PROMOTION

For evig din!

Gifteringer er et av de viktigste elementene i et bryllup. Ringenes runde form har verken en begynnelse eller ende, og har gjennom årtusener symbolisert uendeligheten. Når dere gir hverandre deres ja og gifteringene tres på, signaliserer dere både til hverandre og verden at kjærligheten mellom dere skal vare livet ut. Det er derfor viktig å tenke på kvalitet og design når det kommer til gifteringer.

Ikke bare skal de skinne på den store dagen, men også hver eneste dag etter den. Hverdag, arbeid eller sosiale sammenkomster - ringene skal tåle daglig bruk, være behagelige å ha på og sist men ikke minst matche deres unike stil.

Tradisjonelle ringer eller eget design

Hos Bjørklund er utvalget på klassiske gifteringer stort, og helt glatte gullringer kan dere få fra 1998,-/stk.
Vi fører ringer både i gult gull, hvitt gull og rosé gull, med ulik bredde og profil. Vi ser en stadig økende trend på gifteringer i gult gull. Her har vi mange varianter å velge blant.

I våre butikker er det også mulig å designe deres egne unike ringpar, som passer deres stil.

Når det kommer til valg av gifteringer er alt lov i vår tid. Vi ser at par ofte legger større vekt på individualisme og dermed velger det de liker best selv, fremfor å ha et gifteringpar som er like. Så vil han kanskje ha en bred ring i hvitt gull med hamret overflate, mens hun vil ha en smalere ring i roséfarget gull med diamanter på. Det er typisk for vår tid å dyrke det unike. Selv om man er et par så er det jo ofte ulikhetene vi er tiltrukket av, så hvorfor kan ikke det også gjenspeile seg i ringene?

For de som ønsker det lille ekstra, kan det nevnes at mange ringmodeller egner seg godt til innfatting av diamanter. Det er også mulighet for forskjellige overflatebehandlinger. Mulighetene er mange og valget er deres. Vi bistår med glede med ekspertisen vår om dere har behov for hjelp.

Har dere bryllupsdatoen klar, kan det lønne seg å bestille gifteringer nå. Fram til 8. juli er det halv pris på den rimeligste gifteringen, så her kan dere enkelt spare noen tusenlapper.

Gravering
Gravering av gifteringer gjør smykkene enda mer meningsfulle og personlige. Hos oss er det kostnadsfritt å gravere innsiden av gifteringene.

Det er vanlig å gravere inn bryllupsdatoen sammen med en kortfattet tekst. De mest brukte tekstene er trolig «Evig din», «Din *fornavn*» og «Din for alltid», men stadig flere velger å gå egne veier med tekster som har større betydning for dem.

Husk at det som regel er noe mer begrenset plass til gravering på kvinnens ring, så det er viktig at teksten ikke blir for lang, da blir bokstavene små og lesbarheten dårligere.
Lær mer om gravering her.

Høyre eller venstre hånd
I de aller fleste land bæres gifteringen på venstre ringfinger. Dette skyldes blant annet oldtidens oppfatning at det kun var fra denne fingeren det gikk en direkte blodåre til hjertet. Den ble kalt «vena amoris» - kjærlighetsåren.

I Norge er det derimot vanlig å ha gifteringen på høyre ringfinger. Det er flere teorier til hvorfor nordmenn har valgt å gå egne veier her.

Noen mener det skyldes den kristne oppfattelsen at høyre hånd er hånden med makt og autoritet. Atter andre mener årsaken er at høyre hånd er den man bruker når man inngår avtaler eller sverger troskap.

Så vidt vi vet er det kun i Norge og Tyskland at gifteringen bæres på høyre hånd.

Gifteringens historie
Å utveksle ringer ved ekteskapsinngåelse er en gammel tradisjon. De sikreste bevisene er funn av relikvier og papyrus fra oldtidens Egypt. Funnene tyder på at egypterne så på sirkelen som et symbol på uendeligheten fordi den verken har en begynnelse eller en slutt. Ringen med sin runde form ble derfor et yndet symbol på evig troskap når det ble inngått ekteskap.

Tradisjonen med ringutveksling spredte seg siden til Romerriket, før den ble tatt opp av den katolske kirken og nådde ut i verden med kristendommen.

