Tilfeldig møte

Bryllup Matt & Celia

Matt er fra Melbourne, Australia og jeg er fra Ålgård, Norge. Vi møttes tilfeldig på en lokal bar i Zimbabwe da han reiste jorden rundt og jeg jobbet frivillig. Etter det har vi satset på hverandre og funnet ut at kjærligheten var verdt å gå for.

Tekst: Celia & Matt  Foto: Ottosson Photo

Vi var på familieferie i Kroatia for å feire besteforeldrene mine sin 60 års bryllupsdag og morfar sin 80-årsdag. Siste kveld på turen klarte Matt å få meg for seg selv på en sjarmerende takterrasse og gikk ned på et kne. Jeg satte drikken i halsen og han klarte heller ikke snakke. Det hele ble nesten komisk, men samtidig veldig følelseladet.

I forkant av dette hadde Matt spurt min far om lov, da dette er en tradisjon i Australia. Det viste seg at dette var vesentlig skumlere enn å fri, nervene tok fullstendig overhånd og han endte opp med å spy før han fikk til å formulere spørsmålet på norsk. Min far ble imidlertid rørt og det det hele endte bra.

Forberedelsene

Å planlegge et bryllup i Sri Lanka gikk fint takket være bryllupsplanleggeren vår, WedInSriLanka. Vi måtte basere oss på at man ikke kunne detaljplanlegge et bryllup i Sri Lanka og hadde en veldig avslappet holdning til det hele. Vi holdt fast i at så lenge maten, drikken og musikken var der så skulle vi få en fin dag. Det ble heller en positiv overraskelse at det meste gikk så smertefritt. Kulturen i Sri Lanka er fantastisk og de lokale strakk seg langt for å gjøre dagen vår nydelig.

Vi tok mange fornuftige økonomiske valg ved å spesifikt sette opp hva som var viktigst for oss og minst viktig – og endte blant annet med å droppe bryllupskake både for å spare penger og frigi tid på kvelden. Viktigst for oss var å booke et fint hotell for vielsen og festen og tilrettelegge for at det skulle bli gøy for gjestene.

Seremonien

Seremonien var i hotellhagen med utsikt over havet. Vi var redde for at folk skulle bli for varme eller slite med språket, så den ble relativt kort. Vi ga hverandre løfter som vi hadde brukt mye tid på å formulere sammen. Selve prosessen i formuleringen av disse ble en fin opplevelse, da vi begge fikk diskutert veldig godt rundt hva vi la i et ekteskap og hva vi synes var viktige verdier for oss. Han sa sine ord på engelsk og jeg sa mine ord på norsk, det føles liksom mer ekte på morsmålet. Min far førte meg opp mens familien sang en tradisjonell norsk brudemarsj. Jeg gikk barbent for å kjenne gresset under føttene, jeg ville føle meg avslappet og komfortabel. Med dette ble også vielsen mindre høytidelig, og vi klarte å oppnå en avslappet atmosfære fra første stund. Jeg merket at flere og flere av gjestene kastet skoene når de innså at bruden selv ikke gikk med det.

Fotografen

Vi hadde mer lyst å prioritere penger på opplevelsen enn det materielle, og vurderte derfor å droppe bryllupsfotograf, selv om mange rådet oss til å ikke gjøre det. Skjebnen slo til og vi vant en utrolig flink fotograf, Benny Ottosson, gjennom bloggen til Caroline Berg Eriksen. Benny og konen var en glede å ha rundt oss i bryllupet, hvor de gled inn i mengden av gjester samtidig som de jobbet. Vi ble utrolig fornøyde med bildene og vi føler de fikk frem noe av særpreget i bryllupet. De tok fine parbilder av oss, men fanget også artige øyeblikk gjennom hele dagen og kvelden. Nå i etterkant er vi blant de som anbefaler alle å prioritere en fotograf de liker, minnene er dyrebare.

Bryllup Matt & Celia
Bryllup Matt & Celia

Selskapet

Vi hadde nesten 100 tilreisende gjester fra Norge og Australia. I forkant av bryllupet hadde gjestene fått hilse på hverandre ved flere anledninger, blant annet gjennom utdrikningslag og «meet and greet». Dette ga rom for gjestene til å bli kjent før bryllupsfesten, og det ble ekstra fint for oss å se hvordan venner og familie minglet på tvers av landegrenser. Vi hadde lagt til rette for minst mulig formelle rammer. I Australia er nok festekulturen litt sterkere enn i Norge, og jeg tror noen av nordmennene ble forferdet da de hørte at det kun var noen få som fikk holde taler og at talene fikk en makstid på 5-10 min. Men med språkbarrieren til stede ville vi ikke risikere at noen ble sittende og se lenge ut i luften i avvente på at talene skulle bli ferdige. Vi ville ha lett stemning, god musikk og fart på dansegulvet – og akkurat dette fikk vi.

Vi hadde sett romantiske bilder av å sende opp lanterner og tenkte at det skulle bli en fin opplevelse mot slutten av kvelden. Vi måtte imidlertid stanse det hele etter at den første havnet i en palme og den andre nesten traff min ferske svigermor. Vi slapp unna uten personskader og det hele ble mer komisk enn noe annet. Festen fortsatte på dansegulvet hvor vi ble løftet opp og alle danset barbeint.

Når kvelden gikk mot slutten endte vi opp i bassenget med gjestene; noen med klær på, noen i undertøy og noen i badetøy. Det var mye latter og glede, og det ble en fantastisk avslutning på kvelden.

Bryllupsreisen

Når bryllupet var over var vi utslitt etter en hel uke omgitt av nære venner og familie fullt med festligheter. Opprinnelig ville vi reise rundt på Sri Lanka, men vi ble rådet til å være alene og nyte den nygifte boblen som oppstår like etter. Vi tok en kort flytur over til Maldivene og hadde 5 dager på øyen Hurawahli. Det var helt surrealistisk å gå inn i en så idyllisk boble, bare oss to rett etter en så stor feiring. Vi bodde på en bungalow ute på vannet og brukte dagene til å mimre over alle øyeblikkene vi akkurat hadde lagt bak oss. Det ble en fantastisk avslutning på eventyret.

FAKTA:

Hvem fridde? - Matt

Hvor giftet dere dere? - Talpe, Sri Lanka

Hvor holdt dere selskapet? – The Frangipani Tree, Talpe

Brudens klær var fra? - Agape Norge

Brudgommens klær var fra? - Antrekket ble handlet inn stykkevis fra flere butikker, bukse fra Zara, bukseseler fra Dressmann og resten av antrekket fra diverse butikker på Norwegian Outlet, Stavanger.

Ringene (utseende)? - Enkle ringer i rosegull fra Gullsmed Christophersen, hans lett hamret og min blank.

Maten? - Buffet med diverse retter fra Sri Lanka

Fotografen? - Ottosson Photo

LES MER:

Brudekjoler i retrostil

Brudekjoler i retrostil

70- og 90-tallsvibber dominerer ikke bare motebransjen, men også bryllupsverdenen. Friskt, kreativt og helt fantastisk!