Ikke kjøp brudekjolen på nettet!

Det vrimler av nettsteder som selger brudekjoler.  De lokker med fine bilder av vakre kjoler, men vær klar over at det ikke er disse kjolene som kommer i posten.

Tekst: Jeanette Henriksson  Foto:  netrun78/Shutterstock.com

Kjolene på fotografiene er nemlig påkostede, velsydde og med god passform. De kjolene de sender ut er ofte kopier av disse, og som regel dårlige sådanne.

Selvfølgelig kan man ha flaks og få en kjole som sitter perfekt og selvfølgelig er det fristende å handle billig. Men som oftest får man det man betaler for.   Du aner egentlig ikke hva som kommer i postkassen. Det blir som å kjøpe katta i sekken. Du kan være en lottovinner og ha flaks, men er det verdt å ta sjansen? Tenk om du står der med en kjole som overhodet ikke står til dine forventninger på din store dag. Om du blir skuffet over kjolen du bestilte, hvor enkelt er det da å returnere den eller å få tilbake pengene?

Fra virkeligheten:
Les hva Anna forteller om sin skrekkopplevelse da hun åpnet pakken med det som skulle være hennes vakre drømmekjole:

”Jeg ble så glad og forventningsfull da jeg fikk sms-meldingen fra DHL om at nå har pakken med kjolen ankommet. Jeg klarte ikke å holde meg til arbeidsdagen var over, så jeg hentet den i lunsjpausen og åpnet den i bilen. Jeg kjente på den og fikk en dårlig magefølelse. Jeg hadde jo kjent på søsteren min sin brudekjole som skulle være i det samme stoffet og den kjentes helt annerledes ut.   Dette tøyet kjentes billig og unaturlig. Jeg trøstet meg med at det blir nok noe annet når jeg får kjolen ut av pakken og på kroppen. Jeg dro fra postbudet med et stivt smil på leppene. Hva var jeg redd for, bildet av kjolen var jo fantastisk, dette kommer til å bli supert og jeg kommer sikkert til å føle meg vel og som verdens vakreste på bryllupsdagen. Tror aldri jeg har hatt en lengre arbeidsdag, jeg kunne nesten ikke vente med å komme meg hjem og stille meg foran speilet med min nye brudekjole”.

Skrekkopplevelsen
Hun forteller videre:
”Jeg løp opp trappene, slengte av meg arbeidsklærne og tok brudekjolen ut av kartongen. Holdt den foran meg og så med en gang at den så rar ut. Den så liksom vridd ut ovar veldig lang. Da jeg fikk den på meg, ble jeg først bare stående og stirre. Kjolen var en katastrofe – jeg har aldri følt meg så stygg. Jeg trener mye og er fornøyd med kroppen min. Jeg hadde bestilt kjolen etter mål som stod på tabellen på firmaets nettside.

Etter en stund kom tårene, de bare fosset ned. Samtidig kom min blivende mann Claes inn døren. Han trodde noen hadde dødd, han sa senere at han aldri hadde sett meg så fortvilet”.

”Da jeg hadde samlet meg litt, ringte jeg søsteren min. Hun kom dagen derpå og vi gikk til en brudesalong. Jeg fortalte om min opplevelse og personalet sa at jeg ikke var den første som hadde opplevd dette. Det hende visst rett som det var at det kom blivende bruder inn som hadde bestilt en kjole på nettet, men fått noe helt annet enn det de ønsket. Jeg prøvde flere ulike kjoler i butikken, de var alle veldig vakre og kjentes helt annerledes ut på kroppen. Til slutt så jeg den – min drømmekjole! Den jeg hadde sett på bildet, men nå i virkeligheten, hvilken lykke! Dessverre varte ikke gleden lenge, butikken hadde ikke kjolen i min størrelse og jeg var sent ute.   Men jeg får skylde meg selv, om jeg hadde tenkt meg bedre om så hadde ikke dette hendt.

Butikken reddet meg
”Jeg fant likevel en nydelig brudekjole i butikken og er veldig glad for det. Men jeg vil virkelig råde alle som planlegger å bestille brudekjole på nettet å oppsøke en brudesalong i stedet. Der har de ekspertisen og kan hjelpe hele vegen inntil man får den kjolen man ønsker seg. Jeg orket ikke sende tilbake kjolen eller kreve pengene tilbake. Forstod raskt at dette ville bli kronglete siden det bare gikk an å kontakte nettbutikken via mail og mailene mine ble ikke besvart. Hele greia tok mye energi fra meg og ødela en del av min bryllupsreise. Men bryllupet ble fint til slutt, akkurat som kjolen”.

På den sikre siden
Ja, det kan ikke være så gøyø å bli rammet av det samme som Anna. Men hvor tidlig skal du være ute når det gjelder brudekjolen? For å være på den sikre siden er det best å oppsøke en velassortert brudesalong som legger originalkjolene ut til salgs minst et halvt år før bryllupet. Kjolene finnes kanskje ikke i din størrelse og må bestilles. Butikken hjelper deg med alt det praktiske og leveransetiden for en merkebrudekjole er cirka tre til fire måneder. Ved å ta imot hjelp fra det dyktige butikkpersonalet får du en kjole som passer nettopp deg, din kroppsform og ditt bryllup. Du kan prøve mange forskjellige modeller, felles for dem alle er at de har en god passform.

Du kan stå der og prøve helt til du glir ned i den kjolen som får deg til å kjenne deg vel og som verdens vakreste kvinne, en som bare er du...