Designe egne ringer

Designe egne ringer

Er du blant dem som ønsker at gifteringene eller forlovelsesringene skal skille seg litt ut? Det har blitt vanligere og vanligere å designe sine egne ringer.

Tekst: Stine Strandhaug | Foto: Adobestock.com

For gullsmeden som får oppdraget om å designe ringene, så er det et ærefullt og koselig oppdrag, samtidig så får det kommende brudeparet helt unike ringer som ingen har maken til. Vi har snakket med Nina Wassum i Mestergull og Hallvar S. Sagøy hos David-Andersen om hva man skal tenke på når man skal designe sine egne forlovelses- og gifteringer.

Nina Wassum, Produktmanager i Mestergull

– Hvor vanlig er det å designe sine egne forlovelsesringer/ gifteringer?

– Vårt konsept er bygget på at paret setter sammen ringene sine til de får det uttrykket de ønsker. Man kan velge tidløse og klassiske ringer, eller ta den helt ut og velge helt unike særegne ringer som kun paret har. Så i en eller annen grad designer alle sine egne ringer.

– Hva er fordelene med å designe sine egne ringer?

– Dette er skreddersøm – ved å designe sine egne ringer får man ringene akkurat slik man drømmer om. Ringene er symbolet på kjærligheten mellom de to som skal gifte seg, og akkurat som den er unik og spesiell, blir ringene det samme. Det finnes ingen begrensinger, hverken i design eller pris.

– Hvilke forberedelser bør man gjøre på forhånd?

– Vi anbefaler at paret orienterer seg om alle muligheter og finne ut hvilken stil de liker. Ønsker man annerledes og unikt eller klassisk og tidløst? Det er også lurt å ha god tid og se på flere alternativer. Man bør finne ut hvilken ring som passer best på fingeren og passe på at den er komfortabel å bære. Ringene skal forhåpentligvis sitte på resten av livet. Det er viktig at paret har et budsjett på hva ringene skal koste. Det er uendelig mange muligheter og det er også avgjørende om man ønsker å fatte inn diamanter eller ikke. Vi har kraftige tunge modeller, men også lettere modeller, og her er det store variasjoner i både pris og egenskaper. Om paret ikke har et budsjett til å fatte diamanter i ringene nå, men ønsker dette på sikt, må de velge en ring hvor dette er mulig å gjøre i etterkant. Det er noen begrensninger på de tynneste ringene, da diamantene kan stikke gjennom ringen.

– Hva slags materiale kan man velge i?

– Lykkeringene leverer i flere materialer. Gull, platina, palladium og sølv.

– Hvordan foregår prosessen?

– Selve prosessen med å designe egne ringer begynner enten i butikk eller på nettsiden vår. Noen kunder kommer inn med ferdige designskisser, andre lager designet i butikken sammen med våre dyktige ansatte som kjenner til alle mulighetene. Det er også mange som henter inspirasjon til design i våre kataloger.

– Hvilke trender ser dere innen designringer nå?

– Mye klassisk og tidløst, men med en liten personlig touch. Personliggjøring med små koder, diamanter på innsiden eller gravering som bare brudeparet vet hva betyr. Det går mye i klassiske glatte ringer, oftest i gult gull eller rekkeringer i hvitt gull.

– Hvor tidlig bør man bestille slike ringer?

– Vi leverer det meste innen 14 dager, men ønsker man personlig gravering med eget mønster eller tilsvarende kan vi trenge noe mer tid på å levere. Det kan likevel være greit å være ute i god tid, slik at man kan bruke tid på designprosessen og la alle valgene modne før man bestemmer seg.

Designe egne ringer

Hallvar S. Sagøy, fagansvarlig, David-Andersen

– Hvor vanlig er det å designe sine egne forlovelsesringer/ gifteringer?

– Det har blitt mer og mer av dette, kanskje spesielt når det gjelder forlovelsesringer. Noen ganger trenger ikke selve designet av ringen å være så spesiell, men det er mange som liker tanken på at vi har laget en ring spesielt til dem. Vi håndlager slike ringer og mange liker også at vi da håndplukker en helt bestemt diamant eller edelsten til dem.

– Hva er fordelene med å designe sine egne ringer?

