Tekst: Kristin Hassellind | Foto: Cathrine Heieren Hansen

Hei Cathrine, fortell oss om jobben din!

Siden 2007 har jeg hatt gleden av å jobbe som frisør på Fem Små Stuer i Sarpsborg, en salong jeg også er medeier i. Jeg jobber i dag ca. 70% i salongen, hvor jeg har en fast kundekrets som jeg setter utrolig stor pris på.

Jobben min som frisør er ikke bare et yrke for meg – det er en stor lidenskap og en kilde til konstant inspirasjon. Jeg er takknemlig for muligheten til å uttrykke min kreativitet gjennom håret til mine kunder, og for de spesielle øyeblikkene jeg får være en del av i deres liv.

I tillegg til jobben min som frisør, holder jeg også kurs over hele Norge og noe i utlandet. Dette er noe jeg virkelig brenner for. Jeg elsker å kunne lære bort mine teknikker til andre frisører. Det å se at deltagerne mine får økt selvtillit og nye verktøy de kan bruke i sin egen praksis, gir meg utrolig mye glede og inspirasjon.

Som brudestylist har jeg også en spesiell lidenskap for å style bruder til sitt bryllup. Jeg styler brud både i salongen og på oppdrag dit bruden ønsker. Å få være en del av denne spesielle dagen er virkelig en ære for meg. Jeg er opptatt av å lytte til brudens ønsker og behov, og skape en frisyre som får henne til å føle seg vakker og trygg på sin store dag.

Hvor mange bruder hjelper du i gjennomsnitt per år?

Det er nok alt fra 15 til 30 bruder. Når jeg er i salongen kan jeg style 1 til 3 bruder på en dag, men på reise styles kun 1 brud med brudefølge. Jeg reiser ikke til flere bruder samme dag. Fra neste år vil jeg nok kun ta et reiseoppdrag per måned. Jeg holder mye kurs nå og synes det er veldig gøy, så jeg ønsker å dele tiden min med å gjøre begge deler.

Hva inspirerer deg som hårstylist?

Jeg får masse inspirasjon fra andre frisører fra hele verden. Jeg tar også jevnlig kurs, både på reise og på nett for å holde meg oppdatert på nye trender og teknikker.

Hvordan velge rett frisyre til bryllupet?

Å velge rett frisyre er ikke alltid så enkelt for en brud, da det finnes så utrolig mye inspirasjon der ute. Jeg opplever ofte at bruden kommer med flere forskjellige bilder til en prøvetime, både bilder av oppsatt hår og av hår ned.

Jeg er opptatt av at vi sammen skal komme frem til den perfekte frisyren som passer brudens hår. Det er ikke slik at alle kan få det de ser på bilder fra Instagram eller Pinterest. Vi må jobbe med både ansiktsform og det håret kunden har. Så derfor er en prøvetime så utrolig viktig å ha i forkant av bryllupet!

Under prøvetimen blir vi kjent med hverandre, jeg veileder og hjelper til bruden til å velge frisyre eller vi prøver ut frisyren bruden har sett for seg. Vi tester også ut hvordan håroppsettet blir med pynt, blomster, eller slør om de ønsker det.

Hos meg kan de velge prøvetime på en til to timer. På en time går vi gjennom en valgt frisyre, hvor jeg viser tilnærmet slik det skal bli, men ikke like flott og detaljert som på selve dagen. På to timer har bruden valget om å prøve ut to frisyrer eller å style håret akkurat slik det skal se ut på bryllupsdagen.

Hvilken frisyre anbefaler du for de bruder som ønsker en kreativ frisyre utenom det vanlige?

