Meny fra Lysebu

Vårt kjøkken er viden kjent, og vi legger hele vår sjel i å lage en uforglemmelig bryllupsmiddag. Vi bruker de beste råvarene sesongen har å tilby, og varierer menyene etter årstidene. Grunntonen er den nordiske maten, med ekte og naturlige råvarer. Maten skal være kortreist og laget helt fra bunnen av. Vi samarbeider med lokale produsenter, og velger gjerne økologisk der det er mulig.

Tekst: Lysebu  Foto: Lysebu

Bryllup på Lysebu
På Lysebu overlater vi ikke noe til tilfeldighetene. Alle detaljer blir ivaretatt. Hele atmosfæren, menneskene som arbeider her og vår lange erfaring; alt dette gjør bryllupet på Lysebu til en uforglemmelig opplevelse. Lysebu ble i 2014 kåret til Best Wedding Destination av Luxury Hotel Awards

 

 

LAMMEKRONE MED KÅL OG BETER

Lammecarré/lammekrone
salt/pepper
Hvitløk og rosmarin
1 stk kålhode
5 stk rosenkål
1 stk gulbete
2 stk rødbete
1 stk polkabete(chioogiabete)
2-300g lam- eller andefett

 

Lammekrona saltes og pepres før man bruner det i panna på høy varme, gjerne med litt hvitløk og rosmarin. Deretter stedes det i ovnen på 180 grader i 6-7 minutter. Tas ut og hviler i 8 minutter, så inn igjen i 6 minutter, og tilslutt hvile i minst 5 minutter før man deler kotelettene opp i skiver.

Rødbeten og opprevete blader fra kålhodet skal syltes. Rødbeten må kokes mør i ca 1 time og kuttes i fine terninger før sylting. Bladene fra kålhodet kan syltes rå. Kuler, båter eller terninger av gulbete skal confiteres i lam eller andefett i 1-2 timer på 120 grader på varmluft i ovnen. Polkabeten skal høvles med en ostehøvel, eller potetskreller om man ikke har en mandolin liggende. Legges så isvann for å bli enda sprøere.

 

 

 

 

HVIT SJOKOLADE FRA VALHRONA MED DILL OG SITRON

Ivorie Vahlrona
Dill
Fløte
Sitron

 

Kok opp melk og fløte. Når dette kokes opp, piskes eggeplomme og sukker lett luftig. Blandes sammen over svak varme med en slikkepott inntil massen har nådd en temperatur på 85 grader.

 

Når massen er kjølt ned tilsettes dill, og det hele blandes sammen til en grønn masse og kjøres i ismaskinen.

 

 

Serveres med:
Vi har valgt å komplimentere dill med to variasjoner av hvit sjokolade i form av en creameaux og krystallisert hvit sjokolade, samt en gel tilsmakt sitron.