Tekst: Kristin Hassellind  Foto: Adobestock

Drømmer du om en bryllupsreise til Sicilia? Her får du ikke bare hvite strender og skinnende krystallklar, turkist hav så langt øyet kan se, men også interessant arkitektur, kulinariske opplevelser, spennende natur, og skjulte perler som du kan nyte sammen med din kjære i fred og ro.

Sicilia er den største øya i Middelhavet, og for å komme dit flyr du enkelt til i Palermo. Hele øya kan besøkes i løpet av 3-5 dager, så det anbefales absolutt å leie en bil når dere ankommer Palermo. Om dere ønsker kun en kort romantisk ferie for to, anbefales et besøk i hovedstaden Palermo eller Taormina i øst.

Bryllupsreise Sicilia

Palermo

Palermo er for deg som elsker å prøve noe nytt. Her finner du flerkulturelle stiler, barokke kirker, sjarmerende gater, kulturskatter, og matopplevelser du trolig aldri har smakt før. Beliggende ved en bukt, omringet av fjell og en massiv klippeformasjon, ligger byen i et frodig landskap, som kalles kalles Conca d’Oro – det gylne skjellet. Sicilia har et dramatisk landskap med bratte stigninger, fjell, jordbruk, svingete veier, og vakre strender. Palermo er en gammel by med mye historie og variert arkitektur. Selv om byen også er kjent for sin mafiavirksomhet, er Palermo trygt for turister som kommer på besøk for å oppleve en historisk reise.

Sicilianerne er stolte av sitt lokale kjøkken, som har blitt påvirket av øyas politiske situasjon opp igjennom tidene. På Sicilia, finner du innslag av nord-afrikansk, muslimsk, gresk, romersk, spansk, og normannisk matkultur. Reiser du på bryllupsreise til øya, bør du prøve lokale retter som pasta alla norma, caponata, pasta con le sarde, eller andre ulike retter med sardiner som hovedingrediens. Cassatas er en populær og tradisjonell dessert, som består av fruktjuice eller likør, og lagvis med ricottaost og kandisert frukt. Kaken er ikledd marsipan, rosa og grønn glasur og dekorativ designs.

Sett dere ned ved det populære og historiske torget, Quattro Canti, for et yrende folkeliv med utsikt over Palazzo Costantino, et neoklassisk palass med elementer fra 1800-tallert, mens dere nyter utsøkt bakverk fra konditoriet Pasticceria Costa. For en nydelig middag, prøv restaurantene MEC Restaurant, La’Ottava Nota, eller Sobremesa Ristorantino, som alle er gode alternativer for en elegant og romantisk middag for to. Ikke glem en limoncello som aperitiff før måltidet!

Taormina

Høyt oppe i en fjellside, 250 meter over Naxosbukten, ligger den vakre og fredelige pittoreske byen, med Europas mest aktive vulkan liggende i bakgrunnen. Taormina regnes for å være den mest romantiske byen på hele øya, og er en av Middelhavets store perler som tiltrekker seg både lokale, kjendiser og kjente forfattere. Det som skiller Taormina fra Amalfikysten er at Taormina er varmere, mer avslappet, og er et mer rimelig alternativ enn på fastlandet. Uansett hvor dere bestemmer dere for å legge bryllupsreisen til, så har begge steder en rik atmosfære som byr på et herlig klima og enestående natur. Reiser dere til Taormina, bør dere besøke det antikke greske teateret. Teateret er det nest største på øya, og ble bygget av grekerne på 300-tallet f.Kr., før romerne rekonstruerte teateret for å utkjempe sine gladiatorkamper. Er dere det eventyrlystne paret, bør dere bestille en guidet tur opp vulkanen Etna. Liker dere best å slappe av på stranden, er det fullt mulig å se rødglødende lava fra den aktive vulkanen, som tenner stjernehimmelen om kvelden.

