Vegansk bryllupsmeny

Vegansk bryllupsmeny

En vegansk meny er full av farger og fantasi. Vi gir deg 12 tips for en inspirerende bryllupsmeny fra det veganske kjøkkenet.

Tekst: Kristin Hassellind  Foto: Adobestock.com

 1. Aperitiff

Etter at vielsen er over og gjestene ankommer lokalet der bryllupsfesten skal holdes, er det vanlig å servere en velkomstdrink eller en aperitiff for å ønske gjestene velkommen og sette startskuddet på middagen og festen som skal komme. Her kan dere velge om dere vil servere en fargerik og spennende vegansk drink som «Veggie Red» eller en champagne som passer som aperitiff. Leclerc Briant Brut Réserve er en musserende, økologisk, tørr vin fra Frankrike som passer til veganere. Foretrekker du spanske produsenter, anbefales Cava Blanc de Noirs 1+1=3 Reserve Familia, som er et annet vegansk alternativ.

 

 1. Amuse-bouche

Før middag er det vanlig å servere en amuse-bouche, eller noe fingermat som gjestene kan kose seg med mens de venter på at brudeparet skal komme fra fotografering. På det veganske kjøkkenet finnes det mye godt å velge mellom. Hvordan høres det ut med veganske kjeks med rødbetehummus og urter eller bruschetta med moste kikerter og tørkede tomater?

 

 1. Forrett

Når tiden har kommet for å sette seg til bords er ett glass med hvitt og en forrett det første som blir servert. Hva dere ønsker å servere her er avhengig av hvilket tema dere har valgt for deres bryllup og hva dere selv kan tenke dere. Noen populære forretter som går igjen er falaffel med hummus og tomat-urtesalat, tomat og basilikum risotto, gazpacho og veganske vårruller med kokos, sitrongress og satay saus. Om dere ikke har et særlig formelt bryllup, kan det være en god icebreaker å la gjestene lage sine egne veganske mini-hamburgere.

 1. Hovedrett

En god vegansk hovedrett som serveres sammen med en god, rød vin, kan gi en velsmakende opplevelse for både dere som brudepar og for gjestene. Grillet portobellosopp med bakt selleri, sellerikrem, spinatsalat med tørkede tomater, og urtebakte poteter med sopp- og rødvinssaus er ofte en sikker vinner. Et annet forslag er å servere en stabel av ratatouille med basilika og tomat quinoa, eller grillet vegansk filét med godt tilbehør til. Om dere har en avslappet og uformell tone i bryllupet, så er det ingenting i veien for å plassere ulike veganske pizzaer på bordene som gjestene kan forsyne seg av selv. En vegansk buffet der gjestene kan plukke det de selv ønsker å ha på tallerken er også et alternativ flere og flere velger.

 

 1. Gi dem en opplevelse

Vegansk mat og drikke har ofte mye farger og smaker med innslag av gult, rødt, blått, grønt og svart. Har dere gjester som aldri har smakt vegansk mat før? Mange som aldri har prøvd vegansk mat før, blir ofte overrasket over hvor variert og smakfull maten er. Ikke vær redd for å eksperimentere!

 

 1. Digestif – Vegansk shot

Etter forrett og hovedrett kan det passe med en digestif før desserten serveres. Dette kan bidra til bedre fordøyelse av maten og fjerne kraftfulle smaker. Dere kan velge å ha en ingefær/gurkemeie shot som er uten alkohol eller klassiske shot som kamikaze, klassisk grappa eller sambuca.

 1. Dessert

Det er sikkert mange gjester som har en søt tann og som har ventet lenge at desserten skal komme på bordet. En god avslutning på bryllupsmenyen er viktig, men en dessert kan serveres på mange måter. Noen velger å servere bryllupskaken som dessert, mens andre foretrekker å ha både en kake og en dessert. Kan det friste med en vegansk brownie med nøtter og tørket frukt og bringebærsorbet? Eller ønsker dere å gjøre noe ut av desserten? Hva med å plassere veganske donuts i ulike smaker på en tavle så gjestene selv kan hente en den de liker best? Det er bare fantasien som setter grenser på hvilken dessert dere kan velge å hai deres bryllup.