– Den største fordelen er jo at man kan da være med å påvirke designet ut fra sine egne ønsker. Mange ser kanskje på ringer de synes er flotte, men som ikke treffer 100 prosent. Og ettersom både gifteringer og forlovelsesringer er noe man skal gå med hver dag og passe til det meste, så er det greit at man blir helt fornøyd. Og det kan jeg garantere at du blir når du får designet dine egne ringer. En annen fordel er jo at man også kan være med og påvirke litt med tanke på kostnadsbildet.

– Hvilke forberedelser bør man gjøre på forhånd?

– Det beste er om man enten finner noen bilder av det man synes er fint og inspireres av. Det trenger ikke være bare smykker, men også andre ting. Jeg hadde et par som hadde med seg bilde av trær og blader som de likte formen på, så laget vi en flott ring som hadde flere små blader som holdt stenen. Man kan også skisse ned litt hva man liker. Uansett så er det viktig at man har gjort seg noen tanker rundt hva man ønsker.

– Hva slags materiale kan man velge i?

– Hos oss lager vi smykker hovedsakelig i gull og platina. Når det gjelder gull så kan man få velge hvilken karat man ønsker, om det er 14 eller 18. Man kan også velge farge på gullet. Vi lager både i hvitt, gult og rose. Vi har også noen variasjoner i gult gull som man kan velge mellom. Noe gult gull kan være varmere i fargen enn andre, så da kan man også velge litt hva man ønsker.

– Hvordan foregår prosessen?

– Vi kommer med gjerne to til tre forskjellige forslag ut fra kundens ønsker. Så tar vi et møte der vi går gjennom de forskjellige forslagene. Dersom kunden ønsker å endre på noe så gjør vi det, og kommer med ett eller to nye forslag igjen der kundens ønsker om endringer er tatt med i vurderingen. Så når vi tilslutt blir enig starter vi prosessen med å hente inn stener og lage selve ringen.

– Hvilke trender ser dere innen designringer nå?

– For tiden så er det mye klassiske ringer som er populære. Hvis vi tar gifteringer først, så er det ofte de helt klassiske glatte ringene i gult eller hvitt gull som er populære nå. Men den kommende bruden velger ofte en enkel rekkering med flere små diamanter. Når det gjelder forlovelsesringer så er det fortsatt diamanter som er mest populært, og da er det mange som ønsker diamanter med en annen slip enn standard rund brilliant, såkalte fancy cuts. Det er som oftest cushion cut eller emerald cut som er øverst på listen til kunder. Mange liker da også at det skal være mer enn bare en diamant på ringen. Ringer som vi kaller for rosetter, der man har en større sten i midten og mindre stener rund er mer trendy igjen enn hva det var tidligere. Selv om det er diamanter som er mest populært, så ser vi også mer og mer etterspørsel etter andre stener, altså da hovedsakelig safirer og rubiner.

– Hvor tidlig bør man bestille slike ringer?

– Jeg anbefaler at man kommer i god tid. Vi strekker oss langt for å holde oss innenfor deadline til kunden, men jeg anbefaler at man kommer til oss cirka åtte uker før man trenger ringen/ringene. Noen arbeider tar ikke så lang tid, men andre oppdrag kan ta litt tid. Det er hovedsakelig hvor avansert ringen eller ringene skal være som avgjør hvor lang leveringstiden er.

Designe egne ringer

Les mer

Trender: Gifteringer og forlovelsesringer

Her får du vite mer om forlovelsesringer og gifteringer og hvilke trender som råder akkurat nå fra eksperten Nina Bjølseth…

Smykkene i Bridgerton

Netflix-serien om Familien Bridgerton har tatt verden med storm og smykkene i Bridgerton fortsetter å imponere!

Dette bør du vite om gifteringer – Oss to på ekte

Gifteringen er et symbol på kjærlighet og forpliktelse, og det er derfor viktig å velge en ring som du vil…

Bli inspirert av disse graveringstipsene!

Det er utrolig romantisk med graveringen av en spesiell dato, deres initialer eller en spesiell frase som bare du og…

Thunes bryllupsunivers!

Med historie helt tilbake til 1857 er Thune stedet du bør besøke hvis du går med bryllupsplaner.

