planleggingen er noe Linda koser seg med, og bruker god tid på. Det er mange detaljer som skal på plass, og ved å starte tidlig kan man også legge det bort når man blir litt ”smålei” av alt som har med bryllup å gjøre.

Viktige valg

I jobben vår lærer vi at ”det er summen av detaljene som teller”, slik at man unner seg mye småtteri som dansetøfler, parykker, photobooth, samt fri bar til alle de 90 gjestene som ble invitert.

Den aller største investeringen vi gjør til vårt bryllup blir fotografen. Her ble vi tidlig enige om at vi ønsket oss en profesjonell som skulle følge oss hele dagen. Ved å undersøke litt på nettet blir det et enkelt valg, Benny Ottosson hadde fantastiske bilder som vi falt pladask for. Bilder som ”ikke alle andre tar” og bilder som fanger de små øyeblikkene man selv ikke fanger opp. Man sender mail og får til svar at han gjerne tar turen til oss i Trondheim og foreviger vår dag. Da bestemmer vi oss for at vi lager en liten samling på fredagskvelden også slik at vi booker Benny for hele helgen.

Planlegging

Månedene går, i hverdagen med jobb og barn nærmer den store dagen seg. Planleggingen går fortsatt jevnt og trutt, vi gjør mye av arbeidet selv. Laget våre egne invitasjoner, bordkort, menykort og kirkeprogram. Her kan man spare mye penger.

Kjolene kjøpes inn, Linda er ei danseløve slik at hun ønsker å ha en kort kjole på kvelden.

Sommeren i Trondheim viser seg å være en av de kaldeste og våteste på flere tiår. Det regner og er surt stort sett hele juni og juli. August starter like dårlig og man følger værmeldingen nøye!

Så kommer sommeren, vi får den varmeste tropehelgen vi har hatt. Blå himmel og nærmere 25 grader og alt bare blir akkurat om vi håpet på.

Vi avtaler med lokalet at vi får komme inn på onsdag ettermiddag slik at vi har onsdag og torsdag å pynte lokalet på. Vi leide runde bord av Clarion Hotel og Kongress i Trondheim. Taket pyntes med fiberduk og lyslenker for å sette den unike stemningen som vi ønsker oss.

På torsdag kveld henter vi Benny og hans fru, Pia på flyplassen. Det er et koselig gjensyn da vi allerede har truffet de på en preeshoot i Oslo for å ta kjærestebilder tidligere på våren 2015.

Nervene er enda under kontroll, vi gleder oss egentlig mest til å tilbringe denne helgen med de venner og familie vi er så glade i.

De siste detaljene

På fredag er vi ferdige med alt av pynting.

Her kan vi bruke dagen på siste finish, blomstene blir levert på lokalet av Karianne Elise Almås, man går en siste runde med innleid hovmester slik at hun kan videreformidle det som man måtte huske på til øvrige innleide bekjentskaper som har sagt seg villige til å være med å servere denne dagen.

Vi har leid oss partytelt som settes opp utenfor lokalet med bord og stoler. Her er det satt opp frivillig oppmøte, og ca 60 av våre gjester kom denne kvelden. Vi hadde ordnet med spekemat og Haakons farmor laget flatbrød. Trubadur ble også leid inn, dette for å sette tonen på ”trønderfest” med gode gamle slagere. Været er perfekt, stemningen er uformell. Vi som brudepar starter kvelden med å samle oss med våre forlovere, Benny og Pia. Vi spiser en lett middag ved Festningen i Trondheim og Benny finner mye inspirasjon til bilder her som han ønsker å ta dagen etter.

Når vi ankommer en times tid etter at gjestene har kommet er det bare å senke skuldrene og la helgen begynne. Vi hadde vært gode på å delegere bort oppgaver til de rundt oss, husk at mange ønsker å hjelpe til så ikke vær redd for å gi de små oppgaver.

Folk koser seg og vi avslutter klokken 23:00

Da er det hjem til hotellet, tradisjoner skal følges slik at vi sover på hvert vårt rom med våre forlovere.

Bryllupsdagen

Lørdagsmorgen vekkes man av sminkøren som banker på døren. I noen sekunder glemmer man hva som skjer før man kommer på at dette er dagen. Dagen man har planlagt å sett sånn frem til i over ett år.

Her også er stemningen løs og enkel. Ingen stress og mas. Linda har en av sine venninner Martine Thorsø som ordner sminke. Frisøren hennes gjennom mange år, Kristine Søråå har avtalt å komme på hotellrommet og ordner håret til henne og forloveren sin Randi Svenning der.

Vi ler masse, spiller musikk og spiser frokost. Benny og Pia ankommer også, og han tar mange bilder av oss. Bilder som er så fine å se tilbake på.

Nervene er under kontroll, solen skinner og man får mange lykkeønsker på telefonen.

Gutta har spist en god frokost, slapper av på rommet før Benny og Pia tar turen til deres rom for å ta bilder av deres forberedelser også.

Vielse

Så er turen kommet for å dra til kirken, vi valgte Melhus kirke, dette er kirken vi sogner til og ønsket å vie oss på ”hjemmebane”.

Det blåser mye denne dagen, men med temperatur på nærmere 30 grader gjør det ingenting.

Inngangsmusikken hadde Linda fått klippet og limt i lydstudio, sangen ”Adore you” av Miley Cyrus er en sang som bruden hadde hørt på radioen ett år tidligere og bare kjente med en gang at dette var hennes tekst til Haakon. Han visste heller ikke hvilken sang hun hadde plukket ut.

