9 aktiviteter til hans utdrikkingslag.

Tekst: Rickard Blom  Foto: Shutterstock

Utdrikkingslaget er nærmest et ”must” for mannen som snart skal tre inn i ekteskapet. Mange forbinder denne festen med strippersker, en samling truselapper og fylleslag. Men det går an å markere slutten på ungkarslivet på en morsommere og mer voksen måte. Her er ti tips som kan gjøre utdrikkingslaget til et fint minne for livet.

1. Kidnappning
En obligatorisk start på utdrikkingslaget er kidnappingen. Her oppnår man best effekt dersom det skjer uten forvarsel og på en måte som får fart på adrenalinet hos brudgommen. Bare fantasien og planleggingsevnen setter grenser her. Det kan imidlertid være en god idé å ta hensyn til hvor eventyrlysten det kommende ”offeret” er. Skal man sette i gang et scenario med maskerte menn, bakbundne hender og en rusten lastebil? Eller holder det med at vennegjengen overrasker ham på morgenen med øl og et passende antrekk for dagen?

2. Rockestjerne for en dag
Elsker han musikk og lever og ånder for ’60-tallet eller kanskje ’80-tallets pudderrock? La lidenskapen sette sitt preg på utdrikkingslaget ved å leie en tidstypisk bil eller kle dere ut som favorittbandet. Dette er tross alt hans siste tid i ”frihet” så la han leve ut rockestjernedrømmen for en dag. Ett alternativ kan være å arrangere utdrikkingslaget samtidig som ett av favorittbandene spiller i hjembyen? Kanskje får dere mulighet til å hilse på bandet etter konserten?

3. Boksing eller bryting
Det finnes mange måter å skape litt action på utdrikkingslaget. Mange steder går det an å arrangere en kamp mot en bokser eller bryter for brudgommen. Ofte får man låne klær og utstyr og det gis et diplom for den som drister seg til å gå inn i ringen.

4. Paintball
Paintball er en klassiker for guttas utdrikkingslag og det kan spilles både ute og inne. Naturligvis er dere da alle mot én og passer på å fargelegge klærne hans skikkelig for resten av dagen. Flere paintballsteder har egne opplegg for utdrikkingslag.

Dette er en sport som stadig blir mer populær og som passer for alle. Til og med den mest usporty typen klarer å komme opp til taket på første forsøk. Dette forteller dere selvfølgelig ikke den kommende brudgom idét han begynner å kjempe seg oppover. På klatresentrene kan man få guidede kurs med erfarne instruktører.

5. Femkamp
Ønsker dere flere aktiviteter på samme sted, er en klassisk femkamp aldri feil. Hva med litt øksekasting, bueskyting og cross-kjøring? Eller hvorfor ikke oppsøke en stor fornøyelsespark og finn på en fem-kamp der? Etterpå tvinger dere den kommende brudgommen opp i en av de verste eller beste karusellene.

6. Slapp av på spa

Virker det som om brudgommen trenger å slappe av litt før den store dagen? Da er noen timer på spa et selvfølgelig valg. Perfekt for hele kameratflokken med badstue, massasje og noe godt i glassene. Sørg for noe ekstra i form av for eksempel ansiktsbehandling eller hva med en god gammeldags gentlemansbarbering med kniv?

7. Lag mat med en proff
Dere får lyst på god mat i løpet av dagen. Å tilberede et måltid med en profesjonell kokk er gull verdt uavhengig av om brudgommen er matentusiast eller helst holder seg langt unna kjøkkenet. Ofte har den innleide kokken på forhånd skreddersydd en meny og sørget for alle innkjøpene og tilberedingen av råvarene. En hyggelig, lærerik og først og fremst velsmakende stund venter på dere!

8. Prøvesmaking av whisky
Hvorfor ikke ta turen til Skottland eller Danmark for å prøvesmake whisky? Der kan dere lære mye om hvordan drikken lages og lagres samtidig som dere tester ulike typer whisky. Eller oppsøk severdigheter og attraksjoner i nærområdet.

9. Slå sammen festene
Nei, det står ikke hugget i stein at hans og hennes utdrikkingslag må være to separate fester. Har det kommende ekteparet felles venner? Arranger en stor felles fest for dem begge! Man kan begynne dagen med to separate opplegg, og så møtes alle senere på kvelden på den lokale puben eller på et festlokale. Der kan man redegjøre for sine respektive eventyr tidligere på dagen. Pinlige og underholdende bildebevis garanterer en lattervekkende felles kveld for de to hovedpersonene.