LYKKERINGENE™ – kun hos Mestergull

Lykkeringene™ er landets største og mest komplette kolleksjon på glatte ringer, enten de er til forlovelsen eller bryllupet.

Ta vare på ringen din!

Her er våre tips for å holde gifteringen og forlovelsesringen fine og skinnende!

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Superstas å vinne Diamantjakten!

I mai trakk vi vinnerne av den populære konkurransen Diamantjakten. Her er vinnerne og smykkene!

QUIZ: Hvilken type forlovelsesring er din stil?

Har du alltid lurt på hvilken forlovelsesring som passer deg og din personlighet? Denne testen gir deg svaret!

Fascinerende gifteringer fra Saint Maurice

Ringene fra Saint Maurice er lidenskapelig utformet for en fremtid fylt med kjærlighet.

Klassiske klokker for ham & henne

Tidløse, klassiske klokker er perfekte som morgengave til både kvinner og menn. Her finner du noen av våre favoritter!

Personlige smykker på bryllupsdagen

I denne artikkelen gir vi deg tipsene du trenger for å løfte frem din personlighet ved hjelp av vakre smykker.

Forlovelsesringen og gifteringen

Før det store valget er det mange som har spørsmål om ringene. Her får du svar på de oftest stilte…

Forlovelsesringer som gjør henne evig din

Tenker du på å fri til din livs kjærlighet? Med disse forlovelsesringene kommer din kjæreste til å få stjerner i…

Når gull også er kjærlighet…

I mer enn 25 år har Milas Jewellery designet og smidd gifteringer i sitt verksted i sentrum av København.

Vinneren av Diamantjakten 2023!

Se hvem som vant årets Diamantjakt!

23 forskjellige måter å fri på

Er du en av dem som ikke har stilt det store spørsmålet ennå? Her gir vi deg noen idéer til…

Design drømmeringen hos H.A Neerbye

Midt i hjertet av Oslo finner du en ekte skattkiste fylt med vakker håndverk og en lidenskap for smykkedesign.

Hold kontroll på tiden

En klokke på bryllupsdagen er ikke bare stilig – klokken hjelper deg også å holde kontroll på tiden slik at…

Ringene til forlovelse, frieri og bryllup

Vi besvarer noen viktige spørsmål om frieriet, forlovelses- og gifteringen.

Diamanten; symbolet på evig kjærlighet

Diamantringen er populær forlovelsesring verden over. Hvordan lager man en diamant, hva avgjør prisen og hvilket slip skal man velge?

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Pre-owned: vintage klokker

Et ur signaliserer ikke bare at du holder tiden, men en klokke forteller også hvem du er. Les mer om…

Ta vare på ringen din!

For at ringen din skal holde seg skinnende og fin er det viktig å beskytte og ta vare på den.…

Ta vare på smykkene dine

Det er verdt å behandle dine edleste juveler med litt ekstra omsorg og kjærlighet. Les mer om behandling av smykker…

Sett farge på gifteringen!

Hvilke edelstener egner seg best på gifteringen? Vi har rådført oss med en gullsmed. Her får du vite alt du…

Hvilken type giftering vil du ha?

Gifteringen kommer i mange ulike former, farger og steiner, og er det ultimate symbolet på deres kjærlighet til hverandre.

Alt du trenger å vite om forlovelsesringer for menn

Stadig flere designere, og enkeltgullsmeder, har kastet seg på den kommende etterspørselen: menn som ønsker en forlovelsesring.

Hva betyr stenen?

Det finnes mange ulike steiner på ringene rundt om i verden, men hva betyr fargen og steinen?

Hvorfor den glatte ringen alltid vil være en vinner

En klassisk, glatt giftering er like mye et symbol på ekteskap som diamantringene. Den glatte ringen alltid vil være en…

Tidløse perler

Tidløse perler er både klassisk, elegant og vakkert. Å bære perlesmykker på bryllupsdagen er noe som aldri går av moten.

Slik rengjør du diamantringen din

Jevnlig rengjøring hjemme holder diamantringen skinnende ren mellom gangene du leverer den til profesjonell rengjøring.

Vinneren av Diamantjakten 2022!

Vi fikk gleden av å ringe til en lykkelig vinner av årets Diamantjakt!