 

 1. Noe attåt

Vil dere ha noe attåt til kaffen? Hva med å servere et par håndlagde veganske sjokoladebiter som representerer dere som par? Sjokolade er alltid en sikker vinner på bordet! En annen idé som har blitt mer og mer populær er å plassere godteri i glasskrukker som gjestene kan forsyne seg av.

 

 1. Bryllupskaken

Tiden er inne for bryllupskaken! Noen brudepar ønsker en enkel, rund kake med klassisk design, mens andre gjerne bestiller flere etasjer. En vegansk variant er en kake med tre etasjer, som inneholder en lett og luftig sitron curd med hylleblomstsirup og «smørkrem» – glasur som er pyntet med friske vårblomster. Et annet alternativ, for å tilføre mer farger i menyen, er en raw blåbærkake laget av nøtter og dadler. Selv om dere har en vegansk bryllupsmeny, så finnes det mange kaker å velge mellom, der kakene er frie for animalske produkter.

 1. Snack

Når festen virkelig drar i gang kan det være lurt å by på litt snacks som gjestene bare kan forsyne seg av selv. For å virkelig gjøre det lille ekstra, kan dere leie inn en popcornmaskin. Dette er ikke bare en morsom opplevelse for gjestene, men popcorn er også perfekt som snacks! Et annet forslag er å by på en buffé av ulike chips, dip og salsa eller veganske snitter som får gjestene til å mingle og kose seg seg litt ekstra.

 

 1. Veganske jello shots

Ønsker dere virkelig å få fart på festen og liker å ha det litt ekstra gøy? Hvorfor ikke servere gjestene et par veganske jello shots i kule farger? Jello shots er enkle å lage, men husk å ikke ta altfor mye vodka i. Dere vil ikke risikere at mormor på 80 år som aldri har smakt veganske jello shots før henger over doskålen utover kvelden.

 

 1. Nattmat

Etter å ha danset hele kvelden er det ikke uvanlig at gjestene har lyst på noe å spise før de fortsetter festen eller drar hjemover. Noe enkel nattmat som veganske pølser i brød eller pizza er alltid populært klokken to om natten!

Les mer

60 sanger til bryllupet ditt

Vet du ikke hvilken musikk du vil spille på deres spesielle dag? Fortvil ikke, vi gir deg 60 sanger til…

Magisk Fjellbryllup på vakre Geilo og Vestlia Resort

«Ja» til naturskjønne og vakre omgivelser. «Ja» til frisk fjelluft. «Ja» til et unikt og romantisk bryllup og «Ja» til…

Bryllup på Losby Gods – en reise i tid og tradisjoner

Å feire bryllup på et historisk gods er en eventyrlig opplevelse for både brudepar og gjester.

Si ja i Norrviken

Norrvikens trädgårdar er et enestående sted med sine fortryllende hager, vakkert innrammet av hav og natur i nordvestlige Skåne, Sverige.

Bryllup på Nääs Fabriker

Bryllup i Sverige? Eller hva med drop-in vielse? På Nääs Fabriker er det mange muligheter.

Hvordan finne deres stil til bryllupet?

Bryllupsplanlegger Nina Andersen fra Prosjekt Bryllup gir sine beste tips om å finne stilen til bryllupet!

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.

La borddekkingen sette tonen for bryllupet

Borddekking spiller en viktig rolle for stemningen i bryllupet. Her viser vi noen stiler som setter et unikt preg på…

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Norges første Desi Bryllupsmesse

Messen går av stabelen den 28. april i Husebylåven i Lillestrøm

Det lille ekstra på Klækken hotell

Den imponerende hotellparken som omgir Klækken Hotell gir den perfekte bakgrunn for bryllup og en romantisk utendørs vielse.

Bryllup på Quality Hotel Olavsgaard

På Olavsgaard har vi lang erfaring med å arrangere selskaper, og vi har lagt vår sjel i å skape et…

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Skap ditt eget Bridgerton bryllup!