Det vil jeg si kommer veldig an på personen, det er stor forskjell på hva folk synes er kreativt. Noen kan kanskje synes det er litt utenom det vanlige med kun en flette eller masse krøller, om det ikke er noe de er vant med fra før. En kombinasjon av fletter og oppsatt hår kan gi en fantastisk kreativ effekt. Du kan flette en krans rundt hele hodet, en flettet knute eller et asymmetrisk fletteoppsett. Til en annen brud passer kanskje Mohawk oppsettet bedre – en litt edgy frisyre som kan være en kreativ løsning for de som ønsker å skille seg litt ut. Lag en voluminøs Mohawk med høyde og fylde på toppen av hodet og bakover, stram inn sidene for å få frem effekten. Det kan være en høy, stram hestehale enten med slett hår, krøller eller Hollywood krøller. Det er utrolig mye å velge i når det kommer til frisyrer!

Hvilke bryllupsfrisyrer er mest populære akkurat nå?

De mest populære frisyrene til brud nå vil jeg si er low buns (lav knute i nakken) og den litt romantiske varianten av knute som er med krøller, og half up (litt hår satt bort og mye som er ned, med myke krøller)

En lav knute er en elegant og tidløs frisyre som passer perfekt for bruder som ønsker en sofistikert og klassisk look. Den romantiske knuten passer perfekt for bruder som ønsker en myk naturlig look med mer bevegelse.

Et «half up”-oppsett er en flott frisyre som kombinerer både løst hår og en oppsatt del. Denne stilen er perfekt for bruder som trives godt med håret ned.

Hva koster prøvetime og oppsett på bryllupsdagen?

Dette varierer veldig, både ut ifra erfaring og hvor hårstylisten holder til.

I vår salong har vi brudepakker fra 5000 til 6500 kr som inkluderer prøvetime, makeup, brudeoppsett på dagen og lunsj. For et reiseoppdrag tar jeg 12.000 kr i dag. Dette inkluderer prøvetime, brudeoppsett, oppsett til to forlovere eller gjester + kjøring innen 5 km fra salongen. På bryllupsdagen er min tid 100 prosent dedikert til deg. Jeg haster ikke av sted til en ny brud. Her er det du som står i sentrum, og jeg er der så lenge du trenger det. Helt frem til vielsen.

Hva ser man av tilbehør eller hårpynt til brud?

Det er veldig populært med pynt i håret til bruden, både av nydelige pyntespenner, perler og friske blomster. Jeg har jo også startet et lite glitter trend så det blir spennende å se om noen bruder velger dette i år. Glitteret er selvfølgelig plantebasert og nedbrytbart.

Tilslutt, hvordan bør en brud forberede seg før bryllupet når det kommer til håret sitt?

Tenk på å planlegge for eventuell farge, klipp, produktbruk og pleie. Finn ut hvordan du ønsker håret, enten om det er med den fargen som du pleier eller om du ønsker noe nytt. Bestill en time hos din faste frisør opp mot en måned til noen uker før bryllupet. Jeg anbefaler å klippe håret cirka to måneder før om du ønsker oppsatt hår eller krøller. Tuppene blir mykere og lettere å jobbe med, enn om de er nyklipte og rette.

Før du kommer i salongen eller skal styles på location på bryllupsdagen, ønsker jeg at bruden vasker håret godt minst 2 eller 3 ganger dagen før. Bruk sjampo og litt balsam i tuppene. Føn gjerne håret tørt, slik at du unngår harde inndelinger fra verver eller skill. Alt av produkter tar jeg i håret selv. Dette for at jeg da har kontroll på hva som blir brukt og at ikke noe tynger ned håret.

Mer inspirasjon!

Hvordan få en fin bryllupsfrisyre?

Vi gir deg stylistens beste tips om hvordan du får en fin bryllupsfrisyre og hva som er viktig å tenke…

Brudestylisten svarer!

Vi har snakket med frisør og brudestylist Cathrine Heieren Hansen om hvordan du som brud velger rett frisyre, håroppsett og…

Stilige sko til bryllupet!

Bryllupsskoene er en viktig del av bryllupsantrekket, og det finns mange alternativ å velge mellom!

Velkommen til BOX brud

BOX brud er en brudesalong i hjertet av Trondheim. Her får du vite mer om butikken og utvalget der!

