Italiensk romantikk i verdensklasse

Hotel Villa Arcadio. Beliggende oppå et skrånende fjell, med utsikt over Gardasjøen og omgitt av olivenlunder og brosteinsgater ligger denne italienske perlen. Stedet der alt er gjennomtenkt, genuint og romantisk. Er dere ute etter romantisk ro, god mat og utsøkte viner bør dere dra hit på bryllupsreise.

Tekst og Foto: Anna Storm

Det er i slutten av august og vi ankommer Milano sent på kvelden. Luften er fremdeles varm etter den solfylte dagen og en mild bris får håret til å flagre idet vi vandrer over flyplassen på vei til drosjen som skal ta oss med til Gardasjøen. Gardasjøen er Italias største og mest berømte sjø. Den ligger i Nord-Italia ved foten av Alpene og mellom byene Venedig og Milano. Stedet har lenge vært et populært reisemål for dem som er ute etter vakker natur, gode viner, avslapning og italiensk kultur og gastronomi.

Vi skal til Hotel Villa Arcadio ved Gardasjøen. Et lite, særpreget hotell i utkanten av den pittoreske byen Salò. Hotellet troner på fjellet omgitt av oliventrær og sypresser og smelter grasiøst inn i den italienske naturen.

Historie
Hotel Villa Arcadio eies og drives av paret Jaana og Francesco. Det er et familieeid hotell som paret har hatt i sitt eie i 20 år. I begynnelsen var anlegget et kloster bygget på 1800-tallet. Da paret kjøpte bygget i 1996, hadde det stått tomt i nær 50 år. Bygningen var overgrodd av humle og drueranker og så ikke særlig lovende ut. Så i 1996 påbegynte paret det store arbeidet med å renovere bygningen og forvandle det gamle klosteret til et fungerende hotell. Jaana og Francesco fikk arkitekten Roberto Berlucci til å hjelpe seg. Roberto er kjent for å restaurere og bevare gamle bygninger. Han tar ikke på seg hva som helst av prosjekter, men i Villa Arcadio så han et stort potensial. Den dyktige arkitekten lyktes å bevare stilen på hotellet og å tilføre tidsriktige detaljer. Malerier med originaldetaljer fra klosteret finnes fremdeles og er blitt bevart for å forsterke stemningen fra det som engang var. Cirka fire års arbeide ble lagt ned på å restaurere klosteret og ytterligere seks år ble nedlagt for å få til den vakre hagen som omgir det. I 2006 stod prosjektet klart og Hotel Villa Arcadio åpnet sine dører for gjester fra hele verden.

Genomtenkt og familiært
Når man besøker Villa Arcadio slås man ganske snart av bygningens skjønnhet. Alle detaljer er utrolig nøye gjennomtenkte og ingen innredingsdetalj, møbel eller plante er valgt tilfeldig. Det finnes en tanke bak alt du ser der. Jaana forteller at hennes mann gjerne besøker ulike antikvitetshandlere i Italia. Der finner han tidsriktige gjenstander som han kjøper og tar med seg hjem for at Jaana skal sette dem fram der de passer. Bak bygningens stenfasade skjuler det seg elegante salonger opplyst av antikke lamper. Her finner vi staselige engelske gulvur, italienske malerier, antikke speil og lenestoler fra Casa Milano.

I gården foran huset blomster bougainvillea og hortensia sammen med sitrontrær og drueranker. Duften og frodigheten gjør at du føler du befinner deg i noens hage og at du er hjertelig velkommen dit.

På baksiden ligger et stort svømmebasseng med panoramautsikt over Gardasjøen. Rundt bassenget står tunge solstoler i tre med hvite parasoller og store, deilige badehåndklær som innbyr til å legge seg ned og nippe til en espresso eller Aperol Spritz. Mellom de to hovedbygningene ligger terrassen, et sted hvor gjerder og pergola av smijern er dekket av druerankene som former et tak over plassen. I taket er det festet kulørte lamper som sprer et behagelig lys når mørket faller på. Terrassen har en magisk utsikt og på dagtid ser du de terrakottafargede husene som ligger hulter til bulter sammen med mørkegrønne sypresser mot den blå sjøen. På kveldstid glitrer lampene fra byen Salò som en stjernehimmel og bidrar med en mildt sagt spektakulær utsikt til middagen.

