Brudekjolens historie

Brudekjolens-historie

Vi har sett nærmere på brudekjolens historie gjennom over hundre år og funnet dagens tolkninger av tidenes trender!

Tekst: Mari Kråkenes Loewen  Foto: Adobestock.com & Produsenter

Før 1800-tallet var det vanlig at en brud hadde på seg sin beste kjole på bryllupsdagen. Uansett hvilken farge på kjolen hun valgte, tok hun den som passet best til anledningen. Bruden valgte farge utfra det hun hadde i klesskapet, noen populære farger på denne tiden var svart, rødt, brunt eller rustfarget.

 

Siden det ikke ble ansett som forsvarlig å kjøpe en kjole som bare kunne brukes én gang, kjøpte mange kvinner rett og slett det de hadde råd til som også kunne brukes andre spesielle anledninger. Men jo rikere bruden var, desto mer fancy var kjolen.

Den hvite brudekjolen

Den første hvite brudekjolen som er registrert i historiebøkene ble båret av Philippa fra England i 1406 da hun giftet seg med Erik av Pommern.

Etter dette var det fortsatt en uvanlig farge på brudekjoler helt frem til 1840, da den unge dronningen av England, giftet seg med sin prins Albert i en hvit brudekjole. Det var et svært omtalt bryllup som vakte stor oppmerksomhet fra pressen og fargevalget var uventet for den tiden. Dronning Victoria hadde på seg en åtte-delt overdel med åpen utringning og korte, puffede ermer. Den hadde også en dyp v-formet midje. Satengkjolen hennes var fotsid, over 6 meter lang og ble båret av rundt 12 ledsagere da hun gikk ned midtgangen. Etter bryllupet ønsket bruder over hele den vestlige verden å kopiere stilen hennes.

 

Tidlig 1900-tall

På begynnelsen av 1900-tallet ble dermed en hvit brudekjole oppfattet som et statussymbol fordi fargen symboliserte rikdom og velstand. Selv om ulike bryllupstrender og -stiler har forandret seg en del har den hvite brudekjolen holdt seg konstant.

Blonder, broderi og volanger er stikkord for brudekjolene på denne tiden. Stilen på kjoler, inkludert brudekjoler, ble smalere og det var inne med smale midjer, noe man oppnådde med stramme korsetter. Kjolene hadde puffermer, høye krager, lange slep og ofte volanger. Det var trendy med ekstremt lange slep.

1910

Kjolene fortsatte å ha høye krager, volanger og massevis av blonder. Kjolene ble (heldigvis) noe løsere i løpet av dette tiåret med en midje som ikke var like stram. Det ble mer vanlig med dansing i bryllup, og kanskje var det nettopp derfor korsettene forsvant.

1920

På 1920-tallet brøt kvinner med fortidens strenge tradisjoner og moten endret seg dramatisk! Kvinner klippet håret, gikk på danseklubber og nøt generelt nye friheter for første gang i historien. Kjolene ble kortere, de markerte midjene forsvant nesten og den nye stilen var både moderne og dristig. For første gang ble brudekjoler kortere enn ankellange. Noen kvinner hadde til og med kjoler som avslørte knærne!

Frynser, lyse farger og paljetter dukket plutselig opp. Kjolene var løse og rette og ble ofte kombinert med gulvlange slør. Runde halsringninger og v-halsutringning ble populært.

1930

For bruder som hadde råd til å holde tritt med trendene, var kjolene noe mer figursydde enn i det foregående tiåret. De ble laget i enkle design som ikke var veldig pyntet. Glatt silkeutseende var inne, og hvit sateng var et veldig populært brudevalg for den velstående bruden. Det var mest vanlig med lange ermer.

Men 1930- tallet var preget av lavkonjunktur og vanlige folk hadde lite penger til overs for en overdådig bryllupslook. Mange av de som giftet seg i løpet av denne tiden ble viet i de beste kjolene de hadde i likhet med brudene fra en mye tidligere tid. Kjoler laget spesielt for å være brudekjoler var enkle og ofte i syntetiske stoffer, som var rimeligere enn andre alternativer.

