Moderne bryllupskaker

Mote og internasjonal påvirking har tatt bryllupsverdenen med storm. Konditorier rundt omkring i hele landet produserer kaker som har gått fra å være et vakkert høydepunkt i bryllupet til å blir mer og mer detaljerte med blonder, volanger, skinnende farger, tekster og spiselige roser - der man knapt kan se om det er riktige snittblomster eller om det hele er laget av sukker.

Tekst: Lisa Muhrer    Foto: Cakes and more

Lekre detaljer
– Vi lager våre kaker med detaljer så virkelige at man knapt tror de kan spises, sier Lisa Theresia som er konditor hos Cakes and More. Men å spise hele kaken og alle dekorasjonene går helt fint.

Det gjelder å finne en konditor med følelse både for farge og form, og som er oppdatert på trender, nye produkt og metoder. Som med flere andre bransjer gjelder det å holde seg oppdatert med omverden for å følge utviklingen, men også for å skape nye trender.

Vintage er trendy
– Vi er helt oppslukt av vintagetrenden og jobber nå mye med store etasjekaker med mye blonder, volanger og roser i ulike størrelse og nyanser. Ofte med gulldetaljer for å skape en gammeldags look. Å dekke et helt kakelag i glinsende gull, eller ha små detaljer med gullfarge for å få et eksentrisk utrykk er helt inne i tiden, sier Lisa.

Bygge og smak
Mange ønsker seg en etasjekake der lagene står direkte på hverandre uten att kakestativet er synlig. Da kreves det en dyktig konditor som kan bygge stabile og holdbare lag som holder seg fine frem til den flotte å høye kaken skal nytes. Denne trenden har vi sett lenge i de amerikanske og britiske bryllupene der design har mye fokus. Men norske bakverk er kjent for å være saftige og veldig gode i forhold til tørrere bakverk hvor det er mindre fokus på selve innholdet i kaken.

Buffé i stedet
– Vi elsker å få legge vår lidenskap og kjærlighet i bakverk for å skape vakre og gode kaker, cupcakes og dessertbord for våre kunder, sier Lisa og viser til trenden hvor man i stedet for en stor bryllupskake byr gjestene på en flott buffé fylt av godsaker.

– Å bygge et dessertbord er tidkrevende. Det tar tid å finne riktig sammensetting for å fange bryllupets tema. Men man kan f. eks ha dessertbord i tema som viser brudeparet sine interesser, favorittfarge eller innredningsstil.

Skap det lekreste dessertbordet
– Bruk kakefat i ulike høyder, lysestaker, vakre kakebokser, bjørkestubber og kakepapir med blondedetaljer, gardiner og ferske blomster for å bygge et dessertbord med god balanse. I et bryllup der brudgommen jobbet som journalist brukte vi en skrivemaskin til kakefat. Å jobbe med detaljer og være delaktig i hele prosessen fra idè og fram til det siste kakestykket er spist opp, er det beste vi vet med jobben vår, avslutter Lisa.