Vielsen gikk nesten som planlagt, her hadde Linda satt inn feil salme som verken prest eller organist var kjent med men dette gjorde også at latteren satt løst. Gårsdagens trubadur sang låta ”Bare du” av Cc Cowboys. Dette er også teksten inne i våre ringer.

Fotografering

Vel gift tok vi turen inn til Trondheim sentrum igjen for å ta bildene. Vår bryllupsbil, en restaurert A Ford skapte mye oppmerksomhet og mange tutet, ropte sine gratulasjoner og tok bilder. Man var nesten kjendiser for en dag!

Våre brudebilder ble tatt ved Nidarosdomen, Festningen og Gamle bybro inne i sentrum.

Middag

Ved klokken 17:00 ankom vi lokalet hvor alle gjestene koste seg med bobler og øl. Vi tok felles bilde av alle gjester, og så litt mingling før vi gikk til bords.

Vi hadde satt en kjøreplan for dagen, dette bør alle brudepar tenke på, slik vet både de på kjøkkenet og toastmaster hvordan man skal legge opp løpet for dagen.

Klokken 18:30 gikk forretten ut, og vi satt til bords frem til klokken 23:30

Vårt tips er å legge inn pauser mellom hver rett, særlig for oss som hadde en varm sommerdag er det godt å lufte på seg i 10 minutter!

Maten ble laget av våre kjøkkensjefer. De hadde satt sammen en fantastisk 3 retters meny med røkt ørret, indrefilet av kalv og pannacotta av hvit sjokolade.

Bryllupskaken ble laget av vår restauranteier, en av Norges mest anerkjente konditorer Lars Lian. Denne fikk vi i bryllupsgave av ham. Husker enda smaken!

Festen

Ved midnatt kjørte vi brudevals, og etter denne var det endelig klart for ”trønderfest”!

Mange lurer nok på hva en trønderfest er, kort fortalt er det hemningsløst med kjærlighet. Alle danser rundt og ”rockar løs” som Benny skrev så fint på sin blogg. Gammel som ung, her danses det. Parykkene og dansetøfler ble flittig brukt og satte en ekstra god stemning på hele festen.

I baren sto to av Trondheims dyktigste bartendere og serverte de mest fantastiske drinker.

Klokken 03:30 var det en sliten brud som gikk bort til sin brudgom som hadde smokingsløyfen åpen, med en blond 80 talls parykk på håret og sa pent at nå var det nok. Nå klarte ikke kroppen mer, vi tok sammen med andre gjester taxi hjem til hotellet. De siste gjestene hadde forlatt lokalet klokken 06:00!

Dagen derpå

Neste morgen våkner man av at Benny og Pia banker på døren. Vi hadde avtalt å ta bilder denne dagen også, men vi må bare avlyse da kroppen er meget sliten. Vi sier adjø og lover å treffes igjen, så legger man seg ned i sengen igjen. Rart å ligge der, nygift. Alt er over, tidens helg med verdens beste familie som nå er èn familie og alle de beste vennene man kjenner. All planleggingen er ferdig, nå er det bare å nyte det å skulle bli gammel sammen. Vi utveksler morgengaver før vi sovner igjen… trønderfest kjennes på kroppen.

Vi sjekker ut av hotelet klokken 13:00 og tar på oss klærne for å rydde lokalet. Meget spent på hva som venter oss inne ved dørene.

Her har vi fått to bekjente til å rydde på natta under festen. Og for en jobb de to hadde gjort! Så å si alt var ryddet opp, vi brukte sammen med våre foreldre 2 timer på å vaske og rydde ut alt.

Vel hjemme er det bare å slappe av og tenke på helgen. Og det ble akkurat som vi ville, en uhøytidelig, gledens helg med de vi bryr oss mest om.

Bryllupsreisen

Vår bryllupsreise gikk til New York i oktober, perfekt for oss!

Minnene

Så kom bildene fra fotografen, og her får man virkelig igjen for det man betaler. Unike, spesielle, utrolige bilder som vi kan se tilbake på år etter år. Et fotoalbum som man kan bla i og komme på små øyeblikk man ikke husker da det er så mange inntrykk denne dagen.

Tips til andre

Så til alle dere vordene brudepar, her er våre tips til dere; planlegg i god tid, også det uforutsette! Ting går ikke alltid som planlagt, da kan det være lurt å ha en plan B. Deleger oppgaver til de rundt dere, gi nøye beskjed slik at de vet hva som skal gjøres. Lag en kjøreplan. Ting kan fort skli ut og da er det lurt å ha en kjøreplan som toastmaster kan forholde seg til.

Sett opp et budsjett, hva skal prioriteres?

Og sist men ikke minst, NYT dagen når den kommer. Det dere ikke fikk gjort, det ble ikke gjort. Sannsynligvis legger ikke de andre gjestene merke til det heller.

Lykke til!

Hvem fridde: Haakon

Vigselplats: Melhus kirke

Festplass: Jonsborg Forsamlingshus

Brudens kjole: Pronovias Letour & Ellis Bridal 11317

Brudens sko: L.K. Bennett

Brudgommens antrekk: Sort smoking fra House of Singles

Ringer: Gult gull fra Thune

Brudens sminke: Martine Thorsø

Brudens hår: Kristine Søraa H2 Thomas Angells gate

Maten: Laget av Jens Rye & Kine Ohlgren

Fotograf: Benny Ottosson

FLERE ARTIKLER