Romantikk, pastellfarger, elegant mote, luksuriøs atmosfære, og historie fra det 19. århundre i England. Høres det ut som ditt drømmebryllup?

De populære makronene

Bakeeskperten @sweetbyjossis gir deg oppskriften på makroner!

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

7 unike tips til underholdning på bryllupsfesten

Er dere lei av rebusløp og liveband? Her er 7 unike tips til hvordan dere kan underholde gjestene på bryllupsfesten.

Bryllupskake og Cupcakes

Bakeeksperten tipser om hvordan du kan lage en minneverdig bryllupskake helt selv!

Bryllup på Ranten Hotell

Ranten Hotell er en perle i vakker og vill natur på høyfjellet. Hotellet ligger på Myking ved Nesbyen, og naturen…

Kleivstua – perfekt for bryllup

Ønsker du et bryllup i flotte festlokaler som dere kan ha helt for dere selv, og feire tre dager til…

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

Musikk til bryllup

Musikk er en uunnværlig del av et bryllup, og å lage de perfekte spillelistene er avgjørende for å sette stemningen…

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Slik får du en sunnere hverdag

I denne artikkelen byr vi på noen gode råd for alle som har lyst til å få en sunnere hverdag…

Inspirasjon for boho-bruden!

Vågalt og annerledes men samtidig romantisk - la deg inspirere av denne vakre fotoserien med influenser av lavendel og bohemsk…

Bryllupsmiddag

14 inspirerende mat- og drikketips – alt for at dere skal lykkes med bryllupsmiddagen som gjestene vil huske lenge.

Blomstertrender for i år

Vi har pratet med florist Sara-Lisa Ludvigsson for å gi deg årets blomstertrender og hva som er viktig å tenke…

6 nye Michelin-restauranter i Norge!

Er du en Foodie eller vil du ta med din forlovede på en romantisk date med ekstra god mat? Da…

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Vegansk bryllupsmeny

En vegansk meny er full av farger og fantasi. Vi gir deg 12 tips for en inspirerende bryllupsmeny fra det…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Skreddersydd dekor til drømmebryllupet

Forventningene er store når du skal gifte deg, og det mye som skal på plass før den store dagen. Det…

Vellykket bryllupsfest!

Slik holder dere en bryllupsfest som gjestene sent vil glemme. Få en uforglemmelig kveld med våre tips!

Visste du dette om champagne?

Vi har gjort et dypdykk ned i boblene og lister opp her 10 ting vel verdt å vite om drikken…

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Feiring tre dager til ende

Jegtvolden Fjordhotell i Inderøy svarer på hva man skal servere til alle måltidene i en tredagers bryllupssfeiring.

Bryllupsmenyen – trender i 2022!

Rundt om i verden dukker det stadig opp nye trender innen mat og drikke. Les mer om trender i bryllupsmenyen…

Kaketrender for bryllupskaker

Vil dere være det mest trendy brudeparet i byen, bør dere se nærmere på disse fantastiske kreasjonene.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Slik finner du det beste selskapslokalet

Å bestemme seg for selskapslokale er ett av de første punktene i bryllupsplanleggingen. Lokalet setter et stort preg på hele…

Brudebuketten

Brudebuketten er en viktig del av din bryllupslook. Her får du tipsene du trenger til å få din skjønnhet til…

Bryllupskake, dessert eller noe helt annet?

Mange brudepar står forvirret i valget mellom bryllupskake eller dessert til bryllupsmiddagen. Kanskje begge deler?

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Hva slags drikke skal vi velge til bryllupsmiddagen?

Interessen for mat og drikke øker. Stadig flere er blitt bevisste på hvor mye godt drikke har å si på…

Selskapslokalet – den viktige rammen om festen

Etter vielsen står bryllupsfesten for tur. Men hvor skal man være og hvordan velger man selskapslokalet til den store dagen?

Ikke bare brudebukett

Å bære en vakker brudebukett blir av de fleste sett på som både en selvfølge og en fin tradisjon. I…

Dekorere selskapslokaler – våre beste tips

Usikkker på hvordan du skal dekorere dine selskapslokaler? Slik forvandler du et nitrist lokale til en fantastisk selskapsarena!