Smykkene i Bridgerton

Smykkene fra Bridgerton i tidlig 1800-tallsstil har tok verden med storm da serien kom ut, Og smykkene i Bridgerton fortsetter…

Svarte brudekjoler

Selv om tradisjonelle brudekjoler ofte er hvite, har det å velge en svart brudekjole gradvis økt i popularitet!

Hvordan finne rett brudekjole?

Vi snakket med Grethe i Brudehuset Tromsø om hva som er viktig ved valget av brudekjole.

Agape Norge – Etab.1985

En brudesalong for alle i hjertet av Sandnes.

Bridgerton brudekjoler

De romantiske bryllupene fra serien Bridgerton har inspirert til en virkelig brudekolleksjon.

Bryllupsmote for 2025

Hvordan ser fremtidens bryllupsmote ut? Vi har vært på European Bridal Week og sett de nye kolleksjonene til store og…

Chérie Brud

Vi hjelper deg med å finne den perfekte brudekjolen! I vår nye brudesalong midt i vakre Ålesund sentrum, gleder vi…

Hva har du i brudevesken?

Hvilke ting bør du ha i brudevesken din på bryllupsdagen? Her er våre tips:

Bryllupskolleksjon fra Atelier Rouge

Kolleksjonen inkluderer fem neglelakker i en lys og vakker fargepalett som går i myke pastelltoner.

Hvilken brud er du?

Til tross for at det eksisterer mange forskjellige trender innenfor bryllupsmote, vil brudens personlighet alltid lyse gjennom. Vi har listet…

Vil du ha brudeslør?

Et brudeslør er en vakker og unik detalj til din brudekjole. Et brudeslør kan være langt eller kort, med eller…

En alternativ vri på brudekjolen

Her er noen alternativ til brudekjolen for deg som vil ha noe annerledes.

Lilly Brudekjoler 2024

Sjekk ut LILLYs nye brudekolleksjoner for 2024: Stilige, moderne looks med couturepreg og subtile, sexy vibber.

Belle Amie – Nå er det din tur!

Å kjøpe brudekjole er en helt spesiell opplevelse. Opplev magien hos Belle Amie!

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Brudekjoler – hva koster de egentlig?

Hva er egentlig prisen på en brudekjole i Norge? Og hvorfor kan kostnaden variere så mye? La oss se på…

Vakre negler på bryllupsdagen

Fransk manikyr, ombre eller en herlig farge? Ikke glem neglene på bryllupsdagen!

Riktig hæl!

Det er mye å tenke på i valget av sko, ikke minst hvilken hæl type og høyden på hælen. Vi…

Magiske plus size brudekjoler!

Visse brudekjoler er spesielt designede for en fyldigere figur. Se noen av våre plus size favoritter her!

Frisyren alle vil ha

Er sommerfuglbobben høstens must have-hårtrend?

Trender fra catwalken

Bridal Week Harrogate gikk av stabelen i September - se trendene fra motevisningene her!

Hvilken utringning passer deg best?

Akkurat som formen på brudekjolen, kan utringningen du velger endre eller påvirke hvordan kroppen din ser ut. Hvilken passer deg?

Bryllupsmessen Grand Moments

Se bildene fra den flotte bryllupsmessen på Grand Hotel!

Slik får du en sunnere hverdag

I denne artikkelen byr vi på noen gode råd for alle som har lyst til å få en sunnere hverdag…

80-tallet er tilbake!

Her lister vi 8 trender som var store på 80-tallet men som også dukker opp i dagens brudemote.

Brudekjolen – den viktigste kjolen i livet

Usikker på om du skal handle ditt livs kanskje viktigste kjole på nett eller i butikk? Vi intervjuet ekspertene ved…

Er du en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Inspirasjon for boho-bruden!

Vågalt og annerledes men samtidig romantisk - la deg inspirere av denne vakre fotoserien med influenser av lavendel og bohemsk…

Hvilken Spice Girls brud er du?

La deg inspirere av fem looks basert på medlemmene i den ikoniske 90-tallspopgruppen Spice Girls.

