Velkommen til paradis!

Zanzibar er øya som mange drømmer om å tilbringe sin bryllupsreise på. Kritthvite strender, turkisblått hav og kryddersterk mat er virkelig selve paradiset. Drømmer dere om Zanzibar, skal dere lese denne artikkelen.

Tekst: Anna Storm  Foto: Anna Storm

Zanzibar byr på utrolig vakker natur og kilometer etter kilometer med paradisiske sandstrender. Her finnes de beste bad-, dykke- og snorklemulighetene i det indiske havets varme og krystallklare vann.   På Zanzibar finner dere også Stone Town, som figuererer på listen til verdens kulturav. Zanzibar er også kjent for sine kryddersorter, mangroveskoger og sitt store antall kokostrær.   Jeg forlot Norden en kald uke i februar og fikk oppleve paradiset på jord.

 

Man må nesten klype seg i armen når man, etter en lang flyreise, ankommer denne paradisøya. Etter å ha gått ut av flyet og tilbakelagt en knapp time i taxi fram til øyas nordliste punkt blir jeg møtt med 35 grader i luften, drøye 30 grader i havet og en konstant blå himmel og et enda blåere hav.   Det var vakkert! Jeg bodde på sjarmerende Langi Langi lengst nord på øya. Det føltes snarere som om jeg var landet på Jamaica enn at jeg fremdeles var i Afrika. På hotellet sang Bob Marley ut av høyttalerne og en fyr med dreadlocks og farget t-skjorte hilste meg velkommen. Han forkynte at han alltid var der dersom det var noe jeg behøvde og avsluttet hver nye medling med We love you eller Hakuna Matata.

LANGI LANGI – SO NICE, THEY NAMED IT TWICE.
Og her på Zanzibar preges virkelig livsstilen av Hakuna Matata ("Det finns ingen bekymringer"). Dagene bestod av å ligge på soldekket, bade i det uvirkelige, turkisblå havet, spise god mat, nyte fruktdrikker og timelange spaserturer langs den kritthvite stranden. Timene var fylt av en deilig ro. Mitt reiseselskap og jeg tilbrakte fem av seks dager med bare å gjøre det jeg har nevnt overfor og vi kunne ikke begjære mer av livet. Man kan ikke det når naturen viser seg fra sin beste side, ikke når selskapet er fantastisk og ikke når menneskene på Zanzibar er av det aller vennligste slaget.

 

Stone Town & Prison Island
Men én dag dro vi på utflykt. En utflykt som ”Rastamannen” (ja, han med de fargede t-skjortene og dreadslocksene) hjalp oss med å organisere. For at vi skulle få spesialservice, som han sa. Vi tilbrakte dagen med å reise ut til forskjellige ”Spice Farms” og lærte alt som er verdt å kunne om kryddersorter. En fantastisk opplevelse. Zanzibar er en del av de historiske, såkalte krydderøyøene, og den dag i dag er Zanzibar ledende innen eksport av kryddernellik rundt om i verden.

 

Etter et besøk der tilbrakte vi tre timer innen i Stone Town (den største byen på øya), med en mann som viste osss markeder og bygninger og små trange smug hvor man kunne kjøpe stoffer og smykker. En nydelig by å besøke til tross for en temperatur på 40 graders varme, noe som gjorde at dette ble et litt svett opphold.   Men akkurat da vi nesten hadde gått oss bort forlot vi markedene og bega oss ned til havnen og traff en venn av ”Rastamannen”. Han hadde båt og skulle ta oss ut til Prison Island og kjempeskilpaddene.

 

Og for en opplevelse! Herregud, så store de var. Vi ble vist hvordan man matet dem, hvordan man fikk dem til å stille seg opp ved å massere dem under skallet og vi fikk også mulighet til å løfte skilpadder som var cirka 10 år gamle. Kjempeskilpaddene kan bli opp mot 300 år og det var helt spesielt å kunne få være så nær dem. Etter en stund med skilpaddekjærlighet tok vi oss ut til korallrevene og avsluttet dagen med en fantastisk, vakker snorkeltur.

 

Ja, disse dagene på Zanzibar... Så sårt tiltrengte og et perfekt reisemål for en bryllupsreise som oser paradis.

zanzibar 010
zanzibar 012
zanzibar 013
zanzibar 011
[icon_counter icon="Defaults-share-alt" icon_size="32" border_size="2" border_color="#a4a4a4" block_desc_front="Zanzibar er virkelig et ferieparadis. Øya har en utrolig vakker natur med kilometervis av paradisiske sandstrender. Her finnes de beste bad, - dykke- og snorklingsmuligehtene i det indiske havet. Og vannet er krystallklart og varmt." block_title_back="Fakta" block_desc_back="Temperatur: 24-32 grader året rundt Gå ikke glipp av: Å kjøpe med deg hjem noen av alle de fantastiske kryddersortene Valuta: Tanzaniska shilling (TZS) Tenk på: Islam er den største religionen så bær gjerne klær som dekker skuldrene og knærne når dere besøker byene "]