Vårt bryllup: Julie & Thor

Bryllup Julie & Thor, Foto: @hodnemedia

«For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Både på solskinnsdagene og når det blir vanskeligere tider. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre.»

Tekst Kristin Hassellind Foto @hodnemedia

Om brudeparet:

Julie er 25 og studerer til å bli grunnskolelærer. Hun jobber også som ungdomsarbeider i Skjold kirke og som lærervikar. Brudgommen heter Thor, er 29 år gammel og jobber som prest i Bjørgvin Bispedømme. Fokusområdet i jobben er å reise rundt og tale, drive med video og sosiale medier som fremmer kristendommen. Noen kjenner ham nok også igjen fra deltagelsen i tv-programmet Farmen!

Hvordan møttes dere?

– Vi møttes på en jobbmiddag, forteller brudeparet. – Vi er begge engasjert i ungdommer og kristent arbeid og jobber begge i Den norske kirke. Der var det en kollega av oss som mente at vi måtte møtes. Hun arrangerte en jobbmiddag, der vi skulle planlegge en leir.

Dette planleggingsmøtet førte til noe mer. Noen dager senere tok Thor mot til seg og ringte Julie for å spørre henne ut. Julie ble kjempeglad og svarte at hun gjerne ville være med på en date.
– En date ble til flere dater og nå sitter vi her i dag som gift, det er stort!

Fortell om frieriet!

– Den 2.januar 2023 markerte vi 1,5 år som kjærester, forteller Julie. På den tiden hadde vi ikke snakket så mye sammen om frieri. Allikevel hadde jeg en liten anelse om at dette var en dato Thor fint kunne fri på, om han hadde tenkt til å gjøre det i nærmeste fremtid. Han er nemlig veldig glad i datoer og å markere store dager. På forhånd hadde Thor spurt meg om jeg ville være med på en blåtur. Jeg hadde fått tilsendt en pakkeliste med både badetøy, sportstøy og pentøy. Han hentet meg utenfor leiligheten min og vi kjørte til vakre Tysnes. Der startet dagen med at vi gikk på en kirkegård. Vi snakket om de store spørsmålene i livet og hva vi ville skulle stå igjen etter oss når vi gikk bort. Det var en fin og inspirerende stund. Etterpå kjørte vi til en sauna ved sjøen. Der var vi i to timer. Thor gav meg et nydelig kjærlighetsbrev som han hadde skrevet på forhånd, noe som gjorde at jeg tenkte at kanskje ikke frieriet skjer i dag allikevel. Deretter tok vi på oss pentøy og kjørte mot hytta til familien til Thor som ligger på Ølve. Etter hvert sa Thor at han ville at vi skulle stoppe langs veien og ha en liten piknik. Vi stoppet et sted hvor vi har hatt fine stunder tidligere, nemlig på et utsiktspunkt på Tysnes. Etter en stund satte Thor opp mobilen, for å ta noen ‘bilder’. Det han egentlig gjorde var å sette på videoopptak. Thor holdt en fin tale, før han gikk ned på kne, tok fram ringen og fridde. Svaret var et klart JA og det ble full jubel, mange tårer og to lykkelige mennesker. Senere dro vi tilbake til Bergen. Vi gikk ut for å spise på en restaurant, før vi kjørte rundt og fortalte den store nyheten til nære og kjære. Da kvelden kom og jeg ble kjørt hjem, ble jeg dessuten møtt av en overraskelsesfest i leiligheten min, med masse venner! Det var en perfekt avslutning på en fantastisk dag.

Hvordan var bryllupsplanleggingen? Møtte dere på noen utfordringer eller gikk alt på skinner?

Alt i alt syntes Julie at bryllupsplanleggingen var veldig gøy og Thor at det var helt greit.
– Vi hadde rundt fem måneder på å lande alle avgjørelsene for å lage drømmebryllupet vårt, forteller Julie. Det første som ble gjort var å bestille kirke, selskapslokale og avtale med presten. Heldigvis ordnet dette seg greit. Noe som ikke er en selvfølge fem måneder før man gifter seg. Mange booker gjerne dette et år eller to på forhånd.

– I bryllupsprosessen fikk vi kjenne på at vi er mennesker med til tider ulike ønsker. Det var krevende å skulle ta så mange store avgjørelser: Dato og sted, budsjett, antall gjester, og masse småting som dukket opp underveis.