 

1940

Tidene ble ikke bedre på 1940-tallet da verdenskrigen brøt ut. Krigstiden førte til mangler og rasjoneringer og dermed ble moten enkel og usminket i løpet av dette tiåret. Mange kvinner sydde sine egne brudekjoler av gardiner, sengetøy eller møbelstoffer. En brudekjole, som finnes på museum i USA, ble faktisk sydd av fallskjermen som reddet soldaten Claude Hensinger under andre verdenskrig.

Bruder som kunne følge trendene, hadde på seg kjoler med lange, rynkede ermer og med tydelig markert midje. Det var populært med V-utringninger, og noen var modige nok til å bruke ganske dristige utringninger. Kjoler ble ofte laget i hvit sateng uten applikasjoner i dette tiåret.

1950

50-tallets mote var en feiring av velstand og at verden igjen var på banen igjen etter krig og tøffe tider. Store prinsesseskjørt kom tilbake på moten på denne tiden og for første gang i historien ble det vanlig at en brud kjøpte en spesiell kjole som bare var til den store dagen.

Stroppeløse kjoler ble populære på 50-tallet og sweetheart-utringninger var spesielt trendy. Brudekjoler som rakk til leggen ble veldig populært etter at skuespillerinnen Audrey Hepburn hadde på seg en slik da hun giftet seg i 1954.

 

 

1960

Det store kjendisbryllupet på 60-tallet var prinsesse Margarets og var det aller første kongelige bryllupet som ble sendt på TV.

Margaret hadde på seg en enkel, elegant hvit brudekjole, en look som inspirerer brudekjoletrender den dag i dag. Kjolen hadde lange ermer, en V-hals som var litt dristig og med en markert midje.

På denne tiden ble smalere kjolemodeller vanligere og det var trendy å bruke brudekjoler i knelange og legglange brudekjoler i dette tiåret. Brudekjolene ble altså kortere, men midjelinjene ble høyere. Empiresnitt ble populære på denne tiden. Kjolene gikk inn ved midjen og hadde ofte utsvingte skjørt. Ermeløse kjoler var også noe som ble populært på 60-tallet.

 

1970

Ikke helt uventet brakte 70-tallet og hippietiden luftige, bohemske looks inn i brudemoten. Firkantede utringninger og løstsittende ermer ble populære. Kjolene var ofte gulvlange og enten enkle og luftige eller dekorerte med blonder. Stoffene ble mykere og mange var laget i chiffon slik som veldig mange av dagens bohemske brudekjoler. Høye utringninger var en stilig og moteriktig look for bruder i løpet av dette tiåret. Brudene ville uttrykke sin personlige stil og som et resultat av dette dukket en mengde forskjellige brudekjolestiler opp.

 

 

1980

Store kjoler i prinsessestil og ballkjoler var enormt populære innen brudemote i dette tiåret, det samme var oppblåste ermer. Lag og lag med taft, blonder og tyll var overalt. Etter de enklere stilene fra tidligere tiår, eksploderte 1980-tallet med MYE av ALT. Stilen var lysere, alt var større og mer forseggjort. Lady Dianas enorme brudekjole da hun giftet seg med prins Charles var tidens mest ikoniske kjole og inspirerte uten tvil brudekjoletrendene på 1980-tallet.

1990

1990-tallet var fortsatt preget av store brudekjoler, men som kontrast til de overdimensjonerte 80-tallskjolene ble 90-tallskjolene litt mer nedtonede og elegante. Formsittende kjoler i glinsende sateng var tiårets trend. Applikasjoner var supertrendy. De ble strødd over hele brudekjolen sammen med mengder av blonder, broderi og perlearbeid. Off-shoulder looks var veldig populært i dette tiåret og lange ermer eller hansker var også definitivt på moten. Skjørtelengdene varierte veldig, fra miniskjørt til ballkjoler. 2-looks-stiler med to forskjellige skjørtelengder ble også sett i løpet av dette tiåret.