Mer av alt på Klarlund Expo 2021

Vi var på Klarlund Expo for se verdens mest eksklusive klokkemerker, snakke gavetrender med ekspertene og se fantastiske smykker.

Vinnerne av Diamantjakten 2021!

Her presenterer vi vinnerne av Diamantjakten 2021! Kanskje det blir du som vinner neste gang?

Designe egne ringer

Det har blitt vanligere å designe sine egne ringer. Her får du tips om hva du skal tenke på.

Put a ring on it

Er en forlovelse og et frieri samme sak? Vi besvarer noen viktige spørsmål om frieriet, forlovelses- og gifteringen.

Diamantjakten – årets vinner!

Vi presenterer stolt vinneren av Diamantjakten 2021, vår populære årlige konkurranse i samabeid med Norges beste gullsmeder.

Alt om gifteringer

Har du noen gang ligget søvnløs over ulike edelstener og slip? Slapp av – I denne artikkelen gir vi deg…

Tips ved valget av gifteringer

Innfor valget av gfteringer kan du finne informasjon på nettet og i magasiner om metaller og edelstener, men det holder…

Slik får du ringen du drømmer om!

Vær forberedt. Begynn allerede nå med å tenke på hva slags ring, hvilken edelsten og hvilken slipning som tiltaler deg.

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…

Lag en egen giftering

Det finnes ingen bestemmelser når det gjelder hvordan en giftering skal se ut, det er opp til hver og ens…

Magiske metaller

Drømmer du om en liten gylden ring, et kjølig og elegant platinasmykke eller vil du heller legge pengene på en…

Morgengaven

Morgengaven symboliserer begynnelsen på alt det store og vakre man som nygift par skal oppleve og utrette sammen. Et varig…

Vakre perler – fulle av verdier og symboler

Ekte perler er en av verdens mest verdifulle smykker. Men perlene har også vært et symbol eller et tegn på…

Edle stener og vakre farger

Hvilken brud vil ikke ha en edelsten som pryder ringfingeren som et ekstra skinnende symbol for sin evige kjærlighet til…

Min drømmering

I 2017 er det fritt frem for både unike, egendesignede gifteringer og de mer tradisjonelle utgavene. Vi intervjuet fire kommende…

De nyeste smykketrendene

For et par uker siden besøkte vi den store gull- og smykkemessen Precious Fair i Stockholm og her viser vi…

De nyeste trendene innen vigselringer og smykker

I helgen besøkte vi gull- og smykkemessen New Nordic Jewellery & Watch Show i København for å spane på de…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Trender: Gifteringer og forlovelsesringer

Her får du vite mer om forlovelsesringer og gifteringer og hvilke trender som råder akkurat nå fra eksperten Nina Bjølseth…

Les mer

Dette bør du vite om gifteringer – Oss to på ekte

Gifteringen er et symbol på kjærlighet og forpliktelse, og det er derfor viktig å velge en ring som du vil…

Les mer

Bli inspirert av disse graveringstipsene!

Det er utrolig romantisk med graveringen av en spesiell dato, deres initialer eller en spesiell frase som bare du og…

Les mer

Thunes bryllupsunivers!

Med historie helt tilbake til 1857 er Thune stedet du bør besøke hvis du går med bryllupsplaner.

Les mer

LYKKERINGENE™ – kun hos Mestergull

Lykkeringene™ er landets største og mest komplette kolleksjon på glatte ringer, enten de er til forlovelsen eller bryllupet.

Les mer

Ta vare på ringen din!

Her er våre tips for å holde gifteringen og forlovelsesringen fine og skinnende!

Les mer

Superstas å vinne Diamantjakten!

I mai trakk vi vinnerne av den populære konkurransen Diamantjakten. Her er vinnerne og smykkene!

Les mer

Fascinerende gifteringer fra Saint Maurice

Ringene fra Saint Maurice er lidenskapelig utformet for en fremtid fylt med kjærlighet.

Les mer

Forlovelsesringen og gifteringen

Før det store valget er det mange som har spørsmål om ringene. Her får du svar på de oftest stilte…

Les mer

Når gull også er kjærlighet…

I mer enn 25 år har Milas Jewellery designet og smidd gifteringer i sitt verksted i sentrum av København.

Les mer