En utfordring som oppsto rett før bryllupet, var at Julie skulle bære fatet som bryllupskaken skulle stå på. Det var et etasjestativ, hvor det var tenkt at kaken skulle være på toppen, under skulle det være etasjer med donuts. Dette hadde hun laget selv noen måneder i forveien. I det hun skulle løfte fatet, falt det sammen og knuste! Heldigvis ble det laget et nytt kakefat som holdt hele bryllupet. En annen utfordring var at flere gjester meldte avbud i uken før bryllupet. Heldigvis tilpasset de som laget maten seg etter dette.

Brudeparet forteller at det også var en utfordring at brudeparet bor i Bergen, mens festen ble holdt i Egersund. Heldigvis fungerte det bra å delegere ansvar til familie og venner. –Folk handlet inn forskjellige ting for oss, de sjekket ut lokalet for oss og hjalp til med andre praktiske ting, forteller Julie.

Bruden valgte også ut en pynte-ansvarlig; hennes søster, Silje Teige. Hun sendte bilder til henne av hvordan hun ønsket ting og så fikset Silje blomstene og pynten på bordet med hjelp av andre. Julie ønsket seg blomster som var i sesong i juni, og gjerne med litt farger. Dette var med på å prege fargepaletten. Fargene på blomstene var rosa, gul, oransje, lilla og grønn og brudebuketten var i samme stil. De brune vasene som stod på bordene ble kjøpt brukt på Finn og lysestakene ble lånt av familien. Dekorasjonene skulle være elegante slik de passet inn i lokalet og skape en fin helhet men også med fokus med gjenbruk.

Ved inngangen av lokalet ble det plassert et hvitt staffeli med et gullspeil. På speilet stod det en velkomsthilsen og her kunne gjestene ta bilder. De hadde også en stasjon hvor gjestene kunne ta bilder med engangskamera og lime det inn i et album, med en liten hilsen til brudeparet. – Dette var utrolig koselig å se gjennom etter bryllupet!

Slik var vielsen

– Vielsen var det vi begge hadde gledet oss mest til, forteller brudeparet. Tenk så stort å si ja til å dele resten av livet sammen med sin bestevenn og kjæreste og ikke minst gjøre dette foran Gud, med nære og kjære til stede. Alt ved vielsen var nøye planlagt. Vi ønsket at vielsen skulle ære Gud og at det kunne være til velsignelse for de som delte stunden med oss.

Bruden kom inn til pianospill av sangen “How great is our God” som ble spilt av hennes stebror Jan Klippen Hovland.
– Dette i seg selv var sterkt for oss. Det er en lovsang som vi begge kan godt, hvor de blant annet synger om hvor god Gud er. Med teksten liggende i bakhodet og synet av hverandre og alle som deltok i kirken opplevdes det som et mektig øyeblikk.

Valget av prest var nøye planlagt.

– Vi var så heldige å ha Olav Dørdal som prest, forteller Thor. – Han har betydd mye for meg opp gjennom oppveksten. Det var han som konfirmerte meg og vi har drevet mye ungdomsarbeid sammen i kirken. Han satte virkelig tonen for vielsen. Han var morsom, avslappet samtidig som han var tydelig i troen sin. Dette gjorde det enklere for oss å være oss selv, slappe av og kose oss i vielsen. Han hadde en fantastisk fin preken hvor han talte om Guds kjærlighet.

Etter hvert var det tid til å si at vi ønsket å dele resten av livet sammen. Her valgte vi å gjøre ting på en litt annerledes måte. En ringbærer kom fram med ringene til oss. Så sa vi både ja og gjentok løftene til hverandre etter presten. Det var utrolig sterkt når vi så hverandre inn i øynene og sa løftene! Vi satte ringene på hverandre og fortalte hva denne ringen var et tegn på. Dette var en innøvd setning, men likevel vakker å si høyt til hverandre.

En ting som ble litt morsomt var at Thor klarte å ta feil ring da han skulle sette den på Julie. Det ble til høy latter i kirken og var et herlig øyeblikk.

– Vielsen varte litt lenger enn vanlig, forteller brudeparet. Vi valgte at presten skulle tale litt lenger og la til en ekstra sang, slik at det ble tre salmer og to solosanger. Den ene sangen var en lovsang som heter “Aldri går du fra meg”, skrevet av Impuls. Den andre sangen var en kjærlighetssang som heter “Karusell”, skrevet av Hilde Selvikvåg. Moren til bruden, som heter Sikke Marie Sandstøl, sang begge solosangene, mens stebroren til Julie spilte. Dette gjorde det veldig nært, kjært og spesielt. Vi hadde også forsangere til salmene: Moren, tanten og stesøsteren til Julie.

En annen ting vi ønsket, var å ha to forbedere som ba for ekteskapet vårt, i tillegg til presten. Det var utrolig fint å bli bedt for og velsignet av to venner som står oss nær. De heter Ragnhild Nilsen og Daniel Sæbjørnsen.