 

2000

Stroppeløse kjoler var ekstremt populære på 2000-tallet og mot slutten hadde Sweetheart-utringningen sin storhetstid. De glatte kjolene erstattet de blondedekorerte og for å dekorere kjolen ble ofte krystaller eller andre skinnende detaljer brukt. Kjolesilhuettene var varierte, selv om kjoler i A-linje og ballkjole ofte ble sett. Slankere stiler dukket også opp, selv om dette virkelig ville slå an i det neste tiåret.

 

2010

Kongelige bryllup har alltid vært toneangivende, selv om andre kjendisbryllup også inspirerer bryllupstrender og nye looks. I løpet av 2010-tallet var det flere kongelige bryllup å inspireres av og brudekjolemoten endret seg litt for hver ny kongelig brud som marsjerte ned midtgangen.

Rysjer var også store i dette tiåret. Rysjer er en samleteknikk som skaper myke folder i kjoler, og denne ultra-flatterende looken skapte en voldsom trend. Havfruesilhuetter var også supertrendy, sammen med stroppeløse skjoler og cap-ermer. Store ballkjole-silhuetter som alltid er en klassisk brudelook var også veldig på moten.

Blondedekorerte kjoler kom tilbake og mot slutten av 2010-tallet ble det et markant skifte da de boho-inspirerte kjolene dukket opp med full styrke. Disse kjolene ble en trend som fortsatte inn i dagens mote, med ekstra paneler av stoff og lange slep laget av lett chiffon eller blonder. Dessuten kom ermene tilbake. Korte, lange og med blonder.

2020

Bryllupstrenden for 2020 startet i et tiår som begynte med en pandemi og satte hele verden på pause. Det dukket opp flere enklere kjoler og buksedresser for enklere seremonier og merkene skapte nye underkolleksjoner nettopp for å møte dette behovet. Samtidig blomstret kreativiteten hos designerne og de mer forseggjorte kjolene ble mer spektakulære enn noensinne.

 

Flere fargenyanser har dukket opp i brudemoten enn noen gang, og kjolene har en ny, edgy vibe. Lavt utskårne spaghettistropper, dype utringninger, høye splitter og korte skjørt gir kjolene et distinkt utseende i dette tiåret og den edgy stilen mykes opp med blonder. Ballongermer, off-shoulder, puffede ermer og asymmetrisk ermeutseende er ekstra hotte akkurat nå.

 

Dagens brud har ingen regler og ingen begrensninger. Silhuettene kommer i alle former og størrelser, og brudekjolene er laget for å være like unike som bruden selv på den store dagen.

Les mer

Hår & Makeup til bryllup

Få gode tips om hva man bør tenke på når det gjelder frisyre og sminke på den store dagen!

Bli en city-brud

Skal du gifte deg i byen med ditt livs store kjærlighet? Bli en moderne city-brud med våre tips.

Sommersalg hos Belle Amie

Hva er vel bedre enn å starte sommeren med å finne drømmekjolen, tilbehør til brudekjolen eller kanskje en ny selskapskjole?

Brudekjolene i Bridgerton

Bridgerton-serien har fanget hjerter med romantikk, drama og fantastiske kjoler og ikke minst brudekjoler! Hvilken kjole er din favoritt?

Hvordan få en fin bryllupsfrisyre?

Vi har fått noen gode tips om valg av bryllupsfrisyre og hårstylist fra Cathrine Heieren Hansen på Fem små stuer.

Stilige sko til bryllupet!

Enhver brud ønsker å skinne fra topp til tå i bryllupet sitt, og denne sesongen finner du mange flotte glitrende…

Velkommen til BOX brud

BOX brud er en brudesalong i hjertet av Trondheim. Her får du vite mer om butikken og utvalget der!