Brudeskålen

Det er blitt en tradisjon å servere champagne og snitter til brudeskålen, men det går an å ha andre retter…

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

De lekreste blomsterdekorasjonene

Vet du hvordan du skal pynte bordet, inngangspartiet til festlokalet, uteområdene og kirken?

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Bryllupsvalsen

Bryllupsvalsen - Ikke alle er like glad i å danse, og i hvert fall ikke når mange skal se på.…

Alt du trenger å vite om bryllupskaken

Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…

Bryllupsdager

Bryllupsdager feirer vi for å minne hverandre om hvorfor vi giftet oss. En dag vi kan egne spesielt til hverandre…

Skikk og bruk i bryllup

Bryllup er en begivenhet som er planlagt lang tid i forveien, og brudeparet har som regel skyhøye forventninger til den…

Toastmaster

Det er en ære og et ansvar å være toastmaster i et bryllup. Rollen innebærer ikke å være komiker som…

Trender innen trykksaker til bryllup

For gjestene begynner bryllupet allerede med innbydelsen og denne setter dermed stemningen for resten av bryllupet og skaper en forventning.

Hvilken bryllupskake velger du?

Å velge bryllupskake er kanskje den hyggeligste delen av bryllupsplanleggingen. Men hvilke smaker skal dere satse på og hva er…

Sørg for super stemning på bryllupsfesten!

Mange legger stor vekt på å ha den riktige musikken på bryllupsfesten. Musikk snakker til følelsene, den får folk i…

Partystemning for store og små

Hvordan gjør man bryllupsfesten morsom for gjestene? Vi gir deg noen tips på veien mot et uforglemmelig selskap!

Pynt mer

Kjolen er bestemt, ringene er kjøpt inn, vigselsstedet er bestilt og selskapslokalet like så. Nedtellingen til bryllupet har begynt og…

Moderne bryllupskaker

Mote og internasjonal påvirking har tatt bryllupsverdenen med storm. Konditorier rundt omkring i hele landet produserer kaker som har gått…

Bryllupskake – eller ikke?

Bryllupskaken er for mange et selvsagt innslap på festen. Men det finnes alternativer... Bryllupskaken har en lang tradisjon som dessert…

Duket til bryllup!

Bryllupsmiddagen er så mye mer enn bare en middag. Den gir startskuddet for en fantastisk bryllupsfest med mange hyggelige timer…

Deilig sommerpunch

Endelig festsesong med bryllup, spontane grillkvelder og hagefester. Mange gjester innebærer mange glass - så gjør det enkelt! Tørk støvet…

Velkommen til Hovde Gård

 

Meny fra Lysebu

Vårt kjøkken er viden kjent, og vi legger hele vår sjel i å lage en uforglemmelig bryllupsmiddag. Vi bruker de…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

60 sanger til bryllupet ditt

Vet du ikke hvilken musikk du vil spille på deres spesielle dag? Fortvil ikke, vi gir deg 60 sanger til…

Les mer

Magisk Fjellbryllup på vakre Geilo og Vestlia Resort

«Ja» til naturskjønne og vakre omgivelser. «Ja» til frisk fjelluft. «Ja» til et unikt og romantisk bryllup og «Ja» til…

Les mer

Bryllup på Losby Gods – en reise i tid og tradisjoner

Å feire bryllup på et historisk gods er en eventyrlig opplevelse for både brudepar og gjester.

Les mer

Si ja i Norrviken

Norrvikens trädgårdar er et enestående sted med sine fortryllende hager, vakkert innrammet av hav og natur i nordvestlige Skåne, Sverige.

Les mer

Bryllup på Nääs Fabriker

Bryllup i Sverige? Eller hva med drop-in vielse? På Nääs Fabriker er det mange muligheter.

Les mer

Hvordan finne deres stil til bryllupet?

Bryllupsplanlegger Nina Andersen fra Prosjekt Bryllup gir sine beste tips om å finne stilen til bryllupet!

Les mer

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

Les mer

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Les mer

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Les mer

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.

Les mer