Ikke kjøp brudekjolen på nettet!

Det vrimler av nettsteder som selger brudekjoler, men resultatet blir ofte ikke det du forventer.

En brudeopplevelse i Lillestrøm

Anna Johnson er en brudesalong i Lillestrøm som nylig flyttet inn i nye store lokaler i sentrum. Vi har vært…

Brudehuset Hamar i nye lokaler

Du finner Brudehuset Hamar litt utenfor Hamar sentrum, rett ved togstasjonen og med gratis parkering.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Blomstertrender for i år

Vi har pratet med florist Sara-Lisa Ludvigsson for å gi deg årets blomstertrender og hva som er viktig å tenke…

Brudekjolens historie

Vi har sett nærmere på brudekjolens historie gjennom over hundre år og funnet dagens tolkninger av tidenes trender!

Velkommen til Carense Brudekjoler

Carense Brudekjoler startet som en ren nettbutikk, men har nå åpnet salong i Drammen!

Trender: brudekjoler

Vi har kikket på massevis av trender og på kolleksjonene fra brudemerker fra hele verden. Her er trendene du kan…

Se trendene fra European Bridal Week!

Vi er ladet med nye trender, fantastisk mote og god feststemning fra årets store brudemotemesse!

Glitter og høye splitter i Enzoanis 2023-kolleksjon

2023-kolleksjonen fra Enzoani inneholder 3 iøynefallende kjoler med perler - en moderne bruds drøm.

Betagende brudeøyeblikk med ÉLYSÉE

Leter du etter den perfekte brudekjolen? Da trenger du ikke lete lenger! ÉLYSÉE 2023 er kolleksjonen for deg!

Inspirasjon til den alternative bruden

I dag finnes det mange alternativer til den tradisjonelle kjolen hvis du ønsker noe annerledes!

Din Bryllupsmesse: En messe som inspirerte

På selveste morsdag 12 februar, ble Din Bryllupsmesse arranger for 17de år på rad! Og det stopper ikke der!

Det lille under – under!

Det stilles høye krav til undertøyet på bryllupsdagen – det skal gi støtte, ikke synes under brudekjolen og være sexy!

Elskede brudeslør!

Det skjøre brudesløret kommer i ulike former og kan bæres på forskjellig vis. Les mer her for hva du må…

Derfor skal du kjøpe brudekjolen i en butikk

La oss fortelle deg mer om hvorfor du bør kjøpe brudekjolen i en fysisk butikk.

Brudebukett etter sesong

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på former og farger og hvorfor det er så viktig å velge bryllupsblomster etter…

Sko å si ja i

Skyhøye stiletthæler, bekvemme ballerinasko eller sandaler? Vi har listet opp fem ting som du bør tenke på når det gjelder…

Bli kjent med Global Bridal House

Et motehus med stor variasjon og fantastiske brudemerker. Global Bridal House inkluderer merkene Modeca, GBS Herve Paris, Libelle Bridal og…

Fremhev kurvene dine

Alle bruder fortjener å finne den perfekte brudekjolen – uansett om man er liten og smal eller er en kvinne…

Slik unngår du vonde føtter på bryllupsdagen

Vi gir deg de beste tipsene for å unnvike vonde føtter!

Brudefrisyre: Oppsatt hår

Usikker på hvilken brudefrisyre du skal ha? Her er noen tips om hvordan du kan sette opp håret!

Tidløse perler

Tidløse perler er både klassisk, elegant og vakkert. Å bære perlesmykker på bryllupsdagen er noe som aldri går av moten.

Slik velger du de perfekte brudeskoene på 1- 2- 3

Her får du vite hvordan du velger dine perfekte brudesko.

Buketten du elsker

Brudebuketten kommer i alle slags farger og former og her lister vi noen av de vanligste.

Bli en bohembrud!

Den bohemske bryllupstrenden er kommet for å bli. Slik skaffer du stilen!