Hvordan finne rett brudekjole?

Vi snakket med Grethe i Brudehuset Tromsø om hva som er viktig ved valget av brudekjole.

Svarte brudekjoler

Nå er svarte brudekjoler på vei inn i bryllupsmotebildet som aldri tidligere. Hvilken liker du best?

Agape Norge – Etab.1985

En brudesalong for alle i hjertet av Sandnes.

Bridgerton brudekjoler

De romantiske bryllupene fra serien Bridgerton har inspirert til en virkelig brudekolleksjon.

Bryllupsmote for 2025

Hvordan ser fremtidens bryllupsmote ut? Vi har vært på European Bridal Week og sett de nye kolleksjonene til store og…

Chérie Brud

Vi hjelper deg med å finne den perfekte brudekjolen! I vår nye brudesalong midt i vakre Ålesund sentrum, gleder vi…

Hva har du i brudevesken?

Hvilke ting bør du ha i brudevesken din på bryllupsdagen? Her er våre tips:

Bryllupskolleksjon fra Atelier Rouge

Kolleksjonen inkluderer fem neglelakker i en lys og vakker fargepalett som går i myke pastelltoner.

Hvilken brud er du?

Til tross for at det eksisterer mange forskjellige trender innenfor bryllupsmote, vil brudens personlighet alltid lyse gjennom. Vi har listet…

Vil du ha brudeslør?

Et brudeslør er en vakker og unik detalj til din brudekjole. Et brudeslør kan være langt eller kort, med eller…

En alternativ vri på brudekjolen

Her er noen alternativ til brudekjolen for deg som vil ha noe annerledes.

Lilly Brudekjoler 2024

Sjekk ut LILLYs nye brudekolleksjoner for 2024: Stilige, moderne looks med couturepreg og subtile, sexy vibber.

Belle Amie – Nå er det din tur!

Å kjøpe brudekjole er en helt spesiell opplevelse. Opplev magien hos Belle Amie!

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Brudekjoler – hva koster de egentlig?

Hva er egentlig prisen på en brudekjole i Norge? Og hvorfor kan kostnaden variere så mye? La oss se på…

Vakre negler på bryllupsdagen

Fransk manikyr, ombre eller en herlig farge? Ikke glem neglene på bryllupsdagen!

Riktig hæl!

Det er mye å tenke på i valget av sko, ikke minst hvilken hæl type og høyden på hælen. Vi…

Magiske plus size brudekjoler!

Visse brudekjoler er spesielt designede for en fyldigere figur. Se noen av våre plus size favoritter her!

Frisyren alle vil ha

Er sommerfuglbobben høstens must have-hårtrend?

Trender fra catwalken

Bridal Week Harrogate gikk av stabelen i September - se trendene fra motevisningene her!

Hvilken utringning passer deg best?

Akkurat som formen på brudekjolen, kan utringningen du velger endre eller påvirke hvordan kroppen din ser ut. Hvilken passer deg?

Bryllupsmessen Grand Moments

Se bildene fra den flotte bryllupsmessen på Grand Hotel!

Slik får du en sunnere hverdag

I denne artikkelen byr vi på noen gode råd for alle som har lyst til å få en sunnere hverdag…

80-tallet er tilbake!

Her lister vi 8 trender som var store på 80-tallet men som også dukker opp i dagens brudemote.

Brudekjolen – den viktigste kjolen i livet

Usikker på om du skal handle ditt livs kanskje viktigste kjole på nett eller i butikk? Vi intervjuet ekspertene ved…

Inspirasjon for boho-bruden!

Vågalt og annerledes men samtidig romantisk - la deg inspirere av denne vakre fotoserien med influenser av lavendel og bohemsk…

Hvilken Spice Girls brud er du?

La deg inspirere av fem looks basert på medlemmene i den ikoniske 90-tallspopgruppen Spice Girls.

