Bryllupskake – eller ikke?

Bryllupskaken er for mange et selvsagt innslap på festen. Men det finnes alternativer... Bryllupskaken har en lang tradisjon som dessert på bryllupsfesten. Men man er ikke nødt til å ha en tradisjonell kake dersom man ikke ønsker det. Det finnes massevis av fantastiske alternativer å velge imellom. Men hvorfor velge – dere kan ha begge deler!

Tekst: Jeanette Henriksson

By på ulike desserter
Hvorfor ikke overraske gjestene med et herlig dessertbord fylt av lekre smakebiter og farger? De kan fylle dessertbordet med fantasifulle cupcakes. De små herlighetene kan i sannhet varieres både hva gjelder smak, farge og størrelse.   La fantasien og kreativiteten flyte når dere finner ut hva dere vil servere bryllupsgjestene.

Tema og smak
Bland gjerne inn ett tema om dere har det på bryllupet, eller en farge som går igjen. Overlat derimot selve bakingen til en proff. Men en dyktig konditor i ryggen kan dere føle dere trygge. Herlige smakskombinasjoner kan for eksempel være en med jordbær, lakris, tyttebær, sitron.... Eller hva med en klassisk sjokoladesmak og fargerik saffran til?

Små godbiter
I tillegg til lekre cupcakes kan dere by på små minipaier. Disse kan også varieres i det uendelige. Konditoren kan helt sikkert hjelpe dere å skape flere fantastiske godbiter å overraske gjestene med. Gjør godsakene ekstra fristende ved å pynte med bær eller frukt. Ulike typer av lekker marengsbakst, gjerne med et innslag av mandel, har blitt veldig populære innslag på desserbordene i det seneste. De kan også variere i størrelse, og plasseres sammen med bær eller søte mimimarengser som dere setter sammen som en fin dekorasjon . De fineste dessertbordene har alle godsakene plassert med omhu etter hverandre slik at de passer sammen i farger og til et eventuelt tema for bryllupet.

Løft fram lekkerbiskene
En vakker duk, ballonger og gjerne stettefat gjør dessertbordet til noe helt spesielt. Plassér bordet på en plass der det virkelig synes og kommer til sin rett. Gjem det ikke bort i et hjørne. Det her er et bord dere skal være stolte over og som gjestene deres garantert kommer til å sette pris på, store som små.

Å ha dessertbord i bryllupet er en økende trend og mange konditorer har nettopp desserter som sin spesialitet. Velg et tema dere vil ha på deres dessertbord som passer til bryllupe deres. By på små desserter, som små munnfuller. Velg også dessert som har lang holdbarhet.   Bordet kommer antageligvis til å stå dekket i flere timer.

Tips!
Et lekkert dessertbord behøver aldeles ikke utelukke en fantastisk bryllupskake. Nei, på deres store dag, kan dere ha begge deler!