Reis på bryllupsreise til New York

Å dra på bryllupsreise innebærer ulike drømmer for ulike par. Noen drømmer om hvite strender, turkisblått hav og hvilepuls. Andre vil ha eventyr og villmarksliv og atter andre ønsker seg hektisk storbyliv. Vi har tatt pulsen på New York. Her forteller vi hvorfor denne metropolen er umåtelig populær og elsket verden over..

Tekst of Foto: Anna Storm

Det er vanskelig å oppgi en eksakt grunn til hvorfor man elsker New York så høyt. Kanskje er det tilgjengeligheten til alt når som helst på døgnet. Kanskje er det alle høyhusene og de klakkende hælene mot fortauene allerede klokka sju om morgenen. Kanskje er det det at alle er så hyggelige, utadvendte og varme. Kanskje er det de små kvartalene som på bare én gatestubb huser hele 20 restauranter. Kanskje er det språket og dialekten som gjør at man føler man befinner seg midt i en film. Kanskje er det alle Roof Top Bars med eventyrlig utsikt. Kanskje er det en ristet bagel og kaffe som start på dagen. Kanskje er det måten alle artikulerer og gestikulerer på som får selv den minste sak i verden å virke storslagen og viktig. Kanskje er det fordi du kan spise superfriskt og økologisk mat nesten hvor som helst på dagen eller å fråtse i unyttigheter. Kanskje er det drømmene som nesten er til å ta og føle på i luften vi puster inn.

Uansett hva som er grunnen så opplever de fleste som besøker New York en grenseløs kjærlighet til byen. En varm, trygg, pulserende og forventningsfull kjærlighet. Som om alt er mulig og det ikke finnes nok ord eller tilstrekkelig gode adjektiv som kan stoppe deg. Som Jay Z og Alicia Keys synger i låten Empire state of mind ”There's nothin' you can't do, now you're in New York”. De som har vært i New York sier at de blir forelsket, men jeg kunne aldri forestille meg at jeg skulle føle det sterkt.

In New York,

Concrete jungle where dreams are made of

There's nothin' you can't do

Now you're in New York

These streets will make you feel brand new

Big lights will inspire you

Let's hear it for New York 

/ Jay Z & Alicia Keys, Empire state of mind

Det som er så fantastisk med byen er at den har alt, uansett hva dere foretrekker finner dere alltid en måte å tilbringe dagen på. Dere velger hvordan dagen skal se ut, hvilke følelser dere ønsker dere og så finner dere bydel og aktiviteter ut fra dette. De ulike bydelene på Manhattan skiller seg markant ut i utseende, tilbud, stil og stemning. I Uptown avløser skyskraperne hverandre og på 5th Avenue tilbys shopping i verdensklasse med alle de kjente varemerkene. I Downtown ved Meatpacking Disctict og West Village finner du de hotteste restaurantene og de små designboutiquene. Også områdene utenfor Manhattan, som Brooklyn, Williamsburg og Queens, er verdt et besøk og kan tilby interessante og spennende opplevelser. I løpet av mitt besøk i den pulserende storbyen tok jeg tempen på litt av hva byen har å tilby. Jeg noterte meg noen steder og aktiviteter. Men det heter visst at Alle gjør sitt eget New York. Kanskje kan tipsene under være til nytte når dere lager deres egen drømmereise.

MAT & DRIKKE:
Det absolutt beste med New York er at det finnes noe for enhver smak. Uavhengig om du vil spise bagels og drikke islatte eller grønnkålsalat og kokosvann. Du kan få tak i alt og her kommer noen tips på steder som jeg festet meg ved.

Beauty & Essex (146 Essex St)
Bestill bord før dere reiser, mange restauranter er tilknyttet Open Table og det er veldig enkelt å bestille. Restauranten er en bortgjemt perle der entreen er en skjult dør bak kassa i en vintagebutikk. Vel inne venter krystallkroner, servitriser i høye hæler og det hele har litt sånn Great Gatsby-vibber. Menyen består først og fremst av tapas og alt er en smaksopplevelse uten like.

The Roof (Viceroy New York, rooftop, 124 W 57th St)
Takbar (entréen er en dør ved siden av Vicery Hotel) med fantastisk utsikt. På den ene siden tårner skyskraperne, på den andre ligger Central Park som i disen nesten ser ut som den er tegnet. Kom hit tidlig om du vil ha mulighet for å komme inn og drikke supergode drinker sammen med trendy New Yorkere.