Makeup på bryllupsdagen

Fremhev dine vakre trekk og personlige stil ved valg av makeup på bryllupsdagen. Vi gir deg stilsikre tips og råd.

De mest spektakulære brudekjolene

Stikk ut på bryllupsdagen med disse spektakulære brudekjolene!

Bryllupsmakeup – do´s and dont´s

Vi gir deg noen viktige do´s and dont´s for at resultatet skal bli så vakkert som mulig på bryllupet.

Grunnkurs i bryllupsfrisyrer

Hva er de siste trendene innen bryllupsfrisyrer? Og hva skal man huske på ved en konsultasjon eller hvis du vil…

Eksklusivt intervju med Alessandra Rinaudo

Sjefsdesigneren for Pronovias forteller om den nye kolleksjonen som ble vist på Barcelona Bridal Fashion Week.

Brudekjoler – aktuelle trender

Hvilke trender er verdt å holde et ekstra øye med akkurat nå? I denne artikkelen viser vi deg siste mote…

Hår og makeup på den store dagen

Brudestylist Cathrine Heieren Hansen tipser oss om aktuelle trender og hvordan du kan forberede deg slik at du får det…

Pronovias Fashion Show – 2022

Vi ble invitert til Pronovias spektakulære moteshow i Barcelona, ​​og takket selvfølgelig JA til årets begivenhet innen brudemote!

European Bridal Week – trendrapport!

European Bridal Week - Tre dager fulle av inntrykk, nye trender, fantastisk mote, og herlig feststemning på en nydelig messe.

Ukrainsk brudemerke syr militærvester

Vi har snakket med Uluyana Kyrychuk, daglig leder for det eksklusive brudemerket Milla Nova som produserer mer enn bare brudekjoler.

Barcelona Bridal Fashion Week

Vi dro til Barcelona for å se trendene for neste år!

Fjerne flekker på klær

Flekker på klærne som er vanskelige å få bort? Vi har listen over de vanligste flekkene og hvordan du blir…

Siste nytt fra catwalken

Se høydepunkter fra catwalken med trender som nå også begynner å dukke opp i brudebutikker her i landet.

Mer av alt på Klarlund Expo 2021

Vi var på Klarlund Expo for se verdens mest eksklusive klokkemerker, snakke gavetrender med ekspertene og se fantastiske smykker.

Justin Alexander Signature – ny kolleksjon!

Justin Alexander Signatures nye kolleksjon hyller heltinner og modige kvinner - se videoen her!

Abby Waits 2022

Det populære merket Abby Waits har nettopp sluppet ny kolleksjon!

Det viktige tilbehøret

En vakker brudekjole setter tonen for din bryllupsstil, men det er med det rette tilbehøret du skaper helheten. Her får…

Brudebuketten

Brudebuketten er en viktig del av din bryllupslook. Her får du tipsene du trenger til å få din skjønnhet til…

Boost deg selv før bryllupsdagen!

På bryllupsdagen ønsker en selvsagt å stråle maksimalt fra innerst til ytterst. Her er tipsene som gjør at du viser…

10 aktuelle bryllupstrender

Dagens brylluptrender er akkurat nå mer kreative en noensinne og i designernes nyeste kolleksjoner ser vi nå følgende trender ta…

Ikke bare brudebukett

Å bære en vakker brudebukett blir av de fleste sett på som både en selvfølge og en fin tradisjon. I…

Det lille under

Brudekjolen er det viktigste plagget på den store dagen, men også hva du har under den har betydning både for…

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Brudesalongen Larvik ekspanderer

Det er noe stort på gang i Larvik. Den etablerte brudesalongen gir nå full gass og åpner i nye lokaler,…

Brudekjoler i retrostil

70- og 90-tallsvibber dominerer ikke bare motebransjen, men også bryllupsverdenen. Friskt, kreativt og helt fantastisk!

Brudekjoler på Gran Canaria

Vakre, romantiske brudekjoler i kombinasjon med kraftig makeup og store smykker.