Matchende morgengave

Mens bryllupsgaver er gaver fra gjestene, er morgengaven en oppmerksomhet de nygifte gir hverandre dagen etter bryllupet.

I gamledager var det kun brudgommen som ga morgengave til bruden. Gaven var ment som en livsforsikring slik at bruden ikke sto på bar bakke om noe skulle inntreffe ektemannen.

Morgengave slik vi kjenner til i dag er en personlig og vakker gest det nygifte paret gir hverandre. Hos oss kan du velge mellom et stort utvalg av klokker og smykker til både han og henne.

Bjørklunds klassiske enstens-diamantsmykker er populære gaver hos de fleste kvinner, så et anheng eller et sett ørepynt vil være perfekt å gi for anledningen.

Og hva med et Seiko-ur til mannen i ditt liv? Denne modellen tar seg flott ut til både et klassisk og rent antrekk, som til en sporty og avslappet look. Vil du heller ha skinnreim, er denne modellen fra Swiss Militairy Hanowa et kjempefint valg.

Vi hjelper deg gjerne med å finne en morgengave som matcher de nye gifteringene.

Velkommen til en av våre butikker eller til www.bjorklund.no

LES MER

Alt om gifteringer

Alt om gifteringer

Har du noen gang ligget søvnløs over ulike edelstener og slip? Slapp av – I denne artikkelen gir vi deg…

Valget av gifteringer

Tips ved valget av gifteringer

Innfor valget av gfteringer kan du finne informasjon på nettet og i magasiner om metaller og edelstener, men det holder…

David-Andersen Wedding

David-Andersen er synonymt med tradisjon, lidenskap og kompetanse. Vårt ønske er å hjelpe og inspirere når det gjelder valg av…

MSJ JUVELÈR

Juveler MSJ

Vi lager unike smykker på bestilling, custom og re-design. Vi smelter om kundens gamle gull og lager noe nytt som passer…

Unike smykker fra juveler MSJ

Juveler MSJ lager unike smykker på bestilling, custom og re-design.

Slik får du ringen du drømmer om!

Vær forberedt. Begynn allerede nå med å tenke på hva slags ring, hvilken edelsten og hvilken slipning som tiltaler deg.

Slik beskytter du ringen din!

Har du funnet drømmeringen? Gratulerer! Da har vi noen tips om hvordan du best kan beskytte den.

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…

David-Andersen sine beste tips til valg av forlovelsesring

Hva gjør du når du har funnet den rette? Et frieri er ikke noe man opplever mange ganger i livet,…

gifteringer

Ringer og smykker fra Bjørklund!

Her kan du se et utvalg av fantastiske forlovelses- og gifteringer fra Bjørklund. Eller kanskje du behøver inspirasjon til morgengaven?

Swepol – tidløs design

Hva er vel herligere en å få være en del av deres lykke? Swepol har i 25 år vært leverandør…

Lag en egen giftering

Det finnes ingen bestemmelser når det gjelder hvordan en giftering skal se ut, det er opp til hver og ens…

Magiske metaller

Drømmer du om en liten gylden ring, et kjølig og elegant platinasmykke eller vil du heller legge pengene på en…

Morgengaven

Morgengaven symboliserer begynnelsen på alt det store og vakre man som nygift par skal oppleve og utrette sammen. Et varig…

brud

Vakre perler – fulle av verdier og symboler

Ekte perler er en av verdens mest verdifulle smykker. Men perlene har også vært et symbol eller et tegn på…

Edle stener og vakre farger

Hvilken brud vil ikke ha en edelsten som pryder ringfingeren som et ekstra skinnende symbol for sin evige kjærlighet til…

Min drømmering

I 2017 er det fritt frem for både unike, egendesignede gifteringer og de mer tradisjonelle utgavene. Vi intervjuet fire kommende…

Caroline Svedbom

De nyeste smykketrendene

For et par uker siden besøkte vi den store gull- og smykkemessen Precious Fair i Stockholm og her viser vi…

De nyeste trendene innen vigselringer og smykker

I helgen besøkte vi gull- og smykkemessen New Nordic Jewellery & Watch Show i København for å spane på de…

Diamanten – veien fra idè til ferdig smykke

Opplev vårt brede utvalg av smykker, klokker og kjente merkevarer fra inn og utland.Våre kunnskapsrike medarbeidere sørger for at du…