Jack’s Wife Freda
Frokost/lunsj/middagssted som finnes på to forskjellige steder. Gå dit ganske tidlig på morgenen og unnslipp køene. Nyt en Orange Blossom og Eggs Benny – fenomenal mat i et herlig miljø. Et hett frokost-tips!

Press Lounge at Ink48 Hotel (653 11th Ave)
Fantastisk takbar der du har utsikt over både skyskrapere og Hudson River. Stedet har kleskode så pakk ned lang kjole og dress og gjør dere klare for å bli forført av den fantastiske utsikten. Dette er uten tvil den vakreste baren jeg noensinne har besøkt.

PLASSER / GÅ IKKE GLIPP AV
Hvor man enn går i New York så oppdager man hele tiden nye gullkorn og steder som er såvel innbydende som heftige og sjarmerende. Her kommer noen steder og aktiviteter som jeg anbefaler dere å besøke eller gjøre.

Chelsea Market
Fantastisk marked i Chelsea. Her finnes alt fra mat til klær og forskjellig småplukk. I løpet av mitt besøk pågikk også et lite marked for Upcoming Designers – et marked der du kan kjøpe unike og nye ting.

Smorbrødberg
Matmarkedet som avholdes i weekendene i Brooklyn/Williamsburg. For dere som elsker mat og nye gastronomiske opplevelser er dette himmelriket! Dra hit og spis og drikk og nyt livet med Manhattans skyline som bakgrunn.

Top of the Rock
Et besøk oppe i Rockefeller Center er noe helt for seg selv. Kom hit på morgenen så slipper dere køene. Nyt etterpå en utsikt som forsiktig sagt oser Empire state of mind.

Central Park
Ord er overflødige. Central Park er et must for spaserturer eller en løpetur på morgenen. Å springe sammen med massevis av andre New Yorkere med sola skinnende i ryggen og med en skyline uten like bak tretoppene er den perfekte start på dagen.

Flatiron Building
Uten tvil en av de kuleste bygningene jeg har sett. Kom hit og ta et obligatorisk foto og en rusletur rundt i Eataly (italiensk matmarked) som ligger midt imot den spektakulære bygningen.

TRANSPORT/KJEKT Å VITE:

Litt matnyttig informasjon .

Taxi
Taxi er virkelig et smidig transportmiddel. Mange (nesten alle) gater i New York er enveiskjørte så velg en drosje som reiser i den retningen du skal dra, se etter om takskiltet er tent og slang opp høyreneven i ekte Sex and the City-ånd og reis gjennom byen. Unngå imidlertid den verste rushtrafikken – da er det bedre å ta T-banen.

Duanereade
En alt-for-alle-forretning som selger alt fra leppestift og adapter til is og som er oppe 24/7 og som i prinsippet finnes overalt. Mildt sagt meget praktisk.

Driks
Overalt skal det gis driks, uansett om du tar manikyr, kjører taxi eller spiser på fin restaurant. Driksen er som regel 20 %, noe som er lurt å ha i mente når man setter opp reisebudsjettet.

Mer artikler

Pakketips bryllupsreise

Pakk smart og lett!

Slik pakker du kofferten til bryllupsreisen med bare håndbagasje

Karneval i Venezia

Karneval i Venezia

Gifter du deg om vinteren, men ønsker ikke en lang flytur over dammen, kan det være en god idé å…

Quiz

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

Bryllupsreise Sicilia

Romantikk på Sicilia

Det kan bli ganske hett på en italiensk øy med vakker havutsikt og brennende sol fra alle kanter!

Vinsmaking i Toscana

Vinsmaking i Toscana

Har du også alltid drømt om å dra på vinsmaking i selveste Toscana? Få tips her!

Romantikk Roma

Romantikk for to i Roma

Her blomstrer virkelig romantikken mellom de smale, brobelagte gatene.

Bryllupsreise til Amalfikysten

Bryllupsreise til Amalfikysten

Amalfikysten er en favorittdestinasjon for mange brudepar, her får du vite hvorfor!

Cruisespesialisten - Class Canyon Ranch SpaClub

Bryllupsreisen på Cruise

Bryllupsreise på cruiseskip er en flott måte å feire bryllupet på og i tillegg oppleve nye destinasjoner.

tips_bryllupsreise

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

destinasjon_bryllupsreise

Slik velger dere destinasjon for bryllupsreisen– 11 tips på veien!