Omtrent en times kjøretur fra Taormina, ligger Europas høyeste aktive vulkan. Vulkanen som også er Italias høyeste fjell, kan man nå både med bil og til fots. Turen opp består av svart lavagrus, så hvite joggesko er ikke skotøyet du bør velge akkurat denne dagen. Det er også lurt å ta med en enkel vindtett jakke, for området rundt Etna kan by på både røyk, tåke, snø, regn og sol.

Det er flere vingårder rundt Etna som er verdt et besøk, så om dere ønsker å smake på lokal, siciliansk vin bør dere absolutt legge til en overnatting ekstra på en sjarmerende vingård. Det er en ganske surrealistisk opplevelse å sitte og spise middag, og drikke vin mens Etna puster i bakgrunnen. Restauranter som er verdt å prøve om dere befinner dere i Taormina, er Villa Antonio, St. George Restaurant, Ristorante Timeo, Gourmet 32, Ristorante Le Grand Bleu eller Ristorante Pizzeria Al Saraceno. Disse er kjent for nydelig utsikt, romantisk atmosfære og fantastisk god mat.

Ikke glem at om du reiser på bryllupsreise til Italia om høsten, vinteren eller våren, så er temperaturen betydeligere kaldere enn om sommeren. Det positive er at det er færre turister, mindre kø på kjente severdigheter og reduserte priser. Uansett når du gifter deg på året, så er Italia like magisk alle fire årstider. Ha en fantastisk bryllupsreise!

Les mer

Pakk smart og lett!

Slik pakker du kofferten til bryllupsreisen med bare håndbagasje

Karneval i Venezia

Gifter du deg om vinteren, men ønsker ikke en lang flytur over dammen, kan det være en god idé å…

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

Romantikk på Sicilia

Det kan bli ganske hett på en italiensk øy med vakker havutsikt og brennende sol fra alle kanter!

Vinsmaking i Toscana

Har du også alltid drømt om å dra på vinsmaking i selveste Toscana? Få tips her!

Romantikk for to i Roma

Her blomstrer virkelig romantikken mellom de smale, brobelagte gatene.

Bryllupsreise til Amalfikysten

Amalfikysten er en favorittdestinasjon for mange brudepar, her får du vite hvorfor!

Bryllupsreisen på Cruise

Bryllupsreise på cruiseskip er en flott måte å feire bryllupet på og i tillegg oppleve nye destinasjoner.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik velger dere destinasjon for bryllupsreisen– 11 tips på veien!

Her får dere 11 tips på veien for å finne den perfekte destinasjonen for bryllupsreisen!

Derfor elsker vi cruise!

Her er noen av grunnene til å elske cruise!

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Autentisk luksus på østafrikansk paradisøy

For dere som er ute etter et romantisk sted å tilbringe hvetebrødsdagene finnes det ikke mange steder som kan måle…

Romantikk, harmoni og avslapping

På majestetiske Salobre Hotel Resort & Serenity på Gran Canaria er utsikten betagende, arkitekturen magisk og servicen fenomenal.

Bryllupsreise på Maldivene

Her er din guide til bryllupsreise på Maldivene. Dette er stedet for dem som elsker den avslappede stemningen og de…

Velg rett bryllupsreise!

Par er forskjellige, og det viktigste er at man finner et reisemål som begge parter kunne tenke seg.

Nordisk SPA-guide

Vår journalist og fotograf tester SPA-anlegg og behandlinger ut fra at de skal fungere for bruden, vennene og brudeparet.

Populære reisemål for hvetebrødsdagene

Her tipser vi dere om noen av de mest populære destinasjonene for bryllupsreisen – kanskje de inspirerer!

LA STILLEHAVSDRØMMEN GÅ I OPPFYLLELSE

Litt sliten, sier du, etter lang tids planlegging og en storslått dag? Da passer ingenting bedre enn en deilig bryllupsreise.