Ikke kjøp brudekjolen på nettet!

Det vrimler av nettsteder som selger brudekjoler, men resultatet blir ofte ikke det du forventer.

En brudeopplevelse i Lillestrøm

Anna Johnson er en brudesalong i Lillestrøm som nylig flyttet inn i nye store lokaler i sentrum. Vi har vært…

Brudehuset Hamar i nye lokaler

Du finner Brudehuset Hamar litt utenfor Hamar sentrum, rett ved togstasjonen og med gratis parkering.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Blomstertrender for i år

Vi har pratet med florist Sara-Lisa Ludvigsson for å gi deg årets blomstertrender og hva som er viktig å tenke…

Brudekjolens historie

Vi har sett nærmere på brudekjolens historie gjennom over hundre år og funnet dagens tolkninger av tidenes trender!

Velkommen til Carense Brudekjoler

Carense Brudekjoler startet som en ren nettbutikk, men har nå åpnet salong i Drammen!

Trender: brudekjoler

Vi har kikket på massevis av trender og på kolleksjonene fra brudemerker fra hele verden. Her er trendene du kan…

Se trendene fra European Bridal Week!

Vi er ladet med nye trender, fantastisk mote og god feststemning fra årets store brudemotemesse!

Glitter og høye splitter i Enzoanis 2023-kolleksjon

2023-kolleksjonen fra Enzoani inneholder 3 iøynefallende kjoler med perler - en moderne bruds drøm.

Betagende brudeøyeblikk med ÉLYSÉE

Leter du etter den perfekte brudekjolen? Da trenger du ikke lete lenger! ÉLYSÉE 2023 er kolleksjonen for deg!

Inspirasjon til den alternative bruden

I dag finnes det mange alternativer til den tradisjonelle kjolen hvis du ønsker noe annerledes!

Din Bryllupsmesse: En messe som inspirerte

På selveste morsdag 12 februar, ble Din Bryllupsmesse arranger for 17de år på rad! Og det stopper ikke der!

Det lille under – under!

Det stilles høye krav til undertøyet på bryllupsdagen – det skal gi støtte, ikke synes under brudekjolen og være sexy!

Elskede brudeslør!

Det skjøre brudesløret kommer i ulike former og kan bæres på forskjellig vis. Les mer her for hva du må…

Derfor skal du kjøpe brudekjolen i en butikk

La oss fortelle deg mer om hvorfor du bør kjøpe brudekjolen i en fysisk butikk.

Brudebukett etter sesong

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på former og farger og hvorfor det er så viktig å velge bryllupsblomster etter…

Sko å si ja i

Skyhøye stiletthæler, bekvemme ballerinasko eller sandaler? Vi har listet opp fem ting som du bør tenke på når det gjelder…

Bli kjent med Global Bridal House

Et motehus med stor variasjon og fantastiske brudemerker. Global Bridal House inkluderer merkene Modeca, GBS Herve Paris, Libelle Bridal og…

Fremhev kurvene dine

Alle bruder fortjener å finne den perfekte brudekjolen – uansett om man er liten og smal eller er en kvinne…

Slik unngår du vonde føtter på bryllupsdagen

Vi gir deg de beste tipsene for å unnvike vonde føtter!

Brudefrisyre: Oppsatt hår

Usikker på hvilken brudefrisyre du skal ha? Her er noen tips om hvordan du kan sette opp håret!

Tidløse perler

Tidløse perler er både klassisk, elegant og vakkert. Å bære perlesmykker på bryllupsdagen er noe som aldri går av moten.

Slik velger du de perfekte brudeskoene på 1- 2- 3

Her får du vite hvordan du velger dine perfekte brudesko.

Buketten du elsker

Brudebuketten kommer i alle slags farger og former og her lister vi noen av de vanligste.

Bli en bohembrud!

Den bohemske bryllupstrenden er kommet for å bli. Slik skaffer du stilen!