Når vielsen nærmet seg slutten og vi skulle gå ut av kirken, ønsket vi å feire dette. Det gjorde vi gjennom å danse oss ut av kirken til sangen “Still falling for you” av Ellie Goulding. Det har liksom blitt vår sang og minner oss om dagen vi ble forlovet.

Thor tok tak i bruden og løftet henne opp, og hoppet ned de to trappetrinnene til kirkegulvet med Julie i sine armer. Deretter snurret han henne rundt, før han la henne ned mot bakken og kysset henne. Så danset brudeparet ut av kirken og kjente på en stor takknemlighet og glede.

Hvilke salmer valgte dere?

– Vi valgte tre salmer som betyr mye for oss:
Dine løfter er mange, din trofasthet stor. Den handler om løftene Gud gir oss, om Guds storhet og ledelse i livet. Vi ønsker at Han skal lede oss gjennom livet.
Jeg vil gi deg, O Herre, min lovsang. Salmen handler om at vi vil at vårt liv skal være en lovsang til Gud. Den har også et sterkt vers om vonde tider.
Deg være ære. Denne salmen handler om at vi skal ære Gud, og alt Gud har gjort for oss og at døden er beseiret.

Hvor viktig har troen vært for dere i bryllupsplanleggingen?

– Troen har vært avgjørende, når det kommer til valgene vi tok i bryllupsplanleggingen og spesielt vielsen. Den var med å forme bryllupsdagen slik den ble.

Bryllupsmiddagen

– Vi er ikke så veldig høytidelige og formelle av oss når det kommer til mat. Ingen av oss er vant med å gå ut å spise et treretters måltid. Vi ønsket at maten skulle gjenspeile oss og vi er begge glad i kinesisk mat, spesielt bruden. Til middag hadde vi en kinesisk buffet. Det var fire ulike kinesiske retter å velge mellom og masse vårruller. Det vi liker ved buffet er at gjestene får bevege på seg, og mingle med andre enn kun de som sitter rundt dem. Vi opplevde at stemningen i rommet også ble mindre formell, akkurat slik ville ha det.

Til dessert hadde vi to isbarer som noen i familien hadde laget på bestilling. Det var 10 ulike smaker med is man kunne velge mellom, fem ulike strøsler og mange forskjellige topping sauser. Dette falt i smak blant gjestene. Til slutt hadde vi kaffe, kaker og chips. Vi bestemte oss for å ha en donut-bryllupskake.

Det ble servert pizzaboller både etter vielsen og til nattmat. Bryllupet var alkoholfritt, og det ble servert brus og hjemmelaget eplemost.

Hvordan var bryllupsfesten?

– Bryllupsfesten var helt fantastisk. Vi koste oss virkelig fra start til slutt. Vi var omringet av familie og venner, som betyr så mye for oss. Det var god mat og fantastiske taler. Det var god underholdning, med mye latter og humor. Vi hadde også en helt rå toastmaster Kristina Haavik (Thors søster) som hadde laget et fantastisk program.

Etter underholdningen var dansegulvet klart. Det var vanvittig gøy å danse oss inn i natten med gjestene. Når dansen var ferdig og vi skulle gå til hotellet hadde gjestene stilt seg opp i to rekker med stjerneskudd i hånden. Dette ble en veldig fin avslutning på kvelden.

På vei til hotellet gikk vi og snakket om hvor rike vi følte oss etter denne dagen. Med alle de fine relasjonene vi har, folk som heier på oss og minnene som ble skapt den dagen. Det var rett og slett en drømmedag.

Bryllup Julie & Thor, Foto: @hodnemedia

Hvor reiste dere på bryllupsreise?

– Vi reiste på en litt uvanlig bryllupsreise. Vi valgte nemlig å ta seks uker på interrail i Europa. Vi har til sammen fått besøke 15 forskjellige land. Noe som har vært utrolig kjekt, opplevelsesrikt og til tider litt slitsomt. Høydepunktet på reisen var å reise til Italia sammen og oppleve Venezia og Clinque Terre.

Hva betyr ekteskapet for dere?

– For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Både på solskinnsdagene og når det blir vanskeligere tider. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre. Det er en pakt som vi har inngått med hverandre overfor Gud og foran våre familier og være nærmeste. Ekteskapet er virkelig en gave som gir oss trygghet, stabilitet og en god havn å komme hjem til.

Kort sagt:

Frieriet: Thor fridde på dagen da paret hadde vært sammen i 1,5 år.

Vielsen: Egersund kirke (Julies hjemsted).

Selskapslokalet: Selskapet ble holdt i et kulturhus i Egersund, som heter Sangerlosjen.