Jaana og Francesco ble veldig tidlig enige om at de ikke ønsket den klassiske ”hotell-følelsen” på Villa Arcadio. På de flesta hotellene idag finnes en liste over saker som er lov eller ikke lov å gjøre, hvilke tidspunkter du kan gjøre ditt eller datt. Slik ville ikke paret ha det. I stedet ville de ha et hotell hvor gjestene følte seg mer frie og velkomne. Oppholdet skulle være som å komme hjem til en god venn. Såvel eierne som personalet har derfor satset på et utrolig høyt servicenivå. På Villa Arcadio er det alltid noen i nærheten, uten at de er i veien. Personalet er oppvartende på en måte som ikke føles påtrengende eller kunstig, det føles i stedet virkelig som om absolutt alle på hotellet vil gjestenes beste. Ikke lett å gi gjestene det inntrykket, men her har paret altså lyktes helt ut i fingerspissene.

Italiensk gastronomi
At Italia er berømt for sin matkultur og sine gode viner er knapt noen nyhet. Og Villa Arcadio er intet unntak. Restauranten på hotellet er utvalgt av Guide Michelin og maten som serveres her er gastronomiske kunstverk. Kokkene på stedet henter mange av råvarene fra hotellets kjøkkenhage. De lager mesteparten av maten av lokale ingredienser. Smakene er førsteklasses, innovative og rustikke.

Frokosten inntas på den solfylte terrassen med utsikt over sjøen. Fersk frukt, nybakt brød og en meny av kokkens spesialiteter sammen med ferskpresset juice og sterk kaffe. Til lunsj velger vi å spise et enklere måltid i varmen. Friske salater med hjemmelaget pasta av ulike slag smaker godt! Til middag bytter vi om til aftenklær før vi setter oss ned og nyter en italiensk middag med antipasti, primi, secondi og dolci. Den ene fantastiske retten avløser den andre. Her vet de virkelig hva kulinarisk nytelse vil si. Under middagen blir vi også servert den ene gode vinen etter den andre. Uansett om du foretrekker rødt, rosé eller hvitt så finnes det definitivt vin for enhver smak.

Omgivelsene
I tillegg til å spise og drikke godt, tilbringe timer ved bassenget og vandre langs olivenlundene byr stedet også på mye annet. Byen Salò som ligger et stenkast fra Villa Arcadio er absolutt verdt et besøk. Den sjarmerende italienske byen med sine drøyt 10 000 innbyggere er et perfekt utflyktsmål for den som vil rusle i trange gater, duppe føttene i Gardasjøen og shoppe i de fine designboutiquene. Salò har en av Gardasjøens lengste havnepromenader der noe av gaten er laget i italiensk marmor. Ta en spasertur langs marinaen, se ut på det turkisblå havet, slå dere ned på en av uteserveringene og nipp til noe kaldt i glasset mens dere planlegger dagen. Langs gågatene i byen avløser den ene fine boutiquen den andre. Her kan du kjøpe sko i italiensk skinn i beste kvalitet, klær fra unge designere og vevede tepper i alskens farger og mønster. For den som er ute etter en unik stil uansett om det gjelder mote eller innredning, er Salò rene drømmebyen.

Dersom dere er interesserte i gode olivenoljer og utsøkte viner anbefales også et besøk på noen av vingårdene i området. Her kan du betrakte hvordan både olivenolje og vinene produseres og få mulighet til å kjøpe med deg hjem noe fra produksjonen. Personalet på

Villa Arcadio er behjelpelige med tips og transport.