Her får dere 11 tips på veien for å finne den perfekte destinasjonen for bryllupsreisen!

Derfor elsker vi cruise!

Her er noen av grunnene til å elske cruise!

Lars Wallin med Bryllupsmagasinets redaktør Mari Kråkenes Loewen

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Lars Wallin - Radisson Blu Scandinavia

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Pemba Island

Autentisk luksus på østafrikansk paradisøy

For dere som er ute etter et romantisk sted å tilbringe hvetebrødsdagene finnes det ikke mange steder som kan måle…

Salobre Hotel Resort & Serenity på Gran Canaria

Romantikk, harmoni og avslapping

På majestetiske Salobre Hotel Resort & Serenity på Gran Canaria er utsikten betagende, arkitekturen magisk og servicen fenomenal.

Bryllupsreise på Maldivene

Her er din guide til bryllupsreise på Maldivene. Dette er stedet for dem som elsker den avslappede stemningen og de…

Top 10 steder for forlovelse og bryllup på Instagram

Se hvilke steder for forlovelse og bryllup som er mest populære på Instagram!

Velg bryllupsreise

Velg rett bryllupsreise!

Par er forskjellige, og det viktigste er at man finner et reisemål som begge parter kunne tenke seg.

The Lodge SPA

Nordisk SPA-guide

Vår journalist og fotograf tester SPA-anlegg og behandlinger ut fra at de skal fungere for bruden, vennene og brudeparet.

bryllupsreiser

Populære reisemål for hvetebrødsdagene

Her tipser vi dere om noen av de mest populære destinasjonene for bryllupsreisen – kanskje de inspirerer!

STILLEHAVSDRØMMEN

LA STILLEHAVSDRØMMEN GÅ I OPPFYLLELSE

Litt sliten, sier du, etter lang tids planlegging og en storslått dag? Da passer ingenting bedre enn en deilig bryllupsreise.

cruise

Perfekt cruiseopplevelse

Bryllupsreisen skal være en drømmereise. Velger du cruise har du gode forutsetninger for en stressfri opplevelse!

Malaysia – ditt eget tropiske paradis

Er du i tvil om hvor bryllupsreisen skal gå? Nå trenger du ikke lete lenger. Perhentian Islands i det nordøstlige…

Seychellene

Det er mange fantastiske steder å besøke i verden og det kan være vanskelig å velge når man skal planlegge…

Skatten på Maui

Satser dere på å nyte hvetebrødsdagene på en tropisk og romantisk øy med svajende palmer, jungel og vakre strender? Da…

Bryllup i New York - Linda og Kim

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Drømmen om Paradis

Når en av livets viktigste reiser skal planlegges bør ingenting overlates til tilfeldighetene. Ut  fra våre erfaringer har vi plukket…

Star Tour ute med Norges første Snapchat-Frieri

Anne (29) har nettopp sagt JA til kjæresten gjennom 9 år, i det som er Norges første Snapchat frieri. Mer…

Italiensk romantikk i verdensklasse

Beliggende oppå et skrånende fjell, med utsikt over Gardasjøen og omgitt av olivenlunder og brosteinsgater ligger denne italienske perlen.

Tui lanserer nytt voksenkonsept

Fire eller fem stjerner, flott beliggenhet, solsenger for to, 16års aldersgrenseog spa med helse- og skjønnhetsbehandlinger, det er noen av…

Roadtrip gjennom Europa

Det blir stadig mer populært å besøke flere land på en og samme tur. Dersom dere vil oppleve noe helt…

Bryllupsreisen for de eventyrlystne

Verset fra den mest populære låta til Løvenes Konge passer perfekt til nettopp dette reisemålet. Afrika. Tanzania. Verdensdelen og landet…

Velkommen til paradis!

Zanzibar er øya som mange drømmer om å tilbringe sin bryllupsreise på. Kritthvite strender, turkisblått hav og kryddersterk mat er…

Bryllupsreise til Panama

Milevis med fantastiske strender på både Karibia- og Stillehavskysten, Panamakanalen og sist men ikke minst hovedstaden Panama City.

Bryllup og shopping i New York

Tenker dere på å kombinere bryllupsreisen eller kanskje til og med bryllupet med shopping og sightseeing?Da er New York stedet…

Beste bryllupsdestinasjonene akkurat nå

Her har dere Travels beste reisetips på hvordan dere starter deres happily ever after. I videoen forteller Alle Sangiolo om…