Vis deg frem på bryllupsdagen

Bær en kreasjon som får deg til å føle deg selvsikker og som den aller vakreste utgaven av deg selv.…

Glamorøse og romantiske brudekjoler

På bryllupsdagen din vil du lyse sterkere enn alle stjernene og være ditt aller vakreste jeg.

Pronovias donerer brudekjoler

Den verdensledende brudekjoleprodusenten Pronovias donerer brudekjoler til sykehusansatte, blivende bruder som arbeider i den første linjen i kampen mot COVID-19…

Curvy Brides – Brudekjoler i XL

Det er alle bruders store drøm å være så vakker hun bare kan være på sin store dag – uansett…

Brudekjoler fra Morilee

Brudekjoler fra MorileeBrudekjole med blonder eller med volanger? Prinsesseskjørt eller a-linje? Her får du noen av årets trender.

Justin Alexander lanserer nytt undermerke!

Det nye merket Adore er skapt for den freshe city-bruden som vet hva hun vil ha, en spontan kvinne full…

Ekstrem Bohem

Vi har funnet et merke for brudekjoler som tar den bohemske trenden til det ytterste.

Bruke klokke på bryllupsdagen

En klokke på bryllupsdagen er ikke bare stilig – klokken hjelper deg også å holde kontroll på tiden slik at…

Hollywoodglam fra Morilee

Sofistikerte og forførende hint til gammeldags Hollewood-glamour og filmstjerner fra før i tiden.

Brudeslør

Brudeslør - Når du skal velge brudeslør til bryllupsdagen, er det flere ting du må ta hensyn til.

Eksklusiv og intim bryllupsmesse på Nordstrand i Oslo

Lørdag 21.09.19 kl 1300 sto ti spente bruder med ledsagere utenfor Kreativ Caterings selskapslokale på Nordstrand i Oslo og ventet…

10 tips til bedre helse

Vil du komme i bedre form før bryllupet? Her er noen tips som kan hjelpe deg i gang!

Slik finner du drømmekjolen!

Det er en jungel av brudekjoler der ute. hvordan skal du vite hvilken som blir best for deg? Her er…

Trendrapport fra Cosmobella

I april lanserte Demetrios sin nye Cosmobella-kolleksjon og her får du en smakebit av noen av deres Statement-kjoler! I kolleksjonen…

Brudekjoler i Marrakesh

Brudekjoler som utstråler personlighet, stil og wow-faktor. Se de vakre bildene fra vår fotoserie i Marrakesh!

Herlige kjoler fra Nordic Bridal Show

Nordic Bridal Show er messen der de nordiske butikkene samles for å inspireres og innhandle de seneste trendene, og vi…

Om uhellet er ute…

Antrekkene er nystrøkne og rene, håret er satt opp i en delikat oppsats og sminken er fresh. Vi legger mye…

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…

Romantisk bryllupsfrisyre

Hvilken bryllupsfrisyre velger du? Hva er det siste nye innen bryllupsfrisyrer? Og hva skal man ha i mente ved en…

Bryllupstrender 2020

I helgen besøkte vi den enorme bryllupsmessen Interbride i Düsseldorf og spanet på bryllupstrendene for 2020!

Hva skjer i bryllupsbransjen?

Vi har snakket om trender med noen av de største brudekjolemerkene.

Sånn styler du deg for boheme-looken

Den sjarmerende boho-stilen er den heteste trenden i bryllupsmoten akkurat nå og stråler av ukomplisert eleganse. Stilen er ideell for…

Trendspotting i Barcelona

I helgen deltok vi på en av verdens største innkjøpsmesser for brudemote der vi fikk et innblikk i kommende trender.

Pronovias – Beyond the stars

Vi deltok på Pronovias fantastiske motevisning, et av høydepunktene i bryllupsbransjen, der det florerte av gallakledde kjendiser og spektakulær brudemote.

Kjoleskolen: Farger og material

Når du skal velge brudekjole skal du også ta stilling til hvilke farger og material du ønsker. Her forklarer vi…