Makeup på bryllupsdagen

Fremhev dine vakre trekk og personlige stil ved valg av makeup på bryllupsdagen. Vi gir deg stilsikre tips og råd.

De mest spektakulære brudekjolene

Stikk ut på bryllupsdagen med disse spektakulære brudekjolene!

Bryllupsmakeup – do´s and dont´s

Vi gir deg noen viktige do´s and dont´s for at resultatet skal bli så vakkert som mulig på bryllupet.

Grunnkurs i bryllupsfrisyrer

Hva er de siste trendene innen bryllupsfrisyrer? Og hva skal man huske på ved en konsultasjon eller hvis du vil…

Eksklusivt intervju med Alessandra Rinaudo

Sjefsdesigneren for Pronovias forteller om den nye kolleksjonen som ble vist på Barcelona Bridal Fashion Week.

Brudekjoler – aktuelle trender

Hvilke trender er verdt å holde et ekstra øye med akkurat nå? I denne artikkelen viser vi deg siste mote…

Hår og makeup på den store dagen

Brudestylist Cathrine Heieren Hansen tipser oss om aktuelle trender og hvordan du kan forberede deg slik at du får det…

Pronovias Fashion Show – 2022

Vi ble invitert til Pronovias spektakulære moteshow i Barcelona, ​​og takket selvfølgelig JA til årets begivenhet innen brudemote!

European Bridal Week – trendrapport!

European Bridal Week - Tre dager fulle av inntrykk, nye trender, fantastisk mote, og herlig feststemning på en nydelig messe.

Ukrainsk brudemerke syr militærvester

Vi har snakket med Uluyana Kyrychuk, daglig leder for det eksklusive brudemerket Milla Nova som produserer mer enn bare brudekjoler.

Barcelona Bridal Fashion Week

Vi dro til Barcelona for å se trendene for neste år!

Fjerne flekker på klær

Flekker på klærne som er vanskelige å få bort? Vi har listen over de vanligste flekkene og hvordan du blir…

Siste nytt fra catwalken

Se høydepunkter fra catwalken med trender som nå også begynner å dukke opp i brudebutikker her i landet.

Mer av alt på Klarlund Expo 2021

Vi var på Klarlund Expo for se verdens mest eksklusive klokkemerker, snakke gavetrender med ekspertene og se fantastiske smykker.

Justin Alexander Signature – ny kolleksjon!

Justin Alexander Signatures nye kolleksjon hyller heltinner og modige kvinner - se videoen her!

Abby Waits 2022

Det populære merket Abby Waits har nettopp sluppet ny kolleksjon!

Det viktige tilbehøret

En vakker brudekjole setter tonen for din bryllupsstil, men det er med det rette tilbehøret du skaper helheten. Her får…

Brudebuketten

Brudebuketten er en viktig del av din bryllupslook. Her får du tipsene du trenger til å få din skjønnhet til…

Boost deg selv før bryllupsdagen!

På bryllupsdagen ønsker en selvsagt å stråle maksimalt fra innerst til ytterst. Her er tipsene som gjør at du viser…

10 aktuelle bryllupstrender

Dagens brylluptrender er akkurat nå mer kreative en noensinne og i designernes nyeste kolleksjoner ser vi nå følgende trender ta…

Ikke bare brudebukett

Å bære en vakker brudebukett blir av de fleste sett på som både en selvfølge og en fin tradisjon. I…

Det lille under

Brudekjolen er det viktigste plagget på den store dagen, men også hva du har under den har betydning både for…

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Brudesalongen Larvik ekspanderer

Det er noe stort på gang i Larvik. Den etablerte brudesalongen gir nå full gass og åpner i nye lokaler,…

Brudekjoler i retrostil

70- og 90-tallsvibber dominerer ikke bare motebransjen, men også bryllupsverdenen. Friskt, kreativt og helt fantastisk!