Mange passer også på å leie båt over en dag og får mulighet til å oppleve Gardasjøen og de små byene på en fantastisk måte. Herfra vil dere få fantastisk utsikt over klippekysten mot vest og de hyggelige og familievennlige byene ved den østlige siden av stranden. Det er koselig å ta båtveien mellom de forskjellige byene, det er ikke spesielt dyrt og det finnes mange ferjer å velge imellom.

Vielse
I tillegg til å tilbringe hvetebrødsdagene på stemningsfulle Villa Arcadio kan også vielsesseremonien arrangeres her. Siden Jaana har gode kontakter med ulike butikker og bedrifter i byen, fungerer hun som koordinator og hjelper dere å leie inn nødvendig hjelp eller personale. Seremonien holdes deretter i den frodige hagen med utsikt over Gardasjøen, en svært spektakulær seremoni som både dere og gjestene kommer til å huske resten av livet. Selvfølgelig kan dere leie hele hotellet for bryllupsgjestene og tilbringe dagene på dette stedet med personen du elsker omgitt av nære og kjære. Da er i sannhet a dream come true.

FAKTA:

  • Reis hit – Fly til Milano og ta deretter drosje eller lei en bil til Villa Arcadio. Flyplassen nærmest reisemålet er Bergamo og hit flyr du direkt på noen timer.
  • Temperatur – Italia har sin høysesong i juni-august. I slutten av sommermånedene kan det være veldig varmt. Beste årstiden til å besøke Villa Arcadio er i løpet av mai måned eller i slutten av august og i september.
  • Valuta – Euro
  • Språk – Italiensk og engelsk
  • Ikke gå glipp av – La deg inspirere av den italienske livsstilen og sett pris på alle de små detaljene.

Les mer

Mats og Camillas bryllup - Foto: Francesco Brunello

Intimt bryllup i Italia

Et vennepar viste oss noen bilder av foreldrene sin villa i Piemonte i Italia, og sa at “her er det…

hotell L´Alpaga

Destinasjon Alpene

Vi dro til den ærverdige skilandsbyen Megève i Frankrike for å oppleve et ekte alpint destinasjonsbryllup.

Tips til bryllupsreisen

Tips til bryllupsreisen

Noen korte tips om budsjett, planlegging og tidspunkt for bryllupsreisen deres!

destinasjonsbryllup

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Pakketips bryllupsreise

Pakk smart og lett!

Slik pakker du kofferten til bryllupsreisen med bare håndbagasje

Karneval i Venezia

Karneval i Venezia

Gifter du deg om vinteren, men ønsker ikke en lang flytur over dammen, kan det være en god idé å…

Quiz

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

Bryllupsreise Sicilia

Romantikk på Sicilia

Det kan bli ganske hett på en italiensk øy med vakker havutsikt og brennende sol fra alle kanter!

Vinsmaking i Toscana

Vinsmaking i Toscana

Har du også alltid drømt om å dra på vinsmaking i selveste Toscana? Få tips her!

Romantikk Roma

Romantikk for to i Roma

Her blomstrer virkelig romantikken mellom de smale, brobelagte gatene.

Bryllupsreise til Amalfikysten

Bryllupsreise til Amalfikysten

Amalfikysten er en favorittdestinasjon for mange brudepar, her får du vite hvorfor!

Cruisespesialisten - Class Canyon Ranch SpaClub

Bryllupsreisen på Cruise

Bryllupsreise på cruiseskip er en flott måte å feire bryllupet på og i tillegg oppleve nye destinasjoner.

tips_bryllupsreise

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

destinasjon_bryllupsreise

Slik velger dere destinasjon for bryllupsreisen– 11 tips på veien!

Her får dere 11 tips på veien for å finne den perfekte destinasjonen for bryllupsreisen!

Derfor elsker vi cruise!

Her er noen av grunnene til å elske cruise!