Perfekt cruiseopplevelse

Bryllupsreisen skal være en drømmereise. Velger du cruise har du gode forutsetninger for en stressfri opplevelse!

Malaysia – ditt eget tropiske paradis

Er du i tvil om hvor bryllupsreisen skal gå? Nå trenger du ikke lete lenger. Perhentian Islands i det nordøstlige…

Seychellene

Det er mange fantastiske steder å besøke i verden og det kan være vanskelig å velge når man skal planlegge…

Skatten på Maui

Satser dere på å nyte hvetebrødsdagene på en tropisk og romantisk øy med svajende palmer, jungel og vakre strender? Da…

Reis på bryllupsreise til New York

Å dra på bryllupsreise innebærer ulike drømmer for ulike par. Noen drømmer om hvite strender, turkisblått hav og hvilepuls. Andre…

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Drømmen om Paradis

Når en av livets viktigste reiser skal planlegges bør ingenting overlates til tilfeldighetene. Ut  fra våre erfaringer har vi plukket…

Star Tour ute med Norges første Snapchat-Frieri

Anne (29) har nettopp sagt JA til kjæresten gjennom 9 år, i det som er Norges første Snapchat frieri. Mer…

Italiensk romantikk i verdensklasse

Beliggende oppå et skrånende fjell, med utsikt over Gardasjøen og omgitt av olivenlunder og brosteinsgater ligger denne italienske perlen.

Tui lanserer nytt voksenkonsept

Fire eller fem stjerner, flott beliggenhet, solsenger for to, 16års aldersgrenseog spa med helse- og skjønnhetsbehandlinger, det er noen av…

Roadtrip gjennom Europa

Det blir stadig mer populært å besøke flere land på en og samme tur. Dersom dere vil oppleve noe helt…

Bryllupsreisen for de eventyrlystne

Verset fra den mest populære låta til Løvenes Konge passer perfekt til nettopp dette reisemålet. Afrika. Tanzania. Verdensdelen og landet…

Velkommen til paradis!

Zanzibar er øya som mange drømmer om å tilbringe sin bryllupsreise på. Kritthvite strender, turkisblått hav og kryddersterk mat er…

Bryllupsreise til Panama

Milevis med fantastiske strender på både Karibia- og Stillehavskysten, Panamakanalen og sist men ikke minst hovedstaden Panama City.

Bryllup og shopping i New York

Tenker dere på å kombinere bryllupsreisen eller kanskje til og med bryllupet med shopping og sightseeing?Da er New York stedet…

Beste bryllupsdestinasjonene akkurat nå

Her har dere Travels beste reisetips på hvordan dere starter deres happily ever after. I videoen forteller Alle Sangiolo om…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Pakk smart og lett!

Slik pakker du kofferten til bryllupsreisen med bare håndbagasje

Les mer

Karneval i Venezia

Gifter du deg om vinteren, men ønsker ikke en lang flytur over dammen, kan det være en god idé å…

Les mer

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

Les mer

Romantikk på Sicilia

Det kan bli ganske hett på en italiensk øy med vakker havutsikt og brennende sol fra alle kanter!

Les mer

Vinsmaking i Toscana

Har du også alltid drømt om å dra på vinsmaking i selveste Toscana? Få tips her!

Les mer

Romantikk for to i Roma

Her blomstrer virkelig romantikken mellom de smale, brobelagte gatene.

Les mer

Bryllupsreise til Amalfikysten

Amalfikysten er en favorittdestinasjon for mange brudepar, her får du vite hvorfor!

Les mer

Bryllupsreisen på Cruise

Bryllupsreise på cruiseskip er en flott måte å feire bryllupet på og i tillegg oppleve nye destinasjoner.

Les mer

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Les mer

Slik velger dere destinasjon for bryllupsreisen– 11 tips på veien!

Her får dere 11 tips på veien for å finne den perfekte destinasjonen for bryllupsreisen!

Les mer
Vil du være synlig med selskapet ditt?