Brudens Antrekk: Fra Brudehuset i Bergen.

Hår og sminke ble fikset av flinke Annika fra Flow frisør.

Blomster ble fikset av dyktige mennesker på Floriss i Egersund.

Brudgommens antrekk var fra Høyer.

Ringene: Vi gikk for tradisjonelle gullringer. Thor gikk for en gullring som var 4 mm bred og bruden hadde arvet en gullring på 3 mm som hadde vært i familien tidligere.

Maten: Vi hadde en kinesisk buffet til middag, isbar til dessert og kaffe og kaker på kvelden. Utenom det serverte vi pizzaboller etter vielsen og til nattmat.

Fotografen: Vi valgte å ha Sofie Hodne som fotograf. Hun var utrolig dyktig til å fange de fine øyeblikkene som skjedde i løpet av dagen. Samtidig som hun fikk oss til å føle oss komfortable og trygge foran kameraet. Vi er så fornøyde med bildene.

Videografer: Vi hadde også to flinke videografer, Mathias Haughom @haughomm og Lene Tronrud @throughmylenski, som fulgte oss fra morgen til kveld og fanget uforglemmelige øyeblikk.
gjester: 139

Det beste på bryllupsdagen: Det beste med dagen var at vi ble et ektepar. Vi sa ja til å dele resten av livet sammen foran Gud og andre kjære og nære.

Morgengaver: Vi ga ikke morgengaver til hverandre, men vi ser på hele bryllupet og bryllupsreisen som en stor gave til hverandre.

Bryllupsplanleggingen: Fra vi ble forlovet hadde vi omtrent fem måneder på å planlegge drømmebryllupet. Med andre ord, ting måtte gå fort i planleggingsfasen. Det første vi gjorde var å booke kirke, prest og selskapslokale. Heldigvis ordnet det viktigste seg fort. Vi prøvde å kose oss med bryllupsplanleggingen. Til tider kunne det være litt krevende, men alt i alt syntes Julie det var utrolig kjekt og Thor at det var greit. Vi var også heldige som fikk så mye god hjelp fra familie og venner.

Les mer

Vårt bryllup: Adriana & Jørgen

Brudeparet har kjent hverandre siden tenårene, vokst sammen og lært å kjenne hverandre. Derfor visste de akkurat hva som var…

Vårt bryllup: Rebecka & Lars Erik

Planten Monstera fikk stå i sentrum i bryllupet til Rebecka og Lars Erik - her forteller bruden om deres unike…

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

Vårt bryllup: Thurga & Janath

Her kan du lese om Thurga og Janaths vakre tamilske bryllup i Spania!

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Ekteskapsløfter: Hvordan skriver du dem?

Det finnes ikke noe mer personlig, romantisk og intimt enn å skrive ekteskapsløfter til hverandre på bryllupsdagen.

Vårt bryllup: Julie & Thor

For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre.

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Ønsket seg gaver til kreftforeningen

Da Maj og Jørgen giftet seg i 2023 ba de familie og venner om donasjoner til kreftsaken.

Norges første Desi Bryllupsmesse

Messen går av stabelen den 28. april i Husebylåven i Lillestrøm

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Perfekte bryllupsbilder

Et bryllup er et minne for livet, noe dere vil ta med dere videre og tenke på med glede og…

Lag et bryllupsbudsjett

Det første stadiet i planleggingsfasen er å sette opp et bryllupsbudsjett.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Del din unike bryllupshistorie med oss!

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Beste bryllupsfoto 2023

Se de 50 beste av nesten 10 000 bilder fra fotografer over hele verden.

20 romantiske vinterdates for deg og din partner

Vet du ikke hva du skal finne på med kjæresten din i julen? Vi har listet 20 vinterdates som gir…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

Bryllupsgaver: Hva bør man ønske seg?

Vi gir dere våre beste tips for en bryllupsgave dere blir fornøyde med.

8 morsomme leker til bryllupet

Morsomme leker får tiden til å gå, og bidrar til sosialt samhold slik at gjestene blir bedre kjent med hverandre.

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Hvordan kommunisere bedre med din partner

Vi gir deg 5 tips som får deg til å kommunisere bedre med din partner og et forhold som varer.

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Er du en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Fotograf Håndlykken svarer

Vi spurte fotograf Håndlykken om hvordan en fotograf jobber for å få de aller beste bryllupsbildene.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på noen av de vanligste spørsmålene fra kommende brudepar.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Fornye ekteskapsløftene

Er du fremdeles nyforelsket etter mange års ekteskap? Eller er det først nå kjærligheten virkelig blomstrer? Da forstår vi godt…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.