Brudekjoler på Gran Canaria

Vakre, romantiske brudekjoler i kombinasjon med kraftig makeup og store smykker.

Vis deg frem på bryllupsdagen

Bær en kreasjon som får deg til å føle deg selvsikker og som den aller vakreste utgaven av deg selv.…

Glamorøse og romantiske brudekjoler

På bryllupsdagen din vil du lyse sterkere enn alle stjernene og være ditt aller vakreste jeg.

Pronovias donerer brudekjoler

Den verdensledende brudekjoleprodusenten Pronovias donerer brudekjoler til sykehusansatte, blivende bruder som arbeider i den første linjen i kampen mot COVID-19…

Curvy Brides – Brudekjoler i XL

Det er alle bruders store drøm å være så vakker hun bare kan være på sin store dag – uansett…

Brudekjoler fra Morilee

Brudekjoler fra MorileeBrudekjole med blonder eller med volanger? Prinsesseskjørt eller a-linje? Her får du noen av årets trender.

Justin Alexander lanserer nytt undermerke!

Det nye merket Adore er skapt for den freshe city-bruden som vet hva hun vil ha, en spontan kvinne full…

Ekstrem Bohem

Vi har funnet et merke for brudekjoler som tar den bohemske trenden til det ytterste.

Bruke klokke på bryllupsdagen

En klokke på bryllupsdagen er ikke bare stilig – klokken hjelper deg også å holde kontroll på tiden slik at…

Hollywoodglam fra Morilee

Sofistikerte og forførende hint til gammeldags Hollewood-glamour og filmstjerner fra før i tiden.

Brudeslør

Brudeslør - Når du skal velge brudeslør til bryllupsdagen, er det flere ting du må ta hensyn til.

Eksklusiv og intim bryllupsmesse på Nordstrand i Oslo

Lørdag 21.09.19 kl 1300 sto ti spente bruder med ledsagere utenfor Kreativ Caterings selskapslokale på Nordstrand i Oslo og ventet…

10 tips til bedre helse

Vil du komme i bedre form før bryllupet? Her er noen tips som kan hjelpe deg i gang!

Slik finner du drømmekjolen!

Det er en jungel av brudekjoler der ute. hvordan skal du vite hvilken som blir best for deg? Her er…

Trendrapport fra Cosmobella

I april lanserte Demetrios sin nye Cosmobella-kolleksjon og her får du en smakebit av noen av deres Statement-kjoler! I kolleksjonen…

Brudekjoler i Marrakesh

Brudekjoler som utstråler personlighet, stil og wow-faktor. Se de vakre bildene fra vår fotoserie i Marrakesh!

Herlige kjoler fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er messen der de nordiske butikkene samles for å inspireres og innhandle de seneste trendene, og vi…

Om uhellet er ute…

Antrekkene er nystrøkne og rene, håret er satt opp i en delikat oppsats og sminken er fresh. Vi legger mye…

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…

Romantisk bryllupsfrisyre

Hvilken bryllupsfrisyre velger du? Hva er det siste nye innen bryllupsfrisyrer? Og hva skal man ha i mente ved en…

Bryllupstrender 2020

I helgen besøkte vi den enorme bryllupsmessen Interbride i Düsseldorf og spanet på bryllupstrendene for 2020!

Hva skjer i bryllupsbransjen?

Vi har snakket om trender med noen av de største brudekjolemerkene.

Sånn styler du deg for boheme-looken

Den sjarmerende boho-stilen er den heteste trenden i bryllupsmoten akkurat nå og stråler av ukomplisert eleganse. Stilen er ideell for…

Trendspotting i Barcelona

I helgen deltok vi på en av verdens største innkjøpsmesser for brudemote der vi fikk et innblikk i kommende trender.

Pronovias – Beyond the stars

Vi deltok på Pronovias fantastiske motevisning, et av høydepunktene i bryllupsbransjen, der det florerte av gallakledde kjendiser og spektakulær brudemote.