Lars Wallin med Bryllupsmagasinets redaktør Mari Kråkenes Loewen

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Lars Wallin - Radisson Blu Scandinavia

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Pemba Island

Autentisk luksus på østafrikansk paradisøy

For dere som er ute etter et romantisk sted å tilbringe hvetebrødsdagene finnes det ikke mange steder som kan måle…

Salobre Hotel Resort & Serenity på Gran Canaria

Romantikk, harmoni og avslapping

På majestetiske Salobre Hotel Resort & Serenity på Gran Canaria er utsikten betagende, arkitekturen magisk og servicen fenomenal.

Bryllupsreise på Maldivene

Her er din guide til bryllupsreise på Maldivene. Dette er stedet for dem som elsker den avslappede stemningen og de…

Top 10 steder for forlovelse og bryllup på Instagram

Se hvilke steder for forlovelse og bryllup som er mest populære på Instagram!

Velg bryllupsreise

Velg rett bryllupsreise!

Par er forskjellige, og det viktigste er at man finner et reisemål som begge parter kunne tenke seg.

The Lodge SPA

Nordisk SPA-guide

Vår journalist og fotograf tester SPA-anlegg og behandlinger ut fra at de skal fungere for bruden, vennene og brudeparet.

bryllupsreiser

Populære reisemål for hvetebrødsdagene

Her tipser vi dere om noen av de mest populære destinasjonene for bryllupsreisen – kanskje de inspirerer!

STILLEHAVSDRØMMEN

LA STILLEHAVSDRØMMEN GÅ I OPPFYLLELSE

Litt sliten, sier du, etter lang tids planlegging og en storslått dag? Da passer ingenting bedre enn en deilig bryllupsreise.

cruise

Perfekt cruiseopplevelse

Bryllupsreisen skal være en drømmereise. Velger du cruise har du gode forutsetninger for en stressfri opplevelse!

Malaysia – ditt eget tropiske paradis

Er du i tvil om hvor bryllupsreisen skal gå? Nå trenger du ikke lete lenger. Perhentian Islands i det nordøstlige…

Seychellene

Det er mange fantastiske steder å besøke i verden og det kan være vanskelig å velge når man skal planlegge…

Skatten på Maui

Satser dere på å nyte hvetebrødsdagene på en tropisk og romantisk øy med svajende palmer, jungel og vakre strender? Da…

Reis på bryllupsreise til New York

Å dra på bryllupsreise innebærer ulike drømmer for ulike par. Noen drømmer om hvite strender, turkisblått hav og hvilepuls. Andre…

Bryllup i New York - Linda og Kim

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Drømmen om Paradis

Når en av livets viktigste reiser skal planlegges bør ingenting overlates til tilfeldighetene. Ut  fra våre erfaringer har vi plukket…

Star Tour ute med Norges første Snapchat-Frieri

Anne (29) har nettopp sagt JA til kjæresten gjennom 9 år, i det som er Norges første Snapchat frieri. Mer…

Tui lanserer nytt voksenkonsept

Fire eller fem stjerner, flott beliggenhet, solsenger for to, 16års aldersgrenseog spa med helse- og skjønnhetsbehandlinger, det er noen av…

Roadtrip gjennom Europa

Det blir stadig mer populært å besøke flere land på en og samme tur. Dersom dere vil oppleve noe helt…

Bryllupsreisen for de eventyrlystne

Verset fra den mest populære låta til Løvenes Konge passer perfekt til nettopp dette reisemålet. Afrika. Tanzania. Verdensdelen og landet…

Velkommen til paradis!

Zanzibar er øya som mange drømmer om å tilbringe sin bryllupsreise på. Kritthvite strender, turkisblått hav og kryddersterk mat er…

Bryllupsreise til Panama

Milevis med fantastiske strender på både Karibia- og Stillehavskysten, Panamakanalen og sist men ikke minst hovedstaden Panama City.

Bryllup og shopping i New York

Tenker dere på å kombinere bryllupsreisen eller kanskje til og med bryllupet med shopping og sightseeing?Da er New York stedet…

Beste bryllupsdestinasjonene akkurat nå

Her har dere Travels beste reisetips på hvordan dere starter deres happily ever after. I videoen forteller Alle Sangiolo om…