Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Bryllup Mari & Mats Ulrik - Foto: BT Stokke

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle gjøres på tradisjonelt vis. Så jeg mannet seg opp, ringte til min svigerfar og spurte om å få møte han under fire øyne. Vi møttes, skravlet om løst og fast før spørsmålet fra meg kom: ‘Jeg lurte på om jeg kunne få lov til å gifte meg med dattera di?’ Og ‘ja’ fra svigerfar kom så fort at jeg ble litt satt ut.

Tekst: Mats Ulrik Slaatsveen | Foto: BT Stokkewww.btstokke.no@fotografbtstokke

Frieriet:

Søndagen etter gikk jeg ned på kne på badet der drømmedama sto i joggebukse, håret i en «dott» og pusset tenner. Det kunne ikke føles mer naturlig å gjøre det hjemme da hun følte seg minst attraktiv.

 

Planleggingen:

Planleggingen startet med det samme, vi var i flere lokaler, men fikk ett tips om ett gammelt hotell i Brumunddal. Vi avtalte møte med Høsbjør Hotell Norge og ble helt forelsket i denne vakre perlen oppe i Brumunddals åsen. Det var som å komme inn i ett slott fra en annen tid, med flotte dekorasjoner, utskjæringer i gull og glitter. En fantastisk plass for selskap og overnattings muligheter for mange, siden vi hadde familie og venner langvegs fra. Bryllupsdagen ble 12 september, 2020.

Mari er opprinnelig fra Toten og vi har bosatt oss her i Moelv (Ringsaker) hvor Mats Ulrik er ifra. Siden vi hadde bestemt oss for lokalet på Brumunddal valgte vi Ringsaker kirke i Moelv. En vakker gammel katedral, som ikke langt fra Mjøsa.

Tidlig i planleggingen bestemte vi oss for å handle alt vi kunne lokalt, for å støtte vår flotte hjemby.

 

Ringer:

Vi kjøpte ringer hos Gullsmed Lene Jægersborg midt i Moelv sentrum. Vi valgte en tradisjonell ring i gult gull til Mats Ulrik og en enkel allianse ring i gult gull med diamant til Mari (med tanke på å kunne  sette inn flere med jubileum eller barn).

 

Bryllup Mari & Mats Ulrik - Foto: BT Stokke

Seremonien:

Vi valgte en moderne med tradisjonell kirkelig seremoni.

Inngangsmelodien: kjennings melodien fra filmen Avengers, ble spilt av Ringsakers råeste organist, Roger Andreassen. Disse mektige toner fra Ringsaker kirkes orgel fylte rommet da bruden og hennes far kom inn. Vi valgte enkle salmer og tekster som omhandlet kjærlighet og ikke så mye religiøst.

Vi hadde en salme som betydde mye for begge familiene, som gjorde at vi følte at avdøde besteforeldre var til stede, Deilig er jorden.

Utgangsmelodien valgte vi fordi dette var starten på ett nytt kapittel i livet for oss, Livets sirkel fra Disney filmen løvenes konge.

 

Bryllupslokale:

Det var flere grunner til at vi valgte å ha bryllupsfesten på Høsbjør. Det er en fantastisk flott plass, som kan levere nydelig egenprodusert mat, dem har egne dyktige servitører og personell. Dette valgte vi bevisst så bruden faktisk kunne ta en pust i bakken å slippe kontrollen den store dagen.

 

Meny:

Forrett: Hvitvin, honningmelon, spekeskinke

Hovedrett: Rødvin, kalve indrefilet, ovnsbakte poteter, rotgrønnsaker og rødvinssaus.

Dessert: Sjokoladefondant med bær og hjemmelaget is.

 

Bryllupskake:

3 etasjes bryllupskake ble laget og levert av Baker Kristiansen i Moelv. Vi valgte en særegen kake, med sjokoladebunn, sjokolademousse, vaniljekrem, bær og vaniljebunn i alle 3 etasjene, dekket av sukkerfondant og ekte roser.  Kake bordet ellers ble levert av familie og vennet etter våre ønsker.

Bryllup Mari & Mats Ulrik - Foto: BT Stokke

COVID-19:

På grunn av stor smittespredning på Hamar valgte Ringsaker kommune og stenge ned og sette strenge restriksjoner for arrangementer over 50 personer. Dette da kun 14 dager før planlagt bryllupsdag. Dette var et realt slag i trynet for oss og vi mistet troen på å kunne gjennomføre bryllupet. Vi valgte å trosse den troen og ha is i magen for å se om dette endret seg, og 1 uke før bryllupet kom gladmeldingen om at restriksjonene opphørte til 200 gjester og vi kunne avholde bryllupet som planlagt. Det vil da si at vi hadde plutselig 5 dager på å få ordnet finishen til bryllupet.

 

Gjester:

Vi valgte og be familie helt ut til søskenbarn over 18 år, og utover det, gode venner. 18 års grense ble satt på grunn av alkohol og en god fest. Med dette til grunn havnet vi på en gjesteliste med 85 personer. På grunn av Covid-19 så ble det frafall på 10 gjester så vi havnet på 75 den store dagen.

 

Pynt og dekorasjoner:

Bruden hadde ett stor ønske om runde bord i spisesalen og dette kunne Høsbjør ordne. Vi pyntet bordene med eucalyptus og ruscus blader, hvite fjær og bordnummer med gulldetaljer.

Dette handlet vi hos BNT Martinsen blomster As i Moelv samt at dem satte sammen brudebukett, blomster armbånd til forlover og mødre samt blomster «pins» til brudgom, forlover og fedre.

 

Fotograf:

Mari hadde bestemt at vi skulle ha den beste fotografen Norge hadde å by på, dette var ingen andre enn Fotograf BT Stokke As fra Gran. Etter et tidligere samarbeid med Stokke visste vi at dette kom til å bli bra uansett vær! Stokke visste at bil sto høyt hos oss og at dette måtte ta del i den store dagen vår. Vi begge jobber på ett sort industri område hos Moelven Byggmodul As, så med en smule kreativitet, stort industriområde, røyk og en tøff Audi S8 ble det virkelig noen tøffe bilder.

Morgengave:

Siden vi er over gjennomsnittet opptatt av biler, valgte vi å kjøpe en ny bil til bryllupet som gave til oss selv. En Audi S8 med V10 og sjeldne Vossen felger til (kun 400 eksemplarer er laget av disse felgene). Siden vi var midt i en covid-19 periode, kunne vi ikke ta bryllupsreisen til utlandet, så vi valgte og ta vår nye skyss med nesten 500 hestekrefter ned til Larvik og Farris Bad for en forfriskende og avslappende dager. På tur hjemover svingte vi innom Oslo og The Thief for noen ekstra romantiske døgn der.

 

Brudekjolen:

Mari: – Ett kapittel uten like etter å ha sett alle «yes to the dress» episodene og «raidet» nettet uten å finne noe i nærheten av hva jeg likte.Men ferden endte opp på Sans for bryllup Lillehammer. En flott butikk med kjoler i alle typer og fasonger, og ikke minst fantastisk service!  Etter andre prøving var kjolen valgt, men jeg var ikke helt i mål allikevel. Jeg tok med meg kjolen til byens beste skredder, Rosa tråd design og søm i Lillehammer bare ett steinkast unna brudesalongen. Umiddelbart skjønte skredde hva jeg var ute etter av endringer og tilpasninger. Vi tok ut mange lag med tyll stoff, satte inn glitter og «slanket» ned prisessekjolen. Stramme linjer med perler ble erstattet med romantiske blonder og etter noen besøk var kjolen perfekt! Jeg var så fornøyd med servicen på Lillehammer at sko, hårpynt og slør ble kjøp i samme butikk (Sans for bryllup)

 

Brudgommens antrekk:

Mats Ulrik: Her ble jeg tipset av en god kamerat om en utenlandsskredder som holder til i Oslo, Ronsan AS. Jeg valgte å kontakte han da jeg ikke fant helt det jeg var ute etter av de lokale butikkene. Jeg og en kamerat tok turen til Oslo og fikk velge bland stoffer og farger jeg ønsket selv. Han kom med flotte forslag og vi ble enige om en elegant og tøff smoking med litt særpreg, skreddersydd fra topp til tå. Han leverte også svarte lakksko med mønster, skorte og alt tilbehør til denne.

 

Beste på bryllupsdagen:

Det aller beste med selve dagen var at vi fikk gjennomført dagen som vi ønsket til tross å stå midt oppi en pandemi med strenge restriksjoner.

Det skjedde mye flott og fantastisk denne dagen, men en ting utpekte seg ekstra. Da vi kom ut av kirken ble vi møtt av kollegaene til Mari fra Moelven Byggmodul, iført arbeidsantrekk, flagg og fløyter. Dette var ett rørende og fantastisk morsomt øyeblikk! De hadde også satt frem trucker med norske flagg da vi kjørte inn hovedporten på industriområdet. Det betydde mye at så fine kollegaer virkelig stilte opp på en sånn dag som dette!

Bryllup Mari & Mats Ulrik - Foto: BT Stokke

Les mer

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Del din unike bryllupshistorie med oss!

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Tok bølgen for bryllupsfesten

Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita…

Vårt bryllup: Karoline & Petter

Då vi kom ut på kyrkjetrappa fanga ho oss i linsa - oss to for første gong som mann og…

Vårt bryllup: Lene og Magnus

Slottet var perfekt for oss, det var helt fantastisk vakkert og glamorøst, men allikevel avslappet, og vi skjønte at dette…

Husk, det er kjærligheten som skal feires!

Dagen var planlagt i lang tid og til den minste detalj, noe som gjorde det lett for oss å slappe…

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Vårt bryllup: Linda & Haakon

Gleden er stor, mange telefonsamtaler blir tatt denne kvelden, til familie og nære venner. Resten av kvelden nytes i sofaen…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Les mer

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Les mer

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Les mer

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Les mer

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

Les mer

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Les mer

Perfekte bryllupsbilder

Et bryllup er et minne for livet, noe dere vil ta med dere videre og tenke på med glede og…

Les mer

Lag et bryllupsbudsjett

Det første stadiet i planleggingsfasen er å sette opp et bryllupsbudsjett.

Les mer

